TogG_Landbruk_330
ring_oss
send_epost

Krokenveien 349 i Svarstad

Koselig gårdstun med stall og låve, til prisen av en vanlig enebolig!

Krokenveien 349 i Svarstad er en koselig eiendom for deg som vil nyte livet i harmoni med naturen. Det er eiendommen for deg som alltid har drømt om å eie et småbruk, men helst vil slippe alt stress med driveplikter og konsesjonsregelverk. Her gjør du som du selv vil, enten du vil lagre gamle amerikanske biler på låven, ha hest på stall, eller kanskje du vil dyrke dine egne grønnsaker til laksen du fisker i Lågen?

Et perfekt sted for hester

Låven på gårdstunet har i mange år huset islandshester, og stallen er fortsatt inntakt. Her finner du både salrom og lagringsplass for høy og annet nødvendig utstyr.

En gård for den friluftsinteresserte

Her kan du fiske i Numedalslågen, lete fram ditt eget (hemmelige) multested og finne kilometervis med skiløyper praktisk talt rett utenfor døra.

Eiendommen ligger i et barnevennlig område, der ungene stort sett kan løpe rundt og gjøre som de selv føler. De flotte omgivelsene rundt gården innbyr til lek og glede i samspill med naturen. Med barne- og ungdomsskole i Svarstad sentrum noen få minutter med bil unna, er dette et flott sted å vokse opp.

Ta kontakt med oss

Er dette eiendommen for deg?

Henrik Tegneby, Daglig leder / Eiendomsmegler

Henrik Tegneby

Eiendomsmegler
Tlf: 991 12 900
henrik@landbruksmegling.no

Et landskap for den fiskeglade

Svarstad er et flott sted for den som er glad i å gå turer, og ikke minst for den som er glad i å fiske. Her finner du fine fiskevann i Fritzøeskogene, mens du kan fiske laks i Lågen. For deg som liker å stå med fluestanga og kaste etter storlaksen er dette et glimrende område å bo. Er du turglad finner du mange fine stier i området rundt, med multeterreng og skiløyper.

Eiendommen ligger landlig til, få minutter med bil fra Svarstad sentrum. Der finner du forskjellige typer næringsvirksomhet, samt kafé, matbutikker, barnehage og skole. Er du eller barna dine idrettsinteresserte, har Svarstad IL et mangfold av aktiviteter å delta i, blant annet fotball, ski, sykkel og klatring.

Fullstendig oppgradert våningshus

Våningshuset har et primærrom på 179 kvadratmeter, er bygget i 1947, men oppgradert flere ganger både innvendig og utvendig. Det er i dag en moderne bolig. Første etasjen består av entré, bad, kjøkken, kontor og tre stuer, med lett tilgang til andre etasje fra entreen. Der finner man fire soverom.

Fra storstuen har man tilgang til den vestvendte terrassen, som er flott å ha på fine sommerdager og varme kvelder.

Krokenveien 349, Svarstad

Tidligere forpaktereiendom med stallplasser

Denne sjarmerende landbrukseiendommen er svært godt tatt vare på. For den som alltid har drømt om et småbruk uten store områder, er dette en eiendom som passer utmerket, da den ikke har store landbruksarealer. Den er fritatt fra både driveplikt, konsesjonsverk og liknende.

Eiendommens våningshus fra 1947 har et p-areal på 179 kvm. Det er fullstendig oppgradert til moderne standard, med store oppholdsrom som den kombinerte spisestuen og kjøkkenet, og storstua. Her kan både store og små boltre seg.

Våningshuset har entré, bad, kjøkken, kontor og tre stuer. Fra entreen kommer man til badet og trappen opp til andre etasje, der du finner fire soverom. Det er god lagringsplass i huset, og her er også et garderoberom i enden av trappegangen. Fra hovedinngangen og storstua kommer du ut til en vestvendt terrasse.

Rundt boligen finner du flere lune uteplasser. Det er adgang til en lager- eller vedbod fra terrassen.

Driftsbygningen på eiendommen er en fin, eldre, tradisjonell høylåve, antagelig fra tidlig 1900-tall. Den har fjøsdel og løer/lagringsrom i første etasje. Denne fjøsdelen er på et tidspunkt bygget om til stallrom for hest, og har en underliggende gjødselkjeller.

Her har du også salrom og rom for oppbevaring av kraftfôr og annet utstyr i tilknytning til stallen. Stallen har en takhøyde på 2,3 meter fra gulv til tverrgående takbjelker. Et fint sted å ha hest, om det er noe du har drømt om!

Låven er tørr og fin, og egner seg godt for oppbevaring av flis og grovfôr/høy. Låvebrua er plassert på søndre galvvegg, og har langsgående innvendig kjørebru.

Dette kan du bruke som oppbevaringsplass for for eksempel biler og småbåter. Helningen på låvebrua er såpass slak at det er god adkomst inn og ut av låven.

Driftsbygningen har en grunnflate på rundt 220 kvm., men er ikke oppmålt.

Bo i Svarstad

Med Lågen som pulsåre er Svarstad et fantastisk utgangspunkt for laksefiske, men denne delen av Vestfold og Telemark har mer å by på enn som så. Kort vei til alle sentrale Vestfold-byer, som Larvik, Tønsberg og Sandefjord, samt til Oslo og Drammen, gjør det lett å bo stille og landlig, men leve urbant når du selv ønsker det.

For den fiskeinteresserte

Det er ikke til å komme unna mye prat om Lågen, når man snakker om Svarstad. Elven er sentral på alle mulige måter, og det kan også du dra nytte av. Spesielt om du er interessert i laksefiske.

Du kan benytte deg av Brufossamarbeidet. Et samarbeide i Brufossområdet mellom grunneierne av noen av beste fluefiskeområdene i hele Numedalslågen.

Ta med ungene på fisketur i et av de mange fiskevannene i Fritzøeskogene. Områdene har gode muligheter for ørretfiske. Husk fiskekort!

Svarstad er et flott utgangspunkt for friluftsliv og turgåing. 20 minutter unna ligger Skrimfjella, der både voksne og barn har muligheten til å nyte norsk uberørt natur i all sin prakt.

Ivarsbu i Skrimfjellene - Av Ola Njå Bertelsen from Norway – Ivarsbu, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36824893

Gode turområder for liten og stor

Er du glad i å gå tur ligger det mange muligheter med utgangspunkt i Svarstad. 20 minutter med bil unna ligger det som kalles Norges minste (men kanskje mest sjarmerende) fjellområde. Der kan du gå kort eller langt, bratt eller flatt, jakte utsikt eller innsikt. I Skrimfjella finnes en tur for alle, barn eller voksen.

Det er gode muligheter til å finne sitt eget lille multested i Svarstad. Multesteder er så klart noe man holder som sin egen lille hemmelighet, så vær påpasselig med hvem du deler informasjonen med. Sånn er tradisjonen!

Ta deg også en tur til Presteseter, som ligger ved Kopavann mellom Løvås og Grorud. Her finner du flott skogsterreng, og mulighet for bærplukking, samt gode tur- og bademuligheter. På Presteseter kan du også leie hovedhytta, eller overnatte i Kvarteret (ubetjent og låst med standard DNT-lås)

Andre aktiviteter i Svarstad

Svarstad sentrum har muligheter for handel og næring, men også andre aktiviteter for barn og voksne. Om du vil trene på senter finner du det i sentrum, fem minutter fra Krokenveien.

Svarstad IL har mange aktiviteter både du og barna kan være med på, blant annet fotball, ski, allidrett, sykkel og ski. Idrettslaget drifter også Borgen skiarena, som ligger i gangavstand fra Krokenveien 349. Flere mil med skiløyper gjør at den som er glad i skigåing har gode muligheter her. Fra eiendommen er det også kort vei til Kjærra Fossepark, tusenårsstedet i Lardal.

Kombiner gjerne besøket der med et besøk på Høyt & Lavt klatrepark! Klatring er moro for barn i alle aldre!

Av Sssandum – Eget verk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=53382016

KONTAKTSKJEMA

SPØRSMÅL OM EIENDOMMEN?