Stensrud gård - SOLGT!

Prisantydning: 9 800 000 kr
Omkostninger: 246 342 kr
Totalpris: 10 046 342 kr
Kommunale avgifter: 6 562 kr per år
Boligtype: Landbrukseiendom
Bruksareal: 198 m²
Bruttoareal: 223 m²
Eieform: Selveier
Verditakst: 9 800 000 kr
Byggeår: 1983
Energimerking: F - GUL
Tomt: Eiet tomt
Bruttoareal: 223 m²
Tomteareal: 22566 m² (eiet)
Omkostninger oppsett: 9 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
245 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 800 000,-))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
246 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 046 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Jørn Egden
90 69 92 32
jorn@landbruksmegling.no  Forhåndsvisning salgsoppgave: Vis Pdf
  Vising:

  15.05.2021 13:00 - 14:00
  18.05.2021 18:00 - 19:00
  Adresse: Stønerudveien 5, 1434 Ås

  Beliggenhet

  Adresse

  Stønerudveien 5 1434 Ås

  Matrikkel

  Gnr. 16 bnr. 5 i Nordre Follo kommune

  Beliggenhet, adkomst

  Eiendommen er beliggende i vakkert kulturlandskap, i underkant av 3 km fra Ås sentrum med et rikholdig tilbud av forretninger, kafeer, idrettsplass og idrettshaller. det er ca. 9 km fra Ski sentrum som er kommunesenteret i Nordre Follo kommune.  Fra Ås sentrum er det meget gode kommunikasjoner med tog og buss til Ski(6 min.), Oslo(29 min.) og Moss(21 min.). Det er kort gangavstand til Rustad barneskole og med 1. til 7. trinn + SFO. Fra eiendommen er det umiddelbar adkomst til fine friarealer og turterreng.

  Stensrud gård, 16,6 daa dyrket og overflatedyrket mark, 1,6 daa skog, 4,1 daa tun, hage og annet

  Velkommen til Stensrud gård, en meget velholdt eiendom med en fin beliggenhet i vakkert kulturlandskap med flotte tur- og friluftsaktiviteter. Arealet består av 2 skifter. Skiftet mot øst er på 12,4 daa og består av dyrket mark. Skiftet mot vest er på 4,2 daa og er plenlagt i dag. Det aller meste av tomten er nylig inngjerdet av eier Tunet meget romslig og er godt opparbeidet med en stor singlet gårdsplass med svært gode parkeringsforhold. Granittmurer er satt opp. Hageanlegget er fint opparbeidet med romslig plen på tre sider. Beplantningen består av pær- eple, moreller, bærbusker og divere prydvegetasjon. Tomten generelt og hagen har svært gode solforhold. Skogsteigen på 1,6 daa ligger går langs sydsiden av tomten. I tillegg til inngjerdingen rundt tomten er det også satt opp gjerder mot hageanlegget samt en hundegård i samband med et isolert hundehus med innlagt varme. Bygningsmassen består av en romslig og pen enebolig fra 1983 bestående av innredet underetg. og 1. etg. Bruksareal er på 198 kvm. Eiendommen har en flott driftsbygning over to plan med et bruksareal på 314 kvm, et eldre uthus på 32 kvm samt en utestall/grillhytte på ca. 20 kvm. I tillegg er det ført opp et isolert hundehus med innlagt strøm, tilknyttet inngjerdet hundegård. Et lite drivhus er ligger rett ved hageanlegget.

  Bygninger

  Type, eierform og byggeår

  Landbrukseiendom Selveier, oppført i 1983, modernisert i 2017

  Bygninger og byggemåte

  Eneboligen:
  Oppført i 1983. Det er foretatt omfattende moderniseringer etter at nåværende eier kjøpte eiendommen. Bruttoareal 223 kvm. P-rom 185 kvm. Bygget inneholder følgende rom:

  U. etg:
  Separat adkomst inn til stor hall - lagringsrom med trapp opp til 1. etg. - innredet rom med kjøkkendel og spiserom - dusjbad/wc - sovertom - stue med utgang til stor og fin uteplass

  1. etg.:
  Entrè med garderobeplass - gjestetoalett - gang med nedgang til underetg. - dusjbad/wc - 3 soverom - kontor/soverom - vaskerom - kombinert stue med utgang til stor terrasse på tre plan og videre ut i hagen - kjøkken med pent og moderne Huseby innredning fra 2017.

  Loft:
  Tilgang via luke i gangen.

  Driftsbygning:
  Bygget er betydelig modernisert og oppgradert det siste året med nye vinduer, innvendig etterisolering i vegger og tak i 1. etg. samt mange nye nye overflater både i u.etg. og 1. ,etg. Bygget fremnstår i meget god stand. Bygningen inneholder følgende rom:

  U. etg:
  Stort vaskerom med god benkeplass, utslagsvask og dusjbad/wc. Utvendig adkomst fra separat dør - separat wc - teknisk rom. En stor garasje/"verkstedrom" med adkomst til ca. 30 kvm uinnredet kjellerrom samt separat garasje. Garasjedelene er på henholdsvis 49 kvm og 33 kvm. Begge har adkomst via elktriske leddporter.

  1. etg.:
  Adkomst via brede dobbeldører. Inneholdende en stor hall og et romslig kjøkken med moderne og fin IKEA innredning.

  Uthus:
  Av eldre dato. Inneholder to lagringsrom og er egnet for enkelt lagherhold.

  Utestall/grillhytte:
  Ca. 20 kvm. Virker til å være i god stand. Støpt betongplatting utenfor med enkel peis.

  Arealer og fordeling per etasje

  Primærrom: 185 kvm, Bruksareal: 198 kvm, Bruttoareal: 223 kvm

  Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

  Enebolig

  Utvendig:
  Kjellergulv er Plasstøpt, armert betong, isolert. Grunnmursvegger er av lettklinkerblokker, pusset. Drenering fra byggeåret. Yttervegger er lette bindingsverksvegger i tre, som er kledd utvendig med trekledning. Antatt oppført og isolert etter de forskriftskrav som var gjeldende ved oppføringstidspunktet. Boligen er kledd utvendig med trekledning som ble malt i 2016. Vinduer har rammer og karmer av tre. Vindusglass har 3-lags isoler-/energiglass, fra byggeåret. Satt inn to nye vinduer i kjøkkenet og vaskerommet. Ytterdør med glassfelt, fra 2016. Terrassedør med isolerglass fra 2017. Bærende takkonstruksjon i tre, type saltak, tekket med lekter, sløyfer og betongtakstein, undertaket er bordtak og takshingel (opprinnelig takshingel er benyttet som underlag). Takstein, takrenner, nedløp og beslag er av overflatebehandlet stål fra 2014. Pipa er helbeslått med blikk over taket. Elementpipe av lettklinkerblokker. Tilgang til loftet via luke i himlingen i gangen. Veranda på ca. 37 m², vendt mot vest, med tilgang fra stua og hagen. Av materialer er det benyttet trykkimpregnerte gulvbord, og det er brukt malt trevirke på rekkverket. Terrasse på ca. 15 m², vendt mot vest, med tilgang fra hagen. Av materialer er det benyttet bord av kompositt. Steinsatt platting med tilgang fra hagen og underetasjen.

  Innvendig:
  Gulver:
  Underetasje: Laminat i soverom, kjøkken og stue. Fliser i badet. Betongdekke i boden. 1. etasje: Laminat i soverom, entréen, gangen, stue og kjøkken. Belegg i wc-rommet og vaskerommet. Fliser i badet. Nye overflater i store deler av 1. etasje samt entréen i underetasje.
  Vegger:
  Underetasjen: Panel i soverom, kjøkken, entré og stue. Ellers pusset/malt mur.1. etasje: Smartpanel i stue, kjøkken, soverom, entré og gang. Baderomsplater i badet og vaskerom. Mye overflateoppussing etter 2017.
  Himlinger:
  Takessplater og panel.

  Innredning og utstyr:
  Kjøkken:
  1. etasje: Sigdal innredning fra 2017. Åpen løsning mot stuen, hvor det er plass til spisegruppe. Profilerte, gråtonede fronter samt laminerte benkeplater. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer fra Siemens (komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap). Kjøkkenventilatoren er plassert over induksjon og komfyr, og er ført ut i det fri. Kjøkkenvasken er av rustfritt stål, er nedsenket i benkeplaten og inneholder vaske- og skyllekum. Kjøkkenet er i tillegg utstyrt med komfyrvakt og lekkasjestopper.

  Underetasje: Åpen løsning mot stua, hvor det er plass til spisegruppe. Innredningen har profilerte fronter og laminerte benkeplater. Det er opplegg og plass til oppvaskmaskin i innredningen. Kjøkkenventilatoren er plassert over plassen til komfyren, og er ført ut av veggen. Det er montert belysning mellom skapene. Kjøkkenvasken er av rustfritt stål, er nedsenket i benkeplaten og inneholder vaske- og skyllekum. Kjøkkenet er i tillegg utstyrt med komfyrvakt og lekkasjestopper.

  Baderom/wc:
  1. etasje: Overflateoppusset etter byggeåret. Nyere innredning fra 2018. Det er fliser på gulvet og baderomsplater på vegger. Rommet er innredet med servantinnredning med slette, lyse fronter, overhengende speilskap med belysning. Dusjkabinettet er plassert i hjørne og har dører av glass, dusjarmaturet er håndholdt. Videre er det montert vannklosett. Elektriske varmekabler i gulv. Badet ventileres via mekanisk vifte i himlingen. Nyere innredning, ventilator og kabinett i badet.

  Underetasje: Fliser på gulvet og pusset mur på vegger. Rommet er innredet med servantinnredning med slette, lyse fronter, overhengende speilskap med belysning. Dusjen er plassert i hjørne og har dører av pleksiglass, dusjarmaturet er håndholdt. Videre er det montert vannklosett, og det er opplegg og plass til vaskemaskin i rommet. Badet ventileres via mekanisk vifte i veggen. Elektriske varmekabler i gulv.

  Innvendige dører:
  Alle dører i 1. etg. ble skiftet i 2017.

  VVS:
  Rørføringer er av kobber. Avløpsledninger er av plast. Varmtvannsberederen er plassert i underetasje og er på 200 liter, fra 2016. Vann/avløp nytt i 2020. Stoppekrana er plassert i badet i underetasje. Privat vann. Privat avløp, minirenseanlegg.

  Luftbehandling:
  Mekanisk avtrekk i kjøkken og bad. Naturlig avtrekk i vaskerom Tilluft via ventiler.

  Elektrisk:
  Sikringsskap med automatiske sikringer med overspenningsvern. Mye nytt opplegg i boligen etter 2017.

  Oppvarming:
  Vedovn i stua, fra 2017 (Jøtul). Vedovn i underetasje. Luft/luft varmepumpe i stua, type Panasonic, fra 2009. Elektriske varmekabler i begge badene (byggeåret) samt vaskerom (2017). Varmefolie i gang, stue, kjøkken og 4 soverom i 1. etasje samt entréen i underetasje. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner (Underetasjen).

  Driftsbygning

  Frittstående driftsbygning med gjennomgående høy standard. Bygget ble rehabilitert i 2020. Hall og kjøkken i 1. etasje samt bad, vaskerom/wc, wc, garasje og boder i underetasje. Garasjedelen er på henholdsvis 49 kvm og 33 kvm. Plasstøpt, armert betong. Grunnmursvegger er av lettklinkerblokker. Ny drenering rundt bygning i 2020. Yttervegger over grunnmuren er lette bindingsverksvegger i tre, kledd med trekledning. Vegger er rehabilitert med ny isolasjon, stolper, vindsperre og utvendig kledning i 2020. Nye veggplater i hele 1. etg. Nye innvendige takplater med 20 cm isolasjon Vinduer har rammer og karmer i PVC, fra 2020. Dobbel ytterdør med isolerglass fra 2020. Terrassedør med isolerglass fra 2020. Bærende takkonstruksjon i tre, type saltak, tekket med lekter, sløyfer og takplater. Taktekkingen er fra byggeåret. Lettbetongelementer mellom etasjene. Avrettet med avrettingsmasse i 1. etasje. Laminat i deler av hallen og kjøkkenet. Belegg i vaskerommet, wc-rommet og badet i underetasje. Fliser i garasjerommet. Vegger i 1. etasje samt badet, vaskerommet og wc-rommet er plateslått. Takessplater i himlinger. Rørføringer er moderne rør-i-rør med fordelerskap i teknisk rom. Noe kobber. Avløpsledninger er av plast. Varmtvannsberederen er plassert i teknisk rom og er på 300 liter, fra 2020. Sikringsskap med automatiske sikringer. For det meste nytt opplegg i 2020. Driftesbygningen har et betyedlig potensial med mange bruksmuligheter.

  Baderom/wc:
  I u. etg. Fra 2020, med belegg på gulvet og baderomsplater på vegger. Rommet er innredet med servantinnredning med slette, lyse fronter, samt overhengende speil med belysning fra 2018. Dusjen er plassert i hjørne og har dører av glass, dusjarmaturet er håndholdt, og det er bred hodedusj. Videre er det montert vegghengt vannklosett. Elektriske varmekabler i gulv. Badet ventileres via mekanisk vifte i veggen. I tillegg er det eget separat wc-rom.

  Vaskerom:
  Vaskerom med belegg på gulvet og plater på vegger. Rommet er innredet med skapinnredning med slette fronter samt laminert arbeidsbenk med nedfelt vaskekum. Det er opplegg og plass til vaskemaskin i rommet. Det er lagt elektriske varmekabler i gulvet. Ventilert med to utvendige ventiler.

  Kjøkken:
  Romslig kjøkken med plass til spisegruppe. Pen og moderne IKEA innredning fra 2020 med profilerte, gråtonede fronter og laminerte benkeplater. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer (komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin samt kjøl- og fryseskap. Kjøkkenvasken er nedsenket i benkeplaten. Kjøkkenventilatoren er plassert over komfyren og induksjon, og er ført ut i det fri. Det er montert lekkasjestopper under kjøkkenbenken.

  Garasjer:
  To separate garasjer i underetasjen. En stor garasje/''hobbyverksted'' på  49 kvm med videre adkomst til stort, uinneredet rom på ca. 30 kvm. I tillegg er det en separat garasje på  33 kvm. Begge garasjene har adkomst via leddporter med automatåpner.

  Uthus

  32 kvm. Eldre uthus med dels støpt dekke og dels trebjelker. Nytt tyregulv på 16 kvm fra 2021. Yttervegger er av eldre reisverkskonstruksjon, utvendig kledd med trekledning. Takkonstruksjonen er av tre, type saltak, tekket med takplater. Innlagt strøm.

  Utestall/grillhytte

  Ca. 20 kvm. Virker til å være i god stand. Støpt betongplatting utenfor med enkel peis.

  Hundehus/uthus

  Ca. 8 kvm. Solid bygget. Innlagt strøm. Det er en inngjerdet hundegård i samband med bygget.

  Parkering

  Det er gode parkeringsforhold på stor singlet gårdsplass mellom boligen og driftsbygningen.

  Tomt

  Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

  Areal: 22 566 kvm, Eierform: Eiet tomt

  Tomt og hage

  Totalt 22,6 daa, fordelt som følger: Det største skiftet med dyrket mark, vest for tunet er på 12,4 daa. Skiftet er flatt og lettdyrket. I tillegg er det et skifte øst for tunet på 4,2 daa. Dette er i dag beplantet med plen og er helt inngjerdet med et solid gjerde. Tun og hage utgjør ca. 4,1 daa. Gårdsplassen er singlet, meget romslig og har gode parkeringsforhold.  I 2020 ble det det foretatt oppgradering med utskifting av masser i innkjøring og i gårdsplass. Hageanlegget mot nord, vest og øst for boligen er opparbeidet med romslig plen og beplantet med pære- og epletrær,, moreller og diverse prydvekster. I forbindelse med hageanlegget er det romslige terrasser i to plan med svært gode solforhold.

  Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp

  Vei:
  Utkjørsel i offentlig vei.
  Vann:
  Privat vannforsyning fra egen brønn. I følge eier har det vært tilstrekkelig med vann til alle tider.
  Avløp:
  Privat minirenseanlegg med kommunal slammtømming. Eier betaler en årlig serviceavgift på minirenseanlegget. Årlig avgift er kr. 5.000,-.

  Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen er LNFR-område.

  Driftsbygning og avløpsforhold

  I henhold til opplysninger gitt av Nordre Follo kommune er det foretatt endringer på driftsbygningen som avviker fra opprinnelig søknad og opprinnelig tegning. Avvikene gjelder innsetting av vinduer samt utgraving av kjeller. På tegningen som kommunen besitter er det ikke inntegnet vinduer og det er kun registrert en utgravet gjøldselkjeller under en del av bygget. Det må derfor påregnes å sende inn søknad om godkjennelse på de endringer som er gjort i strid med opprinnelige tegninger.

  I forbindelse med installering av renseanlegg på eiendommen ble det kun søkt om utslipp fra boligen. De arbeidene som er utført vedrørende utslipp fra driftsbygningen er ikke meldt til eller godkjent i kommunen. Det må derfor påregnes en oppgradering av renseanlegget. Dette er søknadspliktig.

  Det presiseres videre at arbeidet med disse søknadene og eventuelle kostnader vil være ny eiers ansvar. Selger kan heller ikke holdes ansvarlig dersom søknader som nevnt foran ikke godkjennes. Til orientering er alle arbeider på vann og avløp er utført av fagfirmaer. Kvitteringer på utførte arbeider kan fremvises til interessenter på anmodning. Konferer for øvrig med megler angående ovennevnte.

  Tinglyste rettigheter og avtaler

  Gjerdehold rundt eiendommen påhviler eier ev denne eiendeommen
  Rett for eier av Gnr. 16, bnr. 1 til å kjøre over denne eiendom i vintermånedene
  Kopi av det tinglyste dokumentet kan fås på meglers kontor.

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig. Det skal fylles ut egenerklæring om ko0nsesjonsfrihet som skal levers til kommunen så snart handel har kommet i stand.

  Odel

  Det er ikke odel på eiendommen

  Ferdigattest

  Det er utstedt mideltidig brukstillatelse på boligen. Denne er vedlagt dette prospekt.

  Økonomiske forhold

  Prisantydning

  9 800 000,-

  Takst / tilstandsrapport

  Takstdato : 23.02.2021 Markedsverdi : 9 800 000,- Formuesverdi : 1 256 537,- Sekundær formuesverdi : 4 523 534,-

  Energiforbruk og energimerking

  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

  Kommunale avgifter

  Kr. 6 562 pr. år De kommunale avgiftene dekker feiing, renovasjon og slamtømming. Det tilkommer serviceavgift for det private minirenseanlegget til Ecobio AS. For 2021 utgjør dette kr. 5.000,-.

  Oppgjør

  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Annet

  Arealangivelser i salgsoppgaven

  Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen. Det presiseres at boligselgerforsikringen kun gjelder for våninbgshuset..

  Andre opplysninger

  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

  Overtagelse

  Avklares i forbindelse med budgivning.

  Solgt 'som den er'

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

  Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.