Nordal Gård - SOLGT!

Prisantydning: 5 775 000 kr
Omkostninger: 145 712 kr
Totalpris: 5 920 712 kr
Kommunale avgifter: 7 561 kr per år
Boligtype: Landbrukseiendom
Bruksareal: 203 m²
Bruttoareal: 237 m²
Eieform: Selveier
Verditakst: 5 775 000 kr
Byggeår: 1988
Energimerking: E - Oransje
Tomt: Eiet tomt
Bruttoareal: 237 m²
Tomteareal: 102519 m² (eiet)
Omkostninger oppsett: 5 775 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
144 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 775 000,-))
--------------------------------------------------------
145 712,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 920 712,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Hanne Marie Tegneby
95 76 17 29
hanne@landbruksmegling.no  Forhåndsvisning salgsoppgave: Vis Pdf
  Adresse: Kampenesveien 73, 1730 Ise

  Beliggenhet

  Adresse

  Nordal gård, Kampenesveien 73, 1730 ISE

  Matrikkel

  Gnr. 1056, Bnr. 9 i Sarpsborg kommune.

  Beliggenhet, adkomst

  Nordal Gård har en stille, vakker og solrik beliggenhet omkranset av jorder, skog, strandlinje og utsikt til sjø. En liten holme ute i Nipa på ca 1 dekar  tilhører eiendommen. Vannet har tilsig fra elven Isoa som kommer fra den største innsjøen i Sarpsborg, Isesjø litt lenger øst for eiendommen. Fantastiske turmuligheter i nærområdet hvor det sies å være mye kantarell og bær i skogen. Ta gjerne turen til Isesjø for et bad eller om du vil prøve fiskelykken. Er du interessert i golf ligger Hevingen med 18 hulls golfbane bare et par kilometer unna. Det unike med denne landbrukseiendommen er en god sentral beliggenhet. Etter bare noen minutters kjøring er du på Ise med det meste av fasiliteter så som dagligvareforretninger, frisør og Ise senter med squash bane mm. Til Sarpsborg sentrum er det ca. 10 minutter å kjøre, her er også tog og bussterminal. Barne- og ungdomskole, Borg videregående skole, barnehager er også i få minutters avstand.

  Adkomst: Med utgangspunkt i Sarpsborg sentrum følg RV 118 Olav Haraldsonsgt. som går over i St. Mariegt. østover mot Hafslund. I rundkjøringen før Hafslund Hovedgår ta andre avkjøring (kjør rett frem) og videre til neste rundkjøring hvor du også tar andre avkjrøing (rett frem). Fortsett rett frem, 2 avkjørsel i rundkjøring ved gamle Tine Meieri på venstre side og fortsett på RV 111, Iseveien og fortsett i ca. 4 km før du tar til venstre inn Kampenesveien. Her kjører du et lite stykke på grusvei, gjennom noen gårder med hester og videre før du tar til høyre inn til eiendommen og kjører til du kommer frem til tunet.

  Nordal Gård

  Nordal gård ligger på et solrikt høydedrag i terrenget med et åpent, fritt og pent opparbeidet tun omkranset av vånignshus, carport, driftsbygning og eldre redskapshus.Vest for tunet er det fjell i dagen og litt skog. Rundt våningshuset er det gressplen og lune uteplasser. Eiendommens jorder ligger rundt tunet i en teig/skifte på ca. 30 da. Produktiv skog på 26,7 da totalt skogareal ca 55 da. Havn/beite og innmarksbeite ca. 2,6 da. Utmarksarealer med egen strandlinje i nord mot Nipa (en liten del av Glomma). Bade og fiskemuligheter.

  Landbrukseiendommen  gir et godt og solid inntrykk.
   

  Bygninger

  Type, eierform og byggeår

  Landbrukseiendommen består av våningshus oppført i 1988, tilbygg carport i 1991. Driftsbygning/låve er oppført i 1998 og bryggerhus/redskapshus ca. i 1930, usikkert byggeår, sist pusset opp i 1988-1989..

  Bygninger og byggemåte

  Våningshus:
  Grunn og fundamenter: Leca på støpt betongplate. Det bemerkes noe fuktutslag på gulv under servant i 1. etasje og WC .
  Yttervegger: Oppført i reisverk, 15 mm isolasjon, utvendig kledd med liggende trepaneler. Deler av sørveggen er kledd om i 2019.
  Tak: Saltak bygget av prefabrikkerte takstoler, tekket med betongtakstein.
  Loft over hele husets lengde. Ikke innredet, men klargjort for å kunne isoleres og innredes. Må monteres trapp for adkomst til loft. Loftsluke med stige for adkomst i dag.
  I 2. etasje vises noe spor av mus, det er satt opp feller men uten fangst. Viser ellers til utarbeidet tilstandsrapport.
  Carport/tilbygg oppført i 1991 på 28 kvm.

  Driftsbygning:
  Låven satt opp i reisverk på støpt plate på stenfylling. Stående trekledning. Takstoler, saltak, tekket med betongtakstein.
  To doble slagporter, dør i den ene porten. To vinduer på hver gavlvegg. Låven vasket grundig, og malt i 2017.
  Låve/ driftsbygning godt vedlikeholdt.
  God takhøyde, ett stort åpent rom med god tilgjengelighet gjennom to store porter i front, inn mot tunet.
  Utleievurdering: Godt egnet til lagring av bobiler, biler og båter, eller annen utnyttelse. Deler av bygget leies ut i dag
  og det er potensial for økt utleie.

  Uthus:
  Støpte gulv på steinmur. Reisverk i vegger, isolert, med stående kledning. Saltak, åstak, tekket med takstein. Isolert himling,
  innvendig kledd med panel. Eldre uthus som er isolert og pusset i flere omganger. Godt vedlikeholdt.
  Uthus har tidligere vært benyttet til stall - flere mulige bruksområder.
  Utleievurdering: Kan være mulighet for utleie, men noe begrenset pga størrelse.

  For ytterligere bygnigsmessig informasjon og før bud på eiendommen kan inngis må implementert landbrukstakst og tilstandsrapport utført av takstmann Thor Bertrand Grønnerød datert 18.02.20 gjennomgås.

  Eiendommens historie

  I matrikkel er eiendommen registrert første gang i 1822. Megler besitter utskrifter og erklæringer fra statsarkivet. Her står det skrevet om Gaarderpladsen Kreppa under Kampernæs i Schieberg Præstegjeld av tingbok nr. 21 b (1821-1825). Kjøper vil få originaldokumentene tilhørende gården som en del av kontraktsgrunnlaget.

  Arealer og fordeling per etasje

  BTA: 237 kvm. BRA: 203 kvm. P-ROM: 141 kvm. S-ROM:62 kvm.

  P-ROM:
  1.Etasje: Entré, kjøkken, stue 1, bad, stue 2, hall m/trapp, soverom
  Kjeller:  Bad/vaskerom, hall m/trapp, soverom, wc

  Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

  Standard

  Koselig våningshus med mange muligheter.

  Fra inngangsparti kommer du inn i en lys og trivelig hall. Til høyre er det inngang til flislag bad med varmekabler i gulv, dusjnisje i glassbyggerstein, WC og baderomsinnredning med nedsenket servant og speil i overkant. Badet ble pusset opp i 2006.
  Til venstre i gang er kjøkkenet med trivelig spiseplass og vindu med utsikt til tunet. Kjøkkeninnredning fra byggeår med slette flater og benkeplate i laminat. Avtrekksvifte over stekeovn. Rett frem ligger spisestue og stue med utgang til solrik terrasse. Terrassen er godt vedlikeholdt med trebjelker rundt og skiferfliser som platting. Til venstre for stuen er det TV-stue med fin utsikt til sjøen, dette rommet kan alternativt brukes til soverom eller kontor.

  I hovedetasje er det hovedsakelig tarkett/laminat på gulv og fliser med varmekabler på bad.
  På vegger er det noe malt og noe behandlet brystpanel, paneler og tapeter.
  Himlinger: hvitmalte plater

  Det er varmekabler i hele kjelleretasje og høyt under taket. I rommet som i dag brukes til soverom er vinduene muligens for små til å oppfylle krav til rømmningsvei, det bør stå en kommode under vindu og det bør sjekkes at det er mulig å komme ut for de som sover der. I kjeller er det også et stort praktisk teknisk rom/vaskerom med varmtvannsbereder, opplegg for vaskemaskin, vaskekum og dusjkabinett. På innsiden er det teknisk rom. Separat toalett og stor romslig hall/gang med utgang til garasje/carport.

  I kjeller er det malte betonggulv, laminat og belegg, på vegger er det brystpanel, malt panel og tapeter og i tak hovedsakelig panel og noe hvitmalte plater.

  I boligens 2 etasje er det et uinnredet loft som er gjort klart for innredning, det må imidlertid isoleres, kles og settes opp trapp.

  Våningshuset har et stort potensial for videre utnyttelse. Før bud på eiendommen inngis må tilstandsrapport utført av takstmann Thor Grønnerød gjennomgås.

  Oppvarming

  Elektrisk, varmekabler og ved.

  Sentralt avtrekksanlegg i hele huset med aggregat på¨loft. Lufteventiler i vinduer i 1. etasje og i vegger i kjeller. Ventilasjonsanlegg - over halvparten av forventet levetid er bruk og anlegget kan med fordel oppgraderes og det kan innsettes ventiler. Alternativt kan anlegget skiftes ut til balansert ventilasjonsanlegg. dette pga. noe forhøyede radonverdier i huset.

  Parkering

  Mange parkeringsplasser på tunet i tillegg til at det er stor plass i driftsbygning/låve. Carport.

  Tomt

  Jord, skog og tun

  Eiet areal på 102 519,6 kvm. Arealkilde kartverket.

  Eiendommens dyrka mark ligger rundt tunet i ett skifte. Det er totalt 30 dekar som er dyrket i dag,god arrondering. 6,8 dekar er lagt igjen til beite, da det er uhensiktsmessig å drive dette pga. jordets utforming. Hele jordbruksarealet inkl. beiter er i dag utleid - kontrakt til april 2024. Det drives økologisk grasproduksjon på arealet i tillegg til at deler beites.

  Produktiv skog er på totalt 26,7 dekar, hovedsaklig middels bonitet. Det er totalt 31,1 dekar uproduktiv skog og åpen jorddekt fastmark. Mesteparten av de trær som egnet seg som sagstokker ble hugget rundt 2012. Skogen kan hovedsaklig regnes som vedskog.

  Havn/beite Det er 2,6 dekar innmarksbeite mot øst på eiendommen, hvor det er bratt. I tillegg er del av den dyrkede marka, 6,8 dekar mot nord - mot Nipa - benyttet til beite i dag (se dyrket mark). Verdien er inkludert i posten dyrket mark.

  Utmarksarealer Eiendommen har strandlinje mot Nipa, og en egen liten holme på ca. 1 dekar ute i Nipa.
  Jakt og fiske Eiendommen er ikke medlem av grunneierlag for jakt i dag, men det er i følge hjemmelshaver ikke noe i veien for at ny eier kan tilsluttet seg grunneierlaget. Verdien her er inkludert i skogverdien.

  Eiendommen er grunneier mot Nipa, og har i følge hjemmelshaver rettigheter til å drive fiske i næring, uten at det har vært benyttet.

  Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp

  Privat veilag, felles vedlikehold med naboer, spleiser på vedlikehold ved behov. Kommunen står for brøyting.
  Privat borrebrønn (98 m)
  Privat renseanlegg, type Biovac, årlig servidekostnader på ca. kr. 6000,-

  Reguleringsplan

  Landbrukseiendommen ligger i et uregulert område.

  Kommuneplanens arealdel 2015-2016 med tilhørende temakart. Formal: LNF areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse mv. Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone, gjelder del av eiendom i nord.
  NB: Arealplanen er under rullering. Rulleringen kan resultere i endringer av både kart og bestemmelser. Del av eiendom ligger innenfor 100 meters beltet langs vassdrag. Eiendommen ligger innenfor et aktsomhetsområde med mulighet for marin leire, grunnen kan derfor består av løsmasser, herunder kvikkleire. Kommunens aktsomhetskart er imidlertid svært grovmasket.

  Konsesjon

  Det må søkes om konsesjon for denne eiendommen

  Informasjon om odel, konsesjonsloven og jordloven.

  Det hviler odel på gården, men alle odelsberettigede har fraskrevet seg sin odel.

  Det er videre konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven på eiendommen. Det er den enkelte kommune som er rett konsesjonsmyndighet. I konsesjonsbehandlingen legges det særlig vekt på:

  1. At kjøper skal oppfylle sin boplikt. Innflytting i boligen på gården skal skje senest ett år etter tinglysning av skjøte og deretter må man bebo eiendommen i minst 5 år etter dette.

  2. At eiendommen driftes. Arealer med dyrket mark skal holdes i hevd, altså dyrkes videre hvilket også følger av jordlova. Ofte vil utleie av jorda til en nabobonde vil være tilstrekkelig.

  3. Den avtalte prisen må tilgodese en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling. Det er dette som kalles priskontroll hvor kommunen i praksis vurderer hvorvidt den avtalte prisen mellom kjøper og selger ligger på et riktig nivå.

  Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon i henhold til konsesjonslovens §9 både med hensyn til priskontroll, drift og botid. Bud med forbehold om konsesjon vil ikke bli godtatt av selger. Etter bud aksept og påfølgende kontraktsmøte forplikter kjøper seg til samtidig å søke konsesjon på eiendommen. Dersom konsesjonsmyndigheten i den respektive kommunen fatter et negativt konsesjonsvedtak plikter kjøper å påklage dette til fylkesmann, alternativt å rette seg etter de pålegg konsesjonsmyndighetene gir. Uavhengig av hva endelig konsesjonsvedtak blir, har kjøper ingen rett til å kreve prisavslag fra selger. Avtalt kjøpesum må betales fullt ut i henhold til kjøpekontraktens overtakelsesdato. I ytterste konsekvens kan et negativt konsesjonsvedtak innebære at kjøper må foreta et videresalg av eiendommen. Kjøper vil da måtte må bære et eventuelt økonomisk tap.

  Alle landbrukseiendommer er også omfattet av jordlovens bestemmelser. Dette innebærer at det er driveplikt og at det gjelder et forbud mot deling av gården. Dette gjelder også selv om eiendommen består av flere bruksnumre.

  Spørsmål om odel, bo- og driveplikt, konsesjon og delingsforbudet kan rettes til oppdragsansvarlig.

  Odel

  Det hviler odel på eiendommen, de odelsberettigede har imidlertid fraskrevet seg odel.

  Tinglyste rettigheter og servitutter

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

  19767308102-1/3  Erklæring/avtale - Bestemmelse om planovergang, gjelder denne registerenheten med flere.

  1994/206-1/3 Jordskifte, Grensegangsak. Sak nr. 3/1989

  Ferdigattest

  Midlertidig brukstillatelse datert den 14.03.98.

  Økonomiske forhold

  Prisantydning

  5 775 000,-

  Takst / tilstandsrapport

  Utført av : Thor Grønnerød Markedsverdi : 5 775 000,- Formuesverdi : 894 119,-

  Energiforbruk og energimerking

  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

  Forsikring

  Gjensidige

  Kommunale avgifter

  Kommunale avgifter er kr. 7561,- pr. år hvorav Eiendomsskatt utgjør kr. 3865,- Feiing kr. 545,- Renovasjon kr 1965,- Slam, kr 310,- Tilsynsgebyr slam kr. 345,- Se vedlegg fra Sarpsborg kommune implementert i salgsoppgave for mer detaljert informasjon.

  Leieinntekter

  Det er leieinntekter for lagring i driftsbygning.

  Oppgjør

  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Annet

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

  Arealangivelser i salgsoppgaven

  Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

  Andre opplysninger

  Ved overtakelse av eiendommen blir våningshuset ryddet og rengjort. Øvrige bygninger og utearealer overtas slik det fremstår på visning og vil ikke bli ryddet eller rengjort ut over dette. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han selv ønsker av Løsøre, maskiner, redskaper og antikviteter. Dette gjelder også frittstående hvitevarer.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

  Overtagelse

  Avklares i forbindelse med budgivning.

  Solgt 'som den er'

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

  Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.