Sarpsborg-firma gjør det så bra at de skal bemanne opp

Foto: Stina Mikalsen / sa.no

Etter bare et års drift har Tegneby & Grønnerød Landbruksmegling fått et solid fotfeste i Østfold. Nå sikter bedriften enda høyere og skal ansette to nye meglere.

– Det går veldig bra. Jeg føler at våre forventninger er innfridd, sier Nils Henrik Tegneby, som sammen med Bjørn Fosby – også han landbruksmegler – og advokat Pål Grønnerød utgjør staben i det nystartede firmaet.

– Vi er glad for at vi gjorde denne satsingen. Å finne et godt produkt og få ting til å skje er viktig som selvstendig næringsdrivende. I tillegg til at man ikke kan være så redd for å mislykkes, legger Tegneby til.

De har etablert seg i St. Marie gate 71, i andre etasje over apoteket i Østre bydel.

– Blod, svette og tårer

– Å starte for seg selv innebærer blod, svette og tårer. Det visste vi jo. Men hard jobbing har gitt resultater. Vi får stadige nye oppdrag, også utenfor Østfold, og gode tilbakemeldinger. Det er nok heller ingen ulempe at vi som jobber her har bakgrunn fra landbruket. Selv er jeg født og oppvokst på gård. Det gjør oss nok mer troverdige, mener Tegneby.

Tegneby & Grønnerød Landbruksmegling ble etablert for ganske nøyaktig ett år siden.

Fram til nå har de fått i oppdrag å selge 25 eiendommer i Østfold. Nye eiendommer er i ferd med å komme ut for salg, forteller Tegneby.

– Vi er veldig godt fornøyd med det, ikke minst med tanke på at vi brukte de første månedene til å rigge oss til. Så vi kom ikke ordentlig i gang før etter nyttår.

Vil ansette flere

Salg av landbrukseiendommer utgjør bare 1 prosent av alle eiendomssalg i landet, så det er en liten nisje Tegneby & Grønnerud Landbruksmegling har slått seg inn i.

– Landbruksmegling er et helt annen idrett, for å bruke det uttrykket, enn vanlig eiendomsmegling. Her selger vi både næringseiendom og bolig, og vi må håndtere lover og regler knyttet til konsesjon, odel og skatt blant annet. I det øvrige eiendomsmeglermarkedet er det dessuten veldig sterk konkurranse og stort press, så å velge seg ut en nisje med færre aktører trenger ikke være noen ulempe. Men det betinger selvfølgelig at vi vet hva vi driver med og kan våre saker godt. Det kommer både selger og kjøper til gode. For de som vinner budrunden, trenger ikke ha bodd på gård før. Derfor bistår vi gjerne også dem, forteller Tegneby.

Han røper samtidig at de nå ønsker å ansette ytterligere to meglere på kontoret, for å kunne vokse ytterligere.

Per nå har Tegneby & Grønnerød Landbruksmegling åtte eiendommer ute for salg i Østfold. I Sarpsborg skal de selge et småbruk tilpasset for hestehold i Varteig, og prisen er 4,3 millioner kroner.

– Flere eiendommer er dessuten på vei ut i markedet, forteller Tegneby til SA.

Klikk her for å lese saken i sa.no

Denne saken ble skrevet av Stina Mikalsen i Sarpsborg Arbeiderblad 04. september 2019.

Vurderer du å selge gården?

Snakk med oss i Tegneby & Grønnerød landbruksmegling først.

Klikk her for å komme i kontakt med oss