Andorsrudveien 152 og 155, 3039 Drammen

Garås gård - SOLGT!

Tilrettelagt for profesjonelt hestehold i vakkert og stille kulturlandskap.

Prisantydning: 29 800 000 kr
Omkostninger: 746 342 kr
Totalpris: 30 546 342 kr
Boligtype: Landbrukseiendom
Eieform: Selveier
Verditakst: 29 800 000 kr
Soverom: 4
Primærrom: 415 m²
Bruksareal: 496 m²
Tomt: Eiet tomt
Tomteareal: 50900 m² (eiet)
Omkostninger oppsett: 29 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
745 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 29 800 000,-))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
746 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
30 546 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
bjorn_fosby_eiendomsmegler_landbruksmegling_sarpsborg
Bjørn Fosby
91 65 19 22
bjorn@landbruksmegling.no

For å bli oppdatert på bud og øvrig informasjon om eiendommen må du trykke på «bestill salgsoppgave» hvor du oppgir e-post og telefonnummer. 

Forhåndsvisning salgsoppgave: Vis Pdf
Visning:
21.05.2022 13:00 - 14:00

23.05.2022 18:00 - 19:00
Adresse: Andorsrudveien 152 og 155, 3039 Drammen

KONTAKTSKJEMA

SPØRSMÅL OM EIENDOMMEN?
  Beliggenhet

  Adresse

  Andorsrudveien 152 og 155 3039 Drammen

  Matrikkel

  Gnr. 73 bnr. 8 i Drammen kommune

  Velkommen til Garås gård - tilrettelagt for profesjonelt hestehold i vakkert og stille kulturlandskap.

  Du merker det med en gang du ankommer. Den solide smijernsporten med gårdens navn inngravert i løkkeskrift,  foran det solrike tunet med ridehall, stall, hester og aktivitet. Inntrykket forsterker seg når du kjører videre opp åsen til det herskapelige og vestvendte våningshuset ; at her ligger det omtanke og engasjement i hver minste detalj. Kall det gjerne kvalitet, men det handler om noe mer, det lille ekstra som gir den gode følelsen av at alt virker forseggjort, nøye planlagt og solid gjennomført. 

  Det praktfulle våningshuset ligger på et solrikt høydedrag med vid sydvendt utsikt til skogkledde fjell som omkranser eiendommen. Våningshuset ligger skjermet og noe tilbaketrukket fra gårdens hovedtun. Ned mellom trærne skimtes eiendommens driftsbygninger og tunet med beitene hester og aktive ryttere.

  Hage og uteareal er parkmessig opparbeidet. Det brosteinsbelagte inngangspartiet har flotte stable murer i skifer med blomsterbed på hver side. På sommerstid kjennes duften av blomster da du passerer, på de kalde årstidene er det vintergrønn beplantning som møter deg. Brosteinsbelagt adkomst og veier også fra integrert dobbeltgarasje. Syd for hovedbygningen ligger gjestestuen med store glassflater som vender ut til stor overbygd skiferbelagt terrasse. Grønne plener, hekk og prydbusker omkranser areal belagt med brostein og skifer og eiendommen forøvrig. Baksiden av våningshuset grenser til usjenert skog. På en svak helning i terreng med tilpasset tørrmur som skjermer for innsyn, er det nedfelt et boblebad/jacuzzi i impregnert stor platting. Her er det plass til solsenger, bord og grill og er et deilig stille sted å vende tilbake til etter en lang arbeidsdag.

  Gårdens tun er en drøm for aktive ryttere. Alt er tilrettelagt for profesjonelt hestehold og dyra trives godt her ute.

  Vest på tunet ligger den store og moderne ridehallen, etterfulgt av hovedstall og tilslutt walker. Nord på tunet ligger den røde låven.

  Ridehallen er av høy standard, oppført i 2002 på ca. 1.740 kvm. Ridehallen har kjøreporter og gang porter, ridebane med vant og speilsystem på 60 x 20 m, vaske/tørkerom, to bad, oppvarmet rytterbu med kjøkken, liten hybel over to plan og leilighet. Hybel og leilighet er ikke godkjent til boligformål.
   
  Den trivelige og moderne hovedstallen oppført i 2000 er på ca. 365 kvm med to foldeporter som leder inn til stallgangene. Stallen består av 22 bokser, flislagt vaskespilt, solarium, 3 utstyrsboder og teknisk rom. I forlengelsen av stallen er det oppført et lagerbygg til oppbevaring av fôr.

  Walker/skrittemaskin med høy sikkerhetsstandard, solid konstruksjon og enkel betjening har en diameter på 17.
   
  Låven/driftsbygningen er oppført mellom 1900-1924 og er på ca. 155 kvm i 2. plan og kjeller/underetasje. Gammelt fjøs er omgjort til ponnistall og gjødselkjeller til sykehus som også kan benyttes til isolat. I hovedetasjen er det gang, rom til fôr, utstyrsrom og hestebokser. På låven er det lagerplass for høy, fôr og annet utstyr samt to uinnredede oppholdsrom.

  I hjertet av tunet ligger luftegårdene, en stor inngjerding med gras og flott utendørs ridebane med dommerbu i nordenden. Det er gruslagte veier mellom ridebane og flere luftegårder.
  Luftegårder med fin størrelse og dreneringsrør over stolpene.
  Flott inngjerdet utendørs ridebane med Equestrian Surfaces Waxed Cushion Track underlag og dommerbu.

  Garås gård er på totalt 51 dekar og fordelt på to teiger, en på hver side av Andorsrudveien. Fulldyrka areal benyttes i hovedsak  til solide luftegårder og beitearealer for hestene. Eiendommens skog er på ca 24 dekar inkludert myr og omkranser gården med hovedteigen helt syd på tunet.

  Solid eiendom som gir et godt inntrykk.

  Beliggenhet, adkomst

  Eiendommen ligger ved Konnerud ett tettsted i Drammen kommune som ligger få kilometer syd for Drammen sentrum. Konnerud er kjent for sine snørike vintre, og et populært rekreasjonsområde for drammensere, med skigåing i de preparerte løypene dypt inn i Konnerudskogene om vinteren og bademuligheter på Stordammen, Unntakern og Blekkjern om sommeren.  Fram til tidlig på 1980 tallet var Konnerud hovedsakelig et lite jordbrukssamfunn. På 80 tallet skjedde det en massiv utbygging av boligfelter på Konnerud, og bydelen vokste til over 9000 innbyggere utover på 90 tallet.

  En stor fordel ved å bo på Garås er tiden du sparer hver dag ved å bo så nært på hestene og stallområdet samtidig som våningshuset har en skjermet og privat beliggenhet i stille og usjenerte omgivelser. Til bussen og linje 22 er det bare ett minutt, hvilket er supert for yngre ryttere uten sertifikat. Til Vestbygda skole er det ca. 1,8 km og ca. 20 minutters gange. Til øvrige skoler og barnehager og dagligvarebutikker er det mellom 3 og 10 min med bil. Til Drammen sentrum er det en drøy mil, ca. 15-20 min, til Asker er det ca. 30 minutter og ca. 50 minutter til Oslo.

  Garås Hestesenter har blitt drevet som privat oppstalling og treningsanlegg siden 2014 med god suksess og full oppstalling og venteliste i hele driftsperioden. I området er det stort behov for kvalitetsoppstalling. På Garås hestesenter opererer man med flere tilbud til ryttere hvor man kan få alt fra tom boksleie til full pensjon.  Det mest populære tilbudet er imidlertid oppstalling med full pakke til hest, som inkluderer 9 kvm stallboks, inn og utslipp (kl. 08.00 - kl. 18.00).  Hestene har tilgang til  fersk vann ute og foring 3 ganger om dagen, fri bruk av kraftfor og 1,5 pakke flis om uken. Alt dette koster kr. 6.300,- pr. mnd. Kundene setter spesielt stor pris på en stor ridehall på 60 X 20 meter med godt dekke og at hestene står lenge ute i det fri hver dag. Like viktig at du på Garås blir møtt av et hyggelig og inkluderende miljø med mye kompetanse og profesjonell drift . Ny eier kan vurdere rideskoledrift da Garås gård har hatt mange forespørseler om dette, gården gir mange muligheter på alle nivå. Verdt å nevne er også fantastiske turmuligheter og veier som holdes åpne året rundt. Flere turer kan rides uten nødvendigvis å holde seg på veien. Et yndet besøksted på sommerstid er Majordammen hvor man kan bade med hestene.

  Bygninger

  Type, eierform og byggeår

  Landbrukseiendom Selveier, oppført i 2015

  Bygninger og byggemåte

  Våningshus:
  Veggkonstruksjon: Huset er oppført i bindingsverkskonstruksjon(treverk) fra byggeår. Kledd med stående bordkledning.
  Taktekking: Huset har betongtakstein som taktekking fra byggeår
  Takkonstruksjon/loft: Takkonstruksjon består av fabrikkerte takstoler.
  Vinduer:  Malte vinduer med trelags glass fra byggeår.

  Låve:
  Bygningen er oppført på støpte pilarer og den gamle fjøsdelen har stablet og pusset mur av stein, støpt gulv, tak og vegger. Låven har konstruksjon av tre med stående kledning. Det er plater på taket. Det er montert brannstige på veggen mot vest. Låvebrua er oppført på stablet og murt stein samt steinblokker. Rekkverk av tre,

  Stall:
  Stallen er oppført 2000. og er på 365 kvm.
  Bygningen er oppført på støpt plate med ringmur. Reisverk i tre med stående utvendig kledning. Plater på taket.  Isolerte vinduer fra byggeår. To store foldedører som fører inn til hver av stallgangene. Det elektriske anlegget er nytt og moderne i kabelgater, sikringsskap med vippebrytere, brannvarslingsanlegg og videoovervåking. I forlengelse av stallen er det bygget et lager. Dette har ståldragere, uisolerte plater på vegger og tretak. Arealet er på ca. 120 kvm. Det er støpt gulv. 

  Ridehall:
  Ridehallen er oppført i 2002 men et areal på ca. 1.740 kvm. Ridehallen har støpt dekke. Reisverk av stål. Isolerte sandwichplater, lysplater og lufteventiler på taket.  Ridehallen har store kjøreporter mot sør med en høyde på 4 meter, og 4 gangporter. Ridehallen har en ridebane på 60 x 20 meter. Den har sand fra Martin Collins Dry Ecotrack. Ride bunn fra stall Kubberød ny i 2015. Dry Ecotrack er en blanding av kvarts sand og clopf fiber produsert i England.

  Skrittemaskin:
  Skrittemaskinen har en diameter på 17 meter, og er oppført i limtre på støpte punkter, vegg av enkel stående kledning og delvis tak med takplater og belysning. Skrittemaskinen er drevet av en enhet/bakkestående motor i senter av maskinen med strøm og eget kontrollpanel. Enkel betjening, solid konstruksjon og høy sikkerhetsstandard

  Eiendommens historie

  Ganske mange av gårdene på Konnerud har navn som slutter på -rud og -holt, som for eksempel Eskerud og Stubberud. Rud kommer av rydning, nærmere bestemt skogs-rydning som altså er en åpen plass hvor folk kan dyrke mark på. Navneskikkene på norske gårdsnavn har endret seg opp gjennom tidene, og navn på -rud og -holt var mest vanlig i perioden fra år 1000 til år 1400, derfor er det grunn til å tro at de fleste gårdene herfra er fra denne perioden. I dette tilfelle kjenner i vi igjen -rud på gateadressen Andorsrudveien.

  Antall rom (evt. senger)

  Soverom: 4, Bad: 5

  Arealer og fordeling per etasje

  Primærrom: 415 kvm, Bruksareal: 496 kvm

  1.Etasje: BRA 332 kvm, P. Rom: 257 kvm
  2.Etasje: BRA 164 kvm. P. Rom: 158 kvm


  Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er bygge meldt og godkjent til dagens bruk.

  Innhold og standard

  Våningshus:

  Våningshus:
  Våningshuset har alt du ønsker deg. Her møtes du av en brosteinsbelagt vei frem til hovedinngang,  innrammet av en dekorative skifer stablesteinsmur med blomsterbed på hver side.

  Når dørene åpnes kommer du inn i en stor, lys og luftig hall med store kvadratiske fliser på gulv, tapetserte vegger i tidsriktige farger og profilert hvitmalt belistning. Hele boligen har en gjennomgående høy standard på materialer og interiør i tidsriktige duse og harmoniske farger. 

  Når du kommer inn ligger et stort garderoberom til høyre på den andre siden ligger et gjestetoalett. Rett frem i hjertet av hallen ligger en flott bred trapp som fører til 2. etasje. Går du videre og holder til høyre kommer du til et stort, delikat og lyst kjøkken med morderne kjøkken blant annet med steinbelagte benkeplater og en praktisk øy med spiseplass midt i rommet. Kjøkkeninnredning fra Drømme-kjøkkenet med profilerte fronter og steinplate. Innredningen er utstyrt med integrerte hvitevarer av kjølehjørne, oppvaskmaskin, komfyr, platetopp og Micro. Et er montert sentralstøvsuger i sokkelen, samt automatisk lekkasjestopper.

  Stuene er flotte med plass til mange gjester og utgang til store flislagte terrasser som fungerer som en forlengelse av stuene på sommerstid. På vinterstid og kalde høstdager kan man fyre i den store gassprisen. Videre er det et stort bibliotek og kontor. Innenfor kontoret kommer man til gjesteavdelingen som inneholder eget kjøkken og stue med store vindusflater og direkte utgang til en flott uteplass. I denne delen av huset er det i tillegg gang, eget bad og soverom.

  I boligens 2. etasje kommer man opp til enda en TV-stue/allrom med utgang til veranda med vid utsikt til fjellene. Videre er det bl.a. mellomgang, omkledningsrom og hoved soverom. Til dette hoved soverommet ligger det et stort og innholdsrikt bad med høy og tiltalende kvalitet. Her kan nevnes massasje-badekar, flott dusjavdeling og badstue. Hvit påkostet baderomsinnredning. Det er ytterligere to store soverom, begge med egne bad.

  Sanitærutstyr og bad:
  Flislagt vaskerom med gulvvarme. Rommet er utstyrt med skapinnreding med nedfelt servant og steinplate. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Bad 1.etg: Flislagt baderom med gulvvarme. Rommet er utstyrt med servantskap, vegghengt skap, vegehengt toalett 8 med dusj med glassdører. Bad 2.etg: Flislagt baderom med gulvvarme. Rommet er utstyrt med dobbel servantinnredning med integrerte skap, vegghengt toalett og bide på utenpåliggende kasse, innmurt badekar, prefabrikkert badstue og dobbeldusj innkasset med glassvegger. Bad tilknyttet soverom 2: Flislagt baderom med gulvvarme. Rommet er utstyrt med servantskap, vegghengt toalett på utenpåliggende kasse og innmurt badekar med foldedør i glass. Ventilasjon skjer via balansert ventilasjonsanlegg. Bad tilknyttet soverom 3: Flislagt bad med gulvvarme. Rommet er utstyrt med servantskap, vegghengt skap, vegghengt toalett med utenpåliggende kasse og innmurt badekar med foldedør i glass.

  Boligen er teknisk framtidsrettet for alt man trenger innenfor forretning og underholdning.  Det r installer Sonos anlegg  i de fleste oppholdsrommene, soverommene og masterbad. Innebygde høyttalere i uteområdet i nord, sør og øst ved jacuzzien. Det å sitte i den nydelige hagen er deilig og avslappende med duften av sjasmin og øvrige blomster og stauder fra urner og blomsterbed. Sittegruppene rundt huset er plassert for at solen kan nytes til alle tider, eller skygge på en varm sommerdag.  Utebelysningen i hagen lyser opp når solen går ned. Robotklippere gjør jobben for deg på plenen. I skogen utenfor hagen vokser, blåbær og tyttebær og kanskje kantarell om du er heldig. Hagen er pent inngjerdet så man kan la barn og hunder leke og løpe fritt rundt.

  1.etasje: Hall med trapp, wc, kjøkken, Tv-stue, spisestue, peisestue, kontor/bibliotek, vaskerom, gjestestue, gjestekjøkken, mellomgang med garderobeløsning, gjestesoverom og gjestebad. Forøvrig inneholder 1.etg. Walk-in garderobe, teknisk rom, garasje og sportsbod.
  2. etasje: Tv-stue/allrom, mellomgang, omkledningsrom, hoved soverom, bad med badstue, soverom 2, med tilknyttet eget bad, soverom 3 med tilknyttet eget bad.
  Kjøkkeninnredning:
  Kjøkkeninnredning fra Drømme-kjøkkenet med profilerte fronter og steinplate. Innredningen er utstyrt med integrerte hvitevarer av kjølehjørne, oppvaskmaskin, komfyr, platetopp og Micro. Det er montert sentralstøvsuger i sokkelen, samt automatisk lekkasjestopper.
  Sanitærutstyr:
  Flislagt vaskerom med gulvvarme. Rommet er utstyrt med skapinnreding med nedfelt servant og steinplate. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
  Bad 1.etg: Flislagt baderom med gulvvarme. Rommet er utstyrt med servantskap, vegghengt skap, vegghengt toalett, dusj med glassdører.
  Bad 2.etg: Flislagt baderom med gulvvarme. Rommet er utstyrt med dobbel servantinnredning med integrerte skap, vegghengt toalett og bide på utenpåliggende kasse, innmurt badekar, prefabrikkert badstue og dobbeldusj innkasset med glassvegger.
  Bad tilknyttet soverom 2: Flislagt baderom med gulvvarme. Rommet er utstyrt med servantskap, vegghengt toalett på utenpåliggende kasse og innmurt badekar med foldedør i glass. Ventilasjon skjer via balansert ventilasjonsanlegg.
  Bad tilknyttet soverom 3:Flislagt bad med gulvvarme. Rommet er utstyrt med servantskap, vegghengt skap, vegghengt toalett med utenpåliggende kasse og innmurt badekar.

  Både huset og hestesenteret er utrolig godt utstyrt - det er ingenting mer som må gjøres for å oppnå toppen i sporten. Huset er teknisk framtidsrettet for alt man trenger innenfor forretning og underholdning.
  Det å sitte i den nydelige hagen er meget avslappende. Det er plass til flere sittegrupper rundt  hele huset uansett hvor solen er. Utebelysningen i hagen lyser opp når solen går ned. Robotklippere gjør jobben for deg på plenen, mens masse blomster og stauder vokser i blomsterbedene. Utenfor hagen vokser masse blåbær og tyttebær samt sopp. Hele hagen er inngjerdet så hundene kan løpe fritt og små barn kan leke i et beskyttet område.

  Gamle låven.
  Fjøsdel som i dag benyttes som ponnistall og den gamle gjødselkjelleren inneholder en isolat-sykeboks. Hovedetasjen består av gang, for og utstyrsrom, pluss en liten stall med gang og hestebokser. I annen etasje er det lagerplass for høy og annet, samt to små uinnredede oppholdsrom.

  Stall:
  Stallen består av to ganger med plass til 22 hester. Bygget består av hestebokser, flislagt vaskeboks, solarium og tre utstyrsboder og tekniskrom. Strømsparende lys armatur fra 2020. Hesteboksene har tre ulike størrelser. ponnibokser på ca. 7 kvm. Vanlige hestebokser på ca. 9 kvm, og store på ca. 11 kvm Det er videre bygget et lager i forlengelse av stallen som benyttes blant annet til oppbevaring av for.

  Fokus de siste 8 årene er å ha gjort de riktige tingene for å ha minst mulig vedlikehold framover. Dette merker man i forhold til dreneringsrør over paddock stolpene, konstant etterfylling av grus i paddocker, dette for å hindre gjørmete og våte paddocker. Nå er de nesten mettet av grus, som gir en meget god drenering. Utebanen fikk nytt underlag i 2020av en kvalitet som er stabil og mest mulig støvfri. Denne kommer til å vare i mange år framover.

  Tilstand på våningshuset og opparbeidet uteområde er generelt meget bra.  Takstmann har imidlertid  anmerket noen punkter.

  STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK SOM KREVER TILTAK. TG 3
  Innvendig > Overflater - teknisk rom.
  Det er påvist andre avvik:
  Det er påvist skader på overflater.
  - Det er registrert betydelig skadet i gulvet, samt
  enkelte fliser har løsnet fra underlaget. Skadede fliser
  har selger byttet ut.  Store deler
  av gulvet har bom (hulrom under flis).
  Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

  Innvendig > Overflater - garasje
  Overflater har sterk slitasjegrad.
   - Det er påvist bom (hulrom under) i flere fliser.
  Noen fliser har brudd/er løse. En mulig årsak er at
  gulvet ikke er tilpasset bruken i garasje.
  Kostnadsestimat : Under 10 000.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  tilknyttet soverom 3
  Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet.
  - Det er ført et rør gjennom veggen inne i
  servantskapet. Dette er i utgangspunktet i våtsone,
  som også skal fuktsikres forsvarlig. Forholdet er
  likevel av liten betydning rent praktisk da veggen har
  liten eller ingen mulighet til å pådra seg skader slik
  innredningen er montert (silikon mot flislagt vegg).
  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Vaskerom Gå til side
  Det er påvist skader på innredning.
  Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

  Tomteforhold > Forstøtningsmurer.
  Det er påvist andre avvik:
  Det mangler rekkverk/annen sikring på
  forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.
  - Noen toppstein er enten løse eller har fuger som
  har løsnet.
  Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000.

  Oppvarming

  Boligen har balansert ventilasjon med 2 stk aggregater ( Ett i her etasje). Det er ingen ventilasjon i garasjen, men dette anbefales. Boligen har gass peis og vannbåren gulvvarme som oppvarmingskilder. Gassinstallasjonen er tilkoblet propanflaske om henger på veggen ute.

  Tomt

  Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

  Areal: 50 900 kvm, Eierform: Eiet tomt

  Tun, jord og skog

  Eiendommen har totalt ca. 13 daa fulldyrket areal i en teig. Fulldyrket areal er farget Orange i vedlagte gårds kart I følge Nibio/kilde, er det jordsmonn med svært god jordkvalitet. Sandholdig silt og silt, samt annen mineraljord. Fulldyrket areal har i hovedsak liten erosjonsrisiko. Den er uplanert/ikke påfylt. Dreneringstilstanden oppgis å være tilfredsstillende. Eiendommen har ikke jordvanning, men utendørs vanning til utebane. Garås har moderne ridebane og luftegårder.

  Skog:
  Det er ifølge Gårdskart ved Nibio registrert totalt ca. 24 daa skog fordelt på ca. 7 daa skog av høy bonitet, ca. 4 daa skog med middels bonitet, og ca. 13 daa skog med lav bonitet. Skogen er farget grønt på kartet på forrige side og består av blandingsskog. Skogen ligger like ved dyrket jord og gårdstunet, og benyttes stort sett som beiteareal.
  Saldo skogfondkonto er ikke sjekket.

  Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp

  Adkomst vi offentlig vei. Privat vann og privat avløp.
  Boligen har eget borevann fra borehull ved garasjen. Hestesenteret har eget borevann fra 2 borehull bak hovedstallen.
  Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig avløpsordning. Avløp fra våningshus,  låven, stallen og ridehallen går til renseanlegget på hestesenterets side. Nord for ridebanen. Boligen har også muligheter for vann fra Garås vannverk ved å snu en kran. Dette er installert som en back up vannkilde til boligen.

  Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i et LNFR (landbruk, natur, reindrift og friluft) i Drammen kommune sin kommuneplan. Arealdelen 2015 til 2026.

  Servitutter og heftelser i grunnbok

  1928/900075-1/90  Bestemmelse om vannrett  
   Tgl: 21.11.1928 
   Rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:73 Bnr:16   Fra olle
   
  1933/900176-1/90  Erklæring/avtale  
  Tgl: 05.10.1933 
  Rettighetshaver: Televerket
  Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
   
  1947/200799-2/90  Bestemmelse om vannrett  
   Tgl: 10.05.1947 
   Rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:73 Bnr:19  
  Med flere bestemmelser
   
  1951/202829-1/90  Erklæring/avtale  
  Tgl: 18.12.1951 
  Grensegangssak vedr. d.e. og bnr. 73 bnr. 8
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  2003/7033-1/90  Bestemmelse om veg  
  Tgl: 06.05.2003 
  Rettighetshaver: gnr. 73 bnr. 23
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  2003/7033-2/90  Bestemmelse om veg  
  Tgl: 06.05.2003 
  Rettighetshaver:Knr:3005 Gnr:73 Bnr:22  
  Med flere bestemmelser
   
  2007/140248-1/200  Jordskifte  
  Tgl: 19.01.2007 
  Saksnr 0600-2003-0049 Andorsrudveien
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  2008/310586-1/200  Jordskifte  
  Tgl: 17.04.2008 
   Sak: 0600-2005-024B Galås vei.
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  2008/310586-2/200  Erklæring/avtale  
  Tgl: 17.04.2008 
  Ordningsregler for Galås vei.
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  2008/1004900-1/200  Jordskifte  
  Tgl: 12.12.2008 
  Jordskiftesak 0600-2005-0024 Aaserud, gnr. 73
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  2009/486451-1/200  Jordskifte  
  Tgl: 03.07.2009 
  Jordskiftesak 0600-2003-049b
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  2018/378085-1/200  Jordskifte  
  Tgl: 30.01.2018 21:00 
  Jordskiftesak 0600-2015-0007 Imjelt
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  2022/484684-1/200  Jordskifte  
  Tgl: 05.05.2022 21:00 
  Bruksordninger for felles veier
  Jordskiftesaknr: 18-113518RFa-JVVI/JDRA AASERUD ØSTRE
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Ferdigattest

  Ferdigattest utstedt 16/10- 2015. Se vedlegg. Gjelder rivning og oppføring av nytt våningshus.

  Kulturminner og fredninger

  Gammel låve er SEFRAK registrert. Videre er det registert 2 plasser hvor det tidligere har vært bygningsmasse.

  Informasjon om odelsloven

  Det hviler ingen odel på denne eiendom

  Informasjon om konsesjonsloven og jordloven

  Denne eiendommen er blant annet underlagt jordloven og konsesjonsloven.

  Det er ikke konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven på eiendommen, men kjøper må undertegne på grønt egenerklæringskjema.

  1. Kjøper skal oppfylle sin boplikt. Innflytting i boligen på gården skal skje senest ett år etter tinglysning av skjøte og deretter må man bebo eiendommen i minst 5 år etter dette.

  2. At eiendommen driftes. Arealer med dyrket mark skal holdes i hevd, altså dyrkes videre hvilket også følger av jordlova. Ofte vil utleie av jorda til en nabobonde vil være tilstrekkelig.
  3. Den avtalte prisen må tilgodese en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling. Det er dette som kalles priskontroll hvor kommunen i praksis vurderer hvorvidt den avtalte prisen mellom kjøper og selger ligger på et riktig nivå. Det er Kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon i henhold til konsesjonslovens §9 både med hensyn til priskontroll, drift og botid. Bud med forbehold om konsesjon vil ikke bli godtatt av selger. Etter bud aksept og påfølgende kontraktsmøte forplikter kjøper seg til samtidig å søke konsesjon på eiendommen. Dersom konsesjonsmyndigheten i den respektive kommunen fatter et negativt konsesjonsvedtak plikter kjøper å påklage dette til fylkesmann, alternativt å rette seg etter de pålegg konsesjonsmyndighetene gir. Uavhengig av hva endelig konsesjonsvedtak blir, har kjøper ingen rett til å kreve prisavslag fra selger. Avtalt kjøpesum må betales fullt ut i henhold til kjøpekontraktens overtakelsesdato. I ytterste konsekvens kan et negativt konsesjonsvedtak innebære at kjøper må foreta et videresalg av eiendommen. Kjøper vil da måtte må bære et eventuelt økonomisk tap. Se utfyllende informasjon på landbruksdirektoratets hjemmeside: https://www.landbruksdirektoratet.no/no/eiendom-og-skog/eiendom/konsesjon/konsesjon#hva-maa-jeg-gjoere-hvis-jeg-ikke-faar-konsesjon- Alle landbrukseiendommer er også omfattet av jordlovens bestemmelser. Dette innebærer at det er drivepliktog at det gjelder et forbud mot deling av gården. Dette gjelder også selv om eiendommen består av flere bruksnumre. Spørsmål om odel, bo-og driveplikt, konsesjon og delingsforbudet kan rettes til oppdragsansvarlig.

  Økonomiske forhold

  Prisantydning

  29 800 000,-

  Takst / tilstandsrapport

  Utført av : Mette Hågensen Takstdato : 22.04.2022 Markedsverdi : 29 800 000,- Formuesverdi : 565 052,- Sekundær formuesverdi : 2 034 186,-

  Energiforbruk og energimerking

  Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

  Forsikring

  If If Polisenummer: 241709141 Premie: 16460

  Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

  Kjøper forplikter seg til å følge de til enhver tids retningslinjer for samarbeid og eventuelt sin andel av økonomiske kostnader for vedlikehold av privat gårdsvei og øvrig nabosamarbeid.

  Oppgjør

  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Annet

  Arealangivelser i salgsoppgaven

  Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

  Diverse

  Ved overtakelse av eiendommen blir våningshuset og kårbolig ryddet og rengjort. Øvrige bygninger og utearealer overtas slik det fremstår på visning og vil ikke bli ryddet eller rengjort ut over dette. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han selv ønsker av Løsøre, maskiner, redskaper og antikviteter. Dette gjelder også frittstående hvitevarer.

  Antikk og løsøre

  Landbruksdirektoratets søknadsskjema for konsesjon finnes et eget punkt for løsøre, pkt. 7. Til forskjell fra en ordinær enebolig selges ofte en landbrukseiendom med en del løsøre, maskiner ogredskaper, samt antikviteter/ gamle bruksgjenstander, som medfølger gårdsbruket. Kjøper skal ikke betale dokumentavgift av denne delen av kjøpet, ei heller skal selger kapital beskattes. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter skal reguleres i en egen kontrakt mellom kjøper og selger uavhengig om det anses som en del av kjøpstilbudet kjøper har gitt på eiendommen, eller om det kommer i tillegg til kjøpstilbudet på eiendommen. Selger har full bestemmelsesrett over hva slags løsøre som kan følge gården og hva som eventuelt skal komme tillegg. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter som kommer i tillegg til kjøpesummen for eiendommen kan kjøper selv velge om han/hun skal godta eller ikke. Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter erutenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene.Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

  Maskiner og utstyr

  Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter er utenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene. Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av Bank ID. Selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud. Likeledes er budgiver klar over at budet er bindende for når det er kommet til selgers kunnskap. Handelen er juridisk bindende for begge parter dersom budet aksepteres innen akseptfristen. Ved innsendelse av bud på eiendommen til megler bekrefter budgiver at den skriftlige salgsoppgaven, pdf. dokument eller trykket salgsoppgave, er gjennomlest og forstått.

  Overtagelse

  Avklares i forbindelse med budgivning.

  Salg etter avhendingsloven

  Salg etter avhendingsloven


  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring.

  Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene.

  Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet."

  Med unntak av beboelseshus er landbrukseiendommen med driftsbygninger og innmark/utmark i utgangspunktet en næringseiendom og selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3-9 (1). Det innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring.

  Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene.

  Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet."

  Med unntak av beboelseshus er landbrukseiendommen med driftsbygninger og innmark/utmark i utgangspunktet en næringseiendom og selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3-9 (1). Det innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

  Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.