Botnekilveien 2, 1680 Skjærhalden

Småbruket Botne - SOLGT!

Kirkøy i Hvaler kommune.

Prisantydning: 3 950 000 kr
Omkostninger: 100 092 kr
Totalpris: 4 050 092 kr
Kommunale avgifter: 8 798 kr per år
Boligtype: Landbrukseiendom
Eieform: Selveier
Verditakst: 3 950 000 kr
Tomt: Eiet tomt
Energimerking: G - Oransje
Primærrom: 131 m²
Bruksareal: 163 m²
Bruttoareal: 174 m²
Tomteareal: 83000 m² (eiet)
Omkostninger oppsett: 3 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
98 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 950 000,-))
--------------------------------------------------------
100 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 050 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Hanne Marie Tegneby, Agronom/Eiendomsmegler
Hanne Marie Tegneby
95 76 17 29
hanne@landbruksmegling.no

For å bli oppdatert på bud og øvrig informasjon om eiendommen må du trykke på «bestill salgsoppgave» hvor du oppgir e-post og telefonnummer. 

Forhåndsvisning salgsoppgave: Vis Pdf
Visning:
Mandag 06.06.2022 16:00 - 17:00
Adresse: Botnekilveien 2, 1680 Skjærhalden

KONTAKTSKJEMA

SPØRSMÅL OM EIENDOMMEN?




    Småbruket Botne på totalt 83 dekar ligger solrikt og åpent på nordsiden av Kirkøy. 22,4 dekar dyrka mark omkranser tunet i sammehengende teiger. Produktiv skog på 31,7 ligger i 3 teiger øst for Botnekilen, øvrig 28,9 dekar er tun og øvrig terreng. Eiendommen ligger få steinkast Hvalerskjærgården og den lune havnen Botnekilen. I naturen rundt vokser vill kaprifol og eføy. Våningshuset på Botne ble oppført i 1900, solid med gamle tømmervegger men trenger friske hender og pågangsmot for oppgradering. Enkel garasje oppført i 1988. Driftsbygning ble modernisert i 2004 og består av fint verksted, gammel stall og høyloft. Gården er det tilrettelagt for dyrehold med fine beiteområder og låve for husly. Ønsker du å være selvforsynt på grønnsaker, frukt og bær kan det høstes og sås på egen jord.

    Beliggenhet

    Adresse

    Botnekilveien 2 1680 Skjærhalden

    Matrikkel

    Gnr. 19 bnr. 2 i Hvaler kommune

    Velkommen til Botne, et gammelt småbruk nær Hvaler skjærgården.

    Småbruket Botne ligger solrikt og åpent på nordsiden av Kirkøy, her finner du det meste av jord- og skogbruk på øya og fra gammelt av har også fruktdyrking vært en stor næring. Hvert år arrangeres eplefestivalen her ute.
    Hvordan man vil leve avhenger fra menneske til menneske. Småbruket Botne ligger få steinkast syd for Botnekilen, en lun havn med innseiling mellom Terneskjær og vestre land. Eiendommen passer for de som er opptatt av ro og nærhet til natur- og sjø samtidig med at det ikke skal være for langt til hva familien trenger i hverdagen.

    Småbruket ligger omkranset av jordbruksarealer og hage rundt våningshus, delvis beplantet og delvis med naturtomt og fjell opp i dagen. På Kirkøy vokser det vill kaprifolium, eføy, kristtorn og lignende vekster som bare trives i mildt klima. Flere steder på øya er det spor av eldgammel bosetting i form av merkelige hustufter og bronsealder røyser. Vest for eiendommen går den smale Reffsveien og fra denne går det en enda smalere vei mellom garasjen og driftsbygningen på eiendommen ned til Botnekilveien. I gamle dager var det hest- og kjerreveien til fergen. Fergen er erstattet av tunell og selger opplyser om lite trafikk her ute på Botne.

    Det gamle våningshuset på gården oppført på 1900 tallet (i matrikkel står det at første bygning på Botne ble registrert i 1951) fremstår som solid og med god takhøyde likevel slik at det trengs friske hender og pågangsmot for rehabilitering og oppgradering til dagens standard.
    Driftsbygningen ble modernisert i 2004 og består av fint verksted, gammel stall, høyloft og diverse lagerrom. Enkel garasje oppført i 1988.

    Eiendommen er på totalt 83 dekar og ligger åpent og solrikt i terrenget. Dyrka mark på 22,4 dekar ligger i sammenhengene teiger rundt tunet og gir således enkle driftsforhold. Produktiv skog på til sammen 31,7 dekar ligger i tre teiger øst for Botnekilen.
    Øvrig areal, åpen, grunnlendt fastmark er på 28,9 dekar.

    "Innfødte Hvalere" sier at når du har kjørt over Puttesundbrua, inngangen til Hvaler-rikt er du "hjemme". Ved synet av den vakre skjærgården som ønsker deg velkommen glemmes lett en hektisk og slitsom jobbhverdag og skuldrene kan senkes. På sommeren møtes du av glitrende sjø, på stormfulle høstdager må du kanskje bruke vindusviskerne for å ta unna sjøsprøyten over Fastlandsveien. Vinteren er spesielt vakker her ute med en helt egen stillhet. Vel hjemme møtes du av tilværelsen du ønsker. På Botne er det tilrettelagt for å ha dyr med fine beiteområder og låve for husly. Ønsker du å være selvforsynt på grønnsaker, frukt og bær kan det høstes og sås på egen jord. På en varm sommerdag tar du kanskje middagen på et skjær eller en av strendene nær eiendommen etterfulgt av et bad eller en gå- eller joggetur langs  fine turområder på øya.

    Beliggenhet, adkomst

    Kjør gjennom Hvaler tunellen under den dype Løperen og fortsett RV 108 rett frem til Hvaler Kirke, sving til venstre inn mot Botne. Følg så Svanekilveien som går over i Botneveien til småbruket kommer opp på venstre side der Botnekilveien starter.

    Fra Botne tar det drøye 5 minutter å kjøre til Hvaler "sentrum" Skjærhalden, ytterst i Oslofjorden. Her finner du dagligvarebutikker, vinmonopol, øvrige butikker og offentlige fasiliteter bl.a. kommunens administrasjonsbygg. På sommerstid er det et yrende liv her ute, den store gjestehavnen tar deg imot og gjestene koser seg med torghandel eller en matbit på en av de mange trivelige restaurantene her ute. Barna kjøper is i kiosken og det kan bades på flott sandstrand like på bortsiden. Fra Botnekilen nær småbruket tar det ikke mange minuttene med båt ut til Edholmen eller Makø brygge, her kommer du rett ut i den vakre Hvalerskjærgården med holmer, skjær og måkeskrik.

    Til nærmeste barnehage er det ca. 5 min å kjøre og til nytt barneskolebygg i tilknytning til ungdomsskolebygget på Asmaløy er det 10-15 min å kjøre. Skolen er Hvalers eneste skole med ca. 440 elever fra 1. til 10. trinn. Her finnes også Hvaler hallen med mange fritidstilbud. Til Fredrikstad sentrum og bryggepromenade er det en snau halvtime med bil.

    Bygninger

    Type, eierform og byggeår

    Landbrukseiendom Selveier, oppført i 1900
    Våningshus oppført på 1900 tallet, driftsbygning ukjent byggeår, modernisert i 2004 og enkel garasje oppført i 1988.

    Bygninger og byggemåte

    Hvitmalt  våningshus fremstår som solid med synlige tømmervegger i 2. etasje og god takhøyde. Her trengs imidlertid friske hender og pågangsmot for å få denne gamle perlen til å skinne igjen.
    Gulv: malte tregulv og linoleum og heldekningstepper.
    I tak er det hvitmalte plater og takess
    På vegger er det i hovedsak tapeter og koreapanel.

    På kjøkken er det eldre plassbygd malt innredning med fliser mellom benk og overskap og benkeplater i laminat.
    I stua er det fin vedovn.

    Stor terrasse utenfor inngangsparti.


    Enebolig Utvendig
    Taktekking,TG3
    Yttertak er tekket med flat sementtakstein. Taktekkingen er bare befart utvendig fra bakkenivå, undertak sløyfer og lekter er ikke kontrollert.
    Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. - Kort gjenværende levetid for taktekking og forenklet undertak. Sutakplater rett på under og påligger Tiltak - Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. - Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. - Anbefaler omlegging av taktekking.
    Nedløp og beslag,TG2
    Takrenner og nedløp i plast. Plastbelagte metall beslag. Elementpipe beslått og teglsteinspipe med beslag mot takstein.
    Vurdering av avvik:
    - Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra tak nedløp ved grunnmur. - Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. - Det er påvist skader i beslag løsninger. - Normal brukstid oppbrukt for takrenner og beslag. Tiltak - Andre tiltak: - Takrenner, nedløp, beslag skiftes sammen med taktekking. Feier adkomst og snøfangere monteres. Takvann må ledes bort fra grunnmur.
    Veggkonstruksjon,TG2
    Yttervegger trolig i grovt bindingsverk, kubb og/eller laftet tømmer. Utvendig kledd med stående trepanel.
    Vurdering av avvik:
    - Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. - Normalt forekommende med råteskader i konstruksjonen mot grunnmur, ved vinduer osv. i denne type eldre konstruksjoner. Lokale råteskader i kledning. Tiltak - Råteskadet trekledning må skiftes ut. - Konstruksjonen kontrolleres nærmere i forbindelse med oppgradering/modernisering av boligen. Lokal utskifting av kledning med råteskader.
    Takkonstruksjon/Loft,TG3
    Saltak med ark i plassbygget sperrekonstruksjon. Dels uisolert dels isolert med sagflis og noe mineralull.
    Vurdering av avvik:
    - Det er påvist fuktskjolder ved gjennomføringer i takkonstruksjonen. - Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. - Det er ingen lufting i konstruksjonen. - Konstruksjonene har skjevheter. - Konstruksjonene har omfattende skjevheter. - Opprinnelig konstruksjon med skjevheter og lokale råteskader etter eldre lekkasjer. Tiltak - Andre tiltak: - Konstruksjonen bør forsterkes og isoleres i forbindelse med oppgradering av boligen. Lufting/ventilering må etableres. Det må monteres dampsperre på varm side av konstruksjonen ved etterisolering for å unngå kondens.
    Vinduer,TG3
    Hovedsakelig Vinduer med mitt sving karmer og rammer i tre og isolerglass.. Noen opprinnelige vinduer i tre med enkle glass.
    Vurdering av avvik:
    - Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. - Det er påvist et betydelig antall vinduer med punkterte eller sprukne glassruter. - Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. - Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. - Normal brukstid er oppbrukt for vinduene. Tiltak - Vinduer må justeres. - Vinduer med råteskader må erstattes med nye. - Vinduene eller glassruter må skiftes ut. - Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. - Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. - Det må foretas lokal utbedring. - Vinduene bør skiftes i forbindelse med oppgradering/modernisering av boligen.
    Dører,TG2
    Inngangsdør i teak med enkle glass og sidefelt.
    Vurdering av avvik:
    - Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. - Det er avvik: - Eldre dører har dårligere tetting og isolasjonsevne enn nyere dører. Tiltak - Tiltak: - Anbefaler utskifting av inngangsdør i forbindelse med modernisering/oppgradering av boligen. Innvendig
    Overflater,TG3
    Eldre eller opprinnelige overflater.
    Vurdering av avvik:
    - Overflater har sterk slitasjegrad. - Det er påvist fuktskader på overflater. Tiltak - Overflater må utbedres eller skiftes. - Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade.
    Etasjeskille 1 etasje,TG3
    1. etasje tre bjelkelag mot kjeller/ krypkjeller.
    Vurdering av avvik:
    - Det er registrert symptom på sopp/råte. - Det er påvist fuktskader i etasjeskiller - Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Det er avvik: - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Målt høydeforskjell på over 20mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Største målte avvik er 15 mm i kjøkken målt over 2 m, største målte avvik er 18 mm i stue 2 og totalavvik i rommet over 40 mm. Deler av etasjeskiller mot krypkjeller er ikke isolert. Tiltak - Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. - Tiltak: - Uisolert etasjeskiller må isoleres. Råteskadet treverk må skiftes. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring.
    Etasjeskiller 2. etasje,TG3
    2. etasje tre bjelkelag
    Vurdering av avvik:
    - Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Største målte avvik er 30 mm i soverom 1 målt over 2 m totalavvik i rommet over 60 mm, største målte avvik er 25 mm i soverom 2 og totalavvik i rommet over 40 mm. Tiltak - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring.
    Etasjeskille/gulv mot grunn,TG3
    Støpt kjellergulv, ujevn overflate.
    Vurdering av avvik:
    - Det er konstatert fukt/råteskader. - Fuktinntregning i kjeller. Det måles ikke overflateavvik i grovkjellere. Tiltak - Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade.
    Radon,TG2
    Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
    Vurdering av avvik:
    - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad Tiltak - Det bør gjennomføres radonmålinger
    Pipe og ildsted,TG3
    Mursteins pipe. Elementpipe murt opp ca. 2004 arbeid utført som egeninnsats.
    Vurdering av avvik:
    - Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke. - Pipevanger er ikke synlige. - Ildfast plate mangler på gulvet under feieluken. - Sist feiet 14.09.2021 Siste tilsyn 2014. Rekvirent opplyser om fyringsforbud på teglsteinspipe. Tiltak - Ildfast plate må monteres. - Pipevanger må gjøres tilgjengelig. - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. - Tilsyn skal være hvert 4 år. Anbefaler nytt tilsyn fra feiervesenet i kommunen. Teglsteinspipe bør undersøkes nærmere og utbedres.
    Rom Under Terreng,TG3
    Grovkjeller. Hulltaking er ikke fortatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig.
    Vurdering av avvik:
    - Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig - Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Tiltak - Det må foretas tiltak for å utbedre årsak til fukt-/råteskadene samt utbedre råteskadene - Anbefaler nærmere kontroll av konstruksjonen.
    Krypkjeller,TG3
    Krypkjeller under tre bjelkelag under deler av huset.
    Vurdering av avvik:
    - Det er konstatert fukt/råteskader. - Det er stedvis registrert noe høyt fuktnivå i trekonstruksjoner i krypkjeller. - Det er begrenset inspeksjonsmulighet i krypkjeller, vurdering basert på inspeksjon fra lukeområde. - Det er manglende fuktsperre på bakken. Tiltak - Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. - Påviste skader må utbedres. - Utifra visuelle observasjoner fra lukeområdet, gir det grunnlag for å forsøke å foreta grundigere undersøkelser i de mindre tilgjengelige områdene. Det kan ikke utelukkes skader i disse områdene. - Fuktsperre på bakken bør etableres. - Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr.
    Innvendige trapper,TG2
    Malt Trapp i tre fra 1. til 2. etasje.
    Vurdering av avvik:
    - Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. - Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper - Rekkverk tilfredsstiller ikke dagens krav til høyde og barnesikring, skjevheter registrert. Tiltak - Håndløper bør monteres på vegg. - Rekkverk tilfredsstiller ikke dagens krav til høyde og barnesikring, det er ikke krav om oppgradering men kan være fornuftig med oppgraderinger.
    Innvendige dører,TG3
    Malte fyllingsdører, slette finerte innerdører og plassbygd tredør.
    Vurdering av avvik:
    - Enkelte av innvendige dører har betydelige skader - Det er avvik: - Dørene har behov for justering, trege slitte løskasser og defekte håndtak. Tiltak - Tiltak: - Det er påregnelig med utskiftning av flere innvendige dører. - Flere dører har behov for justering og utbedringer. Våtrom 1. etasje > Bad
    Generell,TG3
    Bad trolig fra tidlig 1970 tall. Badet har gulvbelegg med oppbrett på vegg, ikke sluk, tapetserte vegger. Rommet mangler sluk. Utstyrt med servant og toalett. Det er foretatt hulltaking i våtsone, med bakgrunn i at badet står foran full oppgradering valgte man å foreta hulltaking i badet.. Det ble ikke registrert fukt.
    Vurdering av avvik:
    - Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Tiltak - Det anbefales at våtrommet totalrenoveres. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk mv. dokumenteres Kjøkken 1. etasje > Kjøkken
    Overflater og innredning,TG3
    Eldre/opprinnelig plassbygget /prefabrikkert innredning med malte eller folierte fronter.
    Vurdering av avvik:
    - Det er påvist at overflater/kjøkkeninnredning har omfattende skader. - Normal brukstid utløpt for innredningen. Bunn i benkeskap ved bereder har gitt etter. Tiltak - Det må foretas full utskiftning av overflater/innredning. - Det vil være naturlig å skifte innredning i forbindelse med oppgradering/modernisering av boligen.
    Avtrekk,TG3
    Defekt kjøkkenventilator.
    Vurdering av avvik:
    - Det er registrert avvik med avtrekk. - Defekt ventilator. Tiltak - Ventilatoren må skiftes. - Kjøkkenventilator skiftes. Tekniske installasjoner
    Vannledninger,TG3
    Boligen er ikke tilknyttet vannforsyning. Innvendig vannforsyning med kobberrør.
    Vurdering av avvik:
    - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. - Stoppekran er ikke lokalisert eller tilgjengelig. - Boligen er ikke tilknyttet vannforsyning. Eldre opplegg i varierende stand. Normal brukstid er utløpt. Tiltak - Andre tiltak: - Det er nødvendig å bore etter vann. Det vil være naturlig å skifte røropplegg i forbindelse med oppgradering/modernisering av boligen.
    Avløpsrør,TG2
    Avløpsrør av plast.
    Vurdering av avvik:
    - Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. - Kort gjenværende brukstid. Utvendig kloakklufting festet på yttervegg. Ikke tilfredsstillende dimensjon. Tiltak - Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. - Andre tiltak: - Det vil være naturlig å skifte ut avløpsanlegget i forbindelse med oppgradering av boligen.
    Ventilasjon,TG3
    Naturlig ventilasjon
    Vurdering av avvik:
    - Ingen ventilering utover åpning av vindu. Tiltak - Bedre ventilering må etableres.
    Andre VVS-installasjoner,TG2
    Parafinkamin og innendørs tank
    Vurdering av avvik:
    - Det er avvik: - Utstyret er ikke i bruk. Tiltak - Tiltak: - Tank og røropplegg bør fjernes.
    Varmtvannstank,TG2
    200 l bereder i skal ved bad 30 l benkebereder i kjøkkeninnredning.
    Vurdering av avvik:
    - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank ihht gjeldende forskrift. - Det er avvik: - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år - Det er påvist avvik ifm. understøttelsen av tanken. - Bereder i bod uten sluk og vanntett gulv sikkerhetsventil mangler avrenning. Benkebereder i kjøkken eldre enn 20 år, tilkoblet med skjøteledning, Plate under bereder i benkeskap har sviktet. Tiltak - Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. - Tiltak: - Det vil være naturlig å skifte bereder/beredere i forbindelse med oppgradering av boligen.
    Elektrisk anlegg,TG3
    Elektrisk anlegg med 2x35 amp hovedsikringer og 5 kurser alt med skrusikringer. På befaringen ble det opplyst at noe av anlegget er utkoblet (kjeller og benkebereder). Hove saklig eldre opplegg med noen senere oppgraderinger.
    21.Foreligger det el tilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i el tilsynsrapport (dvs. en el-tilsynsrapport uten avvik)?
    Nei
    Kommentar:
    1.Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert?
    Kommentar: Ukjent
    2.Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?
    Kommentar: Ukjent
    3.Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999?  I så fall etterspør samsvarserklæring.
    Kommentar: Ukjent
    4.Når ble det siste gjennomført kontroll/vedlikehold på det elektriske anlegget (av en kvalifisert elektrofaglig fagperson)?
    Kommentar: Ukjent
    5.Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale El tilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?
    Ja
    Kommentar: Elsikkerhet Norge har utført kontroll av anlegget 10.11.2020. Ingen feil eller mangler avdekket.
    6.Forekommer det at sikringene løses ut?
    Kommentar: Ukjent
    7.Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg?
    Kommentar: Ukjent
    8.Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank
    Nei
    Kommentar:
    9.Er det er berøringsfare av spenningsførende deler og/eller fast elektrisk utstyr?
    Ja
    Kommentar:
    10.Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?
    Ja
    Kommentar:
    11.Er det noe utstyrsvern, kapslinger eller ledninger som er synlig utilfredsstillende festet i skapet?
    Ja
    Kommentar:
    12.Er det tegn på termiske skader, uheldig varmeutvikling eller lukter det svidd eller brent?
    Nei
    Kommentar:
    13.Er det mulig å komme i berøring med spenningsførende deler?
    Nei
    Kommentar:
    14.Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?
    Ja
    Kommentar:

    Garasje:

    Hvit enkel garasje oppført i 1988, med støpt plate på mark. Sokkel i murt lettklinker og yttervegg i bindingsverk kledd med stående trepanel.
    Saltak i prefabrikkerte takstoler. Taktekking og membraner.  Taket er tekket med profilerte stålplater. Det er ikke takrenner og nedløp.
    Enkle vinduer i tre. Vippeport og dør i tre.
    Innlagt strøm. Opplegg med stikk og lys


    Driftsbygning/låve:

    Rød låve modernisert i 2004 med fint verksted og gammel stall med høyloft og diverse lagerrom.
    Ringmur i lettklinker og gråstein. Støpt plate på grunn og tre bjelkelag mot opprinnelig gjødselkjeller.
    Yttervegger i trekonstruksjon. Saltak i vinkel i trekonstruksjon og tekket med profilerte stålplater.
    Leddporter og tredører. Det er innlagt strøm. Utkoblet på befaringen

    Arealer og fordeling per etasje

    Primærrom: 131 kvm, Bruksareal: 163 kvm, Bruttoareal: 174 kvm

    1.Etasje:
    2.Etasje:
    3.Etasje:

    Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er bygge meldt og godkjent til dagens bruk.

    Oppvarming

    Vedfyring og elektrisk.

    Tomt

    Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

    Areal: 83 000 kvm, Eierform: Eiet tomt

    Tun, jord og skog

    Eiendommen ligger solrikt og åpent i landskapet. I tillegg til fulldyrket mark og produktiv skog er det åpent grunnlendt fastmark på ca. 25, 5 dekar og bebygd på ca. 3,4 da hvorav hagearealer rundt våningshus er inntatt.

    Dyrka mark:
    Jordveien ligger fordelt på flere teiger og er ifølge gårdskart fra NIBIO 22,4daa. Arealet er klassifisert som fulldyrka jord.
    Det er ikke fremlagt skriftlig jordleiekontrakt. Leier er Vidar Brenne og det leide arealet drives som tilleggsjord til eiendommen Brenne, årlig leie er avtalt til kr 3 000,- pr år.
    Dyrka mark er i verdisettingen lagt til grunn en jordverdi på ca. kr 7500,- pr daa., tilsammen kr. 170 000,-

    Skog Det foreligger ikke skogbruksplan for eiendommen. Skogen er fordelt på tre teiger. I gårdskart fra NIBIO er det produktive
    skogsarealet oppgitt til 31,7 daa. Høy bonitet (17 og høyere) 0 daa, Middels bonitet (11 og 14) 9,1 daa og Lav bonitet (8 og
    lavere) 22,6 daa. I tillegg er det 21,6 daa med uproduktiv skog, veier, vann og lignende. Skog og utmark er skjønnsmessig verdsatt til kr. 50 000,-

    Offentlige forhold

    Vei, vann og avløp

    Renovasjon privat 3 680,-. Branntilsyn over en etg. 150,- Eiendomsskatt privat kr. 4 968,- Tilsammen kr 8 798,-
    Det er ikke kjent at det er knyttet kommunale pålegg til denne eiendommen

    Eiendommen er ikke tilknyttet vannforsyning. Må påregne å borre etter vann.
    Septiktank med slamskiller.

    Reguleringsplan

    Kommuneplan 2019-2031. Formål/Hensynsone: Byggegrense utb. volum funksjonskrav. Hensyn landskap veg. Eiendommen ligger i et LNFR område - spredt bolig- fritids eller næringsutbyggelse.
    Eiendommen er ikke regulert. Bygning ligger ikke innenfor 100-metters beltet i strandsonen.
    Usikre grenser. Eiendommen tilfredsstiller ikke dagens krav til stedfesting av eiendomsgrenser. Grensene er usikre og det vil ofte medføre
    arealavvik i forhold til eksisterende areal i marka. For å få nøyaktig grensebestemmelse anbefales det å rekvirere ny oppmåling

    Bestemmelser og retningslinjer: Kommuneplanens arealdel 2019 - 2031, kommuneplan og tegnforklaring arealplaner i  Hvaler kommune kan fås ved henvendelse til megler og før bud på eiendommen inngis.

    Servitutter og heftelser i grunnbok

    1908/919152-1/86  Rettigheter ifølge. skjøte   28.08.1908  rettighetshaver:Knr:3011 Gnr:19 Bnr:45   HAVNEGANG FOR EN KU
     
    1913/919373-1/86  Erklæring/avtale   16.09.1913  BEST. OM EIENDOMSRETTEN TIL "TORKILEN OG TÆRNESKJØR". Gjelder denne registerenheten med flere
     
    1921/916465-1/86  Erklæring/avtale   05.04.1921. Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv
     
    1922/900033-1/86  Rett til utskilt tomt   08.06.1922  BESTEMMELSER OM RETT TIL Å FÅ UTSKILT TOMT. RETTIGHETSHAVER: ENGEDAHL KRISTOFFER
    Gjelder denne registerenheten med flere
     
    1922/920574-1/86  Bestemmelse om veg  08.06.1922. Bestemmelse om vannrett. Rettighetshaver: KRISTOFFER ENGEDAHL
     
    1922/920575-1/86  Bestemmelse om vannrett. 22.08.1922, rettighetshaver:Knr:0111 Gnr:19 Bnr:51. Bestemmelse om veg
     
    1950/915981-1/86  Elektriske kraftlinjer. 09.03.1950 . RETTIGHETSHAVER:HVALER KOMM. EL.VERK. Overført fra gnr 4 bnr 29
    Gjelder denne registerenheten med flere
     
    1957/300485-1/86  Erklæring/avtale. 08.02.1957. Grensegangssak. Gjelder denne registerenheten med flere
     
    1966/300463-2/86  Jordskifte   04.02.1966. Gjelder denne registerenheten med flere
     
    1972/301505-1/86  Erklæring/avtale   11.04.1972 Grensegangssak. Gjelder denne registerenheten med flere

    1974/300833-1/86  Erklæring/avtale   26.02.1974  Grensegangssak. Gjelder denne registerenheten med flere

    1978/305587-2/86  Bestemmelse om veg. 09.11.1978  rettighetshaver:Knr:3011 Gnr:19 Bnr:146. Bestemmelse om vann/kloakkledning

    1982/3643-3/86  Bestemmelse om vannrett. 16.04.1982  rettighetshaver:Knr:3011 Gnr:19 Bnr:150. Bestemmelse om kloakkledning
    Med flere bestemmelser

    1983/2610-1/86  Erklæring/avtale 22.03.1983  Grensegangssak. Gjelder denne registerenheten med flere

    1988/4100-1/86  Erklæring/avtale  22.04.1988  Byggeforbud på nærmere angitt avstand. Vegvesenets betingelser vedtatt.
     
    1992/3735-1/86  Jordskifte   09.04.1992  SAK NR. 40/1984. Gjelder denne registerenheten med flere
     
     2014/387030-1/200  Bestemmelse om veg 14.05.2014  rettighetshaver:Knr:3011 Gnr:19 Bnr:29   rettighetshaver:Knr:3011 Gnr:19 Bnr:44  
    rettighetshaver:Knr:3011 Gnr:19 Bnr:63   rettighetshaver:Knr:3011 Gnr:19 Bnr:63 Fnr:7 F   Bestemmelse om kloakkledning
    Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere

    Før bud på eiendommen inngis bes det kontaktes megler for en kopi og gjennomgang av heftelser og servitutter på eiendommen.

    Det foreligger SEFRAK registrering av våningshus - bolighus, Botne tidfesting 1875-1899 og driftsbygning - låve Botne tidfesting 1875-1899.
    SEFRAK ble bygget opp gjennom et stort feltarbeid i årene 1975-1995, og er et landsdekkende register over eldre bygninger og kulturminner.
    Det ble samlet inn opplysninger om alle bygninger i Norge fra før år 1900. Med til arbeidet hørte også kartfesting, oppmåling og fotografering av
    objektene. Det er registrert ca. 515.000 objekt i SEFRAK, og i underkant av 400.000 av disse er bygninger som fremdeles står. Resten er ruiner, andre
    minner enn hus eller objekter som er blitt borte etter at de ble registrert. Selv om en bygning er oppført i SEFRAK registeret, har den ikke
    automatisk noen vernestatus. Oppføring i registeret innebærer heller ikke i seg selv noen spesielle restriksjoner for hva som kan gjøres med bygningen.

    Ferdigattest

    Bebyggelsen på eiendommen har ikke fått utstedt midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest.

    Hvis bebyggelsen er eldre enn 1965/66, var det ikke krav til slik tillatelse. Det utstedes heller ikke  ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 01.01.1998.
    I "samlet rapport" (eiendomsstatus) vil det framgå om den enkelte bygning på eiendommen er registrert som tatt i bruk i matrikkelen (tidligere GAB

    Kulturminner og fredninger

    Ingen kulturminner registrert på matrikkelenheten

    Informasjon om konsesjonsloven og jordloven

    Denne eiendommen er blant annet underlagt jordloven og konsesjonsloven. Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven på eiendommen. Det er den enkelte kommune som er rett konsesjonsmyndighet. I konsesjonsbehandlingen legges det særlig vekt på: 1. At kjøper skal oppfylle sin boplikt. Innflytting i boligen på gården skal skje senest ett år etter tinglysning av skjøte og deretter må man bebo eiendommen i minst 5 år etter dette. 2. At eiendommen driftes. Arealer med dyrket mark skal holdes i hevd, altså dyrkes videre hvilket også følger av jordlova. Ofte vil utleie av jorda til en nabobonde vil være tilstrekkelig.
    3. Den avtalte prisen må tilgodese en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling. Det er dette som kalles priskontroll hvor kommunen i praksis vurderer hvorvidt den avtalte prisen mellom kjøper og selger ligger på et riktig nivå. Det er Kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon i henhold til konsesjonslovens §9 både med hensyn til priskontroll, drift og botid. Bud med forbehold om konsesjon vil ikke bli godtatt av selger. Etter bud aksept og påfølgende kontraktsmøte forplikter kjøper seg til samtidig å søke konsesjon på eiendommen. Dersom konsesjonsmyndigheten i den respektive kommunen fatter et negativt konsesjonsvedtak plikter kjøper å påklage dette til fylkesmann, alternativt å rette seg etter de pålegg konsesjonsmyndighetene gir. Uavhengig av hva endelig konsesjonsvedtak blir, har kjøper ingen rett til å kreve prisavslag fra selger. Avtalt kjøpesum må betales fullt ut i henhold til kjøpekontraktens overtakelsesdato. I ytterste konsekvens kan et negativt konsesjonsvedtak innebære at kjøper må foreta et videresalg av eiendommen. Kjøper vil da måtte må bære et eventuelt økonomisk tap. Se utfyllende informasjon på landbruksdirektoratets hjemmeside: https://www.landbruksdirektoratet.no/no/eiendom-og-skog/eiendom/konsesjon/konsesjon#hva-maa-jeg-gjoere-hvis-jeg-ikke-faar-konsesjon- Alle landbrukseiendommer er også omfattet av jordlovens bestemmelser. Dette innebærer at det er drivepliktog at det gjelder et forbud mot deling av gården. Dette gjelder også selv om eiendommen består av flere bruksnumre. Spørsmål om odel, bo-og driveplikt, konsesjon og delingsforbudet kan rettes til oppdragsansvarlig.

    I Hvaler kommune er det nedsatt konsesjonsgrense. Det vil si at det er boplikt for helårsboliger.
    Dette er for å forhindre at boliger selges som hytter, og dermed sørge for at det bor folk i husene
    hele året. Tanken med boplikt er å opprettholde et levende bomiljø og å skape forutsigbarhet med
    tanke på arealbruk og infrastruktur i kommunen.
    Boplikt
    Kommunestyret i Hvaler innførte i 1991 boplikt etter konsesjonsloven. Det ble da vedtatt en forskrift
    om nedsatt konsesjonsgrense. Dette ble gjort for å hindre at helårsboliger blir brukt som
    fritidsboliger, noe man så var en økende tendens. I tilfeller hvor boplikten ikke overholdes, skal
    kommunen følge opp dette etter konsesjonslovens regler. I ytterste konsekvens må eieren selge
    eiendommen, hvis boplikten ikke overholdes. Innen et år etter overdragelsen av eiendommen må
    eier oppfylle boplikten.

    Økonomiske forhold

    Prisantydning

    3 950 000,-

    Takst / tilstandsrapport

    Utført av : Karsten Strand Takstdato : 22.02.2022 Markedsverdi : 3 950 000,-

    Energiforbruk og energimerking

    Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

    Kommunale avgifter

    Kr. 8 798

    Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

    Kjøper forplikter seg til å følge de til enhver tids retningslinjer for samarbeid og eventuelt sin andel av økonomiske kostnader for vedlikehold av privat gårdsvei og øvrig nabosamarbeid.

    Petter Høkeli arbeider med reguleringsplan for flere brygger i Botnekilen. Kontakt Petter på tlf. 977 53914 for å sette seg på liste for fremtidig båtplass.

    Oppgjør

    Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

    Annet

    Arealangivelser i salgsoppgaven

    Arealangivelsene er hentet fra takst (evt. tilstandsrapport).

    Diverse

    Ved overtakelse av eiendommen blir våningshuset og kårbolig ryddet og rengjort. Øvrige bygninger og utearealer overtas slik det fremstår på visning og vil ikke bli ryddet eller rengjort ut over dette. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han selv ønsker av Løsøre, maskiner, redskaper og antikviteter. Dette gjelder også frittstående hvitevarer.

    Antikk og løsøre

    Landbruksdirektoratets søknadsskjema for konsesjon finnes et eget punkt for løsøre, pkt. 7. Til forskjell fra en ordinær enebolig selges ofte en landbrukseiendom med en del løsøre, maskiner ogredskaper, samt antikviteter/ gamle bruksgjenstander, som medfølger gårdsbruket. Kjøper skal ikke betale dokumentavgift av denne delen av kjøpet, ei heller skal selger kapital beskattes. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter skal reguleres i en egen kontrakt mellom kjøper og selger uavhengig om det anses som en del av kjøpstilbudet kjøper har gitt på eiendommen, eller om det kommer i tillegg til kjøpstilbudet på eiendommen. Selger har full bestemmelsesrett over hva slags løsøre som kan følge gården og hva som eventuelt skal komme tillegg. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter som kommer i tillegg til kjøpesummen for eiendommen kan kjøper selv velge om han/hun skal godta eller ikke. Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter erutenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene.Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

    Maskiner og utstyr

    Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter er utenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene. Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

    Budgivning

    Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av Bank ID. Selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud. Likeledes er budgiver klar over at budet er bindende for når det er kommet til selgers kunnskap. Handelen er juridisk bindende for begge parter dersom budet aksepteres innen akseptfristen. Ved innsendelse av bud på eiendommen til megler bekrefter budgiver at den skriftlige salgsoppgaven, PDF. dokument eller trykket salgsoppgave, er gjennomlest og forstått.

    Overtagelse

    Avklares i forbindelse med budgivning.

    Salg etter avhendingsloven

    Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring.
    Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene.
    Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

    Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
    Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

    Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

    Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

    Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet."

    Lov om hvitvasking

    I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.