Guldberg gård, Båstad - SOLGT!

Prisantydning: 4 150 000 kr
Omkostninger: 105 092 kr
Totalpris: 4 255 092 kr
Kommunale avgifter: 10 000 kr per år
Boligtype: Landbrukseiendom
Bruksareal: 147 m²
Bruttoareal: 161 m²
Eieform: Selveier
Verditakst: 4 150 000 kr
Byggeår: 1930
Energimerking: G - GUL
Tomt: Eiet tomt
Bruttoareal: 161 m²
Tomteareal:
Omkostninger oppsett: 4 150 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
103 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 150 000,-))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
105 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 255 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Jørn Egden
90 69 92 32
jorn@landbruksmegling.no  Forhåndsvisning salgsoppgave: Vis Pdf
  Vising:

  13.06.2021 13:00 - 14:00

  14.06.2021 18:00 - 19:00

  Kontakt megler for individuell visningspåmelding
  Som følge av Ovid -19 ber vi om at du tar kontakt med megler før visning for å få oppgitt oppmøtetidspunkt.
  Adresse: Båstadveien 1115, 1866 Båstad

  Beliggenhet

  Adresse

  Båstadveien 1115 1866 Båstad

  Matrikkel

  Gnr. 748 bnr. 8 i Indre Østfold kommune

  Guldberg gård, Båstad. 37,3 daa fulldyrket, 66,7 havn/beite, 168,5 daa skog, tun og annet. Våningshus, bra driftsbygning/redskapsgarasje, uthus og enkeltgarasje

  Vedkommen til Gulberg, et koselig småbruk med et fint tun, omkranset av våningshus, og driftsbygninger. Den dyrkede marken, beitene og deler av skogen ligger i all hovedsak samlet rundt det romslige tunet som er opparbeidet med plenarealer og gruset/singlet gårdsplass. Den største skogteigen på 91,7 daa ligger et lite stykke øst for eiendommen. Bolighuset har et P-rom på 130 kvm og er av opprinnelig fra 1930 men ble påbygget i 1960 og 1970. Diverse utvendige og innvendige rehabiliteringer og moderniseringer her foretatt de senere år. Driftsbygning/redskapsgarasje på 240 kvm ble oppført i 1989 og er bygget inntil det opprinnelige fjøset som i dag benyttes til lagring. I tillegg er det står det et uthus/redskapslager på 78 kvm og en frittstående garasje på 35 kvm.

  Eiendommen kort oppsummert:
  - 37,1 daa fulldyrket jord
  - 66,7 daa beite
  - 168,5 daa skog
  - Umiddelbar adkomst til flotte tur- og rekreasjonsområder
  - Godt avskjermet tun, ca. 150 meter fra riksveien
  - Nyere og fin driftsbygning/redskapsgarasje
  - Eldre men godt vedlikeholdt uthus/garasje
  - Eldre garasje, rehabilitert utvendig
  - Ca. 5 km til barnehage og barneskole
  - Ca. 12 km til Skjønhaug med bl.a. butikker, ungdomsskole, bank, idrettshall og servicetilbud 
  - Ca. 35 minutter til Lillestrøm
  - Ca. 55 minutter til Oslo

  Beliggenhet, adkomst

  Eiendommen ligger ca. 150 inn fra Riksvei 22 (Båstadveien) i vakkert kulturlandskap. Fra eiendommen er det ca. 5 km til Båstad barneskole med 1. til 7. trinn og SFO, nærbutikk og kunstisbane. Det er ca. 12 km til Skjønhaug med butikker, ungdomsskole, idrettshall og øvrige servicetilbud. Kjøreavstand til Lillestrøm er ca. 35 minutter og til Oslo er det ca. 55 minutter. Fra eiendommen er det også umiddelbar adkomst til fine turområder ned mot innsjøen Øyeren.

  Bygninger

  Type, eierform og byggeår

  Landbrukseiendom Selveier, oppført i 1930, modernisert i 19601970

  Bygninger og byggemåte

  Våningshus:
  Kjeller:
  Krypekjeller under det meste. Kjellerrom med tilgang via luke i bod. Ca. 17 kvm. Takhøyde ca. 1,5-1,6 meter. Ikke målbart areal.
  1. etg.:
  Romslig gang/entre - fliselagt dusjbad/wc - kjøkken med spiseplass - ''mellomstue'' med utgang til delvis overbygget terrasse - kombinert salongstue og spisestue - disponibelt rom - soverom - lagringsbod
  2. etg.:
  Trappegang - 2 soverom - alkove - kleskott

  Bygningen er fundamentert under tilbygg mot nord med støpt dekke. Støpt grunnmur. Inngangsparti har støpt plate på mark konstruksjon og eldste del med støpt ringmur med krypkjeller. Det er på tilbygg støpt dekke over kjellerdel. Trebjelkelag mellom krypkjeller og 1 etg og trebjelkelag mellom 1 og 2 etg. Yttervegger på eldste del i 1 etg er tømmer. Reisverk i vegger tilbygg og i 2 etg. Utvendig kledd med eternittplater. En vegg venstre side ved inngangsparti som er har stående trepanel fra 2020. Vinduer med rammer og karmer i tre. 2 lags isolerglass. Tak bygget med bærende konstruksjoner i tre. Bygget som saltak med oppløft/ark mot øst. Tilbygg er bygget med pulttak. Utvendig tekket med Planja stål taksteinsplater. Pipe i tegl helbeslått med blikk over tak.

  Driftsbygning/redskapsgarasje:
  240 kvm. Oppført  1989 og bygget inntil eldre fjøs fra 1964. Bygningen er bygget for kjøttfe og det har vært innlagt vann med drikkekar på vegg. Bygningen brukes i dag til redskapshus og er oppført med støpt plate på mark med ringmur i sementblokker. Yttervegger med reisverk i tre, utvendig kledd med stående trepanel og stålplater på en vegg. Tak bygget som saltak med takstoler i tre tekket med stål takplater. Det er skyvedør i gavl på 4,71 meters bredde og 3,09 høyde. Døråpning mot gårdsplass har 3,84 bredde og 2,99 høyde. Fjøs mot vest er bygget med støpt plate på mark med yttervegger i leca. Pusset utvendig. Innvendig tak bygget som pulttak tekket med eldre bølgeblikkplater. Takhøyde i fjøs er 1,97 cm. Mot gårdsplass i forlengelse av fjøset er det bygget et takoverbygg på 29 m². Innlagt strøm og lys. Bygget er i god stand og er godt vedlikehold. Bygningen har en god nytteverdi for dagens drift.

  Uthus:
  78 kvm. Oppført i 1950. Opprinnelig hønsehus, Det meste er senere fornyet og bygningen brukes i dag til redskapshus. Bygningen er fundamentert med støpt plate på mark. Yttervegger med reisverk i tre. Utvendig kledd med stående trepanel og noe sementblokker. Utvendig og innvendig pusset med
  sementmørtel. Tak bygget som saltak tekket med stål takplater. Bakvegg er satt opp ny 2018 med støpt såle og leca mur med reisverk i tre utvendig kledd med trepanel. Sikringsskap montert her med vippe/automatsikringer. Det er innlagt strøm og lys. To skyvedører. En med bredde/høyde på 3,89/ 2,55 og en med bredde/høyde på 2,51/2,55. Det generelle vedlikeholdet er godt og bygget har en god nytteverdi.

  Garasje:
  35 kvm. Oppført i 1950. Opprinnelig potetkjeller. Kledd om med ny ytterpanel og nye vindskier 2020. Fundamentert med støpt plate på mark. Yttervegger av reisverk. Kledd med trepanel. Saltak tekket med stål takplater. Plassbygget slagdør i tre. 3 stk vinduer. inneholder garasjerom, bodrom og hunderom. Det er det satt opp hundegård i galvanisert stål på utsiden. Vedlikeholdet er godt  og garasjen gir et pent og ryddig inntrykk.

  Arealer og fordeling per etasje

  Primærrom: 130 kvm, Bruksareal: 147 kvm, Bruttoareal: 161 kvm

  1.Etasje:
  2.Etasje:
  3.Etasje:

  Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er bygge meldt og godkjent til dagens bruk.

  Standard våningshus

  Utvendig:
  Vegger er hovedsakelig kledd med eternittplater. En vegg kledd om med trepanel. Saltak med  Planja stålplatetak.
  Innvendig:
  Gulver:
  Fliser på bad. Vinylbelegg på kjøkken, vf og gang. Tepper på stuer og malt tregulv på soverom. I 2 etg. er det lakkerte tregulv på soverom og vinylbelegg i gang.
  Vegger:
  Fliser på bad. Lakkert panel på kjøkken. Finerte plater i gang. Malte plater i stue. Tapet på soverom. I 2 etg er det malt panel på soverom og finerte plater i gang.
  Himlinger:
  Lakkert panel på kjøkken. Malt trepanel vindfang og gang. Takessplater i stue. Malte plater i soverom. I 2 etg er det malte plater i tak i soverom. Finerte plater i gang.

  Kjøkken:
  Romslig kjøkken med plass til spisebord. Innredningen har malte profilerte fronter, laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag med 2 stk oppvaskkummer. Det er plass og opplegg for oppvaskmaskin, komfyr med ventilator over. Det er montert liten vv-bereder i underskap.

  Baderom:
  Innredet med dusjhjørne med glassvegger og dør. Blandebatteri og dusjgarnityr på vegg. Gulvmontert toalett. Innredning med 2 stk høyskap, underskap med speil og lys over. Plass og opplegg for vaskemaskin.

  Oppvarming:
  Vedfyring, luft til luft varmepumpe på stue og panelovner på vegg. Varmekabler på bad.

  Luftbehandling:
  Naturlig avtrekk via ventiler

  El. anlegg:
  Sikringsskap montert i gang 2 etg. Innmat er skiftet ut til vippe/automatsikringer. Hovedsikring på 63 amp.

  VVS:
  Det er vannrør med rør i rør system til bad. vv-bereder på 200 liter montert. Denne er fra 2003. Samlestokk for rør i rør system montert over sluk. Inntaksledning med stoppekran og reduksjonsventil (trykk vann) kommer også inn her. Det er i underskap kjøkken montert liten vv-bereder og her kommer vann inn via plast rør.

  Tomt

  Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

  Eierform: Eiet tomt

  Tun, jord og skog

  Tun:
  Romslig og koselig, fint omkranset av bygningsmassen på gården. Fine og solrike uteplasser . God parkering på tunet foran driftsbygningen og uthuset. Utsikt mot kulturlandskap.

  Dyrket mark:
  Den dyrkede marken utgjør 37,2 daa. Stort sett ett skifte rundt tunet samt 2 mindre skifter hvorav et av skiftene må det ut på riksveien for å komme til. Det opplyses om at skiftet mot øst er bulldoser på 70 tallet og at dette er blitt systematisk grøftet etter dette med plast drensrør. Resterende av jorden er det usikkert om grøfter fungerer eller er grøftet. Dyrket mark har en brukbar arrondering til moderne landbruksmaskiner. Det opplyses om leirholdig jord. Jorden er i dag leid ut til grasproduksjon.

  Beite/havn:
  Det er 66,7 dekar . Bratte bakker/ravinedaler vest for tunet.

  Skog:
  Skogen er fordelt i 3 stk teiger på nord/vestsiden av eiendommen og en teig på ca. 92 dekar ca. 1 km på syd/ østsiden av eiendommen. Teiger ved tunet er brattlendte og tilplantede havner. Teig på syd/østsiden ligger på et høydedrag mellom andre skogseiendommer. Skogen er ikke
  besiktiget men det opplyses om at teig mot syd/øst består for det meste av furu og noe gran, Skogteiger ved tunet består for det meste av havner tilplantet med gran på 1980 tallet. Det er ikke tatt ut tømmer annet til eget bruk på eiendommen etter at eier overtok.
  Skogen består av :
  Høy bonitet 75,9 daa
  Middels bonitet 37,0 daa
  Skog av lav bonitet 53,6 daa

  Ut fra beregninger i skogkalkulatoren er nyttbar produksjonsevne pr år 70 m3. Priser lagt til grunn er kr. 540 pr. m3 furu. Sagtømmer kr. 580 pr. m3 gran. Gran massevirke kr. 260 pr. m3. Lau, bjørk kr 250 kr pr. m3. Snittpris på gran furu/lau kr. 407 pr. m3. Gjennomsnittlig bruttopris pr kbm settes til 
  kr. 407,-
  Til fradrag:
  Hogst pr kbm kr. 130,-
  Faste kostnader-måling, adm kr. 20,-
  Skogfond (15%) kr. 61,-
  Driftsoverskudd pr m3 er kr. 196,-
  Driftsoverskudd pr m3 kr. 196,-  x 70 m3 ballansekvantum kr. 13.720,-
  Dette gir en verdi med 4% kapitaliseringsrente på kr. 343.000,-
  Grunnet lite uttak av skog beregnes det at det meste av
  skogen kan avvirkes og verdien justeres derfor opp til kr. 430.000,-.

  Jakt/fiske:
  Eiendommen kan være med på elgjakt i lokalt elglag og er også med på rådyrvald . Verdien av jakt er tillagt skogverdien.

  Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp

  Vei:
  Ca. 150 meter privat vei frem til offentlig vei
  Vann:
  Tilknyttet offentlig nett vi privat fordelingsnett.
  Avløp:
  Privat. Sepik til lukket tank. Gråvann til privat slamavskiller.

  Kommunen eller den som kommunen bemyndiger har anledning til å besøke anlegget for kontroll og tilsyn, og kan ta prøver for kontroll av at rensekrav overholdes.
  Dersom det ved en senere anledning legges offentlig avløp i nærheten, kan kommunen pålegge tilknytning til dette i henhold til plan- og bygningsloven § 27-2.

  Reguleringsplan

  I kommuneplanens arealdel for perioden 2018-2029 ligger eiendommen i LNFR og LNF område der spredt boligbygging kan tillates,jfr.planbestemmelse nr 5.3 med fler. H310-19 Ras og skredfare

  Servitutter og heftelser i grunnbok

  Bestemmelse om vannledning.
  Rett for Båstad vannverk A/L til å ha liggende og foreta nødvendige reparasjoner av vannledning., m.m. Tinglyst den 01.12.1972

  Bestemmelse om veg
  Rett for Gnr. 748, Bnr. 65 til å benytte gårdsveien fra Riksvei 22 frem til Guldberg og videre frem til eiendommen utenom gårdstunet på¨Gnr. 748, Bnr. 8. Tinglyst den 23.12.1988.

  Rett for denne eiendommen til å benytte adkomstvei fra Riksvei 22 og over Gnr. 746, Bnr. 2. Tinglyst den 23.12.1988.

  Ferdigattest

  Det foreligger ikke ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen. I følge Indre Østfold kommune får dette ingen betydning for ny eier.

  Informasjon om odelsloven

  Det er odel på eiendommen. Begge de myndige odelsberettigede har fraskrevet seg sin odelsrett. En av de odelsberettigede har to små barn. Det er ikke foretatt noen odelsfraskrivelse på vegne av barna.

  Informasjon om konsesjonsloven og jordloven

  Denne eiendommen er blant annet underlagt jordloven og konsesjonsloven. Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven på eiendommen. Det er den enkelte kommune som er rett konsesjonsmyndighet. I konsesjonsbehandlingen legges det særlig vekt på: 1. At kjøper skal oppfylle sin boplikt. Innflytting i boligen på gården skal skje senest ett år etter tinglysning av skjøte og deretter må man bebo eiendommen i minst 5 år etter dette. 2. At eiendommen driftes. Arealer med dyrket mark skal holdes i hevd, altså dyrkes videre hvilket også følger av jordlova. Ofte vil utleie av jorda til en nabobonde vil være tilstrekkelig.
  3. Den avtalte prisen må tilgodese en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling. Det er dette som kalles priskontroll hvor kommunen i praksis vurderer hvorvidt den avtalte prisen mellom kjøper og selger ligger på et riktig nivå. Det er Kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon i henhold til konsesjonslovens §9 både med hensyn til priskontroll, drift og botid. Bud med forbehold om konsesjon vil ikke bli godtatt av selger. Etter bud aksept og påfølgende kontraktsmøte forplikter kjøper seg til samtidig å søke konsesjon på eiendommen. Dersom konsesjonsmyndigheten i den respektive kommunen fatter et negativt konsesjonsvedtak plikter kjøper å påklage dette til fylkesmann, alternativt å rette seg etter de pålegg konsesjonsmyndighetene gir. Uavhengig av hva endelig konsesjonsvedtak blir, har kjøper ingen rett til å kreve prisavslag fra selger. Avtalt kjøpesum må betales fullt ut i henhold til kjøpekontraktens overtakelsesdato. I ytterste konsekvens kan et negativt konsesjonsvedtak innebære at kjøper må foreta et videresalg av eiendommen. Kjøper vil da måtte må bære et eventuelt økonomisk tap. Se utfyllende informasjon på landbruksdirektoratets hjemmeside: https://www.landbruksdirektoratet.no/no/eiendom-og-skog/eiendom/konsesjon/konsesjon#hva-maa-jeg-gjoere-hvis-jeg-ikke-faar-konsesjon- Alle landbrukseiendommer er også omfattet av jordlovens bestemmelser. Dette innebærer at det er drivepliktog at det gjelder et forbud mot deling av gården. Dette gjelder også selv om eiendommen består av flere bruksnumre. Spørsmål om odel, bo-og driveplikt, konsesjon og delingsforbudet kan rettes til oppdragsansvarlig.

  Økonomiske forhold

  Prisantydning

  4 150 000,-

  Takst / tilstandsrapport

  Utført av : Tor Helge Randem Takstdato : 27.05.2021 Markedsverdi : 4 150 000,- Formuesverdi : 160 458,- Formuesverdi pr. : 31.12.2019

  Energiforbruk og energimerking

  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

  Forsikring

  Gjensidige Polisenummer: 2015263/48

  Kommunale avgifter

  Kr. 10 000 pr. år Det er vannmåler på eiendommen. De årlige avgiftene er basert på et forbruk på ca. 150 kbm vann og avgiftene vil avhenge av forbruket.

  Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

  Kjøper forplikter seg til å følge de til enhver tids retningslinjer for samarbeid og eventuelt sin andel av økonomiske kostnader for vedlikehold av privat gårdsvei og øvrig nabosamarbeid.

  Oppgjør

  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Annet

  Arealangivelser i salgsoppgaven

  Arealangivelsene er hentet fra takst (vet tilstandsrapport).

  Diverse

  Ved overtakelse av eiendommen blir våningshuset og kårbolig ryddet og rengjort. Øvrige bygninger og utearealer overtas slik det fremstår på visning og vil ikke bli ryddet eller rengjort ut over dette. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han selv ønsker av Løsøre, maskiner, redskaper og antikviteter. Dette gjelder også frittstående hvitevarer.

  Antikk og løsøre

  Landbruksdirektoratets søknadsskjema for konsesjon finnes et eget punkt for løsøre, pkt. 7. Til forskjell fra en ordinær enebolig selges ofte en landbrukseiendom med en del løsøre, maskiner ogredskaper, samt antikviteter/ gamle bruksgjenstander, som medfølger gårdsbruket. Kjøper skal ikke betale dokumentavgift av denne delen av kjøpet, ei heller skal selger kapital beskattes. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter skal reguleres i en egen kontrakt mellom kjøper og selger uavhengig om det anses som en del av kjøpstilbudet kjøper har gitt på eiendommen, eller om det kommer i tillegg til kjøpstilbudet på eiendommen. Selger har full bestemmelsesrett over hva slags løsøre som kan følge gården og hva som eventuelt skal komme tillegg. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter som kommer i tillegg til kjøpesummen for eiendommen kan kjøper selv velge om han/hun skal godta eller ikke. Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter erutenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene.Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

  Maskiner og utstyr

  Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter er utenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene. Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av Bank ID. Selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud. Likeledes er budgiver klar over at budet er bindende for når det er kommet til selgers kunnskap. Handelen er juridisk bindende for begge parter dersom budet aksepteres innen akseptfristen. Ved innsendelse av bud på eiendommen til megler bekrefter budgiver at den skriftlige salgsoppgaven, pdf. dokument eller trykket salgsoppgave, er gjennomlest og forstått.

  Overtagelse

  Avklares i forbindelse med budgivning.

  Solgt 'som den er'

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

  Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.