Eiendom med gamle og slitne bygninger solgt for to millioner over takst

SOLGT FOR TO MILL OVER TAKST: En landbrukseiendom med regulert næringsareal er solgt. NA erfarer at eiendommen ble kjøpt for 5,7 millioner. Det er to millioner over takst.

Landbrukseiendom med to gårdstun, ferdig regulert industriområde og 92 mål dyrket mark i Nærøysund solgt for 5,7 millioner. Det er to millioner over prisantydninga på 3,7 millioner.

– Jeg kan bekrefte at landbrukseiendommen er solgt for en god pris, sier landbruksmegler Henrik Båfjord i Tegneby og Grønnerød Landbruksmegling.

Landbrukseiendommen omfatter et gårdstun i Leirvika, i tillegg til et på Nyvoll ved sjøen ned mot Vågan, i nærheten av Ottersøy i Nærøysund. Selve bygningene står på Nyvoll og ble oppført i 1924. Totalt rommer tomta hele 534.100 kvadratmeter, eller 534 mål.

– To millioner over takst høres mye ut?

– I dette tilfellet lyktes vi med å få de riktige interessentene. Selve bygningene på eiendommene er gamle og slitne, og det er ikke her verdien på tomta ligger. Dyrket mark og regulert industriområde kan ha vært utslagsgivende, sier Båfjord.

SOLGT: Til sammen er tomta på 534 mål.

– Hvilke type industriområde er deler av tomta regulert til?

– I utgangspunktet er det i industriområdet tillatt for bygninger, anlegg for administrasjon, verksted, produksjon og lager, sier Båfjord som legger til at han ikke kan si hvem som har kjøpt, eller hva tomta skal brukes til.

Tomta ligger like ved det planlagte næringsområdet Kråmya mellom Kolvereid og Rørvik.

Båfjord har på vegne av NA kontaktet kjøperen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Klikk her for å lese saken i Namdalsavisa

Denne saken ble skrevet av Bastian Øien Alstad.

Vurderer du å selge gården?

Snakk med oss i Tegneby & Grønnerød landbruksmegling først.

Klikk her for å komme i kontakt med oss