Dyrødveien 33, 1622 Gressvik

DYRØDVEIEN 33 - SOLGT!

Stor nyoppusset og innholdsrik enebolig på 292 kvm bra med usjenert beliggenhet. Mulighet for leie av beite/dyrket mark.

Prisantydning: 5 950 000 kr
Omkostninger: 150 092 kr
Totalpris: 6 100 092 kr
Kommunale avgifter: 12 162 kr per år
Boligtype: Enebolig
Eieform: Selveier
Verditakst: 6 000 000 kr
Bruttoareal: 322 m²
Bruksareal: 292 m²
Primærrom: 260 m²
Tomt: Eiet tomt
Tomteareal: 1546 m² (eiet)
Omkostninger oppsett: 5 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-))
--------------------------------------------------------
150 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 100 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Henrik Tegneby, Daglig leder / Eiendomsmegler
Nils Henrik Tegneby
99 11 29 00
henrik@landbruksmegling.no

For å bli oppdatert på bud og øvrig informasjon om eiendommen må du trykke på «bestill salgsoppgave» hvor du oppgir e-post og telefonnummer. 

Forhåndsvisning salgsoppgave: Vis Pdf
Adresse: Dyrødveien 33, 1622 Gressvik

KONTAKTSKJEMA

SPØRSMÅL OM EIENDOMMEN?
  Beliggenhet

  Adresse

  Dyrødveien 33 1622 Gressvik

  Matrikkel

  Gnr. 70 bnr. 7 i Fredrikstad kommune

  Dyrødveien 33 - Stor, innholdsrik og pent oppusset enebolig i landlige omgivelser

  Dyrødveien 33 er opprinnelig en flott frittliggende kårbolig tilhørende gårdsbruket Brekke på Gressvik. Kårboligen overgikk selve hovedbygningen på gården både med hensyn til størrelse, beliggenhet og innhold. Fra 2019 til 2021 er boligen vesentlig oppgradert med kostbare utbedringer som blant annet nytt bad, kjøkken, vinduer, kledning og tak.


  Dyrødveien 33 har et bruksareal på hele 292 kvm og inneholder blant annet 5 soverom, 2 stuer, kjøkken, grovkjøkken, bad, separat wc, vaskerom og garasjeplass i kjelleren. Boligen er ikke noe standardhus og ble tegnet og oppført av Østlandskonsult AS på tidlig 70 tall, og var da omtrent tre ganger så stor som en standard bolig på den tiden. Planløsningen var utradisjonell men ga store oppholdsrom som en sydvendt spise- og dagligstue på godt over 60 kvm, med en stor peis sentralt plassert i rommet. Fra stuen er det store heve- og skyvedører ut til balkong og terrasse på begge sider av boligen. I etasjen over har man en mer intim loftstue med peis og store panoramavinduer til syd. I tillegg består etasjen av enda en stue i nordre fløy som i dag benyttes som hovedsoverom. I gangarealene mellom disse to rommene er det videre inngang til to boder og godt med skap- og oppbevaringsplass i kneveggene.  

  Boligens inngangsparti og hall strekker seg på tvers av bygningen og har entrédører både på østsiden og vestsiden av bygget. Det er også en tredje utgangsdør direkte til vaskerommet. Inngangspartiet skaper to fløyer i bygningen, og det som i dag er to utmerkede soverom i nordre fløy var nok i opprinnelsen husherrens kontorfasiliteter. I dag er det potensielt fem gode soverom i huset, men flere av disse rommene ligger til rette for alternativ utnyttelse om ønskelig. Boligen har også nytt delikat bad og nytt kjøkken. Det er også et større rom innenfor kjøkkenet som vil kunne være et bra grovkjøkken.

  Dagens eier har oppgradert boligen vesentlig de to tre siste årene. Utvendig er takkonstruksjonen forsterket, etterisolert og omlagt med helt nytt tak, utvendige vegger som ikke er tegl har blitt etterisolert og kledd om, alle vinduer og balkongdører i boligen er skiftet ut og balkongen er utbedret med nye avløp, sveisemembran og nytt moderne tremmegulv.
  Innvendig er de aller fleste overflater i boligen skiftet ut, renovert eller overflatebehandlet. Det er bygget et fullstendig nytt bad, kjøkkenet er nytt, vaskerommet er oppgradert og det er lagt nytt gulv i hele boligen. Røropplegg til kjøkken og bad er skiftet ut med rør i rør og det elektriske anlegget i boligen er vesentlig oppgradert med blant annet nytt skap og enkelte nye kurser. 

  Dyrødveien 33 grenser inntil stykke dyrket mark på ca. 1 dekar, halvparten av dette området kan du som ny eier leie for en rimelig sum av grunneier dersom du ønsker å dyrke dine egne grønnsaker, frukt eller om du vil at hunden din skal litt ekstra tumleplass når du er på jobb. Velkommen på visning.

  Beliggenhet, adkomst

  Dyrødveien 33 ligger landlig til i Dyrødveien på Gressvik omkranset av skog og landbruksjord, samtidig er avstanden kort til mer travle områder på Gressvik og Fredrikstad sentrum. Eiendommen ligger midt i alt det flotte turterrenget på Onsøy, enten man går til fots eller benytter seg av hest. Med eiendommen som utgangspunkt er mulighetene mange for innholdsrike turer i skog og mark med naturlige stoppested som for eksempel Sprinkelet, med eget utsiktstårn og vaffelsalg på sommerstid. Langs kystlinjen til Onsøy er ligger noen av Fredrikstads mest benyttede og populære badeplasser og badestrender, helt fra Lervik i vest til Faratangen i syd. Avstand til barneskole, ungdomsskole, barnehage og matbutikk ligger innenfor 10 minutters kjøring fra eiendommen. Skolebussen passerer også rett utenfor gården to ganger daglig. Veien er kort til Fredrikstad sentrum med en 10-15 minutters biltur, i tillegg kan man også ta byfergen fra Gressvik direkte til sentrum, Isegran eller Gamlebyen.

  Bygninger

  Type, eierform og byggeår

  Enebolig Selveier, oppført i 1970, modernisert i 2021

  Bygninger og byggemåte

  Bygningen er oppført i 1970 og senere modernisert i fra 2019 til 2021. Boligen er mest sannsynlig fundamentert på fjell og steinmasser med støpt gulv på grunn. Det er registrert fuktoppsug i gulv, nedre del av vegger og fuktinnsig i krypkjeller på grunn av manglende fuktsikring da dekket ble lagt etter datidens standard. Bygget står på fjellgrunn og det er kun naturlig drenering rundt bygningen. Krypkjelleren er luftet, men man kan sette inn ytterligere ventiler om ønskelig. Yttervegger i bindingsverk av tre og plasstøpt betong utvendig kledd med teglstein, plater og trekledning. Trekledning og plater er skiftet i 2020/2021 og teglfasaden er fra byggeår. Alle vinduer, heve- skyvedører har treramme og er installert i 2020/2021. Utgangsdører og innvendige dører er beholdt originale. Alle malbare utvendige overflater på bygningen er malt i 2021. Saltakkonstruksjon med tresperrer med kalde kneloft og loft som er isolert mot oppvarmet bruksareal. Det er tilstrekkelig ventilering av takkonstruksjon og taket er tekket med ny betongtakstein på nytt underlag i form av diffusjonsåpen duk, lekter og sløyfer. Nye renner, nedløp, stigtrinn og beslag i stål.
  Takstmann påpeker at byggets teglfasader ikke er lagt i forbandt og at denne fasaden har en del slitasje og noe synlig armering. Kjøper må påberegne en fremtidig kostand for vedlikehold, impregnering og eventuelle reparasjoner av teglveggene. Gjennomgående teglvegger kan også være potensielle kuldebroer. 
  Rommet som benyttes som soverom i 2. etasje har et større vindu med fast karm og er ikke godkjent som fluktvei ifølge takstmann. Rommet er da ikke godkjent for varig opphold.

  Eiendommens historie

  Dyrødveien 33 er skilt ut fra gården Brekke på Gressvik. Gårdsbrukets første bygningsmasse er registrert oppført tilbake til 1844, mens kårboligen ble oppført i 1970 som følge av generasjonsskifte på eiendommen.

  Arealer og fordeling per etasje

  Primærrom: 260 kvm, Bruksareal: 292 kvm, Bruttoareal: 322 kvm
  Kjeller: Bilgarasje og krypekjeller.
  Overflater: Betong og mur.

  1.Etasje primærrom: Hall, grovkjøkken, kjøkken, hall m/trapp, gang, bad, vaskerom, stue m/utgang til to sider, separat wc og 4 soverom.
  Overflater gulv: Hovedsakelig enstavs laminat i oppholdsrom og epoxygulv i entré, hall og wc.
  Overflater vegger: Hovedsakelig malt trepanel og panelplater samt innslag av teglfasader.
  Overflater himling: Hovedsakelig malt trepanel samt malte plater og gips.
  Våtrom er flislagte med underliggende membran.

  2.Etasje primærrom: Trapperom, gang, stue mot syd, stue mot nord (benyttes som soverom i dag)
  Overflater gulv: Hovedsakelig enstavs laminat i samme utforming som 1. etasje. Stue/soverom mot nord har enstavs eikegulv
  Overflater vegger: Hovedsakelig malt trepanel.
  Overflater himling: Hovedsakelig malt trepanel.

  Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

  Oppvarming

  Oppvarming av boligen med elektrisitet og vedfyring. Det er lagt nye varmekabler på bad og vaskerom.
  Tidligere har boligen benyttet fyringsolje for oppvarming, anlegget er tatt ned men oljetanken er fremdeles plassert i kjelleren.

  Tomt

  Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

  Areal: 1 546 kvm, Eierform: Eiet tomt

  Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp

  Offentlig vann og kloakk driftet av privat vannlag, Dyrødveien Solbrekke vann og avløpslag. Avgift for 2020 var kr. 2500 ink. mva. Avgiftene på anlegget kan variere fra år til år, normalt sett blir avgift for året bestemt på generalforsamling i slike vannlag.
  I forbindelse med innlegging av vann og kloakk ble det også lagt fiber frem til eiendommen. Kommunal vei frem til eiendommen.

  Reguleringsplan

  Eiendommen er ikke regulert.

  Servitutter og heftelser i grunnbok

  Servituttene på eiendommen omhandler bestemmelse om vannrett, rettigheter for kraftselskaper om føring el traseer samt en eldre jordskiftesak.
  Disse servituttene er ikke relevante for Dyrødveien 33 men tilhører i hovedbølet eiendommen er fradelt fra.
  Megler har innhentet servituttene og disse kan utleveres på forespørsel.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 5. januar 1975.
  Tilhørende byggetegninger er i tråd med dagens bolig med noen mindre unøyaktigheter.

  Økonomiske forhold

  Prisantydning

  5 950 000,-

  Takst / tilstandsrapport

  Utført av : Henrik Hals Markedsverdi : 6 000 000,-

  Energiforbruk og energimerking

  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

  Forsikring

  Landkreditt forsikring

  Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet eierskifteforsikring på bolighuset.

  Kommunale avgifter

  Kr. 12 162 pr. år
  Kommunale avgifter er kun et estimat fra kommunen da boligen er blitt fradelt på egen tomt 2021. I tillegg til de oppgitte kommunale avgifter vil det også påløpe renovasjonsgebyr og eiendomsskatt. Eiendomsskatt utgjør 4 promille av markedsverdi, og en renovasjonsdunk på 140 liter koster i 2021 kr 2854,- ifølge Fredrikstad kommune. Disse kostnadene må da legges til de oppgitte kommunale avgifter.

  Formuesverdi

  Eiendommen har ennå ingen registrert formuesverdi da den i 2021 har blitt fradelt og utskilt som egen eiendom. Basert på Skatteetaens egen formuesverdi kalkulator estimeres boligen formuesverdi til kr 1.282.532,-
  Endelig formuesverdi vil fastsettes når ny eier melder inn boligopplysningene for eiendommen i skattemedlingen for 2021.

  Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

  Kjøper forplikter seg til å følge de til enhver tids retningslinjer for samarbeid og eventuelt sin andel av økonomiske kostnader for vedlikehold og drift av vannlag og øvrig nabosamarbeid.

  Oppgjør

  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Annet

  Arealangivelser i salgsoppgaven

  Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

  Diverse

  Ved overtakelse av eiendommen blir våningshuset  ryddet og rengjort. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det de selv ønsker av frittstående hvitevarer.

  Dersom kjøper ønsker kan det være mulighet for å leie et areal med dyrket mark på minimum 500 kvm. med dyrket mark for egen produksjon av grønnsaker, frukt etc. Årlig leie for et slikt areal settes til kr. 500,- og kontrakten kan skrives på 10 år. Megler kan være behjelpelig med å sette opp en standard "jordleiekontrakt" for formålet. Vedlagt senere i salgsoppgaven er kartutsnitt av en tenkt løsning.

  Boligen har en eldre oljetank i kjelleren. Tanker som er tatt ut av bruk, skal tømmes og fjernes. Miljødirektoratet har varslet et generelt forbud mot oljefyring innebærer at det fra 2020 blir forbudt å bruke fossil olje og parafin til oppvarming av boliger, og som grunnlast i øvrige bygg. Evt. fjerning av tanken er kjøpers ansvar.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av Bank ID. Selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud. Likeledes er budgiver klar over at budet er bindende for når det er kommet til selgers kunnskap. Handelen er juridisk bindende for begge parter dersom budet aksepteres innen akseptfristen. Ved innsendelse av bud på eiendommen til megler bekrefter budgiver at den skriftlige salgsoppgaven, pdf. dokument eller trykket salgsoppgave, er gjennomlest og forstått.

  Overtagelse

  Overtakelse ønskes gjennomført fortløpende i etterkant av salg.

  Solgt 'som den er'

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

  Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.