Damholtveien 1654, 1870 Ørje

Søndre Sleviken, Ørje - SOLGT!

69 daa fulldyrket/542 daa skog/Velholdt våningshus/Fin driftsbygning/Strandlinje mot Øymarksjøen

Prisantydning: 5 950 000 kr
Omkostninger: 150 092 kr
Totalpris: 6 100 092 kr
Kommunale avgifter: 4 220 kr per år
Boligtype: Landbrukseiendom
Eieform: Selveier
Verditakst: 5 950 000 kr
Formuesverdi: 226 207 kr
Primærrom: 190 m²
Tomt: Eiet tomt
Tomteareal: 660200 m² (eiet)
Omkostninger oppsett: 5 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-))
--------------------------------------------------------
150 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 100 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
jorn_egden_landbruksmegling (1)
Jørn Egden
90 69 92 32
jorn@landbruksmegling.no

For å bli oppdatert på bud og øvrig informasjon om eiendommen må du trykke på «bestill salgsoppgave» hvor du oppgir e-post og telefonnummer. 

Forhåndsvisning salgsoppgave: Vis Pdf
Visning:
Søn. 12.06.2022 14:00 - 15:00

Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.
Adresse: Damholtveien 1654, 1870 Ørje

KONTAKTSKJEMA

SPØRSMÅL OM EIENDOMMEN?
  Beliggenhet

  Adresse

  Damholtveien 1654 1870 Ørje

  Matrikkel

  Gnr. 77 bnr. 4 i Marker kommune

  Søndre Slevik, Marker. 69,1 daa fulldyrket, 541,8 daa produktiv skog, 50,2 daa annet markslag, tun og veier. Romslig og godt ved likeholdt våningshus, velholdt og anvendilig driftsbygning. Garasje. Fint beliggende med lang strandlinje mot Øymarksjøen

  Velkommen til Søndre Slevik, Damholtveien 1654 i Marker kommune. Tunet på eiendommen har en fin beliggenhet langs med fylkesvei 1316 som går mellom Ørje og Damholtet i Marker og videre til Halden og Rakkestad. Fra eiendommen er det vidstrakt og flott utsikt mot Bøensfjorden som ligger i sydenden av Øymarksjøen og videre ut over det omkringliggende kulturlandskapet. Den dyrkede marken er på 69,1 daa og utgjør ett skifte, øst og vest for Damholtveien. Arronderingen er god og arealene er lett tilgjengelig. Den produktive skogen er på til sammen syv teiger. Den ene teigen på 151,7 daa ligger rett nord og vest for tunet. Fire teiger på henholdsvis 153,7 daa, 81,6 daa, 59,2 daa og 28 daa ligger spredt syd og vest for tunet. I tillegg ligger det to teiger øst og syd for tunet. Disse har strandlinje mot Bøensfjorden. Tilhørende eiendommen ligger også de skogkledde øyene Storøya og Mellomøya på henholdsvis 18,1 daa og 5,2 daa. Holmen Måkeskær sydøst for Storøya hører også med til eiendommen. Eiendommen har lang strandlinje ned til Øymarksjøen. Tunet er svært romslig og gode adkomst- og parkeringsforhold. Hageanlegget rundt våningshuset er opparbeidet med plen og diverse prydbeplantning. Solforholdene er gode og det er flott og vidstrakt utsikt ut over Bøensfjorden og de omkringliggende områdene. Våningshuset, som ble oppført i 1982, har et P-rom på 190 kvm. Det inneholder full kjeller der det meste er innredet  samt 1. etg. Det er foretatt regelmessige oppgraderinger og utstyr og innredning holder er gjennomgående god standard. Driftsbygningen ble oppført i 1996 og har en samlet grunnflate på 271 kvm. Bygget er delt i to redskapsrom på henholdsvis 94 kvm og 177 kvm. med noe høydeforskjell mellom etasjene. Adkomst via tre plassbygde skyvedører. Innlagt strøm. Bygget er godt tilpasset dagens drift. I tillegg er det en enkeltgarasje fra 1985 på 21 kvm rett nedenfor våningshuset.

  Beliggenhet og adkomst

  Damholtveien 1654 i Marker har en fin beliggenhet langs med fylkesvei 1316 som går mellom Ørje og Damholtet i Marker og videre til Halden og Rakkestad. Fra eiendommen er det flott utsikt mot Bøensfjorden i sydenden av Øymarksjøen som er en del av Haldenvassdraget. Videre er det vidstrakt utsikt ut over det omkringliggende kulturlandskapet. Øymarksjøen byr på flotte forhold for fiske, bading og båtliv. Den historiske Haldenkanalen forbinder store innsjøer, trange kanaler, åpne enger og vakker skog. (Les mere på: https://www.visitoestfold.com/no/haldenkanalen/artikler/reisen-pa-kanalen/). Fra eiendommen er det ca. 15 minutter med bil til Ørje sentrum med barnehager, barneskole, ungdomsskole, idrettshall og et levende forretningssentrum med bl. a. bank og en rikholdig variasjon av forretninger. Kommunens administrasjon er også lokalisert i Ørje. Etter ytterligere 10-15 minutter befinner man seg i Töcksfors i Sverige med store handelssentra. Med bil er det kun ca. 45 minutter til Halden og ca. 25 minutter til Rakkestad.
  Veibeskrivelse fra Ørje: Følg Damholtveien mot Damholtet. Etter ca. 16,5 km fra sentrum ligger tunet på eiendommen på høyre side av veien. Veibeskrivelse fra Rakkestad: Følg Fv 124 Strømfossveien i ca. 22 km. Ta av mot Ørje på Fv 1316 Damholtveien, gården ligger på venstre side etter ca 700 meter.

  Eiendommen kort oppsummert :
  - 69,1 daa fulldyrket mark på ett skifte
  - 541,5 daa produktiv skog fordelt på 7 teiger
  - 50, 2 daa annet markslag, tun og veier
  - Stort tun med enkel adkomst svært gode parkeringsmuligheter
  - Opparbeidet hage med god solforhold
  - Flott og vidstrakt utsikt ut over Øymarksjøen og det omkringliggende kulturlandskapet
  - Innholdsrikt våningshus som er godt vedlikeholdt og god standard på utstyr og innredning
  - Svært anvendelig driftsbygning som er godt tilpasset dagens drift og med mange bruksmuligheter
  - Garasje
  - Umiddelbar adkomst til flotte tur- og friområder
  - Nærhet til Øymarksjøen med fine fiske-, bade- og båtmulighter
  - Nærheten til Haldenvassdraget og den historiske Haldenkanalen
  - Ca. 15 minutter til Ørje sentrum med bank, et godt utbud av forretninger, barneskole, ungdomsskole, barnehage og kommuneadministrasjon
  - Ca. 25 minutter til Rakkestad og ca. 45 minutter til Halden

  Bygninger

  Type, eierform og byggeår

  Landbrukseiendom Selveier, oppført i 1982, modernisert i 2021

  Bygninger

  Våningshus:
  Våningshuset er oppført i 1982. Inneholdende full kjeller der det meste er innredet + 1. etg.
  Kjeller:
  Trapperom med egen utgang til hagen - romslig kjellerstue med peisovn - lagringsrom - gang - lagringsrom - nyinnredet dusjbad/wc - nytt vaskerom - 2 soverom.
  1. etg.:
  Vindfang - gang - spisestue med nedgang til kjeller - salongstue med utgang til romslig terrasse med innglasset sommerstue - stort kjøkken med egen vedovn og god spiseplass - gang - romslig dusjbad/wc - barnesoverom - hovedsoverom.
  Loft:
  Kun for inspeksjon. Utvendig adkomst.

  Driftsbygning:
  1. etg.:
  Inneholdende 2 store redskapsrom på henholdsvis 94 kvm og 177 kvm.

  Garasje:
  Enkelgarasje på 21 kvm som er oppført i 1985. Vippeport i tre. Det er lagt frem strøm til garasjen men det er ikke koblet opp kontakter eller lys.

  Arealer og fordeling per etasje

  Primærrom: 190 kvm
  Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

  Byggemåte og standard på bygninger

  Våningshus:
  Utvendig:
  Oppført med grunnmur i Leca. Etasjeskiller i tre. Taktekkingen med betongtakstein fra byggeår. Takrenner og nedløp i overflatebehandlet stål fra byggeår. Yttervegger er oppført med bindingsverk,  utvendig kledd med stående trekledning. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre og undertak med bordtak. Det er malte vinduer med karmer og rammer i tre med isolerglass. 2  vinduer er skiftet 2012 og 2 vinduer i kjeller er satt inn i 2019. De resterende vinduer er fra byggeår. Malte ytterdører. Ytterdør kjeller og 1.etg skiftet i 2012. Balkongdør med karmer og rammer i tre med isolerglass fra 2012. Terrasse fra 2018 på ca. 86 kvm som går mot øst, syd og vest.. Terrassen er fundamentert med støpte fundamenter, bjelkelag i impregnerte materialer og gulvbord med royalimpregnerte materialer. Rekkverk i impregnerte materialer. Det ble i 2019 laget et innglasset rom på ca. 10 kvm på terrassen. Rommet har 3 sider med skyvedører i glass og pulttak. Ny tretrapp ved inngangsparti fra 2018. Boligen har gode og rasjonelle planløsninger, den er godt vedlikeholdt og det er god standard på utstyr og innredning
  Innvendig:
  Vindeltrapp i stål og tre mellom kjeller og 1.etg Boligen har malte fyllingsdører som innvendige dører. Enkelte dører i kjeller fra byggeår ellers er de fleste dørblader skiftet.
  Gulver:
  Hovedsakelig laminatgulv i 1. etg. Våtromsbelegg på bad. I kjeller er det lakkert furugulv i gang og laminat i Tv-stue og i begge soverom. Fliser i bad/wc og vaskerom.
  Vegger:
  I 1. etg. er det smartpanel, malt trepanel og malt tapet. Våtromstapet i bad. I kjeller er det smartpanel i gang og i begge soverom. Malt panel i TV-stue. Murpussede vegger for øvrig.
  Himlinger:
  1. etg. har smartpanel i stue og kjøkken. Takess i vindfang, begge soverom o g bad. I kjeller er det malt trepanel i Tv-stue og gang. Smarpanel i dusjbad/wc, soveromsgang og i begge soverom.
  Kjøkken:
  Innredning fra 2012 med takhøyde skap med profilerte, malte fronter . Benkeplater i laminat med beslag med oppvaskkum. Det er innebygget oppvaskmaskin, komfyr, kjøleskap, fryseskap og platetopp induksjon. Innredningen har god skap- og arbeidsplass. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.
  Våtrom:
  Dusjbad/wc i 1. etg. er fra byggeåret. Badet har våtromsbelegg og varmekabler i gulv. Våtromstapet på vegg og takessplater i tak. Det er dusjkabinett, gulvmontert toalett og baderomsinnredning på 1, 2 meter med underskap med skap og skuffer. Heldekkende servantplate med vask, overskap, speil og lys. Dusjbad/wc er fra 2021. Badet har fliser på gulv med el-varmekabler. Våtromsplater på vegg og malt smartpanel i tak. Rommet er innredet med dusjkabinett og vegghengt toalett. Innredningen er på 60 cm med underskap, skuffer og heldekkende servant. Speil. Vaskerommet i kjelleren ble også bygget i 2021. Gulvet har fliser med varmekabler. Vaskerommet er innredet med plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Skyllekar og liten arbeidsbenk på vegg. VV- bereder fra 2021. Samleskap for rør i rør montert i vegg.
  Tekniske installasjoner:
  Det er innvendige vannledninger med kobber fra byggeår på bad 1.etg. I 2021 ble det lagt opp med rør i rør (plast) på bad, vaskerom i kjeller og til kjøkken 1.etg. Avløpsrør av plast. Naturlig ventilasjon med ventiler i vegg. VV-bereder fra 2021 er på 200 liter.

  Radommåling foretatt mellom 27.06 og 28.11.2016. Målingen viste at  radonnivået er under faregrensen og at det ikke var nødvendig med tiltak. nødvendig.
  El tilsyn av boligen ble foretatt 2021 og påpekte avvik ble rettet 2022. Elanlegget fra byggeår. Det er lagt opp ny kurs til bad i kjeller. Sikringsskap i gang med skrusikringer.

  Oppsummering av avvik med TG2 og TG3 på våningshuset(se komplett tilstandsrapport, vedlagt prospektet der nedenfor nevnte anmerkninger er hentet):
  TG3:
  Tomteforhold > Terrengforhold:
  Terreng faller inn mot bygning. Terreng faller mot bygning på nord østre hjørne bør utbedres, se punkt rom under terreng. Kostnadsestimat : Under 10 000.

  TG2:
  Utvendig > Taktekking:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
  Det er liten lufting i nedre kant av konstruksjonen. Isolasjon ved raft (overgang tak/vegg) ligger for langt ut og tetter for lufting av konstruksjonen. Det skal her være en luftspalte på minimum 5 cm.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom underbalkonger:
  Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Høyde rekkverk er 85 cm. Skal være minimum 90 cm, ved høyder over 3 meter skal rekkverk være 1 meter.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
  Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble ved hjelp av krysslaser foretatt kontroll av planhetsavik i etasjene. Det registreres 1 cm på 2 meter i stue og 1 cm på 2 meter i gang . Svanker og buler i etasjen. I kjelleretasjen registreres det 3 cm høydeforskjell i gjennom rommet på gang, også registrert svanker og buler i etasjen. Det må alltids påregnes skjevheter på eldre konstruksjoner grunnet krymp, nedbøyninger osv. Det gjøres oppmerksom på at alle flater ikke er kontrollert grunnet møblering og div.

  Innvendig > Pipe og ildsted:
  Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

  Innvendig > Rom under terreng:
  Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er noe saltutslag i bunn på murpusset vegg i bod mot nord/ øst. også lite utslag av fukt i bunn på mur her. Se kommentar utvendig terreng.

  Innvendig > Innvendige trapper:
  Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Trapp er kjøpt og montert av eier. Det er ikke opplyst hvem som har produsert denne trappen, men tilsvarende trapp fra Bauhaus står det i produktbeskrivelse: Denne trapp er ikke godkjent som hovedtrapp. Dvs at det må være en annen trapp i boligen og denne kan kun benyttes som hjelpetrapp ikke i daglig bruk.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom:
  Det er påvist andre avvik: Det er ingen dokumentasjon på smøremembran og tg2 gis grunnet dette.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
  Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Tek17 (§ 13-15) sier våtrom skal ha sluk og tilstrekkelig fall mot sluk. Dette våtrommet har ikke sluk i gulv men overløp i sokkelflis til vaskerom. Gulvet er så og si rett.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
  Det er påvist andre avvik: Det er ingen dokumentasjon på smøremembran og tg2 gis grunnet dette.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad:
  Rommet har kun naturlig ventilasjon.

  Tomteforhold > Drenering:
  Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
  Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

  Driftsbygning:
  Oppført i 1996 med grunnflate på 271 kvm. Bygningen har støpt plate på mark med støpt oppkant. Yttervegger med bindingsverk og kledd med stående trekledning. Tak bygget som saltak, tekket med ståltakplater. Bygningen er delt med to redskapsrom på henholdsvis 177 kvm og 94 kvm. Høydeforskjell på gulv mellom rommene. Det største rommet har to doble, plassbygde slagdører i tre med bredde på 4 meter og høyde 3.5 meter, Det er også laget en tilsvarende døråpning men dør her er ikke ferdigstilt. I det minste redskapsrommet er det dobbel skyvedør med bredde 3 meter og høyde 3,4 meter. I dette rommet er det er på motsatt side satt inn en leddheiseport. Denne er ikke ferdigmontert og er ikke i bruk. Det er 7 stk plassbygde vinduer. Det er innlagt strøm. Bygget er gjennomgående er godt vedlikeholdt. Det er godt tilpasset dagens drift, har en god bruksverdi og mange bruksmuligheter.

  Garasje:
  21 kvm. Plass for en bil. Fundamentert med støpt plate på mark med oppkant med Leca. Yttervegger med bindingsverk utvendig kledd med stående trekledning, tak bygget som saltak tekket med stål takplater. Det er garasjeport med vippeport i tre. Det er lagt fram strøm til bygget men det er ikke koblet opp kontakter eller lys.

  Oppvarming

  Luft til luft varmepumpe fra 2014 i stue. Elektriske varmekabler i begge bad og i vaskerom. Varmefolie i gulv på soverom i kjeller. Boligen varmes ellers opp med el-panelovner. Jøtul peisovn i Tv-stue i kjeller og vedovn på kjøkken. Ettløps Lecapipe, helbeslått over tak.

  Parkering

  Svært gode parkeringsmuligheter mellom byggene på det romslige tunet.

  Tomt

  Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

  Areal: 660 200 kvm, Eierform: Eiet tomt

  Tomt og hage

  Hageanlegget rundt våningshuset er pent opparbeidet med romslige plenarealer, noe prydvegetasjon og singlet gårdsplass frem til inngangspartiet. Solforholdene er meget gode og det er fin utsikt fra boligen og tomten ut over det omkringliggende kulturlandskapet.

  Dyrket mark, skog, tun og annet

  Dyrket mark:
  Den dyrkede marken er fordelt på 2 skifter og deles av Damholtveien. Jordene har noen åkerholmer men brukbar arrondering og er lettdrevne. Eier opplyser at det er drenert med teglsteinsgrøfter på slutten av 60 tallet. Grøftene har vært utbedret ved behov. Eier driver i dag jorden med kornproduksjon og det opplyses om normalt gode avlinger. Det er registrert floghavre på eiendommen. Jordverdien settes skjønnsmessig til kr 9000,- pr daa. Dette gir en verdi på 69,1 daa x kr 9.000,- = kr 621.900,-

  Produktiv skog:
  Skogen er fordelt på 8 teiger, inklusive 2 øyer i Øyemarksjøen. Den består av 541 daa produktiv skog ifølge gårdskart.no og 507 daa produktiv skog ifølge skogbruksplan Det er her en differanse på 34 daa. Teigene er fordelt med en teig vest og nord for tunet, en teig ca. 1,5 km i luftlinje nord/vest for tunet og 3 teiger syd/ vest for tunet med avstand i luftlinje på henholdsvis 1 km , 1,8 km og 2,3 km. Det tilhører også 2 skogbevokste øyer, Mellemøya og Storøya i Øyemarksjøen, ca. 400 meter i luftlinje fra tunet. det er også en teig ved sydenden av den dyrkede marken, øst for tunet.
  Av den produktive skogen er en teig på ca. 89,1 daa fredet. Dette er en teig som ligger ca. 2,3 km fra gårdstunet. Eier har blitt godtgjort dette arealet med en engangssum og arealet vil ikke bli tillagt skogverdi men bruksverdi for jakt. Det vil bli brukt tallmaterialer fra fremlagt skogbruksplan for planperioden
  2012 - 2022, skogbrukskalkulatoren og Nibio gårdskart da takstmann ikke har hatt mulighet innenfor mandatet for denne verditaksten å gjøre bedre undersøkelser og beregninger.
  Eier har drevet aktivt skogbruk og det meste av skogen er hogd ut fra 2012 til 2015, bortsett fra et areal på en teig, ca. 1,5 km nord vest for tunet. Denne er markert som teig 2 i skogbruksplanen. Her er det blitt hogd i 2015 på østsiden av teigen. Det opplyses om at det er ca. 6 - 700 kvm gjenstående hogstmoden skog på denne teigen. Det er også noe hogstmoden skog på Storøya. En del av skogen er blitt pantet etter hogst og en del er satt igjen for naturlig foryngelse. Det vil vær behov for ungskogpleie og noe planting.
  Eier er med på veilag på Hageholtveien. Denne har gått opp til Tiklemyr og det er i dag arbeider med forlengelse av denne veien. Den vil krysse skogteigen med gjenstående og hoggbart virke. Kostnader med veibygging det opplyses at kostnader vil dekkes med resterende innestående skogfondkonto. en
  Denne eiendommens andel av kostnadene ved drift og vedlikehold av skogsbilveien er ca. 4,5 %. Vedlikehold tas etter behov.
  I skogbruksplanen er det registrerte treslag fordelt med 61 % furu, 34 % gran og 4 % lau. Det er opplyst produksjonsevne med 0,4 m³ pr daa i skogbruksplan. Dette gir etter fratrekk av fredet skogteig følgende areal: 507 daa - 89 daa = 418 daa x 0.4 m³ pr daa = 167 m³ produksjonsevne totalt. Etter fratrekk for topp og avfall beregnes nyttbar produksjonsevne til 142 m³ pr år. Med en beregnet rotnetto på kr. 200,- gir dette kr. 28.400,-. Verdi skog blir da kr. 28.400 x 4% kapitaliseringsrente = kr. 710.000,- Ut fra gjenstående hoggbar skog settes skogverdien skjønnsmessig til kr. 850 000,-.

  Jakt og fiske:
  Eiendommen er med i Vestsiden grunneierlag med Elgjakt og småviltjakt. Det motas kjøttpakke fra elgjakt etter arealer skog og felte dyr og man har de senere år mottatt mellom 10 -15 kg elgkjøtt. Det er også mulighet for rådyrjakt og småviltjakt. Verdien på dette settes skjønnsmessig til kr. 1.500,- pr år.
  Med kapitaliseringsrente på 4 % vil dette utgjøre en verdi på kr. 37.500,-.

  Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp

  Vei:
  Utkjørsel i offentlig vei
  Vann:
  Privat borevann. Eier opplyser at det alltid har vært tilstrekkelig med vann. Vannet har ikke vært testet.
  Avløp:
  Minirenseanlegg av fabrikat ''Klaro'' som ble installert i 2013. Serviceavgift for 2022 er kr. 3.666,-.

  Servitutter og tinglyste heftelser

  24.01.2005     2005/526-1/1  Elektriske kraftlinjer  
  Rettighetshaver: FORTUM DISTRIBUSJON AS
  Bestemmelse om adkomstrett
  Med flere bestemmelser.

  01.04.2019    2019/381640-1/200  Fredningsvedtak  
  Fredning av areal
  Gjelder denne registerenheten med flere.

  Kopier av erklæringene kan fås på megler kontor.

  Reguleringsmessighe forhold

  Eiendommen ligger i et område som er avsatt til landbruk- natur- og friluftsliv i kommuneplanen. Det opplyses fra kommunen at ny kommuneplan er under utarbeidelse.

  Informasjon om konsesjonsloven og jordloven

  Denne eiendommen er blant annet underlagt jordloven og konsesjonsloven.

  Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven på eiendommen. Det er den enkelte kommune som er rett konsesjonsmyndighet. I konsesjonsbehandlingen legges det særlig vekt på:

  1. At kjøper skal oppfylle sin boplikt. Innflytting i boligen på gården skal skje senest ett år etter tinglysning av skjøte og deretter må man bebo eiendommen i minst 5 år etter dette.

  2. At eiendommen driftes. Arealer med dyrket mark skal holdes i hevd, altså dyrkes videre hvilket også følger av jordlova. Ofte vil utleie av jorda til en nabobonde vil være tilstrekkelig.

  3. Den avtalte prisen må tilgodese en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling. Det er dette som kalles priskontroll hvor kommunen i praksis vurderer hvorvidt den avtalte prisen mellom kjøper og selger ligger på et riktig nivå.

  Det er Kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon i henhold til konsesjonslovens §9 både med hensyn til priskontroll, drift og botid. Bud med forbehold om konsesjon vil ikke bli godtatt av selger. Etter bud aksept og påfølgende kontraktsmøte forplikter kjøper seg til samtidig å søke konsesjon på eiendommen. Dersom konsesjonsmyndigheten i den respektive kommunen fatter et negativt konsesjonsvedtak plikter kjøper å påklage dette til Statsforvaler, alternativt å rette seg etter de pålegg konsesjonsmyndighetene gir. Uavhengig av hva endelig konsesjonsvedtak blir, har kjøper ingen rett til å kreve prisavslag fra selger. Avtalt kjøpesum må betales fullt ut i henhold til kjøpekontraktens overtakelsesdato. I ytterste konsekvens kan et negativt konsesjonsvedtak innebære at kjøper må foreta et videresalg av eiendommen. Kjøper vil da måtte må bære et eventuelt økonomisk tap.

  Se utfyllende informasjon på landbruksdirektoratets hjemmeside: https://www.landbruksdirektoratet.no/no/eiendom-og-skog/eiendom/konsesjon/konsesjon[hva-maa-jeg-gjoere-hvis-jeg-ikke-faar-konsesjon-

  Alle landbrukseiendommer er også omfattet av jordlovens bestemmelser. Dette innebærer at det er driveplikt og at det gjelder et forbud mot deling av gården. Dette gjelder også selv om eiendommen består av flere bruksnumre.

  Spørsmål om odel, bo- og driveplikt, konsesjon og delingsforbudet kan rettes til oppdragsansvarlig.

  Odel

  Det hviler ikke odel på eiendommen

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger midlertidig brukstillatelse på våningshuset fra 1982.

  Økonomiske forhold

  Prisantydning

  5 950 000,-

  Takst / tilstandsrapport

  Utført av : Tor Helge Randem Takstdato : 09.05.2022 Markedsverdi : 5 950 000,- Formuesverdi : 226 207,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020

  Energiforbruk og energimerking

  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

  Kommunale avgifter

  Kr. 4 220 pr. år Beløpet dekker feiing, slamtømming og kontrollgebyr avløp. Tillegg: Renovasjon IØR: Kr. 3.375,-/år. Sereviceavgift Klaro minirenseanlegg: 3.666,-/år. Oppgitte beløp er inkl. mva. Eiendomsskatt for 2022: kr. 2.205,-.

  Oppgjør

  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Annet

  Arealangivelser i salgsoppgaven

  Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

  Diverse

  Ved overtakelse av eiendommen blir våningshuset og kårbolig ryddet og rengjort. Øvrige bygninger og utearealer overtas slik det fremstår på visning og vil ikke bli ryddet eller rengjort ut over dette. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han selv ønsker av Løsøre, maskiner, redskaper og antikviteter. Dette gjelder også frittstående hvitevarer. Hundegården som står på eiendommen medfølger ikke i handelen.

  Andre opplysninger

  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

  Det ble gjennomført radonmåling i 2017. Eier opplyser at verdien var godt under grense for igangsetting av tiltak.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

  Overtagelse

  Overtagelse kan først skje i slutten av oktober 2022.

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring.
  Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene.
  Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet."

  Med unntak av beboelseshus er landbrukseiendommen med driftsbygninger og innmark/utmark i utgangspunktet en næringseiendom og selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3-9 (1). Det innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

  Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.