Skreppestadveien 131, 3261 Larvik

Kil Gård - SOLGT!

Strandlinje til Lågen | 5 min fra sentrum | Våningshus, to driftsbygninger | 52 daa. dyrket, 72,5 daa. totalt

Prisantydning: 7 000 000 kr
Omkostninger: 176 240 kr
Totalpris: 7 176 240 kr
Kommunale avgifter: 13 154 kr per år
Boligtype: Gårdsbruk/Småbruk
Eieform: Eier (Selveier)
Verditakst: 7 000 000 kr
Formuesverdi: 404 598 kr
Bruksareal: 322 m² (BRA-i)
Tomt: Eiet tomt
Tomteareal: 72 500 m² (eiet)
Energimerking: G - Oransje
Omkostninger oppsett:

7 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
240,- (Pantattest kjøper)
500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
500,- (Tingl.gebyr skjøte)
175 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 000 000,-))
--------------------------------------------------------
176 240,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 176 240,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
henrik_tegneby_2
Nils Henrik Tegneby
991 12 900
henrik@landbruksmegling.no

For å bli oppdatert på bud og øvrig informasjon om eiendommen må du trykke på «bestill salgsoppgave» hvor du oppgir e-post og telefonnummer. 

Adresse: Skreppestadveien 131, 3261 Larvik

VIDEO

KONTAKTSKJEMA

SPØRSMÅL OM EIENDOMMEN?




    Matrikkel

    Gnr. 1016 bnr. 1 i Larvik kommune

    Kil gård | 51,8 daa. dyrket, 72,5 daa. totalt | Strandlinje til Lågen

    Velkommen til Kil gård, et sentralt beliggende bruk nær Larvik sentrum. Eiendommen har en attraktiv beliggenhet med strandlinje til Lågen, og egen fiskehytte i vannkanten. Gårdsbruket består av omkring 52 dekar dyrket mark, samt noe randskog og øvrige arealer. Den dyrkede marken er orientert rundt tunet på eiendommen med korte drifteavstander og god arrondering. Jordsmonnet består av sand og silt med i hovedsak svært god og god jordkvalitet.

    Gårdens bygninger består av våningshus, driftsbygning og vognskjul.

    Våningshuset har god størrelse med et bruksareal på 327 kvm, og har tidligere blitt benyttet som generasjonsbolig. Bygningens vestre og søndre fasade er vendt mot et gårdens hageareal, og utgjør et intimt og hyggelig boligtun. Boligens 1. etasje innehar i hovedbygningen, et romslig kjøkkenrom og tre stuer i form av spisestue, dagligstue og tv-stue. Fra en av stuene har man også adkomst til en hyggelig innglasset balkong/vinterhage. Øvrige rom i etasjen består av bad, soverom og gangarealer. I den tilknyttede sidebygningen befinner husets kanskje hyggeligste rom seg, i form at et større grovkjøkken med en fungerende bakerovn og en stor spiseplass. Det er også kjølerom og bodarealer i denne delen av boligen.
    I andre etasje innehar bygningen kjøkken, bad, wc, vaskerom, to stuer og to soverom. I praksis er denne etasjen også en fullverdig boenhet.

    Driftsbygningene på gården består av en eldre låvebygning som er tradisjonelt inndelt med løer og fjøs- og stalldel i hver ende. I andre etasje er kjørebro i hele bygningens lengde, med låvebru i gavlveggen. Kjørebanene er riktignok plassert langs søndre langvegg, og ikke sentrert.
    Vognskjulet ble oppført på 80 tallet og har derfor større lysåpninger på porter og bedre takhøyde for dagens maskiner. Vognskjulet er et fint bygg som også er relevant for dagens landbruk.

    Ved Lågen har gården også en veldig fin plass med tilhørende fiskebu. Dette har vært en flott rekreasjonsplass eier gjennom tidene. Beliggenheten er veldig fin med flotte solforhold og god utsikt.

    Oppsummert er Kil gård en fin eiendom med et godt jordsmonn, og nærhet til alle sentrumsfasiliteter i Larvik med tilhørende tilbud for voksne og barn. Velkommen på visning.

    Beliggenhet, adkomst

    Kil gård som landbrukseiendom ligger veldig sentralt i forhold til Larvik sentrum. Alt av sentrumsfasiliteter er innenfor 5 minutters kjøring fra gården, og det er gangavstand til både barnehage og flere skoler. Den vestvendte beliggenhet med strandlinje til Lågen gir gården en ekstra dimensjon. Det er også hyppige avganger med pendlertog fra Larvik Stasjon.

    Avstander med Bil:
    Larvik sentrum, 5 minutter
    Sandefjord sentrum, 18 minutter
    Skien/Porsgrunn, 30 – 35 minutter
    Tønsberg sentrum, 35 minutter

    Drammen sentrum, 75 minutter
    Oslo sentrum, 1 time og 45 minutter
    Sandefjord lufthavn – Torp, 25 minutter
    Gardermoen – 2 timer og 20 minutter

    Type, eierform og byggeår

    Landbrukseiendom Selveier, oppført i 1930

    Bygninger og byggemåte

    Våningshus:
    Byggeår 1930. Modernisert i flere omganger, siste gang i 2017. Boligen er fundamentert på grunnmur av steinblokker/mur med reisverk, og yttervegger i stående plank som er utvendig kledd med stående panel. En vegg på bryggerhuset er etterisolert, ellers har konstruksjonen manglende isolasjon. Vinduer er i hovedsak fra 70 taller, men også noen originale vinduer fra byggeår. Ytterdører i treverk i malt utførelse. Saltakkonstruksjon med plassbygde sperrer med taktro, som er utvendig tekket med betongtakstein. Tak, nedløp, renner og beslag i stål. Se boligens vedlagte tilstandsrapport og oppsummering under for tilstandsgrader på konstruksjonene.

    Driftsbygning:
    Byggeår ca. 1930. Det er utført restaurering i 1980 (tak), 1990 og 2016. Bygningen er fundamentert på steinblokker og støpt grunnmur. Yttervegger i grovt reisverk som er utvendig tekket med aluminiumsplater. Saltakkonstruksjon i sperrer som er utvendig tekket med aluminiumsplater.

    Vognskjul:
    Byggeår 1986. Bygningen er fundamentert på støpt plate med ringmur. Yttervegger i reisverk som er utvendig tekket med stående panel. Saltakkonstruksjon av takstoler som er utvendig tekket med stålplater.

    Fiskehytte ved Lågen:
    Byggeår 1985. Enkel konstruksjon som er fundamentert på lecablokker og pilarer. Yttervegger i reisverk som er utvendig kledd med panel. På selve brakken er det saltakkonstruksjon som er tekket med bølgeblikkplater. Uteplassen har taksperrer som det kan trekkes en presenning/duk over. Det er også plassert en enkel utedo og tilliggende flytebrygge med landgang utenfor fiskehytta.

    Arealer og fordeling per etasje

    Våningshus: Hovedbygning; 322 kvm. BRA-i, 5 kvm Bra-b og 13 kvm TBA (P-rom 249 kvm, 74 kvm S-rom).
    1. etasje hovedbygning/sidebygning: Entré, sekundærinngang, 2 kjøkken, bad, soverom, 3 stuer, innglasset balkong/vinterhage, kjølerom og bod- og gangarealer.
    2. etasje hovedbygning/sidebygning: Trappegang, kjøkken, bad, wc, vaskerom, 2 soverom, 2 stuer og kott- og gangarealer.
    Kjeller hovedbygning: 4 lagerrom

    Driftsbygning: Grunnflate 389 kvm.
    1. etasje: Lager under låvebru, småverksted, isolert garasje, to garasjeplasser, eldre fjøs, utedo og diverse lagerarealer.
    2. etasje: Låvedel med utvendig låvebru og innvendig kjørebru.

    Vognskjul: Grunnflate 96 kvm.
    1. etasje: Maskin- og redskapsskjul.

    Fiskehytte ved Lågen: Grunnflate 14 kvm.
    1. etasje: Oppholdsrom og delvis overbygd uteplass.

    Oppvarming

    Boligen varmes opp av strøm og vedfyring.

    Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

    Areal: 72 500 kvm, Eierform: Eiet tomt

    Tun, jord og skog

    Tun:
    Gården har en definert oppdeling av bolig- og driftstun. Boligtunet er innrammet med hekkbeplantning og oppholdsarealene er orientert med sør og vest. Driftstunet er orientert mellom driftsbygning og vognskjul, og på nordsiden av driftsbygningen. Det er noe snevert areal for dagens maskinpark. Tunet ligger i nærhet til vestfoldbanen. Avstanden fra tunområdet til toglinjene er omkring 40 meter.

    Jord:
    Dyrket mark er orientert i fem skifter rundt gårdstunet med korte drifteavstander og forholdsvis god arrondering. Jordsmonnet består av sand og silt i kombinasjon, og er klassifisert som svært god og god.

    Skog:
    Skogen består av en liten teig øst for Tjøllingveien og noe randskog. Skogen er i hovedsak egnet til uttak av eget vedvirke.

    Garasjetomt under fradeling

    På deler av eiendommens sørvestre grense er det ligger det en garasjebygning med omkringliggende areal på ca. 200 til 400 kvm. Dette arealet er under fradeling, men ennå ikke formelt godkjent, matrikulert og oppmålt. Denne eiendommen medfølger ikke salget av gårdsbruket, og kjøper må ta høyde for at hovedeiendom Gbnr: 1016/1 vil bli redusert med omkring 2 til 400 kvm fra dagens 72,5 dekar. Eksakt størrelse på den fradelte tomten vil fremkomme etter oppmåling.

    Garasjetomten vil etter tildeling av nytt gårds- og bruksnummer, formelt være separert fra hovedbølet Gbnr 1016/1. Dersom matrikulering ikke er ferdigstilt innen overtagelse av eiendommen, plikter ny eier av Skreppestadveien 131 lojalt og medvirke til å ferdigstille fradeling, blant annet ved. signere på nødvendige dokumenter og ellers medvirke til endelig ferdigstillelse av fradeling av den nevnte eiendomsteig.

    Vedlagt i salgsoppgaven ligger et kart som viser den aktuelle teigen som fradeles fra eiendommen.

    Vei, vann og avløp

    Offentlig vanntilknytning og privat avløp til septik, gammelt system.
    Det foreligger ingen pålegg fra kommune om tilknytning til offentlig avløp eller omgjøring til privat godkjent renseanlegg. Et slikt pålegg kan likefullt bli gitt, og vil være ny eier økonomiske kostand og risiko.

    Det er privat vei til gården. Det foreligger ingen veiavtale med naboeiendom. Eier er selv ansvarlig for vedlikehold og brøyting.

    Reguleringsplan

    Eiendommen er uregulert og følger av kommunens arealdelplan 2021-2031 med følgende formål:
    Delarea:l 3 045 kvm
    Arealbruk: Naturområde – grønnstruktur,Nåværende

    Delareal: 69 m
    Arealbruk: Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone,Nåværende

    Delareal: 16 304 kvm
    KPHensynsonenavn: H710_4
    KPBåndlagtfremtil: 20201215
    KPBåndlegging: Båndlegging for regulering etter pbl.
    Se vedlagte kart med rød skravering for illustrasjon av båndlagt område. Det båndlagte område for fremtidig jernbane vil treffe tunet på Kil.

    Delareal: 11 kvm
    Arealbruk: Bane (nærmere angitt baneformål),Nåværende

    Delareal: 2 524 kvm
    Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende

    Delareal: 62 886 kvm
    KPAngittHensyn: Bevaring kulturmiljø
    KPHensynsonenavn: H570_1

    Delareal: 94 kvm
    Arealbruk: Offentlig eller privat tjenesteyting,Nåværende

    Delareal: 250 kvm
    Arealbruk: Veg,Nåværende

    Delareal: 66 636 kvm
    Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag,Nåværende

    Eiendommen er i hovedsak uregulert, men grenser innenfor 100 meter soner til regulerte områder som reguleringsplan for Skreppestad bestående av bolig, næring og lett industri, datert 27.11.1996. Reguleringsplan for nedre Bisjord barnehage, datert 23.09.1998. Reguleringsplan for Hegdal 1 – industriområde, datert 18.09.1980. Det er også regulert friareal langs Numedalslågen, datert 28.06.1983. Disse reguleringsplanenes status er følgende:

    Plan Id: 94.01
    Navn: Numedalslågen – nedre del – friareal
    Plantype: Eldre reguleringsplan
    Status: Endelig vedtatt arealplan
    Ikrafttredelse: 28.06.1983
    Bestemmelser: https://www.arealplaner.no/3909/dokumenter/1133/94.01_Bestemmelser_1979.pdf
    Delarealer: Delareal 1 023 m
    Delareal 1.023 kvm – Offentlig friområde

    Plan Id: 82.02
    Navn: Bisjord nedre – Barnehage
    Plantype: Eldre reguleringsplan
    Status: Endelig vedtatt arealplan
    Ikrafttredelse: 23.09.1998
    Bestemmelser: https://www.arealplaner.no/3909/dokumenter/1110/82.02_Bestemmelser_1869.pdf
    Delarealer: Delareal 107 m
    Delareal 107 kvm – Parkbelte i industriområde

    Plan Id: 82.01
    Navn: Hegdal I – Industriområde
    Plantype: Eldre reguleringsplan
    Status: Endelig vedtatt arealplan
    Ikrafttredelse: 18.09.1980
    Bestemmelser: https://www.arealplaner.no/3909/dokumenter/1128/82.01_Bestemmelser_1865.pdf
    Delareal 508 kvm – boliger
    Delareal 354 kvm – gang/sykkelvei
    Delareal 37 697 kvm – jord- og skogbruk

    Plan Id: 90.02
    Navn: Skreppestad
    Plantype: Eldre reguleringsplan
    Status: Endelig vedtatt arealplan
    Ikrafttredelse: 27.11.1996
    Bestemmelser: https://www.arealplaner.no/3909/dokumenter/1179/90.02_Bestemmelser_1940.pdf
    Delareal 240kvm – kontor/industri
    Delareal 23 kvm – Frittliggende småhusbebyggelse
    Delareal 6.873 kvm – jord- og skogbruk
    Delareal 4 kvm – kjørevei
    Delarael 2.869 – høyspenningsanlegg

    Servitutter og heftelser i grunnbok

    1907/900109-1/30 Erklæring/avtale
    19.11.1907 Grensegangssak
    Forlik
    Gjelder denne registerenheten med flere

    1911/900138-1/30 Best. om adkomstrett
    22.08.1911 rettighetshaver:Knr:3909 Gnr:1016 Bnr:4
    Gjelder denne registerenheten med flere

    1916/900182-1/30 Bestemmelse iflg. skjøte
    14.03.1916 rettighetshaver:Knr:3909 Gnr:1016 Bnr:4
    Landfeste av fløter etc
    Gjelder denne registerenheten med flere

    1922/900231-1/30 Bestemmelse om veg
    12.06.1922 rettighetshaver:Knr:3909 Gnr:1016 Bnr:5
    Gjelder denne registerenheten med flere

    1923/900233-1/30 Bestemmelse om veg
    01.08.1923 rettighetshaver:Knr:3909 Gnr:1016 Bnr:6
    Gjelder denne registerenheten med flere

    1927/900127-1/30 Best. om adkomstrett
    17.08.1927 rettighetshaver:Knr:3909 Gnr:1016 Bnr:8
    Gjelder denne registerenheten med flere

    2005/4474-25/30 ** Diverse påtegning
    28.06.2005 Ny rettighetshaver: Statskraft Energi AS Org: 987 059 729

    1938/1951-1/30 Bestemmelse om veg
    17.11.1938 rettighetshaver:Knr:3909 Gnr:1016 Bnr:10
    Gjelder denne registerenheten med flere

    1939/1484-1/30 Bestemmelse om veg
    26.07.1939 rettighetshaver:Knr:3909 Gnr:1016 Bnr:11
    Bestemmelse om vannrett
    Gjelder denne registerenheten med flere

    1939/1494-1/30 Bestemmelse om veg
    27.07.1939 rettighetshaver:Knr:3909 Gnr:1016 Bnr:12
    Gjelder denne registerenheten med flere

    1953/1069-1/30 Jordskifte
    19.05.1953 Grensegangssak
    Gjelder denne registerenheten med flere

    1956/2340-1/30 Erklæring/avtale
    18.08.1956 Rettighetshaver: Televerket
    Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
    Gjelder denne registerenheten med flere

    1959/2272-1/30 Bestemmelse om vannledn.
    26.08.1959 Vegvesenets betingelser vedtatt
    Gjelder denne registerenheten med flere

    1960/832-1/30 Bestemmelse om vannledn.
    29.03.1960 Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv
    Gjelder denne registerenheten med flere

    1966/1363-1/30 Skjønn
    06.04.1966 Elektriske kraftlinjer
    Gjelder denne registerenheten med flere

    1972/175-1/30 Bestemmelse om bebyggelse
    14.01.1972 Vegvesenets betingelser vedtatt
    Gjelder denne registerenheten med flere

    1977/3320-1/30 Bestemmelse om vannledn.
    12.05.1977 Rettighetshaver Nedre Lågen Jordvanning AL
    Gjelder denne registerenheten med flere

    1979/7592-1/30 Erklæring/avtale
    30.10.1979 Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv
    Gjelder denne registerenheten med flere

    1984/614-3/30 Skjønn
    25.01.1984
    Gjelder denne registerenheten med flere

    2012/63328-1/200 Jordskifte
    23.01.2012 sak 0700-2010-0015 Skreppestad
    Gjelder denne registerenheten med flere

    2014/198856-1/200 Best. om vann/kloakkledn.
    10.03.2014 Rettighetshaver:LARVIK KOMMUNE
    Org.nr: 918082956
    Med flere bestemmelser
    Gjelder denne registerenheten med flere

    2024/1968655-1/200 Bestemmelse om adkomstrett
    18.09.2024 21:00 Kan ikke slettes uten samtykke fra:LARVIK KOMMUNE
    Org.nr: 918082956 rettighetshaver:Knr:3909 Gnr:1016 Bnr:27
    Adkomstrett med motorisert kjøretøy

    2024/1968655-2/200 Bestemmelse om vann/kloakk
    18.09.2024 21:00 Kan ikke slettes uten samtykke fra:LARVIK KOMMUNE
    Org.nr: 918082956
    rettighetshaver:Knr:3909 Gnr:1016 Bnr:27
    Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger

    Ferdigattest

    Det foreligger ingen ferdigattester eller midlertidige brukstillatelser i kommunens arkiver. Alle bygninger på eiendommen er oppført før 1998.

    Kulturminner og fredninger

    Det er registrert tre kulturminner på eiendommen:
    1. Beskrivelse fra lokalitet: Doppsko i bronse, funnet av Leif G. Christiansen Beskrivelse fra Enkeltminne: Doppsko i bronse, linjemotiv. Datering, middelalder
    2. Beskrivelse fra lokalitet: Fragment av øks, muligens R552. Funnet med metallsøker den 18.03.2014. Finner Svein Ove Lunde Beskrivelse fra Enkeltminne: Fragment av øks, lik R552. Funnet med metallsøker. Datering, yngre jernalder.
    3. Beskrivelse fra lokalitet: Boltnøkkel (R456) og pyntekant. Funnet med metallsøker den 08.03.2014. Finner Svein Ove Linde. Beskrivelse fra Enkeltminne: Boltnøkkel (R456) og pyntekant. Pyntekant kan være nyere tid. Datering, yngre jernalder – middelalder.

    Ingen av bygningene på eiendommen er registrert i SEFRAK registeret ifølge Nibio – skog og landskap.

    Informasjon om odelsloven

    Når det er odel på eiendommen, betyr det at odelsberettigede etter loven (i praksis nærmeste slektninger) kan kreve å løse eiendommen på odel innen 6 måneder etter tinglysning av skjøtet. Deretter holdes det odelstakst for å fastsette løsningssummen. Det hviler odel på gården, alle kjente odelsberettigede har fraskrevet seg odelen.

    Informasjon om konsesjonsloven og jordloven

    Denne eiendommen er blant annet underlagt jordloven og konsesjonsloven.

    Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven på eiendommen. Det er den enkelte kommune som er rett konsesjonsmyndighet. I konsesjonsbehandlingen legges det særlig vekt på:

    1. At kjøper skal oppfylle sin boplikt. Innflytting i boligen på gården skal skje senest ett år etter tinglysning av skjøte og deretter må man bebo eiendommen i minst 5 år etter dette.

    2. At eiendommen driftes. Arealer med dyrket mark skal holdes i hevd, altså dyrkes videre hvilket også følger av jordlova. Ofte vil utleie av jorda til en nabobonde vil være tilstrekkelig.
    3. Den avtalte prisen må tilgodese en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling. Det er dette som kalles priskontroll hvor kommunen i praksis vurderer hvorvidt den avtalte prisen mellom kjøper og selger ligger på et riktig nivå.

    Det er Kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon i henhold til konsesjonslovens §9 både med hensyn til priskontroll, drift og botid. Bud med forbehold om konsesjon vil ikke bli godtatt av selger. Etter bud aksept og påfølgende kontraktsmøte forplikter kjøper seg til samtidig å søke konsesjon på eiendommen. Dersom konsesjonsmyndigheten i den respektive kommunen fatter et negativt konsesjonsvedtak plikter kjøper å påklage dette til fylkesmann, alternativt å rette seg etter de pålegg konsesjonsmyndighetene gir. Uavhengig av hva endelig konsesjonsvedtak blir, har kjøper ingen rett til å kreve prisavslag fra selger. Avtalt kjøpesum må betales fullt ut i henhold til kjøpekontraktens overtakelsesdato. I ytterste konsekvens kan et negativt konsesjonsvedtak innebære at kjøper må foreta et videresalg av eiendommen. Kjøper vil da måtte må bære et eventuelt økonomisk tap.
    Se utfyllende informasjon på landbruksdirektoratets hjemmeside: https://www.landbruksdirektoratet.no/no/eiendom-og-skog/eiendom/konsesjon/konsesjon#hva-maa-jeg-gjoere-hvis-jeg-ikke-faar-konsesjon-

    Alle landbrukseiendommer er også omfattet av jordlovens bestemmelser. Dette innebærer at det er drivepliktog at det gjelder et forbud mot deling av gården. Dette gjelder også selv om eiendommen består av flere bruksnumre.

    Spørsmål om odel, bo-og driveplikt, konsesjon og delingsforbudet kan rettes til oppdragsansvarlig.

    Prisantydning

    7 000 000,-

    Takst / tilstandsrapport

    Utført av : Konrad Langeland
    Takstdato : 01.10.2024
    Markedsverdi : 7 000 000,-
    Formuesverdi : 404 598,-
    Formuesverdi pr. : 31.12.2022

    Tilstandsgrader

    TG3 – STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
    Utvendig > Nedløp og beslag
    Vurdering av avvik:
    Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Utvendige beslag har utettheter. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er passert. Div. rust og slitasje på beslagsløsninger.
    Konsekvens/tiltak:
    Beslag må skiftes ut.
    Kostnadsestimat: 100 000 – 300 000

    Utvendig > Veggkonstruksjon
    Vurdering av avvik:
    Det er påvist betydelige råteskader i bordkledningen. Det ble registrert en del råte.
    Konsekvens/tiltak
    Det må påberegnes å bytte all kledning og etter isolere.
    Kostnadsestimat: 100 000 – 300 000

    Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
    Vurdering av avvik:
    Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er registrert skader etter aktivitet av skadedyr. Antatt Myk borebille som har etablert seg i bark-kanten på taktro bord
    som barken ikke har vært fjernet på.
    Konsekvens/tiltak
    Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr.

    Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
    Vurdering av avvik:
    Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
    Konsekvens/tiltak
    For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
    Kostnadsestimat: 100 000 – 300 000

    Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn – 2
    Vurdering av avvik:
    Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
    Konsekvens/tiltak
    For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
    Kostnadsestimat: 100 000 – 300 000

    Innvendig > Innvendige trapper – 2
    Vurdering av avvik:
    Det er ikke montert rekkverk. Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom.
    Konsekvens/tiltak
    Trappen må påregnes skiftes ut.
    Kostnadsestimat: 10 000 – 50 000

    Våtrom > 1-Etasje > Bad > Generell
    Vurdering av avvik:
    Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er satt inn dusjkabinett på badet, og vann renner fra dusjkabinett og direkte ned i sluk. En slik løsning kan forhindre fuktskade, men gir ingen erstatning for tettesjikt/membran.
    Konsekvens/tiltak:
    Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

    Våtrom > Loft > Bad > Generell
    Vurdering av avvik:
    Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det finnes ingen dokumentasjon for utførelse av badet.
    Konsekvens/tiltak
    Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

    Våtrom > Loft > Vaskerom > Generell
    Vurdering av avvik:
    Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
    Konsekvens/tiltak
    Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
    Kostnadsestimat: 100 000 – 300 000

    Tomteforhold > Drenering
    Vurdering av avvik:
    Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt.
    Konsekvens/tiltak:
    Det må foretas utskiftning av drenering/tettesjikt.
    Kostnadsestimat: 100 000 – 300 000

    TG2 – AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
    Utvendig > Taktekking
    Vurdering av avvik:
    Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
    Konsekvens/tiltak
    Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg.

    Utvendig > Vinduer
    Vurdering av avvik:
    Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
    Konsekvens/tiltak
    Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Det må påberegnes å bytte alle vinduer i nær fremtid for å oppnå dagen standard.

    Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
    Vurdering av avvik:
    Det er påvist at dekke på terrassen har en del sprekker. Terrassegulv og rekkverk begynner å bli noe slitt.
    Konsekvens/tiltak
    Det er ikke behov for utbedringstiltak.

    Innvendig > Overflater
    Vurdering av avvik:
    Det er påvist fuktskader på overflater. Det er påvist skader på overflater. Noe bruks og elde slitasje må påberegnes.
    Konsekvens/tiltak
    Det er ikke behov for utbedringstiltak. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade.

    Innvendig > Radon
    Vurdering av avvik:
    Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
    Konsekvens/tiltak
    Det bør gjennomføres radonmålinger.

    Innvendig > Rom Under Terreng
    Vurdering av avvik:
    Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
    Konsekvens/tiltak
    Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

    Innvendig > Innvendige trapper
    90″ svingtrapp, malt tre trapp. Opp til loftsetasjen.
    Vurdering av avvik:
    Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

    Innvendig > Innvendige dører
    Vurdering av avvik:
    Noe bruksslitasje, enkelte dører trenger justeringer. Bytte av noen låskasser og vridere.
    Konsekvens/tiltak
    Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

    Innvendig > Andre innvendige forhold
    Vurdering av avvik:
    Deler av vegg og himling er kun plastret. «Kjølerommet er ikke nærmere vurdert»
    Konsekvens/tiltak
    Det er ikke behov for utbedringstiltak.

    Kjøkken > Loft > Kjøkken > Overflater og innredning
    Vurdering av avvik:
    Det er påvist andre avvik: Bruksslitasje og elde.
    Konsekvens/tiltak
    Det er ikke behov for utbedringstiltak.

    Spesialrom > Loft > Toalettrom > Overflater og konstruksjon
    Vurdering av avvik:
    Det er påvist andre avvik:
    Det ble registrert at det tar lang tid å fylle sisternen etter bruk.
    Konsekvens/tiltak
    Det er ikke behov for utbedringstiltak.

    Tekniske installasjoner > Vannledninger
    Vurdering av avvik:
    Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
    Konsekvens/tiltak
    Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

    Tekniske installasjoner > Avløpsrør
    Vurdering av avvik:
    Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

    Tekniske installasjoner > Ventilasjon
    Vurdering av avvik:
    Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
    Konsekvens/tiltak:
    Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

    Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
    Det anbefales en kontroll av elanlegget av en fagkyndig. For eksempel en Elkontroll NEK 405-2-3 Avhending. Det er ikke funnet noe samsvarserklæringer på anlegget. Hvis mulig fremskaff dokumentasjon.

    Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
    Vurdering av avvik:
    Grunnmuren har sprekkdannelser.
    Konsekvens/tiltak
    Noen mindre sprekker i spekkingen må påregnes alder på mur tatt i betraktning.

    Tomteforhold > Terrengforhold
    Vurdering av avvik:
    Eiendommen ligger i flomutsatt område. Eiendommen har fått en risikoscore på 4 av 6 for 20-års stormflo.
    Konsekvens/tiltak
    Ytterligere undersøkelser anbefales.

    Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
    Vurdering av avvik:
    Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.
    Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

    Tomteforhold > Septiktank
    Vurdering av avvik:
    Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank.

    Se vedlagt tilstandsrapport for fullstendige og utfyllende opplysninger om ovennevnte punkter.

    Energiforbruk og energimerking

    Oppvarmingskarakter Oransje – Energikarakter G

    Kommunale avgifter

    Kr. 13 154 pr. år
    Kommunale avgifter er oppgitt av Larvik kommune for 2024 og inkluderer eiendomsskatt

    Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

    Kjøper forplikter seg til å følge de til enhver tids retningslinjer for samarbeid og eventuelt sin andel av økonomiske kostnader for vedlikehold av privat gårdsvei og øvrig nabosamarbeid.

    Oppgjør

    Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

    Arealangivelser i salgsoppgaven

    Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

    Diverse

    Ved overtakelse av eiendommen blir våningshuset og kårbolig ryddet og rengjort. Øvrige bygninger og utearealer overtas slik det fremstår på visning og vil ikke bli ryddet eller rengjort ut over dette. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han selv ønsker av Løsøre, maskiner, redskaper og antikviteter. Dette gjelder også frittstående hvitevarer.

    Antikk og løsøre

    Landbruksdirektoratets søknadsskjema for konsesjon finnes et eget punkt for løsøre, pkt. 7. Til forskjell fra en ordinær enebolig selges ofte en landbrukseiendom med en del løsøre, maskiner ogredskaper, samt antikviteter/ gamle bruksgjenstander, som medfølger gårdsbruket. Kjøper skal ikke betale dokumentavgift av denne delen av kjøpet, ei heller skal selger kapital beskattes. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter skal reguleres i en egen kontrakt mellom kjøper og selger uavhengig om det anses som en del av kjøpstilbudet kjøper har gitt på eiendommen, eller om det kommer i tillegg til kjøpstilbudet på eiendommen. Selger har full bestemmelsesrett over hva slags løsøre som kan følge gården og hva som eventuelt skal komme tillegg. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter som kommer i tillegg til kjøpesummen for eiendommen kan kjøper selv velge om han/hun skal godta eller ikke. Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter erutenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene.Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

    Maskiner og utstyr

    Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter er utenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene. Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

    Budgivning

    Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt «Gi bud»-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av Bank ID. Selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud. Likeledes er budgiver klar over at budet er bindende for når det er kommet til selgers kunnskap. Handelen er juridisk bindende for begge parter dersom budet aksepteres innen akseptfristen. Ved innsendelse av bud på eiendommen til megler bekrefter budgiver at den skriftlige salgsoppgaven, pdf. dokument eller trykket salgsoppgave, er gjennomlest og forstått.

    Overtagelse

    Avklares i forbindelse med budgivning.

    Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

    Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring.
    Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene.
    Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

    Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
    Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

    Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

    Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

    Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er»,og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.»

    Med unntak av beboelseshus er landbrukseiendommen med driftsbygninger og innmark/utmark i utgangspunktet en næringseiendom og selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3-9 (1). Det innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

    Lov om hvitvasking

    I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.
    Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon.
    Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon.
    Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.