VASTVET NEDRE SOLGT – VÆRT I FAMILIEN I TRE GENERASJONER

Gården er på 1616,6 dekar og består blant annet av våningshus, låve, stabbur og Åsen Husmannsplass. Foto: TEGNEBY & GRØNNERØD LANDBRUKSM­EGLING AS/Jon Lundeby

Vastvet Nedre gård i Svinndal har vært i familien til Erland Skolt i tre generasjoner. Etter å ha grublet på avgjørelsen i mange år, valgte de til slutt å selge gården, hvor interessen har vært stor.

Jeg er tredjegenerasjons eier av gården, bestefaren min kjøpte den i 1929, før faren min tok over på 60-tallet og jeg i 1994. Så det er en del følelser knyttet til gården etter å ha bodd her hele mitt liv, sier Erland Skolt.

Avgjørelsen om å selge gården har han og kona, Unni Bjørnstad Skolt grublet på lenge.

Vi har tenkt på dette i mange år etter at ingen av ungene var interessert i å ta over gården, i mellomtiden har vi fortsatt med å male og vedlikeholde gården. Men nå har tiden kommet for å flytte, sier Erland Skolt.

Vi har allerede kjøpt oss en nydelig bolig et annet sted som trenger litt mindre arbeid enn en gård, og det er greit nå som vi nærmer oss pensjonsalder. Selv om det blir litt rart å flytte herfra tror jeg at vi kommer til å trives godt der vi skal flytte, legger, Unni Bjørnstad Skolt til.

Den store eiendommen besår av en rekke bygninger, dyrket mark og skog. Foto: TEGNEBY & GRØNNERØD LANDBRUKSM­EGLING AS/Jon Lundeby

Ble solgt over takst

Gården har i utgangspunktet en god størrelse, fordelt på dyrket mark og skog. Men det som gjør denne gården unik er at selgerne har tatt godt vare på gården, i tillegg er den sentral med tjue minutter fra Moss, Askim og Sarpsborg, sier megler Nils Henrik Tegneby.

Gården er på 1617,6 dekar totalt med 113,9 dekar dyrket, 1474 dekar skog og 29,7 dekar med øvrige arealer som beite, tun og skograbber. Eiendommens bygninger består av våningshus, kårbolig, driftsbygning/låve, vognskjul, stabbur og Åsen husmannsplass.

Eiendommen ble lagt ut for 10,5 millioner kroner og det var stor interesse for gården, ifølge Tegneby.

Jeg hadde cirka 50 på liste og rundt 15 som var på visning. Så interessen har vært veldig bra. Eiendommen ble også solgt over takst, sier megleren og legger til:

Vastvet gård er et veldig godt eksempel på at dersom man tar godt vare på det man har så slår det svært positivt ut i markedet. Det handler ikke alltid om de store påkostningene for å få maks ut av markedet.

Våningshuset er godt bevart og vedlikeholdt Foto: TEGNEBY & GRØNNERØD LANDBRUKSM­EGLING AS/Jon Lundeby

Klikk her for å lese saken i Moss Avis

Denne saken ble skrevet av Zhilwan Manbari – 28.08.21.

Vurderer du å selge gården?

Snakk med oss i Tegneby & Grønnerød landbruksmegling først.

Klikk her for å komme i kontakt med oss