SMÅBRUK GIKK TRE MILLIONER OVER PRISANTYDNING: – EN VANVITTIG INTERESSE

POPULÆRT: Dette småbruket i Kvelde var det mange som ville ha. Foto: Eric Johannessen/Inviso/Tegneby&Grønnerød Landbruksmegling

En landbrukseiendom i Kvelde ble solgt på første visning, og gikk 3,3 millioner over prisantydning. – Folk står i kø for å sikre seg landbrukseiendom i Larvik, sier Hanne Marie Tegneby.

Hun er eiendomsmegler i Tegneby & Grønnerød Landbruksmegling som nylig solgte Gjonestranda småbruk som ligger i Kveldeveien 44.

Den store eiendommen på 141 dekar hadde en takst på 12 millioner kroner, men prisantydningen ble satt til 8.7 millioner kroner, og eiendommen hadde 50 visninger.

Salget gikk fort, og det var til slutt en lokal kjøper som fikk tilslaget etter en heftig budrunde som stoppet på 12 millioner kroner.

Ikke overraskende

– Det var en helt vanvittig stor interesse. Så er dette også en helt unik eiendom med mange driftsbygninger – og en spesiell beliggenhet rett ved Lågen med 120 meter strandlinje. Dessuten var alt på eiendommen veldig velholdt, man kunne bare flytte rett inn. Det var ikke noe etterslep og vedlikehold, slik det ofte er på småbruk, sier Tegneby.

– Hva tror du forklaringen på at eiendommen gikk så mye som 3 millioner over prisantydning er?

– Jeg har kollegaer i Larvik som hjelper oss med å undersøke lokalmarkedet. De sier at Kvelde er langt utenfor byen, og mente egentlig at vi burde sette en enda lavere pris. Så prisantydningen reflekterer hva de lokale meglerne ga av tilbakemelding til oss. Jeg selv er ikke overrasket over at den gikk for tre millioner over takst, selv om mange synes det er en høy pris i Kvelde, sier megleren.

Mange fra Oslo

Tegneby & Grønnerød konsentrerer sin nisje rundt landbrukseiendom over hele landet, og har mange i sitt gårdsregister som er på jakt etter et småbruk eller landbrukseiendom.

– Småbruk har alltid vært populært, og er fortsatt en populær livsform. Vi merker også at folk er villige til å flytte på seg når det gjelder småbruk og landbruk, det er livsstilen folk er opptatt av, ikke adressen. Når vi ser på småbruket på Gjonestranda, så var 70 prosent av de interesserte fra andre steder enn Larvik. Det var spesielt mange fra Oslo, sier megleren, som ikke vil si noe mer om kjøperen – utover at det var en lokal.

Hun sier at folk står i kø for å sikre seg lignende eiendommer i Larvik.

– Hele 2.917 interessenter ønsker å få tilsendt salgsoppgave så fort det dukker opp lignende eiendommer i Larvik. Det er mange. Vi så også at Gjonestranda hadde over 25.000 visninger på annonsen. Det viser at det er enorm interesse for landbrukseiendom i Larvik. Jeg har også solgt flere eiendommer utenfor markedet, blant annet en i Ula.

Klikk her for å lese saken i Østlands-Posten

Denne saken ble skrevet av Sigrid Ringnes – 14.06.2021.

Vurderer du å selge gården?

Snakk med oss i Tegneby & Grønnerød landbruksmegling først.

Klikk her for å komme i kontakt med oss