SENTRUMSNÆR STORGÅRD I VESTBY TIL SALGS: – STOR INTERESSE

Revhaug gård ligger i gangavstand fra Vestby sentrum, og har både flere bygninger, dyrket mark og jord. I tillegg er deler av eiendommen tilrettelagt for hestehold. Foto: Inviso for Tegneby & Grønnerød Landbruksmegling

Interessen har vært stor for denne svært sentrale storgården i Vestby. Megleren peker på en av de viktigste årsakene; beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet.

Revhaug gård i Vestby ligger ute til salgs med en prisantydning og takst på 14,75 millioner kroner. Eiendommen, med sine nesten 1000 kvadratmeter, karakteriseres som en stor gård.

Eiendomsmegler i Tegneby og Grønnerød Landbruksmegling AS, Hanne Marie Tegneby, forteller om høy interesse for storgården.

– Det som er attraktivt med Revhaug gård, er at den ligger så sentralt til. Den ligger «midt i smørøyet», og beliggenhet har veldig mye å si når det kommer til landbrukseiendommer.

 

Flere ting tiltrekker kjøpere

Gården befinner seg rett syd for Vestby kirke, til venstre for Vestbykrysset om en kommer kjørende fra Moss.

Utover beliggenheten, byr også størrelsen på fordeler som tiltrekker interesserte kjøpere.

Blant annet er Revhaug gård tilrettelagt for hestehold, og i tilknytning til stall-anlegget er det anlagt ridebane, paddock og ovalbane. Videre består gårdstunet av våningshus, kårbolig, arbeidsbolig, stabbur og låve.

I tillegg er våningshuset utstyrt med tre utleieleiligheter.

– Her finnes det mange muligheter, sier Tegneby entusiastisk.

 

Ønsker seg en bestemt livsstil

– Hvor ofte ligger eiendommer som denne til salgs i Vestby?

– Vi har solgt flere mindre gårder i Vestby, og det selges stadig gårdsbruk. Men denne gården er en av de større, i tillegg til at den ligger veldig sentralt og strategisk til, sier Tegneby.

Hun legger til at årsaken til at akkurat denne gården befinner seg på markedet nå er at barna til eierene ikke ønsker å overta, og derfor velger de å selge.

– Det er mange som har meldt seg på visning i slutten av august, og vi opplever at mange er interesserte i gården, fortsetter hun.

– Hvorfor er det så populært å kjøpe gård for øyeblikket?

– Ofte har det seg at folk ønsker seg en bestemt livsstil. Kreative sjeler som har veldig tro på noe, ønsker for eksempel å jobbe med kortreist, økologisk mat eller alpakkaull, forklarer Tegneby.

– Vi merker at det er veldig mange ildsjeler som får til mye bra på gård.

Folk i alle aldre

Den historiske gården kan vente seg et stort oppmøte av ivrige interessenter siste søndag i august.

Historisk, fordi gården nevnes i kilder så tidlig som fra 1362.

Tegneby understreker at det interesserte kjøpere over hele aldersspekteret.

– Blant de påmeldte finnes det alt fra nabobønder som ønsker seg mer skog, utbyggere og entreprenører som ser potensialet ved at en går er på nesten 1000 mål, sier hun.

– Og så har du selvfølgelig folk som rett og slett ønsker å kjøpe bondegård, avslutter Tegneby.

Klikk her for å lese saken i Vestby Avis

Denne saken ble skrevet av Andora Hylland – 19.08.21.

Vurderer du å selge gården?

Snakk med oss i Tegneby & Grønnerød landbruksmegling først.

Klikk her for å komme i kontakt med oss