Landbrukseiendom med gårdshotell tilrettelagt for konferanser og arrangementer

Solrikt beliggende øverst i Lierdalen, ligger Søndre Tveten Gård. Med kort vei til Asker og Oslo innbyr eiendommen til et hav av muligheter for deg som vil drive gjestegård, kurs- og konferansevirksomhet, eller satse på økologisk jordbruk.

Tegneby & Grønnerød har nå gleden av å tilby denne praktfulle landbrukseiendommen til den rette kjøperen. Med hele 915 dekar er gården en ruvende skikkelse på toppen av Lier. Her er det gode forhold for skogdrift (717daa) og ikke minst mulighet for å høste kvalitetsavlinger fra Jordbærbygdas fantastiske jordsmonn.

Mulighetene for dyrking av kortreist, økologisk mat er med andre ord godt til stedet på Søndre Tveten Gård.

Praktfull gjestegård med mange muligheter

Det spesielle med Søndre Tveten er at den i tillegg til all skog og mark er spesielt tilpasset for den som vil drive blant annet kurs- og konferansevirksomhet, samt mer til. Konferansegården Madame Tveten har vært drevet her nå i snart 20 år. For deg som har et ønske om å drive gjestegård er eiendommen helt perfekt.

– Gården har vært tilrettelagt for sammenkomster og tilstelninger siden 2004, da de daværende eierne lette etter nye måter å drive på. Madame Tveten er resultatet av dette. Dette gjør at eiendommen er flott tilpasset den som for eksempel ønsker å drive kurs- og konferansevirksomhet, forteller daglig leder i Tegneby og Grønnerød Landbruksmegling, Hanne Marie Tegneby.

Ved en tilfeldighet etter å ha avholdt juleball for et vennepar, oppdaget eierne at slike arrangementer med gjester på gården, kunne være noe å gjøre mer av.

– Det har vært arrangert alt fra bryllup og jubileer, til dåp og minnestunder her. Med det tilhørende gårdshotellet er dette et fantastisk sted å avholde de fleste arrangementer, der man venter inn mange gjester, sier Tegneby videre.

Helsekonsept og sunn livsstil

Gårdens beliggenhet nær Asker og Oslo, samt fasiliteter innbyr til flere gode konsepter når det kommer til drift. Med gårdshotellet som utgangspunkt finnes det nært sagt ingen grenser for hva man kan bruke eiendommen til.

– Den korte veien til både Asker, Drammen og Oslo gir gode muligheter for flere konsepter å drive på Øvre Tveten. Eiendommen har både dyrka mark og skog, samt ligger sentralt. Her kan man drive bootcamp med flott natur som bakteppe, eller kanskje finne et helhetlig økologisk konsept med kortreiste matretter, høstet fra egen gård, forteller Tegneby.

Eller hva med grønn omsorg, der man øker menneskers livskvalitet og mestringsfølelse i disse omgivelsene som virkelig inviterer til fred og ro?

– Her kan man ta imot vanskeligstilte barn, eller ha veterinærpraksis med dyr på beite i markene rundt og overnattingsmuligheter for eiere på gårdshotellet. Det er en eiendom som innbyr til tiltak som sunn omsorg og sunn livsstil, sier Tegneby.

Våningshuset er siden oppstarten oppgradert for å oppskalere driften av gårdshotellet. Vi snakker om en godt drevet gjestegårdsvirksomhet, der gjestene kommer tilbake år etter år.

– Det at eierne har beholdt bygningenes arkitektur i sin originale tidsepoke fra 1800-tallet, setter et fint og tradisjonelt preg på hele denne prakteiendommen, sier Tegneby.

Sentral beliggenhet med kort vei til det meste

Tveten Gård ligger usjenert og rolig til, noe som virker innbydende alene. Likevel betyr ikke det at eiendommen ligger øde til. Her er det kort vei til de fleste fasiliteter. Skole, barnehage og butikker ligger rundt to kilometer unna eiendommen i Sylling sentrum.

Lier kan selv friste med gode fritidstilbud, og ikke minst ligger gården såpass sentralt at det bare er 20 minutters kjøretur til Asker og Drammen, eller 40 minutter til Oslo. Det betyr kort vei for gjester og kunder, eller deltagere på kurs, konferanse og andre tilstelninger.

Vurderer du å kjøpe småbruk?

Snakk med oss i Tegneby & Grønnerød landbruksmegling først.

Klikk her for å melde deg inn i vårt gårdsregister, så mottar du varsel om nye eiendommer.