Kan bli prisrekord: Nå er denne store skogsgården lagt ut for salg for 9,5 millioner kroner

Modernisert: Bolighuset på eiendommen ble bygd ut og oppgradert i 2007, og garasjebygningen ble bygd i 2014. Men det er først og fremst skogens verdi som blir trukket fram i salgsoppgaven. Det er lite innmark på eiendommen. Foto: Inviso

En eiendom på nesten 4.500 mål på Vegårshei er nettopp lagt ut for salg med en prisantydning på 9,5 millioner kroner.

Eiendommen ligger på Kil i vestre enden av Vegår, og eies av Kurt Hagane. I helgen ble den lagt ut for salg av meglerfirmaet Tegneby og Grønnerød Eiendomsmegling.

Hus med god standard

På eiendommen står det et bolighus, som ble bygd ut og oppgradert til en god standard i 2007, samt en ny og rommelig garasjebygning.

Men det er først og fremst skogens verdi som trekkes fram i salgsoppgaven. Eiendommen er på ca. 4.500 mål, og har nesten 4.000 mål produktiv skog.

Det nevnes også at eiendommen har en lang strandlinje til Vegår, og at et område på over 220 mål er avsatt til fremtidig hyttefelt i kommuneplanen. Det er imidlertid ikke laget noen reguleringsplan for et slikt hytteområde.

Investert mye i skogen

Megler Nils Henrik Tegneby nevner spesielt for Tvedestrandsposten at nåværende eier har lagt ned mye arbeid og investeringer i skogen.

Det dreier seg om blant annet markbereding, maskinrydding og ungskogpleie, og ikke minst en det god dekning av skogsbilveier. 98 prosent av skogen er drivbar, ifølge salgsoppgaven.

Ellers betyr jaktmulighetene mye på en slik eiendom.

– Jaktfasilitene er kjempebra både på elg, hjort og rådyr, fastslår megleren.

Den som kjøper denne store skogeiendommen på Kil, må naturligvis søke konsesjon. Det er boplikt på eiendommen, men det skal ikke føres noen priskontroll ved overdragelse av en slik skogeiendom, ifølge megleren.

Hyttetomter: Kilsbukta er et område for fritidsbebyggelse kommet med i kommuneplanen.

God interesse

– Hvordan har interessen vært etter at eiendommen ble lagt ut for salg i helgen?

– Interessen har vært god. Det er mange som har lastet ned salgsoppgaven, og jeg har også fått henvendelser allerede. Men vi har et lengre perspektiv på å selge en slik eiendom enn et vanlig hus, og vi legger opp til visning litt fram i tid, sier Nils Henrik Tegneby.

Han forteller at meglerfirmaet Tegneby og Grønnerød har kontorer i Østfold og i Trøndelag, og driver kun med salg av landbrukseiendommer.

Blant de dyreste

Kurt Hagane kjøpte denne eiendommen på Kil i 2007. Ifølge Tvedestrandsposten den gang var kjøpesummen 4 millioner.

Siden overtakelsen har Hagane altså investert mye både i hus og skog. Han har også utvidet eiendommen ved å kjøpe et tilleggsareal på 740 dekar.

Med en prisantydning på 9,5 millioner er dette utvilsomt en av de dyreste eiendommene som er kommet for salg på Vegårshei.

Den store Gisletveit-eiendommen ble solgt for 9,4 millioner kroner i fjor sommer.

Klikk her for å lese saken i Tvedestrandsposten

Denne saken ble skrevet av Øystein Dabo i Tvedestrandsposten 27. oktober 2020.

Vurderer du å selge gården?

Snakk med oss i Tegneby & Grønnerød landbruksmegling først.

Klikk her for å komme i kontakt med oss