Gården ble kuppet før visning – gikk nesten fire millioner over prisantydning

SOLGT: I september tok de nye eierne av gården Vestre Kjenner over. Foto: Stine Ljungquist Knudsen

Gården, som ligger et par steinkast fra Liertoppen, var den dyreste eiendommen som ble omsatt i september.

I vinter kom nyheten om at gården Vestre Kjenner, på Lierskogen, var lagt ut for salg. Gården, som tidligere har vært en aktivitetsgård ble lagt ut med en prisantydning på 9,9 millioner kroner.

Interessen for gården var stor. Allerede før den første annonserte visningen ble gården solgt privat. En ordknapp selger, Torbjørn Gravdal, kunne bekrefte at gården var solgt, men ville ikke røpe til hvem eller for hvor mye.

I september tok de nye eierne over og da ble også prisen på gården offentliggjort. Salgssummen var 13,75 millioner kroner. Altså nesten fire millioner kroner mer enn prisantydningen.

Kjøperne heter Christian Kuhn og Hanne Granhaug Sparby.

Gården klassifiseres som et småbruk, med 28 dekar dyrka mark på den 98 mål store tomta. Eiendomsmegler Nils Henrik Tegneby, som fikk salgsoppdraget, omtalte at gården kan utnyttes til mye.

– Det er egentlig helt opp til den som kjøper gården hva den brukes til, og det er mange muligheter å drive gård på. Vi ser at de som kjøper landbrukseiendom ofte har veldig gjennomtenkte og fornuftige planer for hva de ønsker gården skal brukes til, sa Tegneby.

Klikk her for å lese saken i Ringerikes Blad

Denne saken ble skrevet av Stine Ljungquist Knudsen og Cecilie Johannessen.
Publisert: i Ringerikes Blad 06. oktober 2020.

Vurderer du å selge gården?

Snakk med oss i Tegneby & Grønnerød landbruksmegling først.

Klikk her for å komme i kontakt med oss