Et velholdt og sjarmerende småbruk i Evenrødveien med jaktrettigheter er lagt ut for salg

Småbruk i Evenrødveien til salgs - Tegneby & Grønnerød Landbruksmegling
Dette småbruket er til salgs i Evenrødveien med prisantydning 5, 9 millioner kroner. Foto: Tegneby & Grønnerød landbruksmegling / Jon Lundeby

Fredag la eiendomsmegler Nils Henrik Tegneby i Tegneby & Grønnerød landbruksmegling ut et velholdt småbruk i Evenrødveien for salg på finn.no.

Onsdag har 7.800 interessenter klikket på annonsen, 84 har lagret den og 42 har lastet ned salgsoppgaven.

 

Ikke merkbart mer stille

– Det er akkurat som før korona-krisen. Det er ikke merkbart mer stille for oss. Folk viser alltid stor interesse for småbruk som er til salgs, og det fine ved denne gården er at jorden er så godt ivaretatt, i tillegg har man et forholdsvis stort våningshus med god standard og tilhørende isolert garasje og verksted, sier Tegneby.

I dag er jorda leid bort og det dyrkes korn og gress, men jordene er skikkelig grøftet og drenert og deler av åkeren er egnet til potet og grønnsaksdyrking. Dyrket mark utgjør omtrent 64 mål.

– Det ble dyrket poteter der for noen år siden, opplyser megleren.

 

Flere bygninger

Eiendommen består av et våningshus på rundt 250 kvadratmeter, bygd i 1984 og påbygd i 2009. De andre bygningene på eiendommen er en driftsbygning, en isolert garasje kombinert verksted, et pumpehus og en gammel kårbolig som ikke er egnet som bolig i den stand den er nå.

 

Egen avlåst velteplass

Det er også en stor velteplass for tømmer med et vognskjul ikke langt fra våningshuset. Med til eiendommen er det også 171 mål skog og rettigheter til storviltjakt gjennom grunneierlaget Stand og Veum som forvalter elg og rådyrjakt.

 

Avtale med fire

– Foreløpig har jeg gjort fire avtaler om visning førstkommende søndag, men erfaringsmessig tegner det seg flere nærmere helgen. Ofte er det interessenter som ikke har erfaring med å drive gård som kommer inn og ser helt nye muligheter til tilleggsnæring. For denne gården kan man ikke leve av ved konvensjonell drift, sier Tegneby.

Klikk her for å lese saken i Fredrikstad Blad

Denne saken ble skrevet av Jan Erik Skau i Fredrikstad Blad 26. mars 2020.

Vurderer du å selge gården?

Snakk med oss i Tegneby & Grønnerød landbruksmegling først.

Klikk her for å komme i kontakt med oss