ENORM INTERESSE PÅ GÅRDSVISNING I VESTBY: – STORT OG OVERVELDENDE

Eiendomsmegler Hanne Marie Tegneby i Tegneby og Grønnerød landbruksmegling har merket stor interesse for gårdsbruket i Vestby. Foto: Ingunn Borud

Både søndag ettermiddag og mandag kveld var det duket for visning på Revhaug gård i Vestby.

Dette er en ganske spesiell eiendom, og det er hele spekteret av interessenter, forteller eiendomsmegler Hanne Marie Tegneby i Tegneby og Grønnerød landbruksmegling som står for salget av gårdsbruket.

På visning søndag kom det omkring 40 og 50 på visning, mens det mandag kveld var registrert ni påmeldte kohorter.

Det er både bønder som vil drive tradisjonelt gårdsbruk, hestefolk og mer profesjonelle utviklere som har vist interesse, forteller Tegneby.

Interessen for gården var stor allerede fra da annonsen ble lagt ut.

Det som er attraktivt med Revhaug gård, er at den ligger så sentralt til. Den ligger «midt i smørøyet», og beliggenhet har veldig mye å si når det kommer til landbrukseiendommer.

Vil drive med hest

Gården befinner rett syd for Vestby kirke, med gangavstand til sentrum. Revhaug gård er blant annet tilrettelagt for hestehold med stall og ridebane.

To av dem som dro på visning på Revhaug mandag, var Hanne Westgaard og Nina Solholm.

Vi er hestefolk, og det er ikke så mange sånne typer eiendommer på markedet, så da ble vi nysgjerrige, sier Hanne Westgaard.

Hun har tatt turen fra Oslo, og leier i dag stallplass.

Vi har 20–25 hester og driver med konkurransehester. Samtidig driver vi en rideklubb, og da må man ha en base. Det hadde helt klart vært annerledes hvis man eier et eget sted, sier Westgaard.

Hanne Westgaard (t.v.) og Nina Solholm driver med hester og har rideklubb. Derfor vekket Revhaug gård nysgjerrigheten. Foto: Ingunn Borud

Både Solholm og Westgaard er så langt imponert over eiendommen.

Det er veldig stort og litt overveldende med mange hus og veldig mye å se på. Det er veldig flott her, men det er også mye som må gjøres, sier Westgaard.

Bare når du kjører forbi her legger man merke til det, og skuet man får utover hele Vestby fra eiendommen er jo fantastisk, legger Solholm til.

Stor etterspørsel

Eiendomsmegler Hanne Marie Tegneby forteller at de hos Tegneby og Grønnerød Landbruksmegling merket stor interesse for landbrukseiendommer etter at koronapandemien kom.

Like etter koronaen kom var det veldig stor etterspørsel etter alt fra småbruk til store landbrukseiendommer. Mange som bodde i leilighet ønsket plutselig å ha mer plass rundt seg, og å kunne gå rundt huset. Det var til og med et par stykker som ringte oss og spurte om vi solgte åkerlapper fordi de var redde for at det skulle bli for lite mat, forteller Tegneby.

Nå har imidlertid den store etterspørselen etter landbrukseiendommer normalisert seg. Tegneby har likevel merket en mer langvarig effekt.

Det som er interessant som vi som er landbruksmeglere har lagt merke til, er at folk setter enda mer pris på landbruket nå en tidligere. Det virker som folk i enda større grad har forstått hvor viktig norsk landbruk er, sier hun.

Revhaug gård ligger i gangavstand fra Vestby sentrum, og har både flere bygninger, dyrket mark og jord. I tillegg er deler av eiendommen tilrettelagt for hestehold. Foto: Inviso for Tegneby & Grønnerød Landbruksmegling

– Noen år på å fordøye det

Det er Tor Johan Dahl og kona som selger Revhaug gård, gården som er barndomshjemmet til Tor Johan.

Det har vært et generasjonsskifte på gården her, og siden døtrene våre ikke ønsker å ta over, har vi valgt å selge mens vi fremdeles klarer å ta oss av det selv, så ikke barna skal bli sittende med det, forteller Tor Johan Dahl.

Det er Tor Johan Dahl og kona som selger Revhaug gård, som også er Tor Johans barndomshjem. Foto: Ingunn Borud

Han er i full sving med å vise folk rundt på eiendommen og svarer velvillig på spørsmål.

Vi har brukt noen år på å fordøye det, men vi kan ikke bli her til evig tid. Det blir litt rart å selge, men det er riktig å selge mens vi fremdeles er oppegående, sier Dahl med et smil.

Han og kona har selv flyttet til Porsgrunn.

Det blir rett og slett for mange hus her og for stort for oss. Men jeg håper noen andre kan få glede av eiendommen, sier Dahl.

Vil leie ut

Finn Christophersen og Ole Christophersen har også tatt turen til Revhaug gård mandag kveld.

Vi driver med utleie og utvikling av eiendommer, og derfor var det interessant for oss å komme hit i dag, sier Finn Christophersen.

Han er styreformann i selskapet Fonc Holding AS som holder til i Vestby.

Det er en stor eiendom, og vi ser at det er en del utfordringer, men det er også et veldig stort potensial. Hvis vi skulle kjøpt eiendommen, vil planen være å videreføre gårdsdriften og ha dette som et utleieobjekt, forklarer Christophersen.

UTVIKLERE: Ole (t.v.) og Finn Christophersen i Fonc Holding driver med utleie og utvikling av eiendom. – For oss ville planen vært å fortsette gårdsdriften, men leie ut, sier Finn Christophersen. Foto: Ingunn Borud

Lokalt transportfirma

Abdullah Abi og Rashid Hamdi jobber i et transportselskap i Vestby og kikker derfor på gårdseiendommen.

Ser vi ut som bønder? spør Abdullah Abi spøkefullt.

Han forteller at eiendommen på Revhaug gård er interessant med store områder og sentral beliggenhet.

Vi driver transportfirma, og siden det er mange lagre og lokaler på den andre siden av veien, synes vi det er interessant å sjekke ut denne eiendommen også, sier Abi.

Rashid Hamdi (t.v.) og Abdullah Abi ser etter muligheter for å utvide transportfirmaet de driver i Vestby. Foto: Ingunn Borud

Han forteller at de jobber lokalt blant annet i Vestby og Oslo-området, og har omkring 40 lastebiler i drift.

Vestby er et veldig bra og interessant marked for firmaer som vårt, sier Abi.

– Hva vil skje med eiendommen om dere skulle kjøpe den?

Det er vanskelig å si og mye å sette seg inn i før den tid, men ville være vanskelig å beholde den som den er.

Klikk her for å lese saken i Vestby Avis

Denne saken ble skrevet av Ingunn Borud – 31.08.21.

Vurderer du å selge gården?

Snakk med oss i Tegneby & Grønnerød landbruksmegling først.

Klikk her for å komme i kontakt med oss