EKTEPAR LETER ETTER DEN PERFEKTE EIENDOMMEN UTENFOR OSLO: – DET HAR VÆRT NÆRE PÅ ET PAR GANGER

DRØMMESTEDET: Slik ønsker oppdragsgiveren, et ektepar fra Oslo, at drømmestedet skal se ut. Finnes det i Hole, Ringerike eller Jevnaker? Foto: Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Det viktigste kriteriet er maksimalt 1,5 time reisetid fra Oslo. Og dermed er hele Ringeriksregionen aktuell for paret fra hovedstaden som jakter på drømmen.

Tålmodighet er en dyd, sier Hanne Marie Tegneby, agronom og megler i Tegneby & Grønnerød Landbruksmegling.

Hun har nå et helt spesielt oppdrag, som man også kan lese litt om på meglerbedriftens nettsted: «Landbrukseiendom med herskapelig preg sentralt på Østlandet ønskes kjøpt».

Går bredt ut

Ettersom Tegneby ikke kan trylle, må hun gå bredt ut for å treffe den rette selgeren. Kun 1 prosent av eiendommene som legges ut for salg er det man kaller landbrukseiendommer, opplyser hun.

Jeg har drevet med eiendomssalg i 25 år, og av erfaring vet jeg at det tar tid å finne det perfekte stedet. Men det er en veldig spennende utfordring!

 

Mange henvendelser

Annonsen har fått mange henvendelser, og vi har allerere vært og sett på landbrukseiendommer i Sør-Odal, Nordre Land og Søndre Land, uten at det ble full klaff. Årsaken var det ble for langt unna Oslo. Vi har også sett på eiendommer i Lier og Holmestrand, sier Tegneby, som legger til:

Det har vært nære på et par ganger.

 

Kort reisevei

Men objektene matchet alle krav til ekteparet, som er i 50-årene og 60-årene.

Begge har krevende jobber, så et viktig kriterie er reiseavstanden. Eiendommen bør ligge maksimalt 1,5 time unna Oslo.

Tanken er at de skal finne en landbrukseiendom, som de etter hvert kan flytte til.

 

Herskapelig preg

Et annet viktig kriterie er tilstanden på bygningene. Paret ønsker et herskapelig preg, med autentiske bygninger som er godt ivaretatt. Gjerne med historie i veggene, forteller Tegneby.

Oppdragsgiveren har sendt eksempler på hva de ser for seg, som vist i hovedbildet og bildet under.

I GOD STAND: Kjøper er kresen, og forventer at bygningene er i god stad, slik som på bildet megler har fått tilgang til. Foto: Privat

Det gjelder også våningshus, som enten bør godt vedlikeholdt, eller kondemnerbart slik at det kan settes opp nybygg, forteller megleren.

Ekteparet ønsker seg dessuten en kombinert skog- og jordeiendom. Gjerne fra 30 dekar jord og oppover.

De ser for seg en gradvis tilnærming til landbruk, og kombinere dette med arbeidet de har i dag. Ikke dyr, men mer at de skal dyrke bær og grønnsaker selv.

 

18. mill og litt til

Når det gjelder takstverdi, er det ikke satt et tak på 18 millioner, opplyser Tegneby.

Dersom det perfekte stedet dukker opp, kan ekteparet vurdere en høyere kjøpesum. Men for at det skal være aktuelt å betale mer enn 20 millioner kroner, er en viktig forutsetning at det er inntekter fra drift eller andre verdier som kan gi avkastning, som for eksempel skog.

Hanne Marie Tegneby, Agronom/Eiendomsmegler
MEGLER: Hanne Marie Tegneby er agronom og megler i Tegneby & Grønnerød Landbruksmegling. Foto: Tegneby & Grønnerød Landbruksmegling

Nå er det faktisk sånn at det har kommet til enighet med en selger, men avtalen er under forutsetning av at selger finner seg et nytt sted. Dette kan ta tid, og derfor går enigheten også ut på at kjøper kan fortsette letingen. Så det er bare å komme med tips, gjerne på eiendommer i Ringeriksregionen, sier Tegneby.

Ekteparet er på reise i utlandet, og er derfor ikke tilgjengelig for kommentar.

Tegneby & Grønnerød Landbruksmegling forestår også salget av Ringvold frukthage, som er prissatt til 20 milloner kroner, og Søndre Finsand gård, hvor selger ber om 25 millioner kroner.

Klikk her for å lese saken i Ringerikes Blad

Denne saken ble skrevet av Mette Eriksen – 10.10.21.

Vurderer du å selge gården?

Snakk med oss i Tegneby & Grønnerød landbruksmegling først.

Klikk her for å komme i kontakt med oss