Andorsrudveien 190, 3039 Drammen

ENGELKOR GÅRD - SOLGT!

Tiltalende og velholdte Engelkor Gård i Drammen til salgs. Mange bruksmuligheter

Prisantydning: 10 200 000 kr
Omkostninger: 256 342 kr
Totalpris: 10 456 342 kr
Kommunale avgifter: 10 294 kr per år
Boligtype: Landbrukseiendom
Eieform: Selveier
Verditakst: 10 200 000 kr
Formuesverdi: 194 377 kr
Soverom: 4
Bruttoareal: 216 m²
Bruksareal: 199 ²
Primærrom: 199 ²
Tomt: Eiet tomt
Tomteareal: 242400 m² (eiet)
Omkostninger oppsett: 10 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
255 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 200 000,-))
--------------------------------------------------------
256 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 456 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
bjorn_fosby_eiendomsmegler_landbruksmegling_sarpsborg
Bjørn Fosby
91 65 19 22
bjorn@landbruksmegling.no

For å bli oppdatert på bud og øvrig informasjon om eiendommen må du trykke på «bestill salgsoppgave» hvor du oppgir e-post og telefonnummer. 

Forhåndsvisning salgsoppgave: Vis Pdf
Vising: 24.10.2021 13:00 - 15:00
Som følge av Covid -19 ber vi om at du tar kontakt med megler før visning for å få oppgitt oppmøtetidspunkt.
Adresse: Andorsrudveien 190, 3039 Drammen

KONTAKTSKJEMA

SPØRSMÅL OM EIENDOMMEN?
  Beliggenhet

  Adresse

  Andorsrudveien 190 3039 Drammen

  Matrikkel

  Gnr. 72 bnr. 2 i Drammen kommune

  Eiendommen

  Velkommen til Engelkor gård som ligger i Skoger, Andorsrud i Drammen kommune. Eiendommen har en fantastisk beliggenhet i fine usjenerte områder, sentralt til Drammen sentrum. Tunet ligger høyt og luftig med gode solforhold og fritt utsyn. Den usjenerte sentrale beliggenheten og nærheten til "marka/Vestskauen" gjør eiendommen attraktiv, her finner man flotte tur og rekreasjonsområder samt flotte preparerte skiløyper vinterstid i umiddelbar nærhet.  I nærområde finnes også Imjelt golfbane, Garås Hestesenter og Vestbygda grendehus som man kan leie til forskjellige arrangementer. Eiendommen har et meget flott og tiltalende gårdstun med svømmebasseng og utestue på terrassen til våningshuset. Bygningsmassen består av hovedhuset som er omfattende modernisert de senere år og har god standard. En moderne trippelgarasje med smøregrav.  Grillhuset er i tilknytning til svømmebassengområdet. Låven er delvis bygd om til butikk/kjøkken mm, og dekker samtidig eiendommens behov for plassering av landbruksmaskiner og -utstyr. Hønsehuset er så godt som nytt og har flere bruksområder. For øvrig er tunet pent opparbeidet med hage/utearealer, samt gruset gårdsplass og kjøreveier. Inntil nylig har det vært drevet egen gårdsbutikk, som har tilbudt ferske brune økologiske egg, egenprodusert honning, hjemmelaget kransekake, syltetøy, brød og andre bakevarer. I tillegg til saft, eplemost, drops og andre søtsaker samt duftlys. Denne gården har mange muligheter for de rette kjøperne

  Beliggenhet, adkomst

  Eiendommen har egen privat adkomst på ca. 200 meter til offentlig vei. Nærmeste barnehage ligger ca. 3 km unna. Kort vei til barne skole (2 km) og til ungdomsskolen er det ca. 6 km. Nærmeste videregående skoler er det 10 -11 km. Dagligvarebutikker finner man på Konnerud dit er det ca. 9 minutter med bil. Til nærmeste bussholdeplass Åserud er det ca. 400 meter. Til Drammen stasjon er det 11,5 km

  Bygninger

  Type, eierform og byggeår

  Landbrukseiendom Selveier, oppført i 1910

  Bygninger og byggemåte

  Våningshus:
  Støpt betonggulv og jordgulv stående på fjell og marine avsetninger. Grunnmur:  av naturstein fra byggeåret. Tilbygg har grunnmur av lettklinkerblokker. det kan oppstå tidvis fuktinnsig i kjeller, både som følge av manglende drenering, men også som følge av grunnforholdene (fjellgrunn) Yttervegger av tømmer fra byggeåret. Tilbygg har tradisjonelt  bindingsverk. Ytterkledningen er av stående tre kledning fra 2000 tallet. Vinduer og dører: Vinduer av tre med 2-lags glass. Alder av vinduene er noe varierende, men er generelt fra 2000-tallet Noen er datostemplet 2008, 2019. Standard isolert inngangsdør av tre med glassrute i dørblad. Alder ikke kjent, men er fra 2000 tallet. Terrassedører av tre med 2-lags glass. Alder er noe varierende, men er generelt fra 2000-tallet Noen er datostemplet 2019.Takkonstruksjon: Saltak-konstruksjon av tre. Tekket med betongtakstein.

  Driftsbygning: Låvens byggeår er ifølge Norske Gårdsbruk 1946 og ifølge Sefrak 1943, men tilnærmet totalrenovert og ombygd. Låven er Sefrakmerket med gul trekant og id 60290215. Låven har en grunnflate på ca. 270 m2 i 2 plan. I tillegg møkkakjeller under tidligere fjøs som er fylt igjen for øvrig en bygning i typisk låvekonstruksjon. Utvendig stående kledning og med plater på taket med snøfangere, renner og nedløp. Det er lagt inn jerndragere gjennom hele bygget. En bygning hvor halvparten er totalrenovert til butikk mm og halvparten brukes i landbruket. I grunnplan garasjer/verksted, mens gammelt fjøs er bygd om til butikk, bad med WC, storkjøkken, kontor, kjølelager og boder. Varmekabler i butikk, bad og produksjonsrom. Det er nytt strømopplegg, -inntak og sikringsskap. Traktorgarasjen har støpt og pusset gulv og takhøyde for middels store traktorer. Det er 2 skyvporter og en heveport på langsiden mot gårdsplassen. Mellom garasjen og butikk/kjøkkendelen er det lager/boder med støpt og pusset plate samt malte grove sponplater på veggene. Butikkdelen opplyses å være godt isolert med Glava - 15 cm i vegg og 20 cm i himling. Det er et overbygd inngangsparti inn til butikkdelen med treplatting og dobbeltdør inn. Det er nye isolerglass i ny del i grunnplan og gavlen i låveplan.

  Hønsehus: Hønsehuset er oppført i 2017. Et bruttoareal på ca. 130 kvm. Bygget er oppført i to etapper og er satt opp på støpt plate kultet grunn. Et isolert bygg oppført i bindingsverk med utvendig liggende kledning og plater på tekket med renner og nedløp. Innvending er det støpt og epoxybehandlet gulv, grove sponplater/panel på vegger og bord i himling. Vinduer i isolerglass.

  Trippelgarasje: Garasje oppført i uisolert trekonstruksjon kledd med tre kledning. Bygningen er oppført på ringmur av lettklinkerblokker og betong, delvis over smøregrav fra opprinnelig byggeår. Det er støpt betonggulv og en smøregrav. SAL takkonstruksjon av tre tekket med betongtakstein. Takrenner og nedløpsrør av plastbelagt stål. 3 stek garasjeporter med automatiske portåpnere

  Grillhytte: Grillhytte oppført i murverk og delvis trekonstruksjon av gammelt tømmer. SAL takkonstruksjon av tre tekket med betongtakstein. Gulv av betong med fliser. Skyvbare glassdører ved inngangen. Grillhytta er innredet med murt peis og kjøkkeninnredning med servant.

  Antall rom (evt. senger)

  Soverom: 4

  Arealer og fordeling per etasje

  Primærrom: 199 kvm, Bruksareal: 199 kvm, Bruttoareal: 216 kvm

  Kjeller:  Kryprom og åpne kjellerrom ikke målbart grunnet lav takhøyde.
  1.Etasje:  P.rom 130 kvm
  2.Etasje: P.rom 69 kvm


  Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er bygge meldt og godkjent til dagens bruk.

  Innhold og standard

  Våningshus:
  Kjeller: Kryprom og åpne kjellerrom ikke målbart på grunn av lav takhøyde.
  1.Etasje: Vindfang, hall m/trapp, kjøkken, bad, stue, vaskerom samt soverom.
  2.Etasje: Trappegang, stue 2 soverom, soverom/stue samt 2 kott.
  Kjøkkeninnredning: IKEA kjøkkeninnredning i hvit utførelse med heltre benkeplate av eik. Innredningen er utstyrt med stålvask, glassplate mellom benkeplate og overskap, ventilator med kullfilter og integrerte hvitevarer (Micro, stekeovn, platetopp)
  Innredningen er i god stand og er fra 2012.
  Sanitærutstyr:  Bad 1.etasje: Baderom fra ca. 2006/07 med flislagt gulv og delvis flislagt vegger. Rommet er utstyrt med servantskap, badekar, dusjkabinett og vegghengt toalett. Elektrisk varme i gulvet. Innredningen er fra 2019.
  Vaskerom: Vinylbelegg på gulv og malte veggplater på veggene. Rommet er utstyrt med toalett, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel og skapinnredning. Rommet er overflatepusset opp i ca. 2010 - 2012, ifølge eier.

  Oppvarming

  Det er gulv-varme i vindfang, vaskerom, bad og soverom tilknyttet badet. Det er i tillegg varmekabler ca. 1,5 meter fra gavlveggen mot sør i stuen i 1. etasje. samt varmepumpe. I tillegg til dette er det vedfyring.

  Tomt

  Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

  Areal: 242 400 kvm, Eierform: Eiet tomt

  Tun, jord og skog

  Jord: Ifølge skog og landskap. er jordkvaliteten definert som svært god. Fulldyrka har middels erosjonsrisiko. Organisk materiale - annen mineraljord klasse 6. Teksturgruppen - Siltig og sandig mellomleire. Det er ikke registret planering. Fulldyrka har ingen driftstekniske begrensninger. Fulldyrka er hav - og fjordavsetninger. Fulldyrka benyttes til korn og gras. Dreneringstilstand oppgis å være tilfredsstillende.
  Skog: Eiendommen har ingen skogbruksplan. Skogen ligger nord, nordvest og øst for husene. Skogeiendommen består av 186 daa i to teiger hvor den ene liggende adskilt fra gårdsskogen. Eiendommen har ingen eierandeler i skogsbilveier. Det framkommer ingen vernede områder på kart fra NIBIO og ingen MIS-figur (Miljøregistreringer I Skog) på kart fra NIBIO. Det er ikke registrert avvirkning eller ungskogpleie etter 1997. Skogen er dominert av høye og middels boniteter. Dominerende treslag er gran, men det er også en del god furu på åsene. Brutto produksjonsevne er beregnet til ca. 108 m3/år og netto til 92 m3/år. Driftsforholdene er generelt sett slik at det kan drives med hogstmaskin og lassbærer. Det er ikke noe kjent balansekvantum eller anbefalt hogstvolum, men basert på beregnet tilvekst/produksjonsevne/stående volum bør et årlig hogstvolum på 80 m3 være mulig.
  Jakt: Jakta - storvilt, rådyr og småvilt. Det er lite rovdyr i området.

  Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har privat vann og avløp - borrevann og minirenseanlegg. Kort privat gårdsvei på ca. 200 m fra offentlig vei.
  2 vanninntak  -borrevann og vann fra brønn.

  Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i et uregulert område.
  Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen. Planid: 3005 202 10007 Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2040.
  I dag er eiendommen i et område som i kommuneplanen/kommunedelplan er avsatt til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag.
  Spredt boligbebyggelse og adkomstvei ihht kommuneplan 05.10.2015.

  Servitutter og heftelser i grunnbok

  923/904428-1/90BESTEMMELSE OM VEG
  Tgl: 20.12.1923
  :Knr:3005 Gnr:72 Bnr:12
  :Knr:3005 Gnr:72 Bnr:14

  1931/901595-1/90BESTEMMELSE OM VANNRETT
  Tgl: 06.08.1931
  :Knr:3005 Gnr:72 Bnr:16
  Fra olle

  1951/202829-1/90ERKLÆRING/AVTALE
  Tgl: 18.12.1951
  Grensegangssak vedr. d.e. og bnr. 73 bnr. 8
  GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

  1955/200293-1/90BESTEMMELSE OM VANNLEDN.
  Tgl: 02.02.1955
  :Knr:3005 Gnr:72 Bnr:8
  :Knr:3005 Gnr:73 Bnr:11
  :Knr:3005 Gnr:73 Bnr:17
  Med flere bestemmelser
  GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

  2008/310586-1/200JORDSKIFTE
  Tgl: 17.04.2008
  Sak: 0600-2005-024B Galås vei.
  GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


  2008/1004900-1/200JORDSKIFTE
  Tgl: 12.12.2008
  Jordskiftesak 0600-2005-0024 Aaserud, gnr. 73
  GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

  Ferdigattest

  Ferdigattest renseanlegg. 

  Informasjon om odelsloven

  Det er odel på gården. Odelsberettigede er tilskrevet og eventuell avklaring vil foreligge i utgangen av november.

  Informasjon om konsesjonsloven og jordloven

  Denne eiendommen er blant annet underlagt jordloven og konsesjonsloven. Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven på eiendommen. Det er den enkelte kommune som er rett konsesjonsmyndighet. I konsesjonsbehandlingen legges det særlig vekt på: 1. At kjøper skal oppfylle sin boplikt. Innflytting i boligen på gården skal skje senest ett år etter tinglysning av skjøte og deretter må man bebo eiendommen i minst 5 år etter dette. 2. At eiendommen driftes. Arealer med dyrket mark skal holdes i hevd, altså dyrkes videre hvilket også følger av jordlova. Ofte vil utleie av jorda til en nabobonde vil være tilstrekkelig.
  3. Den avtalte prisen må tilgodese en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling. Det er dette som kalles priskontroll hvor kommunen i praksis vurderer hvorvidt den avtalte prisen mellom kjøper og selger ligger på et riktig nivå. Det er Kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon i henhold til konsesjonslovens §9 både med hensyn til priskontroll, drift og botid. Bud med forbehold om konsesjon vil ikke bli godtatt av selger. Etter bud aksept og påfølgende kontraktsmøte forplikter kjøper seg til samtidig å søke konsesjon på eiendommen. Dersom konsesjonsmyndigheten i den respektive kommunen fatter et negativt konsesjonsvedtak plikter kjøper å påklage dette til fylkesmann, alternativt å rette seg etter de pålegg konsesjonsmyndighetene gir. Uavhengig av hva endelig konsesjonsvedtak blir, har kjøper ingen rett til å kreve prisavslag fra selger. Avtalt kjøpesum må betales fullt ut i henhold til kjøpekontraktens overtakelsesdato. I ytterste konsekvens kan et negativt konsesjonsvedtak innebære at kjøper må foreta et videresalg av eiendommen. Kjøper vil da måtte må bære et eventuelt økonomisk tap. Se utfyllende informasjon på landbruksdirektoratets hjemmeside: https://www.landbruksdirektoratet.no/no/eiendom-og-skog/eiendom/konsesjon/konsesjon#hva-maa-jeg-gjoere-hvis-jeg-ikke-faar-konsesjon- Alle landbrukseiendommer er også omfattet av jordlovens bestemmelser. Dette innebærer at det er drivepliktog at det gjelder et forbud mot deling av gården. Dette gjelder også selv om eiendommen består av flere bruksnumre. Spørsmål om odel, bo-og driveplikt, konsesjon og delingsforbudet kan rettes til oppdragsansvarlig.

  Økonomiske forhold

  Prisantydning

  10 200 000,-

  Takst / tilstandsrapport

  Utført av : Rolf Langeland Takstdato : 27.09.2021 Markedsverdi : 10 200 000,- Formuesverdi : 194 377,-

  Energiforbruk og energimerking

  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

  Kommunale avgifter

  Kr. 10 294 pr. år

  Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

  Kjøper forplikter seg til å følge de til enhver tids retningslinjer for samarbeid og eventuelt sin andel av økonomiske kostnader for vedlikehold av privat gårdsvei og øvrig nabosamarbeid.

  Oppgjør

  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Annet

  Arealangivelser i salgsoppgaven

  Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

  Diverse

  Ved overtakelse av eiendommen blir våningshuset og kårbolig ryddet og rengjort. Øvrige bygninger og utearealer overtas slik det fremstår på visning og vil ikke bli ryddet eller rengjort ut over dette. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han selv ønsker av Løsøre, maskiner, redskaper og antikviteter. Dette gjelder også frittstående hvitevarer.

  Antikk og løsøre

  Landbruksdirektoratets søknadsskjema for konsesjon finnes et eget punkt for løsøre, pkt. 7. Til forskjell fra en ordinær enebolig selges ofte en landbrukseiendom med en del løsøre, maskiner ogredskaper, samt antikviteter/ gamle bruksgjenstander, som medfølger gårdsbruket. Kjøper skal ikke betale dokumentavgift av denne delen av kjøpet, ei heller skal selger kapital beskattes. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter skal reguleres i en egen kontrakt mellom kjøper og selger uavhengig om det anses som en del av kjøpstilbudet kjøper har gitt på eiendommen, eller om det kommer i tillegg til kjøpstilbudet på eiendommen. Selger har full bestemmelsesrett over hva slags løsøre som kan følge gården og hva som eventuelt skal komme tillegg. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter som kommer i tillegg til kjøpesummen for eiendommen kan kjøper selv velge om han/hun skal godta eller ikke. Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter erutenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene.Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

  Maskiner og utstyr

  Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter er utenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene. Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av Bank ID. Selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud. Likeledes er budgiver klar over at budet er bindende for når det er kommet til selgers kunnskap. Handelen er juridisk bindende for begge parter dersom budet aksepteres innen akseptfristen. Ved innsendelse av bud på eiendommen til megler bekrefter budgiver at den skriftlige salgsoppgaven, pdf. dokument eller trykket salgsoppgave, er gjennomlest og forstått.

  Overtagelse

  Avklares i forbindelse med budgivning.

  Solgt 'som den er'

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

  Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.