MENY LUKK

Småbruk/landsted med gode leieinntekter. Lun og solrik beliggenhet i vakker Hvaler skjærgård.

Prisantydning: 8 975 000 kr
Omkostninger: 225 712 kr
Totalpris: 9 200 712 kr
Kommunale avgifter: 42 190 kr per år
Boligtype: Landbrukseiendom
Bruksareal: 130 m²
Bruttoareal: 140 m²
Eieform: Selveier
Verditakst: 12 000 000 kr
Byggeår: 1872
Energimerking:
Tomt: Eiet tomt
Bruttoareal: 140 m²
Tomteareal: 60000 m²
Omkostninger oppsett: 8 975 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
224 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 975 000,-))
--------------------------------------------------------
225 712,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
9 200 712,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Hanne Marie Tegneby
95 76 17 29
hanne@landbruksmegling.noKomplett salgsoppgave:
Vising: 01.06.2020 13:00 - 14:00
Adresse: Vauerveien 197, 1684 Vesterøy

Beliggenhet

Adresse

Haugeveien 197-199

Matrikkel

Gnr. 48, Bnr. 13

Beliggenhet, adkomst

På et solrikt høydedrag litt opp for den smale Vauerveien ligger landstedet, Løkken. Det gamle våningshuset i tømmer ble oppført rundt 1892 og ligger omkranset av en frodig hage inngjerdet med hvitt stakittgjerde med grind, trær og prydbusker. Rundt tun og hage er det en rik og vakker blomsterfauna, en liten dam og gamle sjarmerende steintrapper i granitt innfelt i terrenget . Sydøst for eiendommen er det utsikt ned til den store blomsterenga på 2,6 daa som grenser til sjøen. Enga brukes til beite for hester, kuer og sauer. Like bak våningshuset ligger det koselige annekset som i gamle dager var bryggerhuset på gården. Vest for bryggerhuset ligger låven, et gruslagt lite tun og dobbeltgarasje. Store deler av eiendommen på tilsammen 60.746,3 kvm. grenser til sjø . Rundt tunet ligger 3 små teiger med dyrka mark på til sammen 3,7 daa. 16 daa med produktiv skog ligger i en lang teig i hjertet av eiendommen i tillegg til en liten teig ved Vellebubukta. Det er 3 strender og totalt 3. båtplasser øvrig eiendom består av kyst- og skjærgårdsnatur.

Rett på nedsiden av våningshuset ligger Vauerstranda herfra ser du over til Nordneset, en liten odde med hytter. Ytterst på odden ligger Nes skjæra hvor det er kjempefint å bade. Ønsker du å tilbringe hele dagen med soling og bading er favoritten den nydelige lille sandstranda med mølla bakke i Ramsvika Her har du Hvaleridyll på sitt beste med sjøen som glitrer i solen, herlige svaberg, varm sand og måker. Til og med vannet er et par grader varmere i den lune og solrike Vauerkilen. Eiendommens to båtplasser ligger på bryggen ved Vauerstranden.  Da Vauerkilen har relativt trange inn- og utløp bør ikke båten være større enn 22 fot. Eiendommen har imidlertid rettighet til båtplass også i Kuvauen hvor båten kan være større. I Vellebubukta lengst nord på eiendommen ligger den siste stranden. Herfra er det bare 5 minutters gange til Papperhavn, en pittoresk og autentisk fiskehavn med fiske- og fangstredskaper, sjøboder og båter i alle sjangre. Den trivelige havna er svært populær hos båtfolket. Skjærgården utenfor er viden kjent og stedet er ansett som en perle. Sjøbua på det lille skjæret utenfor havnen er en av Hvalers mest kjente landmerker. Fra Papperhavn går  kyststien opp til Stolsfjellet og ned til Kuvauen. Etter en liten tur gjennom skogen åpner det seg en fantastisk utsikt ut over Hvalerskjærgården og øyene Nordre og Søndre Søster, kalt søsterøyene på folkemunne. På klare dager ser man over til kysten på Vestfoldsiden. I Kuvauen er det en fin badeplass stien videre går utover til sørsiden av bukta og sjøbuene. Kuvauen er den eneste av de gamle fiske- og loshavnene som fremdeles har sitt opprinnelige preg. Fra sjøbuene går man opp fjellet forbi Pølsesund, Kråkevika og Slettevika før man ender opp i Guttormsvauen. Her er det fin badeplass med sandstrand, mange flotte svaberg og havet rett ut. Herfra går stien til Utgårdskilen hvor du kan handle fersk sjømat til lunsj..... og slik fortsetter ferden i vakkert kystlandskap.

Hvordan man vil leve avhenger fra menneske til menneske. Småbruket Løkken passer for de som er opptatt av ro og nærhet til natur samtidig med at det ikke skal være for langt til hva familien trenger i hverdagen. Løkken ligger omgitt av sjø i nord og øst og få minutter fra blankskurte svaberg, gamle sjøbuer og havet samtidig som Fredrikstad sentrum (nylig kåret til Norges mest attraktive by) for handleturen, kinobesøket eller en rusletur langs den flotte bryggepromenaden ligger bare rdøye 20 minutters biltur unna (ca. 20 km.) Barneskole og barnehager ligger  2,5 km fra eiendommen, skolesituasjon og plassering er imidlertid under behandling. Det anbefales derfor å ta kontakt med skolekontoret for nærmere informasjon. Sommeråpent bakeri ligger like på nedsiden av skolen og derfra er det bare et par minutters kjøring ned til Ødegårdskilen hvor det er et utvalg av butikker. Videre er det kort vei til Fjordfisk i Utgårdskilen hvor du kan kjøpe ferske reker og annen sjømat.

"Innfødte Hvalere" sier at når du har kjørt over Puttesundbrua, inngangen til Hvaler-rikt er du "hjemme". Ved synet av den vakre skjærgården som ønsker deg velkommen glemmes lett en hektisk og slitsom jobbhverdag og skuldrene kan senkes. På sommeren møtes du av glitrende sjø, på stormfulle høstdager må du kanskje bruke vindusviskerne for å ta unna sjøsprøyten over Fastlandsveien. Vinteren er spesielt vakker her ute med en helt egen stillhet. Vel hjemme møtes du av tilværelsen du ønsker. På Løkken er det tilrettelagt for å ha dyr med fine beiteområder og låve for husly. Ønsker du å være selvforsynt på grønnsaker, frukt og bær kan det høstes og sås på egen jord. På en varm sommerdag tar du kanskje middagen på et skjær eller en av strendene tilhørende eiendommen etterfulgt av et bad eller en gå- eller joggetur langs kyststien eller øvrige fine turområder nær eiendommen.

Nærområdet

Hvaler byr på et yrende kulturliv, samt turterreng, kyststi, fiske, nydelige badestrender og idylliske svaberg. Området har et
unikt og vakkert kystmiljø med over 800 holmer og skjær. Vesterøy er den nest største øya i Hvaler kommune, og den første øya langs Fastlandsveien, riksvei 108 fra
Fredrikstad. Vesterøy ligger mellom Spjærøy i sørøst og Kjøkøy i nord og har broforbindelse til begge.
Mesteparten av sørsida av Vesterøy er regulert til friluftsområde, med lite hytter. Skjærhalden er
administrasjonssenter for Hvaler kommune og har både butikker, vinmonopol, marina, gjestehavn, sjøbuer og flott sjømatrestaurant.

Adkomst
Med utgangspunkt i Fredrikstad sentrum: Herfra er det to alternative broer å passere. Kommer du fra Oslo/Mosseveien tar du av fra denne over broen til Værste. Ta 3 avkjøring i rundkjøring slik at du får Helsehuset på høyre side, fortsett rett frem gjennom tunnelen ta til høyre i rundkjøringen ute av tunellen og følg Kråkerøyveien. Kommer du fra Halden/Østsiden kjører du den gamle broen over til Kråkerøy og følger bare skiltene til Hvaler. Fra første rundkjøring følg Kråkerøyveien som går over i Fastlandsveien over broene utover til Hvaler. Når du får Coop på venstre side og Kiwi på høyre, deretter en bensinstasjon - ta da opp til høyre Bratte Bakke mot Hauge og Utgårdskilen. Kjør noen kilometer. Når du kommer til Hauge med et mursteinshus med is og bakeriutsalg på venstre side fortsetter du rett frem, forbi åttekanten skole og tar til høyre ved skiltet til Papperhavn. Følg den smale Vauerveien og eiendommen vil komme opp på høyre side da du har passert Vauerkilen.

Bygninger

Type, eierform og byggeår

Småbruket på Løkken består av våningshus, anneks/bryggerhus, driftsbygning/låve og stor garasje.

Bygninger og byggemåte

Våningshus:
Oppført i 1872 og modernisert i 1995. Våningshuset er oppført på granitt mur på antatt morene masser. Grunnmur har setninger det antas imidlertid at eiendommen har "satt seg" da selger opplyser at det ikke har vært endringer på mange år. Så gamle grunnmurer har ikke moderne utluftingsluker og hvis det er drenering er denne av eldre dato. Yttervegger er oppført i tømmer med utvendig panel, noe vedlikeholdsbehov på panel. Trevinduer med isolerglass og eldre enkle glass. Alle vinduer ble skiftet under renoveringen i 1994-95, bortsett fra takvindu og vinduene i glassveranda. Saltak, bordtak og betongtakstein. Det ble lagt nytt tak i 1986.

Anneks/tidligere bryggerhus:
Oppført nytt over grunnmur i granitt i 1989 med bindingsverk kledd med utvendig panel. Trevinduer med isolerglass. Saltak tekket med betongtakstein ra 1989.

Driftsbygning/Låve:
Oppfør i 2007 på støpt dekke på oppfylte masser. Bindingsverk med utvendig panel. Trevinduer med isolerglass og tre store aluminium porter. Saltak tekket med betongtakstein. Offentlig vann- og avløp og Elektrisk anlegg tilpasset dagens bruk.

Garasje:
Oppført i på støpt dekke, ringmur, bindingsverk med utvendig panel og tak som er tekket av betongtakstein. Strøm fra måler fra driftsbygning.

Eiendommens historie

Historien til Løkken gård går langt tilbake i tid. Løkken Gård er utskilt fra Vauger Gård (gnr.48 bnr.1)
En av de første her ute som omtales i bygdebøkene er selgers tipp tipp tipp oldefar Vittus Vittussen f.1764 død 1815 gift med Maria Bentsdatter f.1761 død 1842 bodde på gården Vauger. Vittus var fisker og man visste også at han var vrak plyndrer ! (Litt av en forfader !) Han sprang ute på "tangane" (Guttormsvaguen) og lyste båtene på land og plyndret dem. Historien i selgers familie har vært, at han også noen ganger drepte mannskapet, og i hummerfisket brukte han dem som teineagn !!!!
Selgers tipp tipp oldefar, Christian Wilhelm Vittussen f.1794 død 1876 gift med Margrethe Rasmusdatter (de fikk ingen barn) Christian Wilhelm bodde etter hustruens død sammen med sin søster Anne Bardine f.1808 død 1892 på Vauger Gård. Anne Bardine var ugift, men hadde en sønn født utenfor ekteskap. Det vil si at selgers tipp oldefar var ukjent ! I kirkeboken er Hans Pedersen Korseberg (som var dreng på en gård i Borge hvor hun tjente som pike) oppgitt som far. Alle visste imidlertid at dette ikke var riktig. Historien er blitt fortalt fra generasjon til generasjon. På den tiden var  det å være enslig mor på 1800-tallet ensbetydende med fattigkassa. Anne Bardine hadde imidlertid alltid god råd. Alle forventet at hun skulle fortelle hvem som var sønnens far da hun lå på dødsleiet.  Hun holdt på hemmeligheten, men noe av det siste hun skal ha sagt til sønnen var: «Jeg kunne gjort en meget stor mann av deg". Dette ga grobunn for utrolige fortellinger gjennom generasjoner. Alt fra svenske kongen, til en fransk adelsmann har vært tippet som far….I ettertid viser historien at mannen antagelig var fra et land nær Middelhavet, kanskje den franske adelsmannen?
Anders Barthold Hansen  f. 05.01.1827 død 1902, selgers oldefar. Han var gift med Randine Sofie Arnesdatter (f.1832). Anders Barthold kjøpte Vauger i 1852 av sin onkel Christian Wilhelm.
Anders Barthold Hansen var los, kjent skipsbygger og seiler. Han vant flere kappseilaser, bl.a. en seilas hvor det var kong Oscar II som overrakte premien på 30 sildegarn med ordene:" …sedan følger tjugenio".Han fikk altså det 1.av kongen…. Hans sønn Alexander Andersen Vauger f.1854 død 12.12.1939 selgers farfar. Hans kone nr.2: Alvhilde Andersen Vauger  (død 13.03.1965) selgers farmor. Det var 25 års aldersforskjell på dem. Alexander var en kjent los. Han reddet mange sjøfolk og fikk Kongens fortjenstmedalje for sitt virke. Alexander fikk overskjøtet en del av eiendommen Vauger 23.09.1892 for kr 4.400,00. Eiendommen fikk navnet Løkken og gnr.48 bnr.13. Alexander var los og mye borte.  Alvhilde styrte gården, som hadde stor frukt- og grønnsaks-hage. De hadde også som alle Hvaler-bruk en ku og en gris. Det er fremdeles gamle naboer på Vauger, som kan huske at de var her på gården og hentet melk hos selgers farmor.
Alexanders sønn Ole Bartol Andersen Vauger (død 01.06.1981) er selgers far. Ole Bartol tok ved konfirmasjonen kun slektsnavnet Vauger (stedsnavnet er Vauger). Ole overtok gården på odel i 1954, etter sin mor. Ole giftet seg  for 2.gang 16.03.1954 i Faxe Danmark med selgers mor Dagny Vauger. Hun kom til Norge i 1952 som utvekslings-sykepleier etter krigen. Selgers far var fisker frem til ca.1960. Etter hvert ble han mer og mer engasjert i kommune-politikken, og var i flere år ordfører i Hvaler kommune mens Dagny styrte gården
Det ble solgt bær, grønnsaker, poteter og egg på sommeren til turister/hyttefolk. På høsten ble varene solgt på torget i Fredrikstad med frukt, mest epler og plommer. Hvaler er kjent for eplene sine. I tillegg til gårdsarbeidet var Dagny i hjemmesykepleien på Hvaler. Fra barndommen husker selger at Løkken var et sted folk kom da de trengte hjelp, flest fiskere, sjømenn eller havnearbeidere som hadde skadet seg, men det var også mange andre hendelser.

Arealer og fordeling per etasje

Våningshus:
BTA: 140 kvm., BRA: 130 kvm., S-ROM: 4 kvm.

P-ROM: 126 kvm
1.Etasje: Vindfang, trappegang/gang, bad, kjøkken med spiseplass, stue 1. og stue 2.
2.Etasje: Trappegang og 2. soverom.

Anneks/bryggerhus:
BTA: 55 kvm. , BRA: 51 kvm, P-ROM: 51 kvm
P-ROM: Vindfang, gang, kjøkken stue, soverom, bad og innredet rom.

Driftsbygning/låve:
BRA: 300 kvm, BTA: 275 kvm. P-ROM: 45 kvm.
1. ett. : 15 kvm kontor og WC, 2 ett. gang, WC, dusj, 2 innredde rom hvorav ett har opplegg for kjøkken, merk at driftsbygning ikke har godkjent bruk til varig oppphald/bolig.
Sekundærrom består av Verksted lager på ca. 150 kvm samt 80 kvm. lager.

Garasje:
BTA: 71 kvm, BRA 70 kvm.
I 1. etasje er det verksted/garasje og lager med en takhøyde på ca. 3,5 m. Loft.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er bygge meldt og godkjent til dagens bruk.

Standard

Det sjarmerende og gamle våningshuset i tømmer ble antagelig oppført i 1892. Eiendommen bærer preg av godt vedlikeholdt gjennom generasjoner hvor det solide og autentiske er ivaretatt. Den flotte grunnmuren i granitt og steintrappa ved inngangsparti er antagelig fra tidenes morgen det samme er steintrapper i øvrig terreng. Arkitektoniske utskjæringer i treverk er beholdt og over inngangsparti har du det tradisjonelle spiret over mønen og utskjæringer i treverk.
På Løkken kommer du inn i et trivelig vindfang med  fliser på gulv og praktiske sittebenker på hver side av døren, en dobbel malt furudør tar deg videre inn i en stor og romslig gang med fliser og varmekabler. Øvrige gulv er lyse behandlede furugulv, på vegger er det stående og liggende behandlet furupanel og tapeter. I tak er det beisede og malte furutak og hvitmalte gipstak. Til venstre  for gangen kommer du inn på det blå Huseby kjøkkenet med stor peis/grue. Spisebordet er ved vinduet der morgensolen kommer inn. Kjøkkenet ble pusset opp i 1995 og her medfølger integrerte hvitevarer. Fra kjøkken kommer du inn i stue med sofagruppe og TV. Vegg inn til kjøkken er skiferbelagt med fin relativt ny åpen peisovn som gir god varme. Det er doble dører inn til den fine spisestuen. På vegg inn til spisestuen er det plassbygd bokhylle over døren og ned på høyre side, på den andre siden er det kontorpult. I spisestuen er det hvitmalt gipstak med rosett og bred belistning. 3 store vinduer med hvite blondegardiner som går til gulv. Romslig bad med fliser på gulv, badekar, WC og hvit baderoms innredning med nedsenket servant. og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. I 2 etasje kommer du opp i et åpent rom med hvitmalt furutak med takvindu og kontorplass, rommet kan også benyttes til liten loftstue. Fra loftstuen er det inngang til to gode soverom på hver side samt kott som går langs hele knevegg.

Anneks:
Anneks ble oppført på/over gammel grunnmur i granitt i 1989 og fremstår som lyst og trivelig. Anneks var tidligere det gamle bryggerhuset på gården. I gamle dager laget og oppbevarte man maten her ute og fra 1950 årene var det brukt som kårbolig og leid ut som feriehus på sommeren.
Her kommer du inn et en liten gang som fører deg inn til kjøkken med åpen løsning til stua. På kjøkken er det hvit innredning med profilerte fronter og fliser mellom benk og overskap. Det er flislagt bad med dusjkabinett, WC og baderoms innredning med nedsenket servant. Soverom og disponibelt lite rom som er brukt som soverom. Det er furugulv og fliser med varmekabler. På vegger er det malt brystning og tapeter, malt panel og malte lyse flater. I tak er det hvitmalt panel.

Oppvarming

Våningshus:
Selger har fyret med vanlig  parafin/ved frem til 01.01.2020.
Fra da av har selger fyret med bioparafin, og ved i peis etc.
Det er et forbud mot oljefyring og tanker med fossil olje fra 2020 men ifølge Østfold Olje Ragnar Larsen & Sønner as det ikke pålagt å fjerne tanken i kjelleren. Den er innebygd i speialskap i kjelleren og står på jordgulv.
Fyringsanlegget er kontrollert av Ragnar Larsen & sønner hvert eneste år t.o.m.des.2019. Da ble anlegg og tank på ca. 1200 liter ekstra nøye kontrollert og pakninger etc. Skiftet planovergang til bioparafin, da denne er mer tyntflytende enn vanlig parafin.
Fra 01.01.2020 er det altså benyttet kun bioparafin. Overgangen gikk helt fint, uten lekkasjer fra noen pakninger.

Parkering

Stor dobbeltgarasje og flere biloppstillingsplasser på tunet.

Tomt

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Eiet tomt på 60 746,3 kvm.

Tomt og hage

Tomten på småbruket består av 3,7 dekar fulldyrka mark i 3 teiger vest for tunet. Produktiv skog på ca. 16 dekar ligger i en lag teig i hjertet av eiendommen og ved Vellebubukta strand og bryggeområde. Innmarksbeite på ca. 2,6 da ligger ned til Vauerkilen. Rundt våningshus er den solrike tomten pent opparbeidet med gressplen, prydbusker og trær. Mellom driftsbygning og garasje er det et fint gruslagt tun. Store deler av tomten grenser til sjøen med 3 strender, Vauerstranda, Ramsvikstranda og Vellebubukta. Selger har to båtplasser på trebrygge nordvest på Vauer-stranda, + 1 plass i Kuvauven. Ved innkjørsel, på nedsiden av det hvite stakittgjerdet er det en gruslagt parkeringsplass med ca. 40 P-plasser i tillegg er det 8 P-plasser ved Smia, vest på eiendommen. Løkken har skilt ut og solgt tidligere festetomter. Solgte hyttetomter har likevel beholdt tinglyste rettigheter til parkering, byggeplasser, båtfester, baderettigheter og adkomst på eiendommen. Løkken har 4 ubebygde festetomter som i dag har gått tilbake til hovedbølet.

Offentlige forhold

Vei, vann og avløp

Offentlig vann og avløp. Bereder på ca. 100 liter. Vann og avløp ut til det offentlige er ifølge selger fornyet i 2005. Tidligere brønn brukes til vanning og tidligere septikk tank er sanert.

Eiendommen er tilkoblet offentlig ledningsnett, vann- og avløpsledninger. Det er private stikkledninger til eiendommen som er selgers ansvar. Vann- og avløpsledninger til hyttene ligger i en trase over eiendommen.

Reguleringsplan

Store deler av eiendommen ligger nærmere sjøen enn 100 meter og omfattes ikke av reguleringsplanen. Arealbruken er fastlagt i kommuneplanens arealdel med formål LNRF - Landbruk, natur og friluftsområde. En liten del av eiendommen er med hensynsone friluftsliv. Gå inn på www.hvaler kommune.no for arealplankart og bestemmelser.

Våningshus er SEFRAK registrert som et nasjonalt register over eldre bygninger og kulturminner, bygd før 1900. Riksantikvaren gir følgende instrukser om Sefrak registeret:
Bygningane i SEFRAK-registeret er i utgangspunktet ikkje tillagt spesielle restriksjonar. Registreringa fungerar meir som eit varsko om at kommunen bør ta ei vurdering av verneverdien før det eventuelt blir gitt løyve til å endre, flytte eller rive bygninga.
For meldepliktige bygningar (bygningar er eldre enn 1850), er det lovfesta i Kulturminnelova §25 at ei vurdering av verneverdien må gjerast før søknad om endring eller rivning kan bli godkjent.

Diverse

Det er pr. tiden en pågående jordskiftesak om sjøbuer/båtplasser i Kuvauen. Løkken 48/13 har siden 1925 rettighet til båtplass i Kuvauen, det er ingen som bestrider denne da dette er en gammel vederlagsrett mot at øvrige Vauergårder har båtplass ved Vauerstranda. Løkken er innkalt i saken som følge av at eiendommen har en rettighet. Se brev fra advokat Ynge Romsvik implementert senere i salgsoppgaven.

Det foreligger avtaler om båtfester og bryggeretter på eiendommen, konferer megler for en kopi før bud inngis.

Det er utført radonmåling på eiendommen.
Våningshus: 36 Bq/m3
Anneks       : stue: 57 Bq/m3        soverom: 62 Bq/m3
Verksted    : 30 Bq/m3
Verdiene ligger under tiltaksgrense på 100 Bq/100 m3

Odel

Det er ikke odel på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Det er heller ikke vanlig for boliger  oppført på slutten av 1800 tallet frem til ca. 1960/65. Anneks er fullstendig rehabilitert over gammel grunnmur i 1989. Den gamle låven ble revet og ny låve/driftsbygning ble oppført i tidsperioden 2005-2010. Her er det søkt igangsettingstillatelse men ikke ferdigattest. Konferer megler for kopi av byggesøknad og igangsettingstillatelse.

Økonomiske forhold

Prisantydning

8975000,-

Takst / tilstandsrapport

Tilstandsrapport utført av takstingeniør Frank Feldt datert 24.03.20

Energiforbruk og energimerking

Energi merket orange G.

Forsikring

Eika Polisenummer: 676788

Kommunale avgifter

Renovasjon, feiing og V/A totalt pr. år: kr 35.937,64 inkl.mva.(V/A er selvsagt variabelt)
Renovasjon pr. helårsbolig kr 3.030,- inkl. mva. Jeg betaler for 2 helårsboliger.
Feiing for 2 pipeløp er kr 300,- pr år inkl. mva.

Eiendomsskatt pr.2020: kr 6.252,00

Totalt kommunale avgifter: kr 42.189,64 (inkl. mva. og inkl. eiendomsskatt)

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Eiendommen har ca. 100 meter frem til gårdsplass, her må det brøytes og vedlikeholdes privat.

Leieinntekter

Totale leieinntekter pr. 01.01.2020: kr. 208.747,-

Inntekt annekset/bryggerhuset pr.01.01.2020:
 kr 7500,-pr.mnd. + strøm (Gj.sn.? kr 600,-pr. mnd.). Priar: ca. kr 97.200,- inkl. strøm.
Har en privat strøm måler i sikringsskapet mitt i hovedhuset som gjelder annekset. Den blir avlest månedlig.
Leietaker har 3 mnd. oppsigelse.

Inntekt driftsbygningen verkstedet 1.etg.pr.01.01.2020:
Selger leier ut:
1 og 2 løp i verkstedet leies ut  til 2 gutter som skrur bil på fritiden. De betaler kr 6000,-pr.mnd.= kr 72.000-pr.år

Da selger  har leid ut verkstedet til firmaer har prisen vært kr 10.000 pr. mnd.
Driftsbygningen har egen strøm måler. Selger sender melding til Fredrikstad Energi ved ny leietaker, slik at strømregningen kommer direkte til leietaker.

1 båtopplag:
Har en båt stående i opplag på gårdsplassen mellom dobbelgarasjen og driftsbygningen. Leietaker betaler kr 24.000,-pr.år

Leie 50% av privat dobbelgarasje:
Samme person som har båt i opplag, leier 50% av dobbeltgarasjen til oppbevaring av en veteranbil. Han betaler kr 600,-pr.mnd.=
Årlig leie: kr 7200,-

Inntekt P-plasser på eiendommen pr. 01.01.2020:
Totalt pr. år: kr 8347,- (reguleres årlig ihht. Konsumprisindeksen). Hver hyttetomt har tinglyst rett til en vederlagsfri p-plass. 3 hytter: 48/313, 48/268, 48/318 har rett til to vederlagsfrie p-plasser. Øvrige p- plasser betaler kr. 869,- pr plass bortsett fra 48/162 som betaler kr. 526,-Brygga på Vauerstranda deles med en nabo hvor selger har to nordvente båtplasser og nabo har de to andre. Selger har to sirlige permer med nøye angivelser av den enkeltes hyttetomts rettigheter og plikter. Konferer selger for ytterligere informasjon om p-plasser og megler for kopi av p-plass betalingsliste før bud inngis.

Det gjøres oppmerksom på at anneks/bryggerhus er registrert som Garasjeuthus/anneks til bolig under næringsgruppe bolig i matrikkel. Anneks er ihht føringsinstruks et frittliggende bygg beregnet for overnatting og ingen selvstendig boenhet for varig opphold. Anneks/bryggerhus har i følge selger vært brukt til bolig siden tidlig 1900 tallet og før 1965. Selger har siden 1997 leid ut annekset som helårsbolig. Advokat Yngve Romsvik har på vegne av selger tilskrevet Hvaler kommune for retting av opplysning i matrikkel kommunens behandling av søknad vil være i slutten av juni. Ny eier/budgiver plikter å godta ethvert utfall av saken. Selger på sin side vil være behjelpelig med informasjon og bistand.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Annet

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt. tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Eier besitter kopi av alle tinglyste rettigheter/servitutter og heftelser over eiendommen, konferer megler for en kopi før bud på eiendommen avgis. Selger har også tegnet et kart med angivelse av gnr. og bnr. på alle hytteeiendommene.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt. pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av Bank ID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.