MENY LUKK

Skadalsveien 489 - SOLGT!

Prisantydning: 3 500 000 kr
Omkostninger: 88 722 kr
Totalpris: 3 588 722 kr
Kommunale avgifter: 11 363 kr per år
Boligtype: Landbrukseiendom
Bruksareal: 111 m²
Bruttoareal: 120 m²
Eieform: Selveier
Verditakst: 3 500 000 kr
Byggeår: 1981
Energimerking: F
Tomt: Eiet tomt
Bruttoareal: 120 m²
Tomteareal: 58900 m² (eiet)
Omkostninger oppsett: 3 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-))
--------------------------------------------------------
88 722,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 588 722,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Bjørn Fosby
91 65 19 22
bjorn@landbruksmegling.noKomplett salgsoppgave: Vis Pdf
Vising: 17.11.2019 14:00 - 15:00
Adresse: Skadalsveien 489, 1747 Skjeberg

Beliggenhet

Adresse

Skadalsveien 489 1747 Skjeberg

Matrikkel

Gnr.1043 Bnr.3 i Sarpsborg kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen ligger i landlige omgivelser i et område med spredt bebyggelse i tidligere Skjeberg kommune. Området består forøvrig i hovedsak av landbruksarealer. Kort avstand til flotte skogsarealer med turstier og rekreasjonsmuligheter. Avstand til nærmeste bysenter er Sarpsborg. Dit er det ca. 5 km.  Eiendommen ligger rett øst for tettstedet Årum, et etablert og barnevennlig område  på grensen mellom Fredrikstad og Sarpsborg kommune. Årum ligger ca. 6 min kjøring syd for Sarpsborg, og ca. 15 min fra Fredrikstad. Her passerer både E6 og Rv 111, noe som gjør stedet attraktivt også for pendlere. Nærmeste bussholdeplass er like ved Trollklubben barnehage, der rute 200 betjener strekningen Fredrikstad - Sarpsborg. Dit er det ca. 2 km.
Fra eiendommen er det kort vei til barnehage og nærbutikken Kiwi Årum. Ved baneanlegget i forbindelse med barneskolen på Årum holder fotballklubben IL Borgar til. Her finnes baner med både gress- og grusdekke, og treningstilbudet strekker seg fra femmerfotball til A-lag. Årum byr også på en aktiv speidergruppe på Fagerheim, samt skolekorps med øvingslokaler på barneskolen. Denne eiendommen ligger i Sarpsborg kommune og nærmeste barneskoler er Navestad, Hafslund og Hornes barneskoler. Til disse skolene er det mellom 5,5 til 6,5 km.  Nærmeste Ungdomsskole er Kruseløkka ungdomsskole. Dit er det litt i underkant av 7 km. Videreskoler i Sarpsborg er Borg videregående og ST. Olav videregående. Til disse er det henholdsvis 7,3 og 7,8 km.
For tur- og sykkelentusiaster byr Glommastien, som passerer gjennom Årum, på en 35 kilometer langs sløyfe rundt Nedre Glomma. Her kan du bilfritt ta deg til både Sarpsborg og Fredrikstad sentrum, sistnevnte via gratisferge over fra Cicignon. Du kan også benytte deg av Årumstien som tar deg fra Årum til Borge Varde, på veien møter du blant annet grillhytta til Borge 4H som også er til utlån.
Med forholdsvis kort vei til både Sarpsborg og Fredrikstad kan du boltre deg i servicetilbud, shoppingmuligheter, caféliv og populære spisesteder, samt idrettsopplevelser via hockeyklubbene og fotballklubbene i distriktet.

Adkomst:

Avkjørsel til Skardalveien/Moltebergveien ligger på Årum langs riksvei 111 (Fredrikstad - Sarpsborg). Følg Moltebergveien rett frem. Veien endrer navn til Skadalsveien når du kommer over i Sarpsborg kommune. Eiendommen er det første huset på venstre hånd etter at du har krysset kommunegrensen til Sarpsborg.

Bygninger

Type, eierform og byggeår

Landbrukseiendom Selveier, oppført i 1981

Bygninger og byggemåte

Våningshus:
Grunn, fundamenter: Sannsynligvis fundamentert på fjell/steinmasser.
Vegg mot grunn: Lettklinkermur.
Yttervegger: Bindingsverk av tre, som er isolert.
Vinduer med isolerglass i malte trerammer.
Ytterdører: Entredør og verandadør av tre.
Takkonstruksjon: Tresperrer type valm, kaldtloft, isolert mot bruksareal. Taket er tekket med svart betongtaksten, sannsynlig på sløyfer og lekter over undertak. 

Dobbelgarasje:
Garasje bygd i trekonstruksjoner, utvendig panelt. Saltak løsning, tekket med takpapp.
Ringmur av lettklinker. Støpt gulv på grunn.
To vippeporter og sidedør av tre.

Kårbolig: Kårbolig i meget dårlig tilstand. Det har brent i boligen og bygget er kondemnerbart.  Denne bygningen har ingen teknisk verdi, men har verdi fordi den står der og kan eventuelt restaureres. Det gjøres oppmerksom på at bygget i dag står registrert i kommunenes arkiver som  hus for dyr/landbruk. lager/silo.
Bygget har egen adresse. Skadalsveien 481. Takstmann har ikke kontrollert bygget.

Uthus/lager: Bygget er sannsynligvis fundamentert på oppfylte steinmasser. Det er sannsynligvis av bindingsverk, kledd utvendig med stående kledning.
Støpt betong i kjeller.  Vinduene er med malte trerammer og malte tredører.

Stall: Egen frittstående stall med 2 stallplasser. Dette har et areal på 43 kvm. Bygget er ikke kontrollert av takstmann. Dette bygget er ikke registret med bygningsnummer hos Sarpsborg kommune.  Nærmere kontroll av byggets godkjennelse anbefales.
Taket har saltak løsning, tekket med shingel. Yttervegger av bindingsverk, utvendig panel med kledning. Tredører og vinduer med isolerglass. Støpt gulv på grunn og malt panel på vegger og i himling.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 3

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 111 kvm, Bruttoareal: 120 kvm

1.Etasje: P.rom 103 kvm

Innhold og Standard

Hovedhuset:
Byggeår: 1981.

P.rom: 103 kvm
Inneholder  1. Etg: Entre, gang, vaskerom, kjøkken, vinkelstue med utgang, vaskerom, 3 soverom, bad. og bod med egen inngang.
Loft for lagring.
Krypkjeller.

Bruksareal: 111 kvm.
Inneholder  1. Etg: Entre, gang, vaskerom, kjøkken, vinkelstue med utgang, vaskerom, 3 soverom, bad. og bod med egen inngang.
Loft for lagring.
Krypkjeller.

Bruttoareal: 120 kvm.

Innvendig gulv: Vinyl i entre, på vaskerom, på kjøkken og på bod.
Parkett i gang og stue.
Laminat på soverommene og wc.
Innvendige vegger: Malt tapet, våtromstapet, teglforblending, malte plater, tapet. Skyveskap på 2 av soverommene.
Himlinger: Smartpanel og malte plater. Slitte flater, stedvis misfarging og noe heng implantert i stue, behov for oppussing/modernisering. 
Kjøkkeninnredning: fast innredning med lakkerte fronter, nedfelt kum med ettgreps blandebatteri i laminatplate og ventilator over platetopp. Det er integrert stekeovn, oppvaskmaskin under benk og frittstående kjøleskap med fryser.
Sanitærutstyr: Gulvmontert wc, servant med ettgreps blandebatteri, møbel, periodisk avtrekk og dusjkabinett
Vaskerom: Utslagsvask med ettgreps blandebatteri, v.v.bereder, innredning, opplagt for vaskemaskin og naturlig ventilert i himling. Ny v.v.berder i 2015 og nytt blandebatteri på vaskerom 2019. Eldre tapet, det bør påregnes en modernisering av overflater.
Eneboligen har en grei standard men har behov for utvendig og utvendig vedlikehold.

Det er vann i kjeller og saltutslag på deler av veggene. Dette tyder på drenssvikt av boligen. Boligen står på fjell og det er vanskelig å oppnå fullgod drenering på boliger som er fundament direkte på fjellgrunn. Det er fuktig miljø i kjeller og det anbefales at fuktig kjellerluft luftes ut. For å få en tør kjeller, må utbedringer påregnes. Stubbloftet er utsatt for fuktig miljø fra kjeller og det er oppstått råte hvor det er stående vann. Tilstandsgrad 3 på dette området. Utbedringer bør påregnes.
Det er ikke fall mot sluk, sannsynlig fall mot tidligere sluk. Baderommets tilstand tilsier at oppgraderinger må påregnes.

Garasje.
Byggeår 1981.
Areal:  Bruttoareal : 43 kvm.  Bruksareal: 40 kvm.
Anvendelse: Bil og lagringsplass.

Uthus:
Byggeåret er ukjent.
Brutto areal: 64 kvm.
Bruksareal: 59 kvm.
Inneholder.
Kjeller: Bod
1.etg: 2 Boder.
Anvendelser: Verksted.

Kårbolig: Denne er i svært dårlig stand og er brannskadet. Bygget har egen adresse (Skadalsveien 481) og er i dag registrert som hus for dyr/landbruk. lager silo., dette bygget må ansees som kondemnerbart.

Stall: Bygg for hest er ikke kontrollert av takstmann Dette har et bruttoareal på 52 kvm. Bygget er ikke registrert med bygningsnummer hos Sarpsborg kommune. Nærmere kontroll av bygget godkjennelse anbefales.
Uthuset er brukt som stall, det er montert to båser for dyr.. Byget skal være isolert og det er innlagt strøm.

Oppvarming

Ved og elektrisk.

Parkering

På egen gårdsplass eller i dobbelgarasje.

Tomt

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 58 900 kvm, Eierform: Eiet tomt

Jord, skog og tun

Jorder: Dyrket areal på ca. 24 mål. Jordene blir i dag benyttet til korn/grasproduksjon. Dyrket areal er i dag bortleid. Leieavtale fra 2010.Varighet i 10 år. Inntekt kr. 6.500,- pr. år.
Skog: Produktiv skog utgjør 20,3 mål.
Annet marsklag og bebygde områder ut 14.3 mål
Tunet rundt huset er opparbeidet med uteplass, gressarealer og beplantning rundt boligen.

Offentlige forhold

Vei, vann og avløp

Privat adkomst fra offentlig vei. Privat vann og avløp. Det må forventes at det på sikt vil bli pålegg om å fjerne nåværende septik-tank og å installere mini-renseanlegg.
Vanntilknytning: Borrevann, renseanlegg re plassert i kjeller, men det er ikke tilkoblet.. Vannet inneholder mye radon, fluor og jern ifølge eier. Vannet gir misfarging.
Avløp til sandgrøft. Ifølge eier er påbudet trukket.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område. Kommuneplanens arealdel 2015 - 2026: Formål: landbruk, natur og frilufts areal for spredt bolig, fritids eller næringsområde. Godkjent 18.06.2015. Annet: Arealplanen er under rullering. Rulleringen kan resultere i endringer av både kart og bestemmelser.

SERVITUTTER OG HEFTELSER I GRUNNBOK.

1985/308277-1/3 Erklæring/avtale
19.08.1985 Vegvesenets betingelser vedtatt
Gjelder dispensasjon for dobbelgarasje.

1991/1454-1/3 Jordskifte
Sak nr. 10 B/1983
Gjelder denne registerenhet med flere.

Odel

Det foreligger ikke odel på eiendommen.

Konsesjon:
Det er bo og driveplikt på eiendommen, men det er ikke konsesjon på eiendommen. Kjøper må undertegne på grønt egenerklæringsskjema på grunn av tomte størrelsen.

Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse utstedt 178.11.1981. Det som var gjenstående arbeid den gangen var, planering av utvendig terreng rundt huset og utvendig hovedtrapp.

Økonomiske forhold

Prisantydning

3 500 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Henrik Hals Takstdato : 19.09.2019 Teknisk (byggmassens) verdi : 3 610 500,- Markedsverdi : 3 500 000,- Teknisk verdi : 3 610 500,- Formuesverdi : 529 044,- Formuesverdi pr. : 01.01.2017

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Kommunale avgifter

Kr. 11 363 pr. år Kommunale avgifter inkl eiendomsskatt

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Annet

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.