Osloveien 170, 1815 Askim

ROM MELLOM - SOLGT!

Innholdsrik landbrukseiendom med 2 beboelseshus på tunet

Prisantydning: 10 150 000 kr
Omkostninger: 255 092 kr
Totalpris: 10 405 092 kr
Kommunale avgifter: 17 894 kr per år
Boligtype: Landbrukseiendom
Eieform: Selveier
Verditakst: 10 150 000 kr
Tomt: Eiet tomt
Tomteareal: 296400 m² (eiet)
Omkostninger oppsett: 10 150 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
253 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 150 000,-))
--------------------------------------------------------
255 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 405 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
bjorn_fosby_eiendomsmegler_landbruksmegling_sarpsborg
Bjørn Fosby
91 65 19 22
bjorn@landbruksmegling.no

For å bli oppdatert på bud og øvrig informasjon om eiendommen må du trykke på «bestill salgsoppgave» hvor du oppgir e-post og telefonnummer. 

Forhåndsvisning salgsoppgave: Vis Pdf
Adresse: Osloveien 170, 1815 Askim

KONTAKTSKJEMA

SPØRSMÅL OM EIENDOMMEN?




    Beliggenhet

    Adresse

    Osloveien 170 1815 Askim

    Matrikkel

    Gnr. 92 bnr. 1 i Indre Østfold kommune

    Eiendommen

    Eiendommen har et koselig tun som består av innholdsrik hovedbygning, kårbolig, låve m/fjøs, korntørke og isolert verksted, stabbur og garasje
    Dyrket mark med god arrondering og gir et brukbart avlingsnivå. . Skogen er i en teig ca. 1 km fra gårdstunet.

    Beliggenhet, adkomst

    Landbrukseiendommen har meget sentral beliggenhet. Tunet ligger vestvendt og solrikt. Det er kort vei til skoler og barnehager. Til Askim sentrum er det ca. 3 km. og det er ca. 800 meter til matbutikker. Askim kan tilby stort utvalg av butikker og barnehager, spisesteder og kino, samt post, apotek, vinmonopol, bank, bibliotek, flere treningssenter Østfoldbadet, kulturhuset og offentlig kommunikasjon. Det er ca. 55 minutter med buss/tog til Oslo. Kort vei E 18 .

    Bygninger

    Type, eierform og byggeår

    Landbrukseiendom Selveier, oppført i 1850

    Bygninger og byggemåte

    Hovedbygning bygget 1850 og tilbygget 1927 mot nord med trappegang, stue 1 etg og nåværende bad, toalettrom og gang i 2 etg. Boligen er fundamentert på gråsteinsmur og mur i betongblokker til kjellerrom. Bortsett fra kjellerrom på ca 15 m² er det krypkjeller under resten av boligen. Det er trebjelkelag mellom etasjene og yttervegger er på eldste del tømmer og muligens grovt reisverk på tilbygget del. Yttervegger er utvendig kledd med stående trekledning. Vinduer stort sett med isolerglass og noen med doble glass. Tak er bygget som saltak og tekket med betongtakstein. Boligen har gjennom årenes løp gjennomgått flere oppgraderinger, men fremstår utvendig og innvendig med vedlikeholdsbehov. Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere opplysninger.

    Sidebygning/kårbolig bygget 1986. og er bygget med 1 etasje og kjeller. Boligen er fundamentert med støpte såler og støpt dekke mest sannsynlig på faste jordmasser, kjellervegger i leca (lettklinker), trebjelkelag mellom kjeller og 1 etg. Yttervegger i lette bindingsverksvegger, utvendig kledd med stående og liggende trekledning. Tak bygget som saltak tekket med betongtakstein. Bygningen fremstår med vedlikeholdsbehov Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere opplysninger. Boligen er i dag leid ut.

    Låven er fundamentert på pilarer, med trebjelkelag på deler av gulv og støpt dekke på ca 1/3 av gulvet. Yttervegger er oppført i grovt reisverk utvendig kledd med stående trekledning. Tak bygget som saltak tekket med stål takplater. Bygningen har setninger på hjørne mot nord vest, også råteskader i reisverk, kledning mot fjøs. Fjøset er fundamentert på gråsteinsmur med møkkakjeller, støpt dekke yttervegger utvendig kledd med trepanel og innvendig kledd med plater. Tak som saltak tekket med eldre tegltakstein. Det er eldre innredning for gris, takhøyde er 2,1 meter og egner seg ikke for husdyrrom. Fjøsdelen er i dårlig forfatning .

    Verkstedrom bygget til låve 1996. Bygningen er oppført med støpt plate på mark, yttervegger med reisverk i tre utvendig kledd med stående trekledning, tak bygget som saltak tekket med stål takplater. Det er malte gipsvegger og tak. Leddheiseport på ca 3,9 m bredde og 3,9 m høyde.
    Det er innlagt godt med strøm og lys. Sikringsskap montert her med skrusikringer. Bygningen egner seg godt til dagens drift og har en høy nytteverdi.

    Garasje oppført 1990. Bygningen er oppført med støpt plate på mark, vegger med bindingsverksvegger i tre utvendig kledd med stående trekledning, tak bygget som saltak tekket med stål takplater. Det er 2 stk vippeporter i tre 1 med el-portåpner. Bygningen har behov for utvendig vedlikehold med maling/beis det registreres noe råte i ytterkledning.

    Tradisjonelt stabbur fundamentert på trestabber og grime. Yttervegger med tømmer utvendig kledd med stående trepanel. Tak bygget som saltak tekket med stål taksteinsplater. Det registreres råte i ytterkledning. Bygningen brukes i dag til lager og har en begrenset nytteverdi.

    Opsjonsavtale

    Det foreligger en opsjonsavtale på skogteigen ( se vedlegg). Denne er imidlertid bestridt av selger. Kontakt megler for mer informasjon.
    Se forøvrig Opsjonshavers hjemmeside TCC- invest og reguleringsforslag i Askim kommune fra 2019 for området.

    Eiendommen ligger nær Askim sentrum og kan være aktuell for utbygging av skogteigen. Dersom denne blir regulert til næring eller andre formål som ikke er LNF innen 25 år etter overtakelse, har Selger rett til 50 % av gevinsten ved salg av det omregulerte arealet. Med "regulert til" menes endelig stadfestet reguleringsplan. 50% av gevinsten tilfaller eier (kjøper). Gevinsten beregnes i utgangspunktet som differansen mellom jordverdien ved kjøpet av eiendommen og salgsverdien som næringsareal eller annet formål, eventuelt med fradrag eller tillegg av omkostninger som har påløpt på grunneiers (kjøpers) eller selgers side ibm. gjennomføring av regulering og fradeling av arealene. Ved tvil om gevinstberegningen, skal partene se hen til beregningsmetoden som følger av praksis etter odelsloven § 57 om gevinstdeling i odelssammenheng
    "Salgsverdien" omfatter også andre betalingsformer til kjøper, som for eksempel, men ikke begrenset til, aksjer i utbyggerselskap og utbytte på slike aksjer, delbetaling av kjøpesum i tråd med bebygd areal, betaling i form av eiendom og andre verdier. Det legges til grunn at salgsverdien er i tråd med markedsverdien på slike arealer i området. Dersom kommunen tillater fradeling uten at arealet er regulert til annet formål, skal også gevinstdelingsklausulen gjelde, så langt kommunen har truffet delingsvedtak etter jordloven og/eller plan- og bygningsloven før det har gått 25 år.
    Det ligger i dette at salg med gevinstdeling kan skje etter at det er gått 25 år, så lenge det er regulert eller vedtatt fradelt før det har gått 25 år. Selger vil forbeholde seg retten til å følge opp og være pådriver under en slik prosess - herunder å initiere en reguleringsplanprosess - slik at en kjøper ikke kan forsinke en arealplanprosess eller reguleringsprosess. For dette formål skal det om nødvendig utformes en alminnelig opsjonsavtale - hvor selger også skal ha mulighet til å forhandle med privat eiendomsutvikler om regulering og salg. Dette kan være aktuelt hvis kommunen ikke regulerer og erverver dette arealet.
     

    Antall rom (evt. senger)

    Soverom: 4

    Arealer og fordeling per etasje

    Primærrom: 231 kvm, Bruksareal: 234 kvm, Bruttoareal: 256 kvm

    1.Etasje: Pirom 119 kvm
    2.Etasje: Pirom 112 kvm


    Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er bygge meldt og godkjent til dagens bruk.

    Standard og innhold på Våningshus og kårbolig

    Bygninger har vedlikeholdsetterslep og det må påregnes påkostninger.
    Våningshus:
    Kjeller:  Sekundær rom: teknisk rom.
    2.etg: Sekundærrom Bod
    1.etg: Primær rom: Kjøkkeninngang med trapp, gang, kjøkken, stue1 stue 2, stue 3, hall med trapp samt wc.
    2.etg: Primær rom: Trapperom, 1 gang, bad/vaskerom, stue, gang 2, trapperom 2 og 4 soverom.
    Gulv: Eikeparkett, Ask parkett, laminat, fliser og vinyl.
    Vegger: Fliser, våtroms tapet, malt panel, beiset/lakkert panel, malt tapet, tapet og brystpanel.
    Himlinger: takess i tak (malte/profilerte plater)
    Kjøkkeninnredning:
    Kjøkken fra Syversens snekkeri på Ørje. Innredningen er med takhøye skap, Heltre skrog med
    profilerte fronter i ask. Laminat benkeplate med beslag med skyllekum og oppvaskkum.
    Innebygde hvitevarer med fryseskap, kjølehjørne, microovn, komfyr og koketopp med
    ventilator hette over. Plass og opplegg for oppvaskmaskin. Det er fliser mellom over og underskap.
    Sanitærutstyr:
    Bad / vaskerom i andre etasje:
    Bad/vaskerom utført ca år 2000.
    Gulv med fliser og varmekabler på baderomsdel.
    Våtromsbelegg på vaskerom. Badet er innredet med innbygget badekar, dusjnisje med glassdør, blandebatteri og dusjgarnityr
    på vegg. Baderomsinnredning på 1,4 meters bredde med underskap med porselen benkeplate
    med vask, overskap med speil og lys.
    Vaskerom med plass og opplegg for vaskemaskin, underskap med nedsenket skyllekar.

    Toalettrom 1 etg med fliser på gulv m/varmekabler, vegger med brystning med fliser og tapet
    over, beiset panel i tak. rommet ble oppgradert 1993. Rommet er innredet med 90 cm baderomsinnredning, underskap med benkeplate med
    nedsenket vask, speil med lys over. Gulvmontert toalett.

    Andre etasje:
    Toalettrom med parkett på gulv, tapet på vegg og takess i tak.
    Rommet er innredet med gulvmontert toalett og liten servant på vegg med speil over.

    Kårbolig:
    Kjeller:  Sekundær rom: Teknisk rom, 4 boder.
    Kjeller: Primær rom: Kjellerstue, gang.
    1.etasje: Primærrom: Vindfang, gang/kontor, trapperom, vaskerom, bad, stue, kjøkken, wc og 2 soverom.
    Gulv: Våtromsbelegg. Innvendige gulver i kjeller med teppefliser på kjellerstue, vinylbelegg og støpte gulver i boder.
    1 etg med parkett på stue, malt vinylbelegg på kjøkken og gang/kontor. Vinylbelegg på soverom.
    Vegger Innvendige vegger med malt tapet, tapet og malt panel.
    Himlinger: Innvendige himlinger med takess ( malte/folierte plater) 1 etg og trepanel i tak kjeller.
    Kjøkkeninnredning: 
    Kjøkkeninnredning med slette hvitmalte fronter, laminat benkeplate med stort benkebeslag med
    2 stk oppvaskkummer. Fliser mellom over og underskap. Det er plass og opplegg til
    oppvaskmaskin, komfyr med ventilator. Innredningen har bruksslitasje og er klar for utskifting.
    Sanitærutstyr:
    Bad 1.etasje: Rommet er innredet med baderomsinnredning på 1,2 meter med underskap med heldekkende
    servantplate med vask, overskap og speil med lys. Gulvmontert toalett, Dusjhjørne med dører og
    blandebatteri og dusjgarnityr på vegg, badekar med blandebatteri.
    Vaskerom:
    Rommet er innredet med skyllekar på vegg og opplegg for vaskemaskin.
    Wc:
    Rommet er innredet med gulvmontert toalett, og vask på vegg.

    Oppvarming

    Våningshuset varmes opp med el-panelovner på vegg. Varmekabler på bad samt vedovner.
    Kårbolig: Boligen varmes opp med Klimanette sentralfyr og gulvvarme i bad og vaskerom 1 etg. Vedovn i
    teknisk rom.

    Tomt

    Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

    Areal: 296 400 kvm, Eierform: Eiet tomt

    Tun, jord og skog

    Gårdstun Tun/Bostedsverdi:
    I rundskriv M-3/2002 der det heter: For en del landbruksområder, bl.a. by og tettstedsnære områder og generelt attraktive boområder er det press i boligmarkedet.
    Dette innebærer til dels store forskjeller mellom det alminnelige prisnivået på boligeiendommer og beregnet
    kostnadsverdi på tilsvarende boliger på landbrukseiendommer i et og samme område. I rundskrivet er det derfor bestemt at prisvurderingen av boligen skal ta utgangspunkt i nedskrevet
    kostnadsverdi, og at det deretter kan gjøres et skjønnsmessig påslag for boverdi. Boverdien som opprinnelig var begrenset til kr 500 000,- ble i rundskriv M-1/2010 hevet til kr 1500 000,-
    Boverdi på denne eiendommen settes skjønnsmessig til kr 1500 000,-

    Dyrket mark:
     Den dyrkede marken er fordelt på 3 skifter og ligger rundt gårdstunet. Største skiftet på 168 daa. Arealene har bra arrondering og er lettdreven. noen åkerholmer på største skiftet.
    Dyrket mark består av moldholdig leirjord og har en brukbarproduksjonsevne. Ukjent når grøfting er utført men ifølge leietaker fungerer grøfter normalt i dag. Det opplyses om lav Ph i jorden og det bør kalkes opp.
    Jorden leies i dag ut for et og et år av gangen og det betales en årlig leie på kr 400 pr dekar.
    Dette gir en verdi på dyrket mark på kr 400 pr dekar/ 4% kapitaliseringsrente = kr 10000 - pr dekar
    Verdi jord 206 dekar x kr 10000 - = kr 2060 000-

    Skog:
    Skogen består av 1 teig, denne teigen ligger ca 1 kilometer på nordsiden av eiendommen og strekker seg fra boligfelt på Kjelsåsveien og nordover til Glomma Teigen er på sydsiden delt
    av gårdsvei og kraftlinje fra vest mot øst ca mitt over skogteigen.
    Totalt areal er ifølge Gårdskart.no 76 dekar.
    Skogen består av: - Skog med høy bonitet 75,4 dekar
    - Skog med middels bonitet 0,5dekar
    - Skog lav bonitet 0,1 dekar
    Totalt 76 dekar produktiv skog.
    Deler av skogen er befart av undertegnede, det er lite informasjon om når det er plantet og hogd. Ut fra befaringen er det hogd ut et felt på sydsiden av skogteig og ned til trasse
    kraftlinje, Det står her øverst noe skog i hogstklasse 5 og noe i hogstklasse2-3 resterende er planet til, Her trengs det en innsats med rydding av løvskog og supleringsplanting gran.
    Dette gjelder også liten teig på sydsiden av vei. Også et plantefelt i hogstklasse 2 på vestsiden på nedsiden av kraftlinje .Antar noe eldre skog ned mot Glomma.
    Det er bratt og ulent terreng og det er tunge driftsforhold. Den produktive skogen har etter bonitet ifølge skogkalkulatoren en årlig tilvekst på 48 m³
    Priser lagt til grunn er kr 540 m³ furu sagtømmer, kr 580 m³ gran sagtømmer, gran massevirke kr 260 m³, lau/bjørk kr 250 m³
    Snittpris på gran furu/lau = kr 407 m³
    Gjennomsnittlig bruttopris pr kbm = 407,- kr
    Minus: Hogst pr m2 = 130,- kr
    Faste kostnader-måling, adm = 20,- kr
    Skogfond (15%) = 61,- kr
    Driftsoverskudd pr m³ = 196,- kr
    Driftsoverskudd pr m³ : 196,- kr x 48 m³ balansekvantum =9408 kr
    Dette gir en verdi med 4% kapitaliseringsrente på 9408,-kr =235200 kr

    Offentlige forhold

    Vei, vann og avløp

    Offentlig vei, Offentlig vann og avløp med privat fordelingsnett.

    Reguleringsplan

    Navn: Friområde og campingplass ved Fossum bru - 012419810005 Krosbykrysset - 012419880004 Ny vei fra Krosby til Tovengen, gnr/bnr 92/1 m.fl. - 012420100004 Detaljregulering for barnehage på Rom nordre, gnr/bnr 92/2- 012420130003 E18 Eidsberg grense-Glomma - 012420010002
    E18 utenom Askim. Parsell: Katraleien-Krosby - 012419960002 Rom Søndre 2 - 012419890001
    Formål Jord- og skogbruk, landbruksformål, campingplass, felles avkjørsel, annen veggrunngrøntareal, forretning/industri, gang- /sykkelvei, gangvei, kjørevei, boligbebyggelse, frittliggende småhusbebyggelse, høyspenningsanlegg.
    Kommuneplan: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, veg, boligbebyggelse, parkering, hensynssone H550_15 og H550_18 - hensyn landskap og H530_3 friluftsliv faresone H370 - høyspenningsanlegg.

    Servitutter og heftelser i grunnbok

    1839/900015-1/1  Bestemmelse om bebyggelse  
     15.07.1839 
    Bestemmelse om veg
    Med flere bestemmelser


    1843/900026-1/1  Bestemmelse om bebyggelse  
     03.04.1843 
    Bestemmelse om veg
    Med flere bestemmelser


    1890/900045-1/1  Erklæring/avtale  
     10.04.1890 
    Bestemmelse om regulering av innsjø/vann/elv

    1902/900122-1/1  Bestemmelse om veg  
     19.06.1902 
    rettighetshaver:Knr:3014 Gnr:92 Bnr:20  

    1902/900123-1/1  Best. om vann/kloakkledning.  
     19.06.1902 
    rettighetshaver:Knr:3014 Gnr:92 Bnr:21  

    1906/900136-1/1  Skjønn  
    20.04.1906 
    Bestemmelse om vannrett
    Overført fra gnr. 92 bnr. 11
     
    1912/900157-1/1  Erklæring/avtale  
     08.03.1912 
    Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

    1921/900195-1/1  Elektriske kraftlinjer  
     20.05.1921 
    Rettighetshaver: Oslo kommune
     
    1921/900196-1/1  Elektriske kraftlinjer  
     03.06.1921 
    Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE
     
    1928/900134-3/1  Elektriske kraftlinjer  
     18.09.1928 
    Rettighetshaver: HAFSLUND AS
    Overført fra gnr. 92 bnr. 11
     
    1929/900176-1/1  Elektriske kraftlinjer  
     29.10.1929 
    Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE

    1932/900166-3/1  Elektriske kraftlinjer  
     22.11.1932 
    Rettighetshaver: HAFSLUND AS
    ØSTFOLD FYLKE
    Overført fra gnr. 92 bnr. 11
     
    1935/900240-1/1  Best. om adkomstrett  
     19.03.1935 
    Gjelder denne registerenheten med flere
    1948/2146-1/1  Skjønn  

     04.12.1948 
    Bestemmelse om vannledning
    Med flere bestemmelser
    Gjelder denne registerenheten med flere


    1959/1760-1/1  Erklæring/avtale  
     29.09.1959 
    Vedtak av det offentliges vilkår for statstilskudd i
    forbindelse med senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv
    Gjelder denne registerenheten med flere


    1961/2341-1/1  Best. om vann/kloakkledning.  
     20.10.1961 
    rettighetshaver:Knr:3014 Gnr:92 Bnr:2  
    Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
    Med flere bestemmelser


    1964/230-1/1  Skjønn  
     28.01.1964 
    Bestemmelse om regulering av innsjø/vann/elv
    Gjelder denne registerenheten med flere
     
    1964/587-1/1  Skjønn  
     07.03.1964 
    Elektriske kraftlinjer
    Med flere bestemmelser
    Gjelder denne registerenheten med flere

    1978/1606-1/1  Bestemmelse om kloakkledning  
     08.03.1978 
    Rettighetshaver: ASKIM KOMMUNE
    Med flere bestemmelser

    1982/3407-1/1  Elektriske kraftlinjer  
     02.06.1982 
    Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE V/OSLO LYSVERKER

    1985/3271-1/1  Erklæring/avtale  
     06.05.1985 
    Bestemmelse om tilknytning til offentlig spillvannskloakk

    1996/887-1/1  Erklæring/avtale  
     13.02.1996 
    Grensegangssak
    Med flere bestemmelser
    Gjelder denne registerenheten med flere

    2006/156238-1/200  Elektriske kraftlinjer  
     07.03.2006 
    Rettighetshaver: HAFSLUND NETT ØST AS  
    Org.nr: 979904371
    Elektriske kraftlinjer
    Bestemmelse om adkomstrett
    Bestemmelse om bebyggelse
    Med flere bestemmelser

    2008/138102-1/200  Jordskifte  
    15.02.2008 
    Kart i saken er forelagt, men skal ikke scannes p.g.a. formatet.
    Gjelder denne registerenheten med flere

    2011/934726-1/200  Jordskifte  
     11.11.2011 
    Grensegangsak 0100-2011-0012 Rom
    Gjelder denne registerenheten med flere

    2015/141514-1/200  Jordskifte  
     17.02.2015 
    jordskiftesak 0100-2005-0007 E18 Spydeberg
    Gjelder denne registerenheten med flere

    2017/1014989-1/200  Bestemmelse om jordkabel/jordkabelanlegg  
     18.09.2017 21:00 
    Rettighetshaver: ELVIA AS  
    Org.nr: 980489698

    2017/1014989-2/200  Bestemmelse om adkomstrett  
     18.09.2017 21:00 
    Rettighetshaver: ELVIA AS  
    Org.nr: 980489698

    2017/1014989-3/200  Bestemmelse om bebyggelse  
     18.09.2017 21:00 
    Rettighetshaver: ELVIA AS  
    Org.nr: 980489698
    Byggeforbud og beplantning

    Ferdigattest

    Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 22.09.1986. Det finnes ingen ferdigattest på våningshuset i kommunens arkiver dette pga alder

    Informasjon om odelsloven

    Alle odelsberettigede har fra skrevet seg sin odel.

    Informasjon om konsesjonsloven og jordloven

    Denne eiendommen er blant annet underlagt jordloven og konsesjonsloven. Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven på eiendommen. Det er den enkelte kommune som er rett konsesjonsmyndighet. I konsesjonsbehandlingen legges det særlig vekt på: 1. At kjøper skal oppfylle sin boplikt. Innflytting i boligen på gården skal skje senest ett år etter tinglysning av skjøte og deretter må man bebo eiendommen i minst 5 år etter dette. 2. At eiendommen driftes. Arealer med dyrket mark skal holdes i hevd, altså dyrkes videre hvilket også følger av jordlova. Ofte vil utleie av jorda til en nabobonde vil være tilstrekkelig.
    3. Den avtalte prisen må tilgodese en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling. Det er dette som kalles priskontroll hvor kommunen i praksis vurderer hvorvidt den avtalte prisen mellom kjøper og selger ligger på et riktig nivå. Det er Kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon i henhold til konsesjonslovens §9 både med hensyn til priskontroll, drift og botid. Bud med forbehold om konsesjon vil ikke bli godtatt av selger. Etter bud aksept og påfølgende kontraktsmøte forplikter kjøper seg til samtidig å søke konsesjon på eiendommen. Dersom konsesjonsmyndigheten i den respektive kommunen fatter et negativt konsesjonsvedtak plikter kjøper å påklage dette til fylkesmann, alternativt å rette seg etter de pålegg konsesjonsmyndighetene gir. Uavhengig av hva endelig konsesjonsvedtak blir, har kjøper ingen rett til å kreve prisavslag fra selger. Avtalt kjøpesum må betales fullt ut i henhold til kjøpekontraktens overtakelsesdato. I ytterste konsekvens kan et negativt konsesjonsvedtak innebære at kjøper må foreta et videresalg av eiendommen. Kjøper vil da måtte må bære et eventuelt økonomisk tap. Se utfyllende informasjon på landbruksdirektoratets hjemmeside: https://www.landbruksdirektoratet.no/no/eiendom-og-skog/eiendom/konsesjon/konsesjon#hva-maa-jeg-gjoere-hvis-jeg-ikke-faar-konsesjon- Alle landbrukseiendommer er også omfattet av jordlovens bestemmelser. Dette innebærer at det er drivepliktog at det gjelder et forbud mot deling av gården. Dette gjelder også selv om eiendommen består av flere bruksnumre. Spørsmål om odel, bo-og driveplikt, konsesjon og delingsforbudet kan rettes til oppdragsansvarlig.

    Økonomiske forhold

    Prisantydning

    10 150 000,-

    Takst / tilstandsrapport

    Utført av : Tor Helge Randem Markedsverdi : 10 150 000,-

    Energiforbruk og energimerking

    Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

    Kommunale avgifter

    Kr. 17 894

    Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

    Kjøper forplikter seg til å følge de til enhver tids retningslinjer for samarbeid og eventuelt sin andel av økonomiske kostnader for vedlikehold av privat gårdsvei og øvrig nabosamarbeid.

    Oppgjør

    Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

    Annet

    Arealangivelser i salgsoppgaven

    Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

    Diverse

    Kårboligen er i dag utleid for kr. 10. 000,- pr mnd. Leietaker ønsker å fortsette leieforholdet. Det gjøre videre oppmerksom på at noen hvitevarer på kjøkkenet eies av leietaker og vil bli fjernet dersom leieforholdet opphører.  Leietaker har husleiekontrakt med 3 mnd oppsigelse. Ved spørsmål kontakt megler. 
     
    Ved overtakelse av eiendommen blir våningshuset og eventuelt kårbolig ryddet og rengjort. Øvrige bygninger og utearealer overtas slik det fremstår på visning og vil ikke bli ryddet eller rengjort ut over dette. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han selv ønsker av Løsøre, maskiner, redskaper og antikviteter. Dette gjelder også frittstående hvitevarer.

    Antikk og løsøre

    Landbruksdirektoratets søknadsskjema for konsesjon finnes et eget punkt for løsøre, pkt. 7. Til forskjell fra en ordinær enebolig selges ofte en landbrukseiendom med en del løsøre, maskiner ogredskaper, samt antikviteter/ gamle bruksgjenstander, som medfølger gårdsbruket. Kjøper skal ikke betale dokumentavgift av denne delen av kjøpet, ei heller skal selger kapital beskattes. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter skal reguleres i en egen kontrakt mellom kjøper og selger uavhengig om det anses som en del av kjøpstilbudet kjøper har gitt på eiendommen, eller om det kommer i tillegg til kjøpstilbudet på eiendommen. Selger har full bestemmelsesrett over hva slags løsøre som kan følge gården og hva som eventuelt skal komme tillegg. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter som kommer i tillegg til kjøpesummen for eiendommen kan kjøper selv velge om han/hun skal godta eller ikke. Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter erutenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene.Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

    Maskiner og utstyr

    Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter er utenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene. Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

    Budgivning

    Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av Bank ID. Selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud. Likeledes er budgiver klar over at budet er bindende for når det er kommet til selgers kunnskap. Handelen er juridisk bindende for begge parter dersom budet aksepteres innen akseptfristen. Ved innsendelse av bud på eiendommen til megler bekrefter budgiver at den skriftlige salgsoppgaven, pdf. dokument eller trykket salgsoppgave, er gjennomlest og forstått.

    Overtagelse

    Avklares i forbindelse med budgivning.

    Solgt 'som den er'

    Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

    Lov om hvitvasking

    I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.