MENY LUKK

Landbrukseiendom
Gaulinveien 192, 1747 Skjeberg

Prisantydning: 9 900 000 kr
Omkostninger: 248 842 kr
Totalpris: 10 148 842 kr
Kommunale avgifter: 4 645 kr per år
Boligtype: Landbrukseiendom
Bruksareal: 78 m²
Bruttoareal: 84 m²
Eieform: Selveier
Verditakst: 9 900 000 kr
Byggeår: 1863
Energimerking:
Tomt: Eiet tomt
Tomteareal: 58700 m² (eiet)
Omkostninger oppsett: 9 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
247 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 900 000,-))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
248 842,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 148 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Hanne Marie Tegneby
95 76 17 29
hanne@landbruksmegling.noKomplett salgsoppgave: Vis Pdf
Vising: 05.07.2020 14:00
Visning blir avholdt 05 juli med forhåndspåmelding. Det blir avholdt individuelle visninger.
Adresse: Gaulinveien 192, 1747 Skjeberg

Beliggenhet

Adresse

Gaulinveien 192

Matrikkel

Gnr. 1125, Bnr. 3

Beliggenhet, adkomst

Drømmer du om et eget ferieparadis i skjærgården? Kanskje et vakkert lite landsted med stille, skjermet og solrik beliggenhet? Da kan Bastholmen være noe for deg enten du bare vil bruke stedet når du har mulighet i ferier og helger eller om du vil bosette deg her. 
Eiendommen er registrert som en landbrukseiendom (uten boplikt) og ligger innerst i Røsneskilen med  flere hundre meters lang og vestvendt strandlinje med egne brygger og tilhørende holmer, derav navnet Bastholmen. Den store solrike eietomten på 58,7 dekar består hovedsakelig av annet markslag/naturlig kystvegetasjon, innmarksbeite på 4,6 dekar, fulldyrka jord på 1,6 dekar og produktiv skog på 6,5 dekar.

Det koselige våningshuset og den helt nye rødmalte låven med hvite vinduer og dører ligger omkranset av grønne enger som skråner svakt ned til sjøen sydvest for eiendommen og skog og grusvei nordøst. Her ligger alt til rette for gode og varige barndomsminner. Bastholmen har rikelig med boltreplass, og kombinasjonen av skog, enger, sjø og holmer gir mange muligheter for lek og oppdagelse. Fra egen brygge og med båt er det bare å legge turen ut i den vakre skjærgården, som byr på et mylder av idylliske øyer, spennende naturopplevelser og et biologisk mangfold. Anbefales kan bl.a. Skjærhalden, den ytterste Hvaler øyen som ligger like over Singlefjorden med flott gjestehavn, sjøbuer og flere restauranter.
Makø, på Nordre Sandøy er et annet alternativ. Kjør gjennom sjarmerende Gravningssund og du kommer til sommeråpent småbruk med flere dyr og deilig kortreist mat. Legg gjerne til i Tordenskiold bukta, et yndet sted for båtfolk. Fra Nordre Sandøy ser du rett over på Svenskekysten og videre ut til Kosterøyene og Resø. Lei en sykkel og tilbring dagen på øyene med flest soldøgn og fantastisk flora.
Singleøya som er den første store øya du kommer til i Singlefjorden er populært for dagsutflukter eller overnatting i telt, pakk nistekurven og familien og tøff i vei. Ta gjerne med fiskesnøret da makrellen biter godt i skumringen. Vel hjemme igjen kan barna fiske krabbe fra brygga eller ro over til holmene tilhørende eiendommen, her er det fint å bade.

Bastholmen som bosted passer for de som er opptatt av ro og nærhet til natur, sjø- og skjærgård samtidig med at det ikke skal være for langt til hva familien trenger i hverdagen. Til Skjeberg med skoler, barnehager, dagligvare og div. andre butikker er det ca. 10 minutter å kjøre og det er ca. 7-8 minutter til Svinesundparken med mange forretninger. Til Halden og Sverige er det drøye 15 min med bil men her kan du også velge båtveien. Det samme til Fredrikstad sentrum (nylig kåret til Norges mest attraktive by) for handleturen, kinobesøket eller en rusletur langs den flotte bryggepromenaden. Til Oslo er det en drøy time avhengig av hvor i Oslo du bor, fra sydgrensen er det ca. 55 min. kjøring.


Adkomst:
Singlefjorden som ligger i samme farvann som Hvalerøyene like ved svenskekysten øker i popularitet for hvert år. Firefelts motorvei nesten hele veien, uten kø gjennom by og bomringer foretrekkes av stadig flere.
Ta E6 mot Sør (Svinesund)
Ta av ved skilt til Løkkevika
Følg riksvei 118 mot Ingedal (gamle E6 mot Halden)
Ta av til Høyre ved skilt til Grimsøya
Følg denne veien over broen og et lite stykke til.
Ta til venstre inn Gaulinveien og følg den smale veien gjennom bondegårder og jorder til du ser eiendommen komme opp på høyre side. Kjør inn på tunet ved låven/driftsbygningen og parker her.

Bygninger

Type, eierform og byggeår

Landbrukseiendom, selveier.
Våningshus oppført i 1863.
Driftsbygning/låve oppført 2020

Bygninger og byggemåte

Våningshus:
Fundamentering, grunnmur og kjellergulv; ringmur i kombinasjon av betong og granitt forankret i fjell.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader:
Tradisjonelt tre bjelkelag. Ytterveggene kan være oppført i tømmer eller reisverk. Utvendig trekledning. Uisolert. Vinduer og karmer i rammer i tre og enkle glass.
Takkonstruksjon med yttertak:
Saltak i tre tekket med betongtakstein. 

Driftsbygning:
BRA: 153 kvm, BRA 144 kvm og inneholder et åpent areal, vognskjul og boder.
Støpt plate på mark. Vegger er oppført i lett bindingsverk hvorav deler er isolert. Takverk i tre tekket med betongtakstein. Labankporter og moderne vinduer med doble glass.

Uthus:
BRA: 12 kvm, BRA 10 kvm.
Enkelt uthus, tradisjonell trebygning. I tillegg er det enda en bygning som er jordkjeller med overbygg.

Jordkjeller:
Tidligere brukt som potetkjeller og lagring av mat.

Eiendommens historie

Eiendommen var før nåværende selgers eiertid feriehjem for telearbeiderne i Halden.

Arealer og fordeling per etasje

Våningshus BTA: 84 kvm., BRA: 78 kvm.

P-ROM 78 kvm.
1.Etasje: Vindfang/hall, kjøkken, stue 1 og stue 2 trapperom til 2. etasje.
2.Etasje: Trapperom og to oppholdsrom.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er bygge meldt og godkjent til dagens bruk.

Standard

Gammelt våningshus oppført i 1863 med et stort behov for oppgradering ift. dagens standard. Det er søkt Sarpsborg kommune om oppføring av nytt våningshus på ca. 220 kvm. Sarpsborg kommune har vilkår om endring av høyde/ kjellers høyde ift nåværende tegninger, konferer megler for ytterligere opplysninger vedrørende sakens fremgang og status. Siste dokumenter innsendt fra Pål S Sommerset v/Torp Byggkonsult AS samt kopi av korrespondanse Sarpsborg kommune kan fås ved henvendelse til megler.

Nåværende våningshus er ei lita trivelig stue/bolig med overbygd terrasse i forkant av inngangsparti hvor du har morgensolen og en større sydvestvendt terrasse med fin utsikt til vannet.
På gulv er i det i all hovedsak vinylbelegg i 1. etasje og beisede tregulv i 2. etasje. På vegger er det malte flater og furupanel hvorav noe er malt. Himlinger består av hvitmalte plater og panel. Kjøkken i begge etasjer er av eldre dato med malte fronter, vaskekum i sink. Det er ikke tilrettelagt for bad.

Oppvarming

Pipestokk trolig teglstein anboret med vedovn. Forøvrig elektriske panelovner.

Parkering

Det er bygd en stor driftsbygning på tunet hvor det er plass til mange biler, traktorer og annet redskap samt at det er flere biloppstillingsplasser på tunet.

Tomt

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Eiet tomt på 58,7 daa hvorav 1,6 daa er fylldyrka mark, 4,6 daa er innmarksbeite, 6,5 daa er produktiv skog og resten ca. 44,4 daa er utmark. Bastholmen er på 3,8 daa nesten 150 meter lang og 50 meter bred, kun 5 minutters rotur fra eiendommen.

Den solrike tomten til småbruket/landbrukseiendommen ligger innerst i Røsneskilen i vakkert naturlandskap og med utsikt til sjøen. Rundt tun og hage er det en rik blomsterfauna med irrgrønt gress og typisk kystlandskap. Her kan dyra beite på store utmarksområder og den eneste lyden som høres her ute er fuglekvitter og lyden av grus under føttene. Øvrig tomt er sammensatt med dyrka mark, skogteiger, fjellrabber, strender grusveier og tunet som er omkranset av våningshus og låve/driftsbygning. Det er lagt kommunalt vann og avløp via et vannlag frem til bygning men ikke inn i boligen da selger har lagt inn søknad om oppføring av nytt våningshus. Sommervannsledning. I følge eier er eiendommen fritatt for vei- og vedlikeholdsavgift. I tillegg er det holmer tilhørende tomten, den største Bastholmen er på 3,8 daa. her ute er det fint å bade og kanskje telte da de blir litt eldre. Da kan man ta robåten fra en av eiendommens brygger eller kanskje svømme ut.

Eiendommen "Bastholmen" er utskilt fra Slang Østre i 1863 jfr. skylddelingsforretningen implementert i prospekt. Sitat skylddelingsforretning: Pladsen Bastholmens eier skal derfor ha rett til fornøden vei over Slaugengaardens sameie og jorden til den almindelige bygdevei; Endelig bemerkes at havneretten i Udmarken og sameiet ved Slaugeskilen er felles for Gaardpartene Slaugen Østre og Bastholmens eiere. Beiteretten benyttes av Åsmund Gaulin, eier av Slang Østre i dag. Driveplikten ift bruk av utmark er således oppfylt for den del av arealet på eiendommen.
Megler har ifm. salgsoppdraget mottatt en henvendelse fra Åsmund Gaulins advokat Marion Nordenhaug hvor det ønskes at vi opplyser om følgende: Eksisterende bryggeanlegg i Slaugeskilen tilhører eier av Slang Østre. Eier av Slang Østre har adkomstrett til bryggeanlegget via traktorvei over Bastholmen. I tillegg benytter eier av Slang Østre seg av vinteropplag av bryggene på land. Selger forholder seg til skyldforretnings ordlyd hvorav det foreligger en beiterett i Udmark altså ingen rett til vei samt brygge/bryggeopplag.

Tilliggende fasiliteter

Det er tilhørende en festetomt på eiendommen. Det betales i dag en fasteavgift på kr. 17,50 pr. år. Neste regulering vi finne sted i 2028.

Offentlige forhold

Vei, vann og avløp

Det ligger en ferdigmelding i Sarpsborg kommune fra 2008 om kommunalt vann- og avløp.
Selger har andelsbrev i Røsneskilen vann og avløpslag og har betalt for vannledning frem til våningshuset.

I selgers eiertid har han flyttet veien som gikk gjennom gårdstunet til østsiden av bebyggelsen for å ivareta en skjermet og usjenert beliggenhet.

Reguleringsplan

Eiendommen er en landbrukseiendom som ligger i et område for landbruk, natur og friluftsliv (LNF). Kommuneplankartet viser dette. I tillegg er eiendommen omfattet av kystsoneplanen da den grenser til skjærgården.

Odel og konsesjon

Det er ingen odel på eiendommen.

Eidommen er ikke konsesjonspliktig, men kjøper må undertegne på grønt egenerklæringsskjema pga  tomtestørrelsen. 

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på våningshuset, det er heller ikke vanlig for boliger oppført på 1800 tallet.

Økonomiske forhold

Prisantydning

9900000,-

Takst / tilstandsrapport

Verditaksten over fast eiendom er utført av takstingeniør Terje Westby datert 24.06.20. Taksten er en del av salgsoppgaven og må gjennomgås for ytterligere bygningsmessig informasjon og før bud på eiendommen inngis.

Energiforbruk og energimerking

G orange

Kommunale avgifter

Gnr. 1125  Bnr. 3

Eiendomsskatt  kr. 3.345,00
Sommerrenovasjon  kr. 1.300,00 inkl. mva.

Til sammen kr. 4.645,00

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Annet

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt. tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Eiendommen gnr 1125 bnr 3 er en landbrukseiendom uten boplikt. I følge NIBIO´s gårdskart består eiendommen totalt av 58,7 dekar hvorav 1,6 dekar fulldyrka jord og 4,6 dekar innmarksbeite. Det er driveplikt på jordbruksarealet, jf. jordloven § 8. Driveplikten er varig, og gjelder så lenge hjemmelshaver er eier av eiendommen. Driveplikten kan oppfylles ved at eier driver jordbruksarealet selv/står økonomisk og juridisk for driften selv eller ved at arealet blir leid bort på 10-års jordleieavtale. Jordleieavtalen er uoppsigelig for eier i leieperioden (unntak: ved mislighold av avtalen). En eventuell jordleieavtale skal sendes kommunen for godkjenning.

Ved salg benyttes egenerklæring om konsesjonsfrihet i kommuner med nedsatt konsesjonsgrense, pkt. 4 A 2.

Da eiendommen er registrert som en landbrukseiendom og har historie helt tilbake til 1800 tallet er det flere tinglyste erklæringer og servitutter tilhørende eiendommen. Erklæringer ligger implementert i salgsoppgave og bør leses gjennom før bud på eiendommen inngis.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.