Idyllisk småbruk nær sjøen - SOLGT ETTER FØRSTE VISNING!

Prisantydning: 2 950 000 kr
Omkostninger: 75 092 kr
Totalpris: 3 025 092 kr
Kommunale avgifter: 11 235 kr per år
Boligtype: Landbrukseiendom
Bruksareal: 156 m²
Bruttoareal: 173 m²
Eieform: Selveier
Verditakst: 2 950 000 kr
Byggeår: 1900
Energimerking:
Tomt: Eiet tomt
Tomteareal: 47176 m² (eiet)
Omkostninger oppsett: 2 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,-))
--------------------------------------------------------
75 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 025 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Hanne Marie Tegneby
95 76 17 29
hanne@landbruksmegling.no  Forhåndsvisning salgsoppgave: Vis Pdf
  Vising: Tirsdag 06.10.2020 17:30 - 18:30
  Forhåndsavtal visningtidspunkt med megler.
  Adresse: Strandløkka 15, 1747 Skjeberg

  Beliggenhet

  Adresse

  Strandløkka 15 1747 Skjeberg
  Gnr. 1002, Bnr. 6 og 14

  Beliggenhet, adkomst

  Småbruket Strandløkka ligger som navnet tilsier få minutter fra sjøen innerst Skjebergkilen, kalt "Feriehjemmet" på folkemunne. Omkringliggende område består av spredt bolig- og landbruk og fritidseiendommer nærmere sjøen. I gamle dager hadde store bedrifter som Borregaard, feriekolonier for arbeiderne sine her ute. Kvastebyen er et flott sommerparadis med bl.a. store gressletter som går over i en lang barnevennlig sandstrand, her ligger også kafè Bukten og en veldrevet og populær campingplass som grenser til store beitearealer for hestene til Marits rideskole. Vis av vis Kvastebyen ligger Høysand bad med strand, svaberg og stupebrett, populære ISI bar og Salt restaurant. Både Kvastebyen og Høysand er flotte utgangspunkt for båtturer ut til Singlefjorden, Hvaler øyene og Svenskekysten. Skoler, barnehager, dagligvare og div. andre forretninger finner du nær Stasjonsbyen bare 2-3 km. fra småbruket. Videre er det kort vei til E-6 og infrastruktur noe trafikksus høres fra E-6. Til Sarpsborg sentrum er det ca 15 minutter og drøye 20 minutter til Halden by. Med utgangspunkt i E-6 fra Sarpsborg kjør sydover, ta av ved Solbergtårnet, til RV 110 Fredrikstad/Skjeberg stasjon og følger veien mot stasjonsbyen. Ta av fra Oltidsveien inn på Kvastebyveien, kjør i noen minutter og ta skarpt til venstre ned Strandbakken 15. Fra Halden kjør gamle E-6 mot Høk og videre derfra til stasjonsbyen, ta til venstre over togovergang, følg Oldtidsveien og ta av til venstre ved skiltet inn til Kvastebyen. Følg veien som anvist ovenfor.

  Det gamle og koselige småbruket består av en stor eplehage, gressarelaer og utmark, dyrka mark, skog, låve, stabbur, potetkjeller uthus, garasje og et gammelt og koselig våningshus. Småbruket, som heter "Striden" i matrikkel trenger friskt pågangsmot og dyktige hender til å rehabilitere og oppgradere bygningsmassen og tomt. Det nydelige stedet med den gamle eplehagen gir mange muligheter. Her er det  tilrettelagt for å ha dyr med fine beiteområder og låve for husly. Ønsker du å være selvforsynt på grønnsaker, frukt og bær kan det høstes og sås på egen jord. På en varm sommerdag sykler du kanskje ut til sjøen og tar middagen her etterfulgt av et bad eller to. Mange flotte turmuligheter i området med kyststien som går like syd for eiendommen.

  Bygninger

  Type, eierform og byggeår

  Landbrukseiendom Selveier, oppført i 1900
  Våningshus, antatt oppført  tidlig på 1900 tallet, våningshus registrert i matrikkel i1903. Dobbelgarasje antatt oppført i 1966, potetkjeller antatt oppført i 1925 øvrig bygningsmasse har ukjent byggeår.

  Bygninger og byggemåte

  Bygninger på småbruket Striden:

  Våningshus, antatt oppført  tidlig på 1900 tallet, registrert i matrikkel i 1903.

  Våningshuset har behov for omfattende oppgradering for å tilfredstille dagens krav til standard. I matrikkel er våningshus registrert som en enhet, det kan imidlertid se ut til at boligen fra gammelt av er brukt som tomannsbolig ved at det er to innganger og grovkjøkken også i 2. etasje.

  Boligen er sannsynlig fundamentert på stedlige masser.
  Yttervegger av tre, kledd utvendig med kledning. Vinduene er dels med enkle/koblede glass og dels med isolerglass
  i malte trerammer. Malte dører, vinduer, rekkverk, vindskier og kledning.
  Oljet dør.
  Takkonstruksjon av sperrer med saltak løsning, isolert mot oppholdsrom. Yttertaket er lagt om i de senere år og tekket med
  undertak, sannsynlig sløyfer, lekter og rød betongtakstein. Takrenner, -nedløp og beslag av stål nytt ifm omlegging og pipe over tak.

  Innvendig:
  Gulv: Hovedsakelig vinyl,  heldekningsteppe i gang og på det ene soverommet,  malte plater og delvis malte tregulv. Tretrapp til 2. etasje.
  Vegger: Malt og lassert panel, plankett, tapeter, og plater
  Himlinger: lassert og malt panel og hvite takplater
  Eldre kjøkkeninnredning i eikutførelse med profilerte fronter, to vitrinedører, nedfelt kum og benkeplate i laminat, fliser mellom benk og overskap. Ventilator over plass til stekeovn, ventilasjon er avsluttet på loft noe som kan medføre lukt og fuktskader i tilstøtende konstruksjoner, bør utbedres. Oppvaskmaskin under benk og plass til frittstående kjøleskap/fryser. Stort vindu med plass til lite spisebord.
  På bad er den hvite baderomsinnredningen med profilerte fronter og hvit nedsenket servant i benkeskap og speil og lite skap på oversiden og WC av nyere dato. Dusjkabinett og stålkum.
  I stua er det en relativt ny vedovn, videre er det panelovner og reflektorovn på bad.

  For ytterligere bygningsmessige opplysninger og før bud på eiendommen inngis må tilstandsrapport bolig utført av byggmester og takstmann Henrik Hals datert 23.09.20 gjennomgås. Eiendommen som selges er et dødsbo som har stått tomt i en periode. Interessenter oppfordres derfor til en nøye gjennomgang, gjerne med sakkyndig.

  Dobbelgarasje, antatt oppført i 1996.
  Fundamentert på oppfylte masser, noe skift med lettklinker før trevegger, kledd med malt panel. Yttertak med saltakløsning, tekket med takstein. Innlagt strøm. Leddproter av tre hvor en har en ekekrisk protåpner. Støpt gulv på grunn.

  Uthus, byggeår ukjent.
  Uthus med saltak løsning, oppført i trekonstruksjoner.Innvendig tregulv i deler av bygget og jordgulv i resterende del.Bygget har et ildsted tilknyttet til en teglsteinspipe.Utvendig panel på vegger og taket er tekket med takstein.
  Bygget har råteskader og spor etter skadedyr. Utbedringer bør påregnes.

  Driftsbygning/låve, byggeår ukjent:
  Driftsbygning/låve med utbedringsbehov. Del av bygningen er oppført av teglstein- og trekonstruksjoner og resterende bygningsmasse er
  av trekonstruksjoner. Saltak løsning med teglstein. Bygget har råteskader, setninger og et stort utbedringsbehov.

  Stabbur, byggeår ukjent:
  Stabbuet er oppført i trekonstruksjoner og saltak løsning, tekket med takshingel. Utvendig panelt vegger. Døren var låst på befaringsdagen, det ble ikke utført en innvendig befaring av undertegnede.
  Bygget er av eldre dato og det bør påregnes vedlikehold/utbedringer av bygningen.

  Potetkjeller antatt oppført i 1925;
  Potetkjeller er oppført i gråstein- og trekonstruksjoner, saltak løsning, tekket med teglstein. Gråsteinskonstruksjonen fremstår som intakt og stort utbedringsbehov på overliggende trekonstruksjon. Råte og skade i denne del.

  Sefrak ID Navn P25 - status
  0115-0206-026 BOLIGHUS, STRANDLØKKEN Annet SEFRAK-bygg
  0115-0206-025 LÅVE, STRANDLØKKEN Annet SEFRAK-bygg
  0115-0206-024 UTHUS, STRANDLØKKEN Annet SEFRAK-bygg

  For ytterligere bygningsmessige opplysninger les tilstandsrapport bolig utført av Byggmester og takstmann Henrik Hals implementert i salgsoppgave. Merk at det kun er utført tilstandsrapport på våningshus, øvrige bygninger er gjennomgått
  av takstmann dog uten kriterier for tilstandsrapport.

  Arealer og fordeling per etasje

  Våningshus: BTA. 173 kvm, BRA: 156
  P-ROM: 156 kvm
  1.Etasje:    Vindfang, gang, bad, kjøkken, stue, bi-entre, 2 soverom.                                                                              
  2.Etasje:    Trappegang med utgang, gang, grovkjøkken og 3 soverom.
  Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

  Garasje: BTA: 35 kvm, BRA: 32 kvm

  Uthus: BTA: 46 kvm, BRA: 42 kvm.

  Driftsbygning/låve: BTA: 125 kvm, BRA: 113 kvm.

  Stabbur: BTA: 13 kvm, BRA: 11 kvm.

  Potetkjeller: BTA: 25 kvm, BRA: 12 kvm.

  Oppvarming

  Panelovner, reflektorovn og vedovn. Ihht opplysninger fra Sarpsborg feievesen er det tilsyn utført: 18.01.2018
  Feiing utført: 24.01.2018. Ingen avvik eller anmerkninger på boligen.
  Som en ekstra info kan Jan Olav Olsen i Sarpsborg Brann- og feievesen informere om at "Skorstein er rehabilitert i 2011 og da er også ildstedet installert. Da er også ildstedet av så ny dato at det er helt i henhold til gjeldende utslippskrav som ovner nå produseres med".

  Parkering

  Dobbeltgarasje og flere garasjeplasser på tun.

  Tomt

  Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

  Areal: 47 176 kvm, Eierform: Eiet tomt

  Stor, eiet og solrik tomt på 47 176,1 kvm.

  Tomten består av fulldyrka jord på 6,6 dekar, innmarksbeite 7 dekar, produktiv skog 14,5, annet markslag 14,3 og bebygd del, bre samfunn 4,9 dekar.

  Nydelig tomt bestående av gruset innkjørsel og stor eplehage med frukttrær. En del skog på eiendommen.

  Syd på eiendommen er det registrert kulturminne, bergkunst.
  Skålgropfelt. 2019: 1 tydelig, enkeltliggende skålgrop på et N-S orientert bergskjær i skog med mye berg i dagen. Ristningsberget ligger i øvre del av en bratt, Ø-vendt skråning i et område preget av flere bergskjær med omtrent samme orientering. Skålgropa ligger på S-re del av bergskjæret, på den øvre, flatere delen av den Ø-vendte skråflata ned fra bergryggen. Det er et naturlig hakk i bergskjærets S-lige del, gropa ligger 40 cm N for hakkets Ø-lige ytterkant. Berget har en grov, forvitret overflate, noe som også preger gropa. Diameter 6,5 cm og dybde 1,5 cm. Se kart implementert i salgsoppgave.

  Eiendommen består av to bnr. 6 og 14. I følge Frank Schander i Sarpsborg kommune er eiendommen et kommabruk, dvs. at man ikke vet hvor grensene mellom gnr. 14 og 6 går. Eiendommens grenser er usikre hvilket ikke er uvanlig på eiendommer av en viss størrelse, en oppmålig anbefales for nøyaktig grensefastsettelse.

  Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp

  Offentlig vann- og avløp.

  Reguleringsplan

  Eiendommen ligger innenfor kommunedelplan for kystsonen. Se plananalysen for mer informasjon implementert i prospekt for mer informasjon.
  Eiendommen ligger innenfor strandsonegrensen - rikspolitiske retningslinjer for Oslofjordregionen.
  Kystsoneplanen er under rullering. Rulleringen kan resultere i endringer av både kart og bestemmelser.

  Arealbruk LNFR areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, mv ,Nåværende
  Delareal 11 555 m²
  KPHensynsonenavn H720
  KPBåndlegging Båndlegging etter lov om naturvern
  Delareal 1 256 m²
  KPHensynsonenavn H_560
  KPAngitt Hensyn Bevaring naturmiljø
  Delareal 21 m²
  Arealbruk Bebyggelse og anlegg, Nåværende

  Tinglyste rettigheter og servitutter

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

  Gnr. 1002, bnr. 6
  1922/900216-1/3  Erklæring/avtale  
   22.03.1922  Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
   
  1925/900262-1/3  Bestemmelse om vannrett  
  10.08.1925  rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1002 Bnr:18  

  1963/304228-1/3  Erklæring/avtale  
  14.12.1963  Vedtak av det offentliges vilkår for statstilskudd i
  forbindelse med senking/lukking av grøft/bekk
  Senking av Skjebergbekken
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  1963/304229-1/3  Erklæring/avtale  
  14.12.1963 Opprensknings- og vedlikeholdsarbeider av Skjebergbekken
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  1983/301534-1/3  Erklæring/avtale  
  24.02.1983  Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
  av denne eiendom
   
  1983/306403-1/3  Best. om vann/kloakkledn.  
  27.07.1983 rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1002 Bnr:18  
  Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere

  1983/308682-1/3  Erklæring/avtale  
  10.10.1983  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  1983/308683-1/3  Erklæring/avtale  
  10.10.1983  Rettighetshaver Skjeberg kommune
  Pumpestasjon og adkomstrett til denne samt rett til å ha automatikkskap på låvevegg
   
  1991/1454-1/3  Jordskifte  
  12.02.1991  Sak nr. 10 B/1983.
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Gnr. 1002, bnr. 14
  1903/900120-1/3  Bestemmelse om veg  
  09.11.1903  rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1002 Bnr:1  

  1977/304497-1/3  Bestemmelse om bebyggelse  
   06.06.1977  rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1002 Bnr:18  
  Garasje - uthus 0,0 meter fra grensen
   

  1983/306403-1/3  Best. om vann/kloakkledn.  
  27.07.1983  rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1002 Bnr:18  
  Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere
   
  1983/308682-1/3  Erklæring/avtale  
  10.10.1983  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  1991/1454-1/3  Jordskifte  
  12.02.1991  Sak nr. 10 B/1983.
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  1992/5826-1/3  Fredningsvedtak  
  22.06.1992 
  FORSKRIFT OM VERN AV SKJEBERGKILEN NATURRESERVAT
  MED FLERE BESTEMMELSER
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  2006/773-1/3  Erklæring/avtale  
  25.01.2006  Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter
  Bestemmelse om adkomstrett
  Bestemmelse om bebyggelse
  Med flere bestemmelser
  Rettighetshaver
  FORTUM DISTRIBUSJON AS
   
  2010/307562-1/200  Fredningsvedtak

  2014/137879-1/200  Jordskifte  
  18.02.2014  Grensegangsak: 0100-2011-0039 Skjebergkilen
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Ferdigattest

  I gølge Sarpsborg kommune er det ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i deres arkiver. Det er heller ikkke vanlig for boliger opppført plan og bygningslovens ikrattredelse i 1965.

  Økonomiske forhold

  Prisantydning

  2 950 000,-

  Takst / tilstandsrapport

  Utført av : Henrik Hals Takstdato : 23.09.2020 Teknisk (byggmassens) verdi : 1 677 695,- Markedsverdi : 2 950 000,- Teknisk verdi : 1 677 695,- Formuesverdi : 529 916,- Sekundær formuesverdi : 1 907 696,-
  Boligsalgsrapport utført av byggmester og takstmann Henrik Hals datert 28.09.2020

  Energiforbruk og energimerking

  Orange G

  Kommunale avgifter

  Kr. 11 235
  Kr. 11 235,- inkl. eiendomsskatt.

  Oppgjør

  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Annet

  Arealangivelser i salgsoppgaven

  Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

  Andre opplysninger

  Registrert Kulturminne på eiendommen, Bergkunst.
  Sefrak Sefrakminne Gul er registrert på bygninger
  SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Navnet er
  en forkortelse for Sekretariatet For Registrering Av faste Kulturminner, som var navnet på den
  institusjonen som påbegynte arbeidet med registeret. I dag ligger ansvaret for registrering og
  vedlikehold av data hos Riksantikvaren.
  Det at et hus er registrert i SEFRAK gir det ikke automatisk vernestatus, og legger heller ikke spesifikke
  restriksjoner på hva som kan gjøres med det. SEFRAK-registeret sier ikke noe om objektenes
  verneverdi.
  Sarpsborg kommune ved Julie Larion på byggesak informerer om følgende: Boligen er i vår matrikkel registrert som "tatt i bruk" på eiendom gnr. 1002 bnr. 6. Bygningen er også SEFRAK-registrert ( I kulturminneregisteret), dvs. at den er oppført for mer enn 100 år siden. Bygningen kan, grunnet den "høye alderen" ha en verneverdi. Før vi kan godkjenne utvendige endringer på bygningen, må vi innhente en uttalelse fra Viken fylkeskommune ( tidl. fylkeskonservatoren).
  Dette gjelder for de fleste SEFRAK-registrerte bygninger. Se utsnitt fra matrikkelen, lenger ned som sier noe om Sefrak-registreringen på boligen.

  Selger har tegnet eierskifteforsikring. Skjema blir imidlertid ikke utfylt da eiendommen som selges er et dødsbo.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

  Overtagelse

  Avklares i forbindelse med budgivning.

  Solgt 'som den er'

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

  Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.