Høyt beliggende, solrikt og sjarmerende småbruk - SOLGT!

Prisantydning: 4 790 000 kr
Omkostninger: 121 092 kr
Totalpris: 4 911 092 kr
Boligtype: Landbrukseiendom
Bruksareal: 70 m²
Eieform: Selveier
Verditakst: 6 000 000 kr
Byggeår: 1897
Energimerking: G - GUL
Tomt: Eiet tomt
Tomteareal: 22758 m² (eiet)
Omkostninger oppsett: 4 790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
119 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 790 000,-))
--------------------------------------------------------
121 092,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 911 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Hanne Marie Tegneby
95 76 17 29
hanne@landbruksmegling.no  Forhåndsvisning salgsoppgave:
  Vising: 16.07.2020 19:00 - 20:00
  HUSK! kontakt megler før visning for tidspunkt, gelder også fellesvisninger på tlf. 957 61729/hanne@landbruksmegling.no
  Adresse: Bånntjernveien 47, 3514 Hønefoss

  Beliggenhet

  Adresse

  Bånntjernveien 47, 3514 Hønefoss

  Matrikkel

  Gnr. 103, Bnr. 15, 17 og 18

  Nærområdet

  Småbruket Steinsrud ligger høyt og solrikt med et trivelig tun omkranset av låve/driftsbygning og våningshus like ved Bånntjern. Det er fin utsikt til enger og beiter med malte tregrinder. Området rundt består av et hyggelig lokalsamfunn å bo i for både barn og voksne.

  Marka med turområder og sykkelterreng ligger kort vei fra eiendommen og mulighetene er mange og flotte. Herfra kan du gå til nordmarka i Oslo https://ut.no/turforslag/2.2162. I nærheten ligger også Ringkollen, et populært hytte- og friluftsområde som ligger på Krokskogen. Området har sitt navn fra toppen på 702 meter over havet, som nå gjerne kalles Ringkolltoppen. Her har skiforeningen i Ringerike slalåmbakke, snowboardpark og barnebakke og NTF (norsk turistforening) en flott lavo/hytte varmestue. Det er heller ikke langt til Klekken hotell med matservering, bademuligheter og tennisbane eller Øyangen med gode fiske- og bademuligheter. Kjente Hadeland glassverk, kulturminnepark og Kistefossmuseet ligger også i nærområdet.

  Barnehagen er nærmeste nabo. Haug skole fra 1-10 klasse med en fin og trygg skole vei, fotball-idrettsbane og dagligvare ligger bare noen minutters kjøretur fra eiendommen. Stadion med fotball, ishockey, fri idrett, innendørs klatrepark og treningssenter ligger i snaue ti minutters kjøretur fra eiendommen. Det samme gjør kjøpesenter og alle offentlige og private servicetilbud. Hønefoss er et trivelig sted med et godt kulturtilbud, bl.a. Gledeshuset med revyer, elveparader og restauranter med nydelig mat. Til Sandvika er det ca. 45 minutter og det er under en time til Oslo. Det er planlagt ny tog bane og arbeidet med ny motorvei er i full gang.

  Småbruket på Haugsbygd byr på mange muligheter for det gode liv. Her kan du nyte stillheten og nærhet til naturen alene eller sammen med familien. Det er tilrettelagt for å ha dyr ved at hele eiendommen er inngjerdet. Låven er innredet med stallbokser, i 2 etasje har det vært hønsehus og i følge selger har hun tenkt på mulighet for å innrede forsiden av låven til kaldstall ut mot beiteområdene. En helt ny ridebane ligger også på deler av denne eiendommen bl.a. adkomst, ridebanen kan leies av nabo. HRRK (Hønefoss og Ringerike Ride klubb) er kjent for et meget godt og ivaretagende stallmiljø og er det største ridesenteret  i området. I den nordøstre delen av låven er det innredet en to etasjes leilighet. I følge selger har denne vært bebodd siden 1960-70 tallet. Leiligheten leies i dag ut for kr. 6.000,- pr. mnd. Låven er imidlertid registrert som en driftsenhet (og ikke boenhet) i matrikkel og utleiedel/bolig er derfor ikke godkjent. Da eiendommen ligger i et LNF område er sannsynligheten for å få godkjent leilgheten som boenhet i kommunen relativt liten.

  Her på dette koselige småbruket får du det beste av to verdener. Like på nedsiden av småbruket er det et boligfelt som er under stadig utbygging. Ofte er det nærheten til venner, skoler og fritidsaktiviteter som savnes mest av familier som bosetter seg på småbruk da avsides beliggenhet gir mindre fleksibilitet og fordrer mye kjøring frem og tilbake. På dette småbruker har man en fin, stille og skjermet beliggenhet samtidig som det er gangavstand til lekekamerater, dagligvare, skole, barnehage, buss og fantastisk turterreng og friområder. Alt familien trenger!

  Bygninger

  Type, eierform og byggeår

  Våningshus registrert i matrikkel 02.07.1897.

  Bygninger og byggemåte

  Enebolig:
  Oppført på pusset og betongringmur, antatt på fjell og faste masser. Ingen drenering.
  Yttervegger i delvis tømmer og ellers bindingsverk.
  Saltak konstruksjon i tre tekket med Hollandsk glassert takstein.

  Låve/fjøs:
  Oppført på pilarer. Yttervegger med låvepanel. Saltak tekket med stålplater.
  Leilighet i tilknytning til låve/fjøs er tilbygget (antar i løpet av 1970-tallet). Oppført på ringmur og noe støpt
  dekke. Stående malt lektepanel. Saltak med stålplater.

  Garasje:
  Oppført på pilarer. Bindingsverksvegger og saltak tekket med stålplater.

  Redskapshus:
  Oppført på pilarer i bakken. Vegger med malt låvepanel. Saltak tekket med plater.

  Arealer og fordeling per etasje

  Enebolig (P-ROM: 68kvm) :
  Entrè/gang, bad, hall, WC, vaskerom med dusj, kjøkken, 2 soverom, stue.
  Bodrom i kjeller med utvendig adkomst.
  Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

  Innredet del i tilknytning til låve/fjøs (P-ROM: 47kvm):
  1.etasje: Entrè/gang, bad/WC, trapperom
  2.etasje: Trapperom, soverom, stue.
  Låve/fjøs (BTA: 227kvm):
  1.etasje: Vedskjul, silo, bod, gang med trapperom, fjøs, fjøs 2 med varmt- og kaldtvann (isolert), stall, lager.
  2.etasje: Hønsehus, lager.
  Selger har nylig revet deler av låven for planlagt oppføring av flere stallbokser til større hest da det er noe lav takhøyde på eksisterende bokser.

  Garasje (BTA: 37kvm):
  Garasje for 2 biler, utedo.
  Redskapshus (BTA: 9kvm).
  .

  Standard

  Våningshuset fremstår som lyst og koselig og det er gjort store utbedringer det siste året. Du kommer inn i en trivelig lys gang med praktiske innebygde blå garderobeskap i tre på høyre side. Det er lagt nytt, fint laminatgulv i gråstruktur i gang, hall, kjøkken og soverom. Hele boligen har gjennomgått generell overflatebehandling hvor farger og interiør går over i hverandre i duse og harmoniske toner som gir en god atmosfære. Fin peis med innsats og ny varmepumpe innsatt i 2018 gjør det godt og varmt. 

  I følge selger ble gammelt kjøkken revet ned og det ble åpnet en vegg for større kjøkken med enda et vindu. Det ble satt opp nye mdf plater på vegger og i tak med enkel belistning og lagt nytt gulv. Ny moderne Ikea kjøkkeninnredning med integrert platetopp, kjøkkenvifte, kjøleskap og stekeovn og flislagt vegg bak flott kjøkkenvifte. Hyggelig spiseplass ved vindu.

  På det lille badet ble det pusset og malt og satt inn nytt dusjkabinett og ny baderomsmøbel/hylle for håndklær. Separat nymalt WC med nytt toalett og ny servant med speil i overkant. På begge de små rommene er det vindu. På det største badet/vaskerommet er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel med en praktisk benk for bretting av klær mm. Fin ny mørk moderne baderomsinnredning med servant nedsenket i benkespkap og stort speil på oversiden.

  På soverommet ble det åpnet opp og lagt nytt gulv og satt opp lyse mdf plater på vegger og i tak med enkel belistning. Fin utsikt fra soverom til beiteareal hvor dyrene gresser.

  I stua er det lagt nytt gulv, malt og det er en flott hvit peis med innsats i hjørnet. 

  Selger har vært i kontakt med kommunen vedrørende tilbygg på våningshus og fått positive signaler på at tilbygg kan oppføres. Dersom det er interesse for å bygge på eksisterende våningshus må kjøper selv ta kontakt med kommunen for informasjon om vilkår/dispensjasjon.


  Utleiedel i låve:

  Her kommer du rett inn på et trivelig kjøkken med ny moderne Ikea kjøkkeninnredning på hver side. Kjøkkeninnredningen er bl.a utstyrt med moderne platetopp og enkel stålservant. I forbindelse med oppussing ble det borret hull i veggen og lagt opp til ny kjøkkenvifte. På badet ble alt revet ned, pigget opp og det ble lagt strøm/varmekabler. Det er avsluttet med Epoxi avrettingsmasse som er lett og enkelt å holde rent. Ny hvit baderomsinnredning med to servanter og god skapplass, speil med lys i overkant og to vegghengte skap. Nytt dusjkabinett.  Nye rør i rør for vann- og avløp på  kjøkken og bad. Det ble innsatt ny varmepumpe i 2018 og foretatt generell overflatebehandling i alle rom. Utenfor utleiedelen er det opparbeidet en fin gruset uteplass og parkeringsplass med dekke i tre som skille. Uteplassen er privat og skjermet ved at den ligger på andre siden av låven med gode solforhold.

  Oppvarming

  Elektrisk, varmekabler og vedfyring i våningshus.

  Varmepumpe og varmekabler i låven.

  Parkering

  Parkering i garasje samt flere biloppstillingsplasser på det gruslagte tunet og bak utleiedel låve.

  Tomt

  Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

  Solrik, eiet tomt på 22 758,9 kvm.

  Tomt og hage

  Idyllisk, usjenert og solrik tomt med store inngjerdede beiteområder.
  Beieteområdene har adkomst via fine tregrinder og består av store utmarksområder med naturlig vegetasjon og skog til ly for dyrene.
  Gruset adkomstvei og tun. Rundt våningshus er det pent opparbeidet med gressplen, blomster og frukttrær.

  Selger har det siste året revet og fikset nytt flettegjerde rundt store deler av "hustomten". Det er laget nye porter/grinder som er enklere å håndtere enn strømgjerder når dyra tas ut og inn av beitet. I tillegg er det gravet en tørr plass for hestene på våte dager på nytt vinterbeite/sommerbeite/paddoc nå i sommer.

  Gravd ny vei på ca 75 meter og fjernet stein for lettere adkomst. Torv og masser er fjernet for å komme ned til grunnmasse, etterpå er det er lagt på drenerende kult og et lag med 0,32 masse.

  Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp

  Vannavgift etter måler (kr.26,25,- pr kubbikkmeter forbruk).
  Renovasjon kr.3.163,- pr. år.
  Eiendomsskatt kr 1986,- pr. år.
  Feie- og tilsynsavgift kr 506,- pr år
  Oppgitte avgifter kan være avhengi av bruk.
  Veiavgift 3500,-.
  Det gjøres oppmerksom på at veiavgiften vil oppjusteres på grunn av oppgradering i bånntjernveien, (i forbindelse av bygging av nye boliger som benytter innkjøringen til bånntjenveien og øvrige stikkveier herifra)  det er ikke fastsatt en sum med hensyn til dette.
   
  Septikktank på avløp
  Eiendommer som ikke er tilknyttet offentlig avløp vi vil få tilsyn de nærmeste årene. Det kan da kreves å bygge nytt eller oppgradere det eksisterende avløpsanlegget.

  Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i et uregulert område.
  LNFR-areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på
  gårdens ressursgrunnlag -Nåværende. Kommuneplan 5/9 2019 konferer megler for en kopi.
  Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone - Nåværende

  Selger har kontaktet kommunen og fylkesveien vedrørende utbygging/omregulering av deler av tomt da denne grenser til boligområde like på nedsiden. Kommunen har da anbefalt å vente i ca. 2 år for å søke tomten inn i kommuneplanleggingen (det kan gjøres allerede nå men det vil være en besparelse å vente til neste kommuneplanlegging). For utbyggere eller andre som vurderer en slik mulighet anbefales det å sette seg inn i kommuneplan og kontakte kommunen for vilkår og evt. sannsynlighet for å realisere utbyggings/boligprosjekt på tomten.

  Økonomiske forhold

  Prisantydning

  Kr. 4 790 000,-

  Takst / tilstandsrapport

  Tilstandsrapport utført av Svein Gadderud.

  Energiforbruk og energimerking

  Oppvarmingskarakter gul G.

  Kommunale avgifter

  Eiendomsskatt er kr. 1986,- pr. år. Konferer megler for avgift på vann- og slamtømming da dette varierer.

  Oppgjør

  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Annet

  Arealangivelser i salgsoppgaven

  Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

  Andre opplysninger

  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

  Overtagelse

  Avklares i forbindelse med budgivning.

  Solgt 'som den er'

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

  Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.