Vreimsida 426, 3803 Bø i telemark

– EN UNIK LANDBRUKSEIENDOM

Prisantydning: 19 000 000 kr
Omkostninger: 476 342 kr
Totalpris: 19 476 342 kr
Kommunale avgifter: 57 386 kr per år
Boligtype: Landbrukseiendom
Eieform: Selveier
Verditakst: 19 000 000 kr
Energimerking: F - Rød
Primærrom: 436 m²
Bruksareal: 660 m²
Tomt: Eiet tomt
Tomteareal: 327800 m² (eiet)
Omkostninger oppsett: 19 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
475 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 19 000 000,-))
--------------------------------------------------------
476 342,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
19 476 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Hanne Marie Tegneby, Agronom/Eiendomsmegler
Hanne Marie Tegneby
95 76 17 29
hanne@landbruksmegling.no

For å bli oppdatert på bud og øvrig informasjon om eiendommen må du trykke på «bestill salgsoppgave» hvor du oppgir e-post og telefonnummer. 

Forhåndsvisning salgsoppgave: Vis Pdf
Visning:
Søndag
18.09.2022 13:00 - 14:00

Alle våre visninger har forhåndspåmelding. Kontakt megler for registrering, velkommen!
Adresse: Vreimsida 426, 3803 Bø i telemark

Video

KONTAKTSKJEMA

SPØRSMÅL OM EIENDOMMEN?
  Beliggenhet

  Adresse

  Vreimsida 426 3803 Bø i telemark

  Matrikkel

  Gnr. 25 bnr. 28 i Midt-Telemark kommune

  Åbø Gård - en unik landbrukseiendom. Velkommen til dekket bord!

  Åbø gård er en herskapelig landbrukseiendom med sentral beliggenhet i hjertet av Bø i Telemark hvor det drives økologisk kornproduksjon, frittgående eggproduksjon og kommersiell utleievirksomhet. Utleievirksomhet har fra starten i 2015 hatt en gradvis økende vekst og utvikling og er pr. i dag godt tilrettelagt for arrangementer, utleie og annen aktivitet som trenger godkjente lokaler med universell utforming.
   
  Låven på Åbø Gård er med andre ord regulert til landbruk, men har samtidig ca halve arealet som godkjent næringsbygg. De to virksomhetene er funksjonelt og praktisk adskilt fra hverandre i planløsningen. Den store bygningen hadde byggestart i 2009 og var ferdig driftsbygg i 2010.
  I 2015 startet ombyggingen av ca 1100 kvm. til godkjent næringsbygg, med universell utforming over to etasjer. Det var Sweco som stod for godkjenningen av den nye delen. I planlegging og utførelse ble det vektlagt at man med relativt enkle grep kan endre lokalitetene til andre næringsformål.

  Selger med utdannelse innen estetiske fag har på en imponerende måte utnyttet låvens fulle potensiale. Hennes tanke var at besøkende og gjester skulle få en "wow" opplevelse og noe helt annet enn forventet. Man skulle løfte blikket og kunne se helt i taket på den 15meter høye låven. Dette har hun klart samtidig som låvefølelsen er der. Kall det gjerne kvalitet, men det handler om noe mer, den gode følelsen av å kjenne at her ligger det omtanke og engasjement i hver minste detalj.
  Bygget med sine ornamenter, gode symmetri og arkitektur setter rammene for en helt spesiell atmosfære. Vestre del og utstikket ble bl.a. innredet med store tiltalende selskapslokaler, galleri med fantastisk takhøyde opptil 9 meter, godkjent kjøkken med utstyr til 100 gjester og konsertlokaler med en unik akustikk. Åbø Gård har blitt en populær attraksjon og møteplass for lokalsamfunn og besøkende fra hele landet. 

  I låvens østre del 2 etg. er det moderne hønsehus med kapasitet til 7500 frittgående høner med tilhørende garderobe og bad. I 1 etg. ligger sorteringsrom og kjølelager. I 2015 startet familien omlegging til økologisk korndrift. Korntørkeanlegg med ny elevator, 2 lagringsbinger, ny flisfyr med tilhørende flisbinge som har kapasitet til hele anlegget og begge husene på gården. Det er kapasitet til å lagre ca 150 tonn korn på betonggulv i tillegg til tørkene. Det er ett stort og praktisk verksted i østre enden av låven, ca 180 kvm. med to store porter på ca.4 meters høyde. Verkstedet er godt utstyrt og har ledig plass til mer ønsket og tilrettelagt bruk. Innkjøringen fra baksiden er praktisk både for maskinene fra jordet og annen drift på gården.

  Åbø gård har en fremtidsrettet og gjennomtenkt drift med fokus på en mer bærekraftig utvikling og minimalt miljøavtrykk. Dyrka mark tilhørende gården er på 110 dekar og ligger i to sammenhengende teiger syd for tunet og ned til Bøelva. Navnet på gården Åbø betyr at eiendommen ligger ved en elv, Åì som Telemarkingene sier. Selger har jordleieavtaler med tilliggende naboeiendommer på ca. 500 dekar dyrka mark, samlet produktivt areal er ca. 630 dekar hvorav alt er Debio godkjent kornproduksjon. Størsteparten av dette drives som ett stort jorde, ca 550 dekar og er med andre ord ett effektivt og lettdrevet jorde på flat mark. Jordleieavtalene varierer i tid, konferer megler for nærmere opplysninger.

  Skogen er på 215 dekar med produktivt areal på snaut 100 daa ligger i en samlet teig på Hanakam.

  Gårdens solrike tun er omkranset av dyrka mark og med fint utsyn over kulturlandskapet.
  Bjørkealleen langsmed grusveien som fører inn midt på tunet og til flaggstangen ved det store ruvende eiketreet, er det som møter deg først på tunet og ønsker velkommen. Ankomsten er flott fra Vreimsida. Den velholdte majestetiske låven ligger rett frem. Ved tilstelninger er det parkeringsplass rett før man kommer inn på tunet, både praktisk og estetisk for å ha muligheten til å skjerme for trafikkstøy inne på gårdsområdet. Vest for låven ligger det hvitmalte våningshuset, øst for låven ligger stabburet og kårbolig i sveitserstil med utleiedel. Tunet er av den aller største sorten, på størrelse med en fotballbane med store plenarealer omkranset av tuntrær og prydbusker. Indre tun er ryddig, oversiktlig og gruslagt rundkjøring rundt en frodig grønn øy innrammet av naturstein.

  Åbø gård gir et herskapelig og samtidig jordnært inntrykk.

  Beliggenhet, adkomst

  Hva som er god beliggenhet varierer fra menneske til menneske. På Åbø Gård bor du i stille, solrike og usjenerte omgivelser omgitt av dyrka mark og Bøelva som renner på nedsiden samtidig som det er kort vei til alt en familie trenger i hverdagen. Fra gården er det under 10 minutter til Bø Sentrum med alle private og offentlige fasiliteter, barnehager, barne- og ungdomskule og Bø videregående skule og Universitet. Eiendommen  ligger sentalt i Bø i Telemark, regionen i hjertet av Telemark fylke og er et knutepunkt for tog og buss, kun to timer med tog til Oslo med avganger annenhver time. Kjører du bil til Oslo er det ca. 2 timer, ca. 145 km. Det er 24 km til Seljord, 34 km. til Notodden og 62 km. til Skien.

  Bø bærer også preg av å ha vært et populært være et studentsted i mange år, som sete for Bø landsgymnas, nå Bø vidaregående skule, og for Telemark distriktshøgskole, nå Universitetet i Sørøst-Norge. Det er ikke rent få studenter som har blitt boende i den stadig voksende bygden.
  Blant Bøs nære turistattraksjoner kan vi nevne fjellområder og vintersportssteder som Lifjell, vrådal, Rauland og Gaustablikk. I Bø ligger den kjente vannparken Bø Sommarland, som har vært med på å gi stor vekst til turismen i bygda, sammen med den kjente Telemarkskanalen som gir tilgang til flere vannveier og ut til ytre Oslofjord. Kanalen går helt opp til Dalen med til sammen 8 sluser hvorav Vrangfoss er den største med 5 slusekamre. Båter opptil 100 fot kan passere og er et fantastisk rekreasjonsområde for kajakk/kano og motorbåter
  Bø er også kjent for sine rike kulturtradisjoner innen norsk folkemusikk, folkedrakt, folkedans, felebygging og sølvsmedkunst, kulturlivet er rikt i Bø.

  Universitetet i Sørøst Norge campus Bø befinner seg i sentrum av tettstedet Bø i Midt-Telemark kommune. Campusen er i stor vekst og ligger nært bl.a Telemarksforskning, studenthuset Kroa, Gullbring kulturanlegg, med både svømmehall og idrettsbaner, som nærmeste naboer. Ved siden av studiene har studentene i Bø er rikt utvalg av fritidsaktiviteter å ta seg til, særlig innen idrett- og friluftsliv, kultur og musikk samt faglige studentaktiviteter.

  Bygninger

  Type, eierform og byggeår

  Landbrukseiendom Selveier, oppført i 1984, modernisert i 2017

  Bygninger og byggemåte

  Driftsbygning/låve oppført i 2009 og påbygd i 2014/158, Våningshus oppført i 1984, Kårbolig med utleiedel oppført i 1930 og totalrehabilitert i 2005. Stabbur og pumpehus for vanningsanlegg

  Våningshus:

  Det hvitmalte våningshuset er oppført i 1984 og ligger sydvest på tunet. Våningshuset ble vesentlig oppgrader i 2009 til 2011. Foran inngangsparti er det en stor steinlagt gårdsplass med bred trapp opp til hovedinngang. Til høyre for trappen er det innfelt dekorativ stablesteinsmur med innfelt bed og vintergrønn beplantning. Inngangsparti og terrasse er delvis overbygd. 

  Hele boligen har en gjennomgående god standard på materialer og interiør. Tidsriktige harmoniske farger går over i hverandre gjennom hele boligen.

  Romslig entré/hall med praktisk stor garderobeløsning på høyre side og vindu som går til gulv ved siden av inngangsdør som gir rikelig med lys inn.

  Stort moderne kjøkken i sort med høyglans fronter, benkeplater i laminat med integrert platetopp, stekeovn, Micro og kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin. Stor avlang kjøkkenøy med benkeplate i heltre med spiseplass på enden. Utgang til delvis overbygd og lun terrasse med sol fra morgen til kveld. I overgang kjøkken og stue er det flott peisovn.

  Delikate bad hvorav bad i første etasje har innfelt badekar i fliser, WC, hvit servant på benkeplate med underskap for oppbevaring.
  Bad i 2 etasje med servant på benkeplate i tre over skuffeseksjon for oppbevaring, stort speil i overkant, dusjnisje og WC.
  Praktisk og fint vaskerom med arbeidsbenk med skylle kum over vaskemaskin og tørketrommel. Moderne skap for oppbevaring på oversiden.

  Trivelige soverom, i 2. etasje med skråtak og fine vindusløsninger og utsikt til vakker natur. Soverom i 1. etasje har utgang til terrasse og nydelig hage. 

  Nedenfor følger tilstandsrapport utført av takstmann Henrik Hals datert 06.09.22

  Opplysninger om eiendommen

  Tilknytning vann
  Offentlig tilknytning via utvendig privat stikkledning.

  Tilknytning avløp
  Offentlig tilknytning via utvendig privat stikkledning.

  Bebyggelsen
  Boligen er sannsynlig fundamentert til stedlige masser. Det er isolerte yttervegger med bindingsverk av tre, kledd utvendig med liggende bordkledning. Vinduene er med isolerglass i malte trerammer. Takkonstruksjon av sperrer med saltak løsning, isolert mot oppholdsrom. Yttertaket er tekket med undertak, sløyfer, lekter og svart betongstein. Takrenner, -nedløp og beslag av stål og helbeslått pipe over tak.

  Enebolig
  Utvendig

  Taktekking,TG2
  Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra taknivå i området rundt stigtrinn til pipe.
  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
  - Lite fall på oppløft for bruk av takstein.

  Tiltak
  - Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg.
  - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for   når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  - Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg.

  Nedløp og beslag,TG2

  Renner, nedløp og beslag av stål.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist avvik i beslag løsninger.
  - Påbegynnende rustdannelser og slitte overflater. Fallretningen er ikke kontrollert, men ingen umiddelbare symptomer på svikt kunne registreres under befaringen. Noe lokal påbegynt rustdannelse. Det er brukt stigtrinn som snøfangere, dette er ikke en tilstrekkelig sikring.

  Tiltak
  - Andre tiltak:
  - Snøfangere bør monteres for å sikre trygg ferdsel rundt boligen. Skadet og avflassing av beslag bør utbedres.

  Vinduer,TG2
  Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Noen av vinduene er skiftet rundt 2007.
  Vurdering av avvik:
  - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.

  Tiltak
  - Det må foretas lokal utbedring.
  - Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.

  Dører,TG2

  Bygningen har malt hoved ytterdør og malte terrassedører. Leddport med elektrisk åpner til garasje.
  Vurdering av avvik:
  - Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

  Tiltak
  - Det må foretas lokal utbedring.
  - Vedlikehold og utbedringer bør påregnes.
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger,TG3

  Tre veranda med adkomst i fra stue og hage på ca. 27 m². Balkong med adkomst i fra soverom.
  Vurdering av avvik:
  - Det er ikke montert rekkverk.
  - Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepanerer.

  Tiltak
  - Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
  - Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  - Rekkverk til veranda fra soverom vil bli montert etter befaring ifølge. eier.

  Innvendig

  Etasjeskille/gulv mot grunn,TG2

  Etasjeskiller er av tre bjelkelag i 2.etg.
  Vurdering av avvik:
  - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

  Tiltak
  - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Radon,TG2

  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Vurdering av avvik:
  - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Tiltak
  - Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Rom Under Terreng,TG3
  Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Gulvet er av betong. Veggene har plater.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Synlig isopor i døråpninger og over/under plater på vegg. Isopor er meget brannfarlig og må plates- eller pusses inn.

  Tiltak
  - Isopor tildekkes etter grendene forskrifter/regler.

  Innvendige trapper,TG2
  Tretrapper i etasjeskille.
  Vurdering av avvik:
  - Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

  Tiltak
  - Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.
  - Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet.
  Innvendig dør til garasje,TG2
  Innvendig har boligen ståldør til garasje.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Døren lukkes ikke automatisk.

  Tiltak
  - Dør bør utbedres for å sikre eventuelt gass/brann i sive inn i resterende av boligen.
  Våtrom
  1.Etasje > Bad
  Generell,TG3
  Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Det foreligger kontrollerklæringer fra utbygger hos kommunen i forbindelse med oppføring. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og malte plater i himling. Gulvmontert wv, servant med togreps blandebatteri, servantmøbel, speil med lys over, badekar med dusjutstyr, plast sluk og naturlig ventilering i himling. Bom i flis rundt sluk og lite fall til sluk. Membran er ikke ført 25 mm. over sluk ved døråpning og ingen sublim membran i sluk.
  Vurdering av avvik:
  - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

  Tiltak
  - Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Fukt i tilliggende konstruksjoner,TG2

  Bom i flis rundt sluk og inden synlig membran klemt i sluk. Vurdering av avvik:
  - Det er i hulltakingen påvist feil utførelse av konstruksjonen. Ingen skade konstatert.

  Tiltak
  - De påviste skader må utbedres.
  2.Etasje > Bad
  Generell,TG3
  Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Det foreligger kontrollerklæringer fra utbygger hos kommunen i forbindelse med oppføring. Vinyl på gulv med varmekabel og plastsluk, vegger med malte palter og vinyl og malte palter i himling. Gulvmontert wv, servant med togreps blandebatteri, servantmøbel, speilskap, dusjnisje og naturlig ventilering i himling.
  Vurdering av avvik:
  - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  - Utett skjøt i våtsone.

  Tiltak
  - Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Fukt i tilliggende konstruksjoner,TG3

  Sprekk i vinyl i dusjsonen.
  Overflater vegger og himling,TG2
  Veggene har malte plater og himlingsplater på innvendig tak.
  Vurdering av avvik:
  - Det er uegnede materialer i våtsoner

  Tiltak
  - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk, røranlegg mv. dokumenteres.

  Overflater Gulv,TG2

  Gulvet er flislagt, varmekabel fremstår som defekt.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
  - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

  Tiltak
  - Våtrommet fungerer med dette avviket.
  - Fare for skade på vinduskarm og dør ven en eventuell vannlekkasje.

  Sluk, membran og tettesjikt,TG3

  Det er plastsluk. og smøremembran med ukjent utførelse.
  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
  - Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet.
  - Ingen fuktsikring rundt rørgjennomføringer i vegg

  Tiltak
  - Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i konstruksjoner.
  - Det må foretas lokale tiltak for å utbedre utettheter på våtrommet.
  - Våtrommets tettesjikt/membran står foran utbedring/utskiftning.

  Ventilasjon,TG2

  Det er naturlig ventilering. Vurdering av avvik:
  - Rommet har kun naturlig ventilasjon.

  Tiltak
  - Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

  Fukt i tilliggende konstruksjoner,TG2

  Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
  Vurdering av avvik:
  - Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
  - Det er i hulltakingen påvist feil utførelse av konstruksjonen. Ingen skade konstatert.
  - Utette rørgjennomføringer.

  Tiltak
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak, men bør jevnlig observeres for å registrere utvikling.

  Tekniske installasjoner

  Vannledninger,TG2

  Innvendige vannledninger er av kobber.
  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

  Tiltak

  - Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg.
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  - Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget.

  - Andre tiltak:
  - Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Avløpsrør,TG2

  Det er avløpsrør av plast.
  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

  Tiltak
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  - Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Ventilasjon,TG2

  Boligen har naturlig ventilasjon.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

  Tiltak
  - Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

  Tomteforhold
  Drenering,TG2
  Drenering i fra byggeår.

  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

  Tiltak
  - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

  Terrengforhold,TG2

  Plenareal og noe gruset terreng.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Området ved garasje har ikke fall vegg fra bygningen.

  Tiltak
  - Tiltak:
  - Det må gjøres terrengjusteringer om dette viser seg nødvendig.
  Utvendige vann- og avløpsledninger,TG2

  Bygningen har utvendig avløpsrør av plast og vannledning av plast (PEL). Tilkoplet offentlig avløp og vannforsyning via private stikkledninger.
  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

  Tiltak
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Enebolig
  Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold
  Det foreligger godkjente og bygge meldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk

  Karnapp er fjernet og veranda i 2.etg er bygget inn til del av to soverom. Dette er ikke bygge meldt kommunen.
  Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei
  Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei
  Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei

  Enebolig
  Standard :
  Normal standard på bygget utafra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner.
  Vedlikehold :
  Bygget er jevnlig vedlikeholdt.


  Kårbolig / Tomannsbolig

  Hvitmalt kårbolig i sveitserstil med integrert garasje og stor steinbelagt gårdsplass. Registrert som tomannsbolig i matrikkel og oppført i 1930.

  Ved restaureringsarbeidene i tomannsboligen i 2005 ble alt revet og bare den gamle tømra (lafteramme med tømmer) sto igjen i 1 etasje. Det ble bygd to separate boenheter hver med adskilte inngangspart på hver side av boligen. I dag bor selgers foreldre i 2 etasje. Trivelig leilighet med to store verandaer, en med morgensol og utsikt til Bøelva og en med ettermiddagssol og utsikt til tunet. Leiligheten har en god standard med praktisk kjøkken, stue med peis, to soverom, gang og bad. I leiligheten. I 1. etasje bor avløser, romfordeling er den samme, her med utgang til nydelig hage og solrike og fine uteplasser.

  Opplysninger om eiendommen

  Tilknytning vann
  Offentlig tilknytning via utvendig privat stikkledning.

  Tilknytning avløp
  Offentlig tilknytning via utvendig privat stikkledning.

  Bebyggelsen
  Boligen er sannsynlig fundamentert på stedlige masser. Det er isolerte yttervegger av tømmer og med bindingsverk av tre, kledd utvendig med stående kledning. Vinduene er med isolerglass i malte trerammer og del vinduer med enkle/doble glass. Takkonstruksjon av sperrer med saltak løsning, isolert mot oppholdsrom. Yttertaket er tekket med forenklet undertak, sløyfer, lekter og svart betongstein. Takrenner, -nedløp og beslag av stål og pipe over tak.

  Tomannsbolig
  Utvendig
  Veggkonstruksjon,TG2

  Veggene har tømmerkonstruksjon fra byggeår og bindingsverk av tre fra 2005. Fasade/kledning har stående bordkledning.

  Vurdering av avvik:
  - Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
  - Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

  Tiltak
  - Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen.

  - Vedlikehold av panelet bør utføres for å forhindre ytterligere sprekkdannelser i trepanelet som kan føre til fuktproblem i bakenforliggende konstruksjon.
  Vinduer,TG2

  Bygningen har malte trevinduer med doble glass på bad i 1.etg og i kjeller og 2-lags glass fra 2005 i resterende av boligene.

  Vurdering av avvik:

  - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.

  - Andre tiltak:
  - Det må påregnes noe vedlikehold for å unngå ytterligere sprekkdannelser og fukt oppsug.

  Vinduer - 2,TG2

  Bygningen har trevinduer med doble glass.

  Vurdering av avvik:
  - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.

  Tiltak
  - Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.

  - Andre tiltak:
  - Det må foretas lokal utbedring.

  Dør til kjeller,TG2

  Bygningen har malt ytterdør til kjeller.

  Vurdering av avvik:
  - Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

  Tiltak
  - Det må foretas lokal utbedring.

  - Andre tiltak:
  - Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut.

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger,TG2

  To stk. tre verandaer med adkomst i fra stue/kjøkken på ca. 13 m² hver.

  Vurdering av avvik:
  - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  - Rekkverkshøyder på ca. 0,95 m.

  Tiltak
  - Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Innvendig
  Etasjeskille mot kjeller,TG2

  Etasjeskiller er av tre bjelkelag.

  Vurdering av avvik:
  - Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr

  Tiltak
  - Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser.
  - Spor etter stripet borbille.

  Radon,TG2

  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Vurdering av avvik:
  - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Tiltak
  - Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Rom Under Terreng,TG2

  Gulvet er av betong og veggene er av betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilligende konstruksjoner.

  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
  - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.

  Tiltak


  - Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

  Innvendig trapp til kjeller,TG3

  Boligen har betongtrapp.

  Vurdering av avvik:
  - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  - Det er ikke montert rekkverk.

  Tiltak
  - Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
  - Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet.

  Innvendige dører,TG2

  Innvendig har boligen malte dører.

  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

  - Andre tiltak:
  - Enkelte dører må justeres.
  - Det bør foretas tiltak på enkelte dører.

  Våtrom
  Overflater vegger og himling,TG2

  Veggene har fliser og taket har himlingsplater.

  Vurdering av avvik:

  - Det er avvik:
  - Det er montert vindu i våtsonen.

  Tiltak
  - Ingen tiltak er nødvendig ved bruk av dusjkabinett.

  Sluk, membran og tettesjikt,TG2

  Det er plastsluk. og smøremembran med dokumentert utførelse.

  Vurdering av avvik:

  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen

  Tiltak
  - Installering av tett dusjkabinett anbefales.

  - Andre tiltak:
  - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Sanitærutstyr og innredning,TG2

  Veggmontert wc, servant med ettgreps blandebatteri, servantmøbel, høyskap, speilskap, innredning med kum og underskap, opplegg for vaskemaskin, plass til kondenstørketrommel og dusjkabinett.

  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist skader på innredning.

  Tiltak
  - Lokal utbedring må utføres.

  Fukt i tilliggende konstruksjoner,TG2

  Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist andre avvik:
  - Hull i veggflis etter tidligere dusjvegger.

  Tiltak
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  - Overflater blir ikke vannbelastet, dog er det fare for fuktskader ved en dusjing rett på vegg.

  1.Etasje > Bad/vaskerom

  Generell,TG3
  Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Vinyl på gulv, malte plater på vegg og malte palter i himling. Servant med ettgreps blandebatteri, servantmøbel, høyskap, speil med lys over og sideskap, opplegg for vaskemaskin, dusjkabinett, naturlig ventilering og reflektorovn på vegg. Jernsluk i gulv.

  Vurdering av avvik:
  - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  - Eldre vindu i dusj sone og utett løsning rundet sluk.

  Tiltak
  - Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Fukt i tilliggende konstruksjoner,TG3

  Vinyl er ikke helt rundt sluk og vindu er plassert i våtsone.

  Spesialrom
  1.Etasje > Wc
  Overflater og konstruksjon,TG2

  Laminat på gulv, malte plater på vegger og malte plater i himling. Gulvmontert wc, servant med ettgreps blandebatteri og naturlig ventilering i vindu.
  Vurdering av avvik:

  - Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

  Tiltak
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  - Andre tiltak:
  - Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.
  - Lokal utbedring må utføres.

  Tekniske installasjoner
  Vannledninger - 2,TG2


  Innvendige vannledninger er av kobber.

  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

  Tiltak
  - Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg.
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  - Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Avløpsrør - 2,TG2

  Det er avløpsrør av støpejern.

  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

  Tiltak
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  - Andre tiltak:
  - Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.
  - Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg.

  Ventilasjon,TG2

  Boligen har naturlig ventilasjon.

  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

  Tiltak
  - Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

  Tomteforhold

  Drenering,TG2

  Drenert rundt opprinnelig bygg i 1962 og senere drenert på nytt tre sider av boligen (Ikke ut mot vei) i 2005.

  Vurdering av avvik:
  - Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng.
  - Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt.

  Tiltak
  - Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak.

  Utvendige vann- og avløpsledninger,TG2

  Bygningen har utvendig avløpsrør av plast og vannledning av plast (PEL). Tilkoplet offentlig avløp og vannforsyning via private stikkledninger.

  Vurdering av avvik:

  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

  Tiltak
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tomannsbolig

  Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold
  Det foreligger godkjente og bygge meldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk
  Bod er tatt i bruk som soverom. Det er ikke søkt om lov til bruksendring hos kommunen.

  Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei
  Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei
  Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei

  Tomannsbolig
  Standard :
  Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner.
  Vedlikehold :
  Bygget er jevnlig vedlikeholdt.

  Låven/driftsbygning:

  Det 2400 kvadratmeter store praktbygget i 3 etasjer står syd på tunet. Bygningen er tegnet og konstruert for nødvendige skiller mellom landbruks og næringsdel og gir et samlet estetisk og helhetlig utrykk.

  Vestre del, næringsdel ble påbygd i 2014/15 med standsmessig pent opparbeidet steinlagt inngangsparti med automatiske skyvedører i glass inn til den flotte kårstua som har mange bruksområder. Her har det tidligere vært landhandel med økologiske matvarer i dag benyttes lokalitetene i hovedsak til utleieformål. Videre er det fullverdig kjøkken godkjent av mattilsynet, heis og øvrige disponible rom. I næringsdelens 2. etasje er det tiltalende, lyse selskapslokaler og galleri med fantastisk takhøyde, opptil 7 m. på det høyeste. Kontorer, atrium, hems, delikate sanitærrom og øvrige rom.

  I låvens østre del ligger landbruksdriften hvor det i 1 etasje er et stort flott verksted og redskapsrom. Tørke med god tilgjengelighet via større leddheiseporter/skyvedør. To kraftforsiloer under tak. Mindre korntørkeanlegg med tippesjakt, tørke- og lagersiloer. Sorterings/pakke- og kjølerom, samt utlastingsrom for eggproduksjonen. Romslige og gode rom teknisk utstyrt etter behov. Flisrom, fyrrom. Bygningen oppvarmes med sentralt flisfyringsanlegg som, ifølge eier - har kapasitet til å fungere som varmekilde for de andre bygningene på gårdene.
  I 2. etasje ligger det store moderne eggproduksjonslokale med tilhørende rom og funksjoner på drøye 640 kvm. Kvalitetsinnredninger og øvrige funksjoner - tilpasset for dagens produksjonsbegrensning på maksimalt 7500 høner. Automatisk gjødselhåndtering - direkte utkjøring i hauger på egna sted på innmarka - utenmellomlager

  Bygningen er oppført i en stål/stålbue-konstruksjon på støpt plate. Saltaket (med sandwich-elementer) er tekket av profilerte plater. Veggelementer i betong i 1. etasje. Etasjeskille i betong. Isolert bindingsverk i store deler av 2. etasje som utvendig er kledd med stående tre kledning. Bygningen er konstruert slik at det er naturlige og nødvendige skiller mellom bruken til landbruksformål og annen næringsvirksomhet -både via egne innganger til de ulike formålene - men også ved den innvendig konstruksjonen og rominndelingen.

  Stabbur:
  Tradisjonelt oppført stabbur i laftet tømmer i to etasjer på tilsammen 95 kvm BTA. I første etasje er det oppholdsrom/baksterom og i 2. etasje er det rom med senger og langbord. Utvendig trapp til 2. etasje. Saltaket er tekket av betongstein med renner. Innvendig er det synlige tømmervegger og heltregulv. Bygningen har innlagt strøm. Bygningen kan brukes til utleie, blant annet til overnatting, og forsterker det gode estetiske
  inntrykket av gårdstunet.

  Arealer og fordeling per etasje

  Primærrom: 436 kvm, Bruksareal: 660 kvm

  Våningshus P-ROM:  202 kvm
  1.Etasje: 118 kvm.  Entré , Trapperom , Bad , Soverom , Vaskerom , Stue/kjøkken
  2.Etasje:86 kvm.  Stue , Bad , Soverom , Soverom 2, Soverom 3

  Kårbolig P-ROM: 234 kvm.
  1. etasje: 112 kvm. Hall m/trapp til 2.etg, Vindfang , Wc , Gang , Bad/vaskerom , Soverom , Kjøkken , Stue , Soverom 2, Trapperom til kjeller
  2. etasje: 112 kvm: Trapperom , Soverom , Gang , Bad/vaskerom , Soverom 2, Stue/kjøkken

  Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er bygge meldt og godkjent til dagens bruk.

  Oppvarming

  I våningshus er det vedfyring, elektrisk og varmekabler i nesten alle rom i 1. etg. og bad i 2. etg.
  I kårbolig er det montert vedovn i 1 etasje. I 2. etasje er det flott peisovn med innsats. Elektrisk og varmekabler i noen rom.
  Driftsbygningen oppvarmes med sentralt flisfyringsanlegg og har ifølge eier kapasitet til å fungere som varmekilde for de andre bygningene på gårdene.
  Varmekabler i garasje og inngangsparti til låven/selskapslokaler.

  Tomt

  Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

  Areal: 327 800 kvm, Eierform: Eiet tomt

  Tun, jord og skog

  Tun:
  Solrikt og parkmessig opparbeidet gårdstun omkranset av åkre og enger som gir en skjermet og stille atmosfære. Grusveien som fører til tunet er beplantet med en flott Bjørkealle på østsiden, på vestsiden er det fint utsyn over dyrka mark og kulturlandskap.
  Den velholdte majestetiske låven ligger rett frem. Vest for låven ligger det hvitmalte våningshuset, øst for låven ligger stabburet og kårbolig i sveitserstil med utleiedel. Tunet er av den aller største sorten, på størrelse med en fotballbane med store plenarealer omkranset av tuntrær og prydbusker. Hageareal rundt våningshus og kårbolig er vakkert opparbeidet med lune, solrike og steinlagte uteplasser, duftende syrinbusker og annen vakker beplantning.  Indre tun er ryddig, oversiktlig og gruslagt med en frodig grønn øy innrammet av naturstein.

  Dyrket mark
  Jordarealet på 102dekar er i sin helhet fulldyrket, og ligger  hovedsakelig sør for bebyggelsen. Den leirholdige jorda er tilnærmet flat, og har god arrondering. Ingen negative virkninger av kantvegetasjon. Jorda er systematisk drenert - vedlikeholdt etter behov.
  Jordvanningsmuligheter fra Bøelva. Det er nedgravde hydranter som dekker jordarealet på en tilfredsstillende måte. Jorda brukes hovedsakelig til kornproduksjon. Gården er godkjent av Debio for økologisk produksjon. Det foreligger nye jordprøver fra i år. Jordleiepriser oppgis til å variere
  mellom kr 200 til opptil kr 350 for tilsvarende jord. Ved verdsettingen brukes det en grunnrente på kr 300 som tilsvarer en dekarverdi på kr 7500 ved kapitalisering med 4 %. Avrundet samlet verdi. 770 000,-

  Skog
  Skogarealet på i alt 215 dekar, hvorav 98 dekar produktivt areal ligger i en samlet teig opp mot Hanakam. Skogen er ikke befart av takstmann som har basert verdsettingen på markslagfordelingen i gårdskartet, samt opplysninger oppgitt av eier. Den produktive delen av teigen er tilgjengelig via
  Brekkegrendvegen. Det går ellers en traktorvei innover teigen. Det er til dels bratte driftsforhold. Skogen vurderes å være normalt skjøttet - og mye av det hoggbare er tatt ut. Det er ingen kjente miljøregistreringer som har betydning for forvaltningen av området. Skogen verdsettes skjønnsmessig til kr 1000 per dekar for det produktive arealet. Jaktrettighetene som forvaltes av utmarkslag settes til kr 3 per dekar. Avrundet samlet verdi settes til kr. 900.000,-

  Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp

  Offentlig vann og avløp.

  Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i et LNF område.

  Servitutter og heftelser i grunnbok

  Megler besitter alle tinglyster erklæringer/servitutter over eiendommen. Konferer megler for en kopi før bud på eiendommen inngis.

  1767/900002-1/32  Erklæring/avtale. Tinglyst: 23.09.1767 
  Grensegangssak
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  1959/1074-1/32  Skjønn. Tinglyst: 28.07.1959 
  Heiåi-utbyggingen.
  Gjelder denne registerenheten med flere

   1978/26-1/32  Jordskifte. Tinglyst: 04.01.1978 
  Grensegangssak
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  1980/3432-1/32  Erklæring/avtale. Tinglyst:  29.09.1980 
  Vedtak av det offentliges vilkår for statstilskudd i
  forbindelse med vanningsanlegg
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1980/4553-1/32  Erklæring/avtale. Tinglyst:11.12.1980 
  Vedtak av det offentliges vilkår for statstilskudd i
  forbindelse med senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv.
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1981/787-1/32  Jordskifte. Tinglyst:26.02.1981 
  Grensegangssak
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1983/2645-2/32  Livsvarig borett. Tinglyst: 06.07.1983 
  RETTIGHETSHAVER: HÅKONSEN KJERLEIV OG BERTA
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  1993/1022-1/32  Jordskifte. Tinglyst:19.04.1993 
  Grensegangssak
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  2004/430-1/32  Erklæring/avtale. Tinglyst:16.02.2004 
  rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:28 Bnr:51  
  Bestemmelse om vannrett
  Bestemmelse om garasje/parkering
  Bestemmelse om veg
  Bestemmelse om rydde/tynne skog.

  2006/631584-1/200  Erklæring/avtale. Tinglyst:15.12.2006 
  Rettighetshaver: Knr:3817 Gnr:28 Bnr:51
  Rettighetshaver: Knr:3817 Gnr:28 Bnr:117
  Bestemmelse om vannrett
  Bestemmelse om garasje/parkering
  Bestemmelse om veg
  Bestemmelse om rydde/tynne skog

  2009/272456-2/200  Borett. Tinglyst: 20.04.2009 
  Rettighetshaver:Håkonsen Kari Annbjørg  
  Gjelder 2. etg. i kårbygning
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2009/272456-3/200  Borett. Tinglyst: 20.04.2009 
  Rettighetshaver:Håkonsen Arvid Olav 
  Gjelder 2. etg. i kårbygning
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  2011/846665-1/200  Jordskifte   17.10.2011
  Sak 0820-2009-0015 Brekke-Myklestulelva
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2012/1001773-1/200  Bestemmelse om veg. Tinglyst:26.11.2012 
  rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:28 Bnr:117  
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  2016/424433-1/200  Jordskifte. Tinglyst: 12.05.2016 
  Sak 0800-2015-0032 Aabo, gjelder rettigheter og ombytte av arealer
  Gjelder denne registerenheten med flere
   
  2016/424433-3/200  Best. om adkomstrett. Tinglyst:12.05.2016 
  rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:25 Bnr:15  

  2016/424433-4/200  Erklæring/avtale. Tinglyst:12.05.2016
  rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:25 Bnr:15  
  Bestemmelse om drensvann/overvann
  Bestemmelse om vedlikehold

   
  Grunndata
  1933/900026-1/32  Registrering av grunn. Tinglyst: 26.08.1933 
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3817 Gnr:25 Bnr:7
  EIENDOMMEN ER UTSKILT FRA FLERE BRUKSNUMMER


  Rettigheter på andre eiendommer

  Rettigheter på 3817-27/1
  Rettigheter i eiendomsrett

  1976/4084-1/32  Bestemmelse om veg. Tinglyst: 31.12.1976 
  rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:25 Bnr:28  
  rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:25 Bnr:30  
  rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:28 Bnr:3  
  rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:28 Bnr:26  
  rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:28 Bnr:51  

  Rettigheter på 3817-28/51
  Rettigheter i eiendomsrett
  2004/431-2/32  Erklæring/avtale. Tinglyst:  16.02.2004 
  rettighetshaver:Knr:3817 Gnr:25 Bnr:28  
  Bestemmelse om veg

  Ferdigattest

  Ferdigattest bruksendring av delar av uthus til forretning/kontor/forsamlingslokale datert 19.05.15 med endring 08.07.2015
  Midlertidig brukstillatelse datert 11.02.86

  Kulturminner og fredninger

  Kommuneplanens arealdel for Midt _Telemark kommune 2021-2033
  Kommuneplanens arealdel. Endelig vedtatt arealplan trådte i kraft 21.06.2021.
  Delareal 280 395 kvm. LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
  basert på gårdens ressursgrunnlag, Nåværende. Delareal 73 kvm Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone, Nåværende. Delareal 55 390 kvm H320, Flom fare.

  Informasjon om odelsloven

  INFORMASJON OM ODELSLOVEN Det hviler odel på eiendommen. Når det er odel på en eiendom betyr det at odelsberettigede etter loven (i praksis nærmeste slektninger) kan kreve å løse eiendommen på odel innen 6 måneder etter tinglysning av skjøtet. Deretter holdes det odelstakst for å fastsette løsningssummen. Kjøper har risikoen for eventuelle odelsløsning og må akseptere den odelstakst som da fastsettes. Kjøper vil således få eventuell gevinst ved en odelsløsning, likeledes som han/hun må bære eventuelt tap.  - . I denne saken har alle kjente myndige odelsberettigede fraskrevet seg løsningsretten etter odelsloven. Det betyr at eiendommen i utgangspunktet kan selges uten at disse kan gå til odelssøksmål. Selgers to umyndige barn har ikke kunnet fraskrive seg odelen, da de er under 18 år. De har derfor odelen i behold.

  Informasjon om konsesjonsloven og jordloven

  Denne eiendommen er blant annet underlagt jordloven og konsesjonsloven. Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven på eiendommen. Det er den enkelte kommune som er rett konsesjonsmyndighet. I konsesjonsbehandlingen legges det særlig vekt på: 1. At kjøper skal oppfylle sin boplikt. Innflytting i boligen på gården skal skje senest ett år etter tinglysning av skjøte og deretter må man bebo eiendommen i minst 5 år etter dette. 2. At eiendommen driftes. Arealer med dyrket mark skal holdes i hevd, altså dyrkes videre hvilket også følger av jordlova. Ofte vil utleie av jorda til en nabobonde vil være tilstrekkelig.
  3. Den avtalte prisen må tilgodese en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling. Det er dette som kalles priskontroll hvor kommunen i praksis vurderer hvorvidt den avtalte prisen mellom kjøper og selger ligger på et riktig nivå. Det er Kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon i henhold til konsesjonslovens §9 både med hensyn til priskontroll, drift og botid. Bud med forbehold om konsesjon vil ikke bli godtatt av selger. Etter bud aksept og påfølgende kontraktsmøte forplikter kjøper seg til samtidig å søke konsesjon på eiendommen. Dersom konsesjonsmyndigheten i den respektive kommunen fatter et negativt konsesjonsvedtak plikter kjøper å påklage dette til fylkesmann, alternativt å rette seg etter de pålegg konsesjonsmyndighetene gir. Uavhengig av hva endelig konsesjonsvedtak blir, har kjøper ingen rett til å kreve prisavslag fra selger. Avtalt kjøpesum må betales fullt ut i henhold til kjøpekontraktens overtakelsesdato. I ytterste konsekvens kan et negativt konsesjonsvedtak innebære at kjøper må foreta et videresalg av eiendommen. Kjøper vil da måtte må bære et eventuelt økonomisk tap. Se utfyllende informasjon på landbruksdirektoratets hjemmeside: https://www.landbruksdirektoratet.no/no/eiendom-og-skog/eiendom/konsesjon/konsesjon#hva-maa-jeg-gjoere-hvis-jeg-ikke-faar-konsesjon- Alle landbrukseiendommer er også omfattet av jordlovens bestemmelser. Dette innebærer at det er drivepliktog at det gjelder et forbud mot deling av gården. Dette gjelder også selv om eiendommen består av flere bruksnumre. Spørsmål om odel, bo-og driveplikt, konsesjon og delingsforbudet kan rettes til oppdragsansvarlig.

  Økonomiske forhold

  Prisantydning

  19 000 000,-

  Takst / tilstandsrapport

  Utført av : Per Einar Hoff Bedre Råd AS Takstdato : 09.08.2022 Markedsverdi : 19 000 000,-

  Energiforbruk og energimerking

  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

  Kårbolig leilighet 2. etasje: Rød E
  Kårbolig leilighet 1. etasje: Orange G

  Forsikring

  Landkreditt Forsikring Polisenummer: 36139358

  Kommunale avgifter

  Kr. 57 386 Eiendomsskatt landbruk er inkludert i kommunale avgifter og utgjør kr. 9.139,- pr. år. Se spesifisert oppstilling for kommunale avgifter implementert under vedlegg.

  Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

  Kjøper forplikter seg til å følge de til enhver tids retningslinjer for samarbeid og eventuelt sin andel av økonomiske kostnader for vedlikehold av privat gårdsvei og øvrig nabosamarbeid.

  Oppgjør

  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Annet

  Arealangivelser i salgsoppgaven

  Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

  Diverse

  Ved overtakelse av eiendommen blir våningshuset og kårbolig ryddet og rengjort. Øvrige bygninger og utearealer overtas slik det fremstår på visning og vil ikke bli ryddet eller rengjort ut over dette. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han selv ønsker av Løsøre, maskiner, redskaper og antikviteter. Dette gjelder også frittstående hvitevarer.

  Antikk og løsøre

  Landbruksdirektoratets søknadsskjema for konsesjon finnes et eget punkt for løsøre, pkt. 7. Til forskjell fra en ordinær enebolig selges ofte en landbrukseiendom med en del løsøre, maskiner ogredskaper, samt antikviteter/ gamle bruksgjenstander, som medfølger gårdsbruket. Kjøper skal ikke betale dokumentavgift av denne delen av kjøpet, ei heller skal selger kapital beskattes. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter skal reguleres i en egen kontrakt mellom kjøper og selger uavhengig om det anses som en del av kjøpstilbudet kjøper har gitt på eiendommen, eller om det kommer i tillegg til kjøpstilbudet på eiendommen. Selger har full bestemmelsesrett over hva slags løsøre som kan følge gården og hva som eventuelt skal komme tillegg. Løsøre, maskiner, redskap og antikviteter som kommer i tillegg til kjøpesummen for eiendommen kan kjøper selv velge om han/hun skal godta eller ikke. Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter erutenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene.Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

  Maskiner og utstyr

  Fastsettelse av pris for løsøre, maskiner redskap og antikviteter er utenfor meglers kompetanseområde og må derfor avtales direkte mellom kjøper selger på lik linje som om det skulle blitt annonsert i markedet, eksempelvis på finn.no. Eventuelt kan partene engasjere uavhengig fagkyndig personell til taksering av objektene. Megler kan forøvrig bistå med kontrakt i henhold til det partene har blitt enige om.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av Bank ID. Selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud. Likeledes er budgiver klar over at budet er bindende for når det er kommet til selgers kunnskap. Handelen er juridisk bindende for begge parter dersom budet aksepteres innen akseptfristen. Ved innsendelse av bud på eiendommen til megler bekrefter budgiver at den skriftlige salgsoppgaven, PDF. dokument eller trykket salgsoppgave, er gjennomlest og forstått.

  Overtagelse

  Avklares i forbindelse med budgivning.

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er",og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet." Med unntak av beboelseshus er landbrukseiendommen med driftsbygninger og innmark/utmark i utgangspunktet en næringseiendom og selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3-9 (1). Det innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

  Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.