Spesiell landbrukseiendom til salgs i Eidsberg: – Dette er faktisk en gård du kan leve av

FLOTT: Gården i Køyaveien ligger naturskjønt til ved Glomma. Foto: Inviso Jon Lundeby

En eiendom med stor kyllingproduksjon er til salgs sør i Eidsberg.

Helt sør i Eidsberg ligger Køyaveien. Her legges det nå ut for salg en gård med fem driftsbygninger og stor kyllingproduksjon. Det er Nils Henrik Tegneby i Tegneby og Grønnerød Landbruksmegling som har fått jobben med å selge eiendommen.

– Det er veldig hyggelig å kunne selge en landbrukseiendom som du faktisk kan leve av, sier Tegneby.

Leter etter rett person

Han er nå på jakt etter rett person til å overta driften. I Køyaveien ligger bedriften Kings Broiler, og produksjonsanlegg for kylling med konsesjon på 429.126 dyr.

– Vi skal nå finne flinke og kvalifiserte folk som kan opprettholde driften videre her på dette bruket som i dag har full produksjon, sier Tegneby.

KYLLING: Selskapet Kings Broiler har konsesjon på over 429.000 kylling. Foto: Inviso Jon Lundeby

Han legger til at de allerede har fått henvendelser fra interesserte kjøpere.

– Vi skal ha visninger på gården i neste uke. Det som gjør denne gården spesielt interessant er at den er mer enn stor nok til å drifte som en selvstendig enhet. En vanlig størrelse på kyllingproduksjon er 280.000 dyr pr år. Når man har konsesjon på mer enn 429.000 dyr gir dette arbeidsplass for to personer og man slipper å pendle vekk fra gården til arbeid utenom, sier Tegneby.

God dyrevelferd

En annen ting som er en stor fordel ved å drive kyllingproduksjon sør i Eidsberg er nærheten til Nortura på Hærland.

– Det er veldig fint med tanke på dyrevelferd at man slipper lang transport, det er en fordel både for produsent og foredler, påpeker Tegneby.

BOLIG: Bolighuset på gården er fra 1980. Foto: Inviso Jon Lundeby

Gården har i tillegg til et bolighus fra 1980 fem driftsenheter.

– De er i god stand når det gjelder teknisk infrastruktur. Takene er lagt om, og dagens eiere oppnår svært gode produksjonsresultater. Men den som eier et slikt bruk vet jo at det alltid er noe å ta tak i, kyllinghusene har nådd en viss alder som tilsier arbeid med vedlikehold og oppgraderinger, sier Tegneby.

Sammen med bygningsmasse selges aksjeselskapet Kings Broiler. Dette selskapet har stått for driften av kyllingproduksjonen. Selskapet har leid bygningsmassen og har konsesjonen for kyllingproduksjonen.

Ifølge nettstedet Proff.no eier Odd Johan Ørka 100 prosent av selskapet, og med seg i styret har han Olaug Anita og Arnt-Herman Ørka.

Klikk her for å lese saken i Smaalenenes Avis

Denne saken ble skrevet av Guri Rønning i Smaalenenes Avis 31. oktober 2020.

Vurderer du å selge gården?

Snakk med oss i Tegneby & Grønnerød landbruksmegling først.

Klikk her for å komme i kontakt med oss